Kuva: Istockphoto
Salto del Pastor

Onko tämä Kanariansaarten hurjin harrastus? Kolmen metrin kepillä vuorelta alas

Muinaisten paimenten tapa liikkua vuoristossa on nykyään suosittu harrastus Kanariansaarilla.

Liiku vuoristossa kepin avulla

Salto del Pastor, paimenen hyppy, on perinteinen kanarialainen tapa liikkua vuoristoisessa maastossa paikasta toiseen. Nykyään laji on paikallisten hurjapäiden harrastus, jonka avulla voi tutustua hienoihin maisemiin tavallista paremmin.

Alun perin laji on nimensä mukaisesti lähtöisin muinaisten paimenten tavasta liikkua vuoristossa vuohien perässä, mutta nykyään kepin avulla liikkuvat pääasiassa lajin harrastajat. Koska Kanariansaarilla on runsaasti korkeuseroja, kokivat paimenet kepin käteväksi apuvälineeksi vuoristossa liikkumiseen. Vaikeakulkuinen maasto vaati ihmisiltä luovuutta ketterien vuohien perässä pysymiseen.

Nykyisin salto del Pastorin harrastajat käyttävät noin kolme metriä pitkää keppiä, jonka päässä on terävä metallikärki. Kepin avulla voi laskeutua hallitusti korkeaa vuorenrinnettä pitkin, ja kokeilla myös hurjia temppuja, esimerkiksi hyppyjä ja liukumisia.

Matkailijoille järjestetään lajinäytöksiä useimmilla Kanariansaarilla, mutta varsinaista laskeutumista pääsevät kokeilemaan vain lajiin paremmin perehtyneet. Tämä erikoinen laji vaatii ymmärettävästi harjoittelua ennen kuin korkeille kallioille kannattaa lähteä tositoimiin.

Katso videolta, miltä kepin varassa laskeutuminen näyttää!

Video: Youtube / Tanemmirt
Teksti ja kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 29.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia