Kuva: Shutterstock
Teneriffa, Espanja

Oletko kuullut Teneriffan pilvimerestä? Näin pääset kokemaan vaikuttavan ilmiön

Joskus pilviä voi jopa toivoa näkevänsä Kanariansaarilla.

Löydä pilvimeri Teneriffalla

Rantalomalla päällimmäinen ajatus on usein toive siitä, ettei pilviä kertyisi taivaalle. Teneriffalla pilvet voivat kuitenkin olla osa luonnon omaa näytöstä, jota turistikin pääsee halutessaan seuraamaan.

Jos olet joskus vuokrannut auton Teneriffalla ja ajanut esimerkiksi Teiden kansallispuistoon, olet ehkä huomannut, miten sää vaihtuu nopeasti korkeammalle noustessa. Rantasää voi muuttua sumuksi, pilvimassoiksi ja jopa lumisateeksi. Teide on koko Espanjan korkein huippu.

Hauska tapa voittaa pilvet on nousta niiden yläpuolelle. Espanjan kielessä ilmiöstä käytetään nimeä mar de nubes eli pilvimeri. Tältä pilvet näyttävät, kun seisot itse niitä korkeammalla.

Ilmiö on tuttu lentokoneesta. Olet ehkä joskus noussut koneeseen pilvisessä ja sumuisessa säässä, joka on kuitenkin kirkastunut heti kun kone on päässyt täyteen lentokorkeuteen pilvien yläpuolelle.

Hyviä paikkoja pilvimeren bongaukseen ovat esimerkiksi tulivuori Teide ja Orotavan laakso. Ilmiötä ei tosin pääse todistamaan joka säällä. Jos pilvet ovat liian korkealla, et yksinkertaisesti pääse niiden yläpuolelle.

The Real Tenerife -sivustolla on julkaistu yksityiskohtainen opas pilvimeren etsimiseen. Sivusto myös selittää, miksi pilvimeri on erityisen kuohkea juuri Teneriffalla: kaikki alkaa viileiden ja kosteiden pasaatituulien ja etelästä vyöryvän kuuman ilman kohtaamisesta. Pilvet jäävät ikään kuin jumiin 800–1 000 metriä merenpinnan yläpuolelle.

Etelä-Teneriffan lomakohteista käsin tilannetta voi arvioida tarkkailemalla pilviä Teiden ympärillä. Jos pilvet keikkuvat tulivuoren päällä, ei pilvimeren näkeminen tule onnistumaan. Jos taas ne laahaavat matalalla tehden sään harmaaksi, saatat löytää sinisen taivaan niiden yläpuolelta.

Pilvimeren jahtaamista varten tarvitset vuokra-auton ja tarpeeksi lämmintä vaatetta. The Real Tenerife suosittelee esimerkiksi Mirador de Mataznosin näköalapaikkaa.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia pilvimerestä!

Lue myös: Kaikki nämä upeat paikat löytyvät Teneriffalta – 10 maisemaa, jotka on pakko kuvata lomalla

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 21.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia