hero taustakuva

Mitä tehdä Costa Bravalla? Neljä aurinkoista ideaa aktiivilomailijalle

Istockphoto artikkelin kuva
Kohdeoppaat
Vain kivenheiton päässä Barcelonasta sijaitseva Costa Brava sopii aktiivilomailijan makuun. Tässä neljä ideaa sporttiseen lomailuun Espanjan auringossa.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 08.09.2017
facebook   whatsapp

1. Nauti rantaelämästä merenpinnan yllä sekä alla

Costa Bravan rannikkomaisemaa hallitsevat jylhinä taivasta kohti nousevat rantakalliot, jotka vuorottelevat idyllisten hiekkarantapoukamien kanssa. Costa Bravan hiekkarannat sopivat koko perheen lomailuun ja alueen palvelu- ja majoitustarjonta on espanjalaiseen tapaan kattava ja monipuolinen.

Eteläisellä Costa Bravalla Calella, Blanes ja Lloret de Mar ovat perinteisiä rantalomakohteita. Pohjoisemmassa muun muassa Platja d’Aro tarjoaa erinomaiset puitteet auringonpalvojalle. Kaikkien näiden kohteiden ykkösaktiviteeteja ovat tietenkin uiminen ja rantaelämä, mutta myös merenalainen maailma on vilkas ja värikäs Katalonian rannikolla.

Erilaiset sukellus- ja snorklausretket ovat suosittua ajanvietettä Costa Bravalla. Voit joko ilmoittautua mukaan valmiille isomman ryhmän ekskursiolle tai varata veneen kippareineen vain oman seurueen käyttöön. Snorklausretkiä järjestää muun muassa Blanesista ja Tossa de Marista käsin toimiva Bluesail Costa Brava. Sukeltamaan vie esimerkiksi L’Estartifissa toimiva Costa Brava Divers.

Riikka KrennCosta Brava, Platja d'Aro
Pienet hiekkarantapoukamat ovat tyypillistä Costa Bravan maisemaa. Kuvassa Platja d’Aron pohjoispuolella sijaitseva Cala del Pi.

2. Patikoiden saat Costa Bravan luonnosta eniten irti

Costa Bravan maisemat sopivat erinomaisesti patikointiin sekä sisämaassa että meren äärellä. Sisämaassa maisemaa hallitsevat karummat kukkulat ja perinteiset pikkukylät, kun taas rannikolla näkyvimpiä elementtejä ovat villi meri ja jyrkät kalliot hiekkarantapoukamineen.

Alueella on runsaasti eritasoisia kävelyreittejä aloittelijoille sopivista muutaman kilometrin lenkeistä pidempiin monen päivän vaelluksiin. Reitit ovat pääosin hyvin merkittyjä, mutta viittoja ja kylttejä saattaa välillä olla vain harvakseltaan, joten on fiksua pitää aina mukana tarkka kartta ja pätevät navigointivälineet.

Paras aika patikointilomalle Costa Bravalla on kevätkausi, jolloin sää sopii parhaiten ulkoiluun. Kuumimpien kesäkuukausien helteillä pitkien kävelyjen rankkuus voi yllättää kokeneenkin patikoijan. Alueen patikointimahdollisuuksiin ja eri reittivaihtoehtoihin voit tutustua Costa Bravan matkailutoimiston kokoaman listan avulla.

3. Polkupyöräily mäkisillä teillä sopii kovakuntoisille

Costa Bravan mutkaiset rantatiet ja hienot kalliot tarjoavat mahtavia maisemia myös polkupyörän selästä ihailtavaksi. Maasto on hyvin mäkistä, joten seudun pyörätiet tarjoavat haastetta vaativammillekin harrastajille. Pyörävuokraamoja löytyy käytännössä kaikista rannikkokaupungeista.

4. Vietä päivä kalastajana – tiedossa suurta saalista

Monet Costra Bravan kaupungeista elävät nykyisin matkailusta, mutta ei ole kauaakaan, kun ne olivat vain pieniä auringossa uinuvia kalastajakyliä. Seudun kalastajakulttuurilla on pitkät juuret ja katalonialainen keittiö hyödyntää meren antimia monipuolisesti.

Rannikon villit tuulet eivät aina tee kalastamisesta näillä seuduilla helppoa, mutta on sitäkin palkitsevampaa, sillä Costa Bravan vesiltä on mahdollista saada mitä erikoisimpia saaliskaloja. Myös matkailijat voivat päästä kokeilemaan onneaan Välimeren apajilla. Kalastusretkiä Costa Bravalla järjestää esimerkiksi Blanesissa toimiva Nordkapp Charters.

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Riikka Krenn ja Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.