Hyppää sisältöön

Räätälöi lomasta juuri sinun näköisesi – 7 elämystä, joiden avulla otat Thaimaan-matkasta kaiken irti

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.08.2019
Paikalliset toimijat tarjoavat mahdollisuuden tutustua lomakohteeseen tavalla, jota tavallinen matkailija ei välttämättä itse huomaisi. Tässä seitsemän vinkkiä seuraavaan Thaimaan-lomaasi, mitä näistä kokeilet ensimmäisenä?

ILMOITUS

1. Thaikeittiön salat tutuiksi kokkauskurssin avulla

Thaimaalainen ruoka on useille merkittävä syy suunnata loma toisensa jälkeen rakastettuun matkakohteeseen. Sitruunaruoho, inkivääriä muistuttava galangal sekä katkaraputahnapohjaiset paikoitellen hyvinkin tuliset mausteseokset tekevät thaikeittiön herkuista omanlaisiaan. Vaikka ruoka-annokset vaikuttavat paikoin hyvin monimutkaisilta, voi niitä tehdä vaivattomasti myös kotona – kunhan oppii oikeat niksit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Parhaiten thaimaalaisen keittiön saloihin pääsee sisään paikan päällä kokkauskurssilla, jonka aikana voi päästä hankkimaan raaka-aineet itse paikalliselta torilta, valmistelemaan ne ruoanlaittoa varten ja lopulta kokkaamaan aterian alusta lähtien. Matkailijoiden kanssa työskentelemään tottuneet kokit kertovat auliisti vinkkejä ja jakavat niksejä, joiden avulla ruoan saa maistumaan erinomaiselta.

Inka KhanjiKokkikoulu Thaimaassa
Ilta paikallisessa kokkikoulussa opettaa thairuoan salat.

Helppo tapa löytää itselle sopiva kokkauskurssi omasta lomakohteesta on Thaimaassa toimiva Cookly-sivusto, joka listaa paikallisia kokkauskouluja Bangkokissa ja Chiang Maissa. Voit vertailla tarjontaa niin ohjelman, kurssin keston kuin hinnankin mukaan.

>> Vertaile kursseja ja opi thairuoan salaisuudet!

2. Hemmottele itseäsi kauneushoidoilla ja hieronnoilla

Suosituimpiin palveluihin Thaimaan-lomalla kuuluvat hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon liittyvät palvelut, sillä perinteinen thai-hieronta lukeutuu useimpien Thaimaan-matkailijoiden lomasuunnitelmiin. Edullinen hintataso takaa, että kotimaassa luksustason hemmottelu voi Thaimaan-lomalla olla jokapäiväinen rentoutushetki.

Eikä Thaimaan-lomalla kannata jättää hemmottelua hierontaan, sillä halvan hintatason ansiosta lomabudjetti kestää esimerkiksi kasvo- ja kynsihoidot sekä kampaaja- ja parturipalvelut.

ShutterstockThaihieronta, Thaimaa
Perinteinen thai-hieronta on mielenkiintoinen kokemus, joka vetreyttää kehon takuuvarmasti.

Jos haluat varata ajan vaikkapa manikyyriin helposti, kokoaa thaimaalainen Gowabi-palvelu samalle sivulle kauneus- ja hyvinvointipalveluja tarjoavia yrityksiä. Voit etsiä juuri sinulle sopivan palveluntarjoajan sijainnin mukaan vaikka jo kotona ennen matkaa, minkä lisäksi palvelussa pääset käsiksi myös alennuksiin.

>> Löydä hemmotteluhoito Thaimaan-lomallesi!

3. Vauhdikas thainyrkkeilyelämys jää mieleen

Jos rakastat adrenaliinia, et voi jättää väliin thainyrkkeilykokemusta! Maan kansallislaji muay thai eli thainyrkkeily voi hyvin ja vahvasti jokaisella saarella ja lähes kaikissa kylissä, minkä vuoksi myös matkailijoiden on helppoa päästä osaksi kamppailuelämystä – joko yleisössä tai omakohtaisesti nyrkkeilyhanskat kädessä.

Thainyrkkeilyottelun yleisössä istuminen on mieleenpainuva kokemus, sillä pääset näkemään lähietäisyydeltä ja paikan päällä yleisön hurmioitumisen ottelun tiivistyessä. Paikallisten urheilijoiden nopeus ja taito – kipukestävyydestä puhumattakaan – saavat usein sanattomaksi. Jos haluat lisää vauhtia lomaasi, tuo thainyrkkeilytunnille osallistuminen vaihtelua lomapäivään. Yksikin treeni riittää, mutta tarjolla on myös puhtaasti urheiluun keskittyviä thainyrkkeilylomia, joissa pääsee treenaamaan useita kertoja päivässä.

Inka KhanjiThainyrkkeily Thaimaassa
Vierailu paikallisella thainyrkkeilysalilla kruunaa loman.

Lomakohteen thainyrkkeilytarjonnan selaaminen onnistuu helposti thaimaalaisen Muaythai Ok -palvelun avulla, jossa voit etsiä tunteja ja otteluja yhdeksältä paikkakunnalta Thaimaassa.

>> Selaa thainyrkkeilyelämyksiä ja laita itsesi peliin!

4. Kaikki irti golflomasta

Thaimaalaisten kohteiden viheriöt houkuttelevat matkailijoita kaikkialta maailmasta viettämään lomansa mailan varressa. Lämmin ilmasto, tasokkaat palvelut ja upeat maisemat tekevät golfaamisesta erityisen nautinnollista thaimaalaisissa puitteissa.

Golfmahdollisuudet ovat Thaimaassa erinomaiset, ja erityisesti suosittujen lomakohteiden läheisyydessä on runsaasti golfkenttiä.

ShutterstockGolfloma Thaimaassa
Golfloma trooppisessa ilmastossa mahdollistaa palmujen katselemisen lyöntien välillä.

Jos haluat vertailla kenttiä, palveluja ja hintoja helposti samassa paikassa, kokeile Gofdigg-palvelua, jonka avulla voit etsiä juuri tarpeisiisi sopivan golfkentän ja nauttia alennuksista.

>> Oletko valmis golflomaan Thaimaassa – tutustu tarjontaan!

5. Koe vastuullisia elämyksiä Thaimaan-lomalla

Vastuullisten ja aidosti paikallisten elämysten löytäminen voi olla haastavaa erityisesti suosituissa lomakohteissa, sillä matkailijan on vaikea tietää varmasti, minne käytetty raha päätyy. Oli kyseessä sitten vierailu elefanttien suojelualueella, vaellusretki tai vaikkapa pyöräilykierros, voi varausvaiheessa vain arvailla, millainen elämys tulee lopulta oikeasti olemaan.

Thaimaalainen Local Alike -palvelu pyrkii taklaamaan matkailijoiden ja aitojen paikallisten palvelujen välissä olevan ongelman tekemällä yhteistyötä vain vastuullisten, takuuvarmasti paikallisten toimijoiden kanssa. Palvelun avulla pystyt tukemaan paitsi yksittäisiä thaimaalaisia yrittäjiä myös parhaimmillaan kokonaisia kyliä, jotka hyötyvät matkailijoista.

Inka KhanjiVesiputousretki Thaimaassa
Parhaiden uimapaikkojen ja upeimpien vesiputousten äärelle löytää helpoiten paikallisten opastuksella.

Local Aliken palvelusta voi valita monenlaisia elämyksiä, kuten melontaretkiä, yön yli kestäviä luontoseikkailuja, vierailuja maatiloilla, unohtumattomia illallisia sekä kulttuurielämyksiä paikallisissa heimoissa.

>> Tutustu Local Aliken elämysvalikoimaan ja vietä erilainen loma!

6. Retki tuo vaihtelua lomaan

Opastetut retket ovat matkailijan pelastus erityisesti silloin, kun haluat tutustua uuteen asiaan tai paikkaan tehokkaasti. Asiantunteva opas pitää huolen, että saat kaiken irti elämyksestä, ja kerrottavaa riittää pitkälle kotiinpaluun jälkeen.

Retkien pituus vaihtelee, ja ne voivat kestää kokonaisesta päivästä muutamaan tuntiin aktiviteetista riippuen. Thaimaan monipuolinen luonto, kiehtova kulttuuri ja loputtomien mahdollisuuksien suurkaupungit tarjoavat mahdollisuudet lomaan, jossa jokainen päivä on erilainen – jos niin haluat!

Inka KhanjiRetket Thaimaassa
Miltä kuulostaisi retki paikalliselle torille?

Kun haluat selata Thaimaassa järjestettäviä retkiä etukäteen helposti, tutustu Take Me Tour -palveluun, johon on listattu muun muassa katuruokakierroksia, jokiristeilyjä, vesiputousvierailuja, iltaristeilyjä ja vaikkapa meditaatiotunteja. Vaihtelua riittää, ja elämyksiin on helppo päästä käsiksi.

>> Selaa tarjontaa ja löydä juuri sinulle sopivat kokemukset!

7. Omatoimisesti paikasta toiseen – helposti

Thaimaa on omatoimimatkailijoiden suosikki eikä ihme, sillä maassa on todella helppoa liikkua paikasta toiseen. Hyvät kulkuyhteydet takaavat, että saarelle kuin saarelle on pääsy, eikä juuri mikään paikka ole matkailijoiden saavuttamattomissa.

Inka KhanjiLiikkuminen Thaimaassa
Perinteinen pitkähäntävene on kulkupeli, joka takaa näyttävät lomakuvat.

Järkevien kulkuyhteyksien etsiminen voi kuitenkin aika ajoin olla tuskaista varsinkin, jos kohteena on eksoottinen tai muuten vain syrjäinen paikka. Useat vaihdot, monet palveluntarjoajat ja vaivalloinen reittien selvittely on kaukana rennon leppoisesta reissutunnelmasta.

Matkojen vertaileminen on helppoa Koh Life -palvelun avulla. Helppokäyttöinen palvelu listaa järkevimmät matkavaihtoehdot ja huomioi niin veneet, junat, bussit kuin halpalentoyhtiötkin. Matkoja voi vertailla hinnan, nopeuden ja ajankohdan mukaisesti.

>> Löydä helpoin tapa matkustaa Thaimaan sisällä!

Teksti: Tourism Authority of Thailand
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja