hero taustakuva

Maailman suuret jalkapallokaupungit – 5 huippuvinkkiä futisfanille

artikkelin kuva
Aktiivilomat
Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Moni maailman kaupunki tarjoaakin futisfanille mielenkiintoista nähtävää ja paikallisseurojen jännittäviä kotipelejä. Rantapallon esittelyssä viisi jalkapallon mekkaa!
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 10.06.2014
facebook   whatsapp

Madrid, Espanja

Espanja on jalkapallon mahtimaita ja Madrid sen kovimpia futiskaupunkeja. Vuonna 2014 Mestareiden liigan voitosta taisteli kaksi madridilaisseuraa: Real Madrid ja Atlético Madrid.

Real Madridin maineikas kotistadion Santiago Bernabeu sijaitsee Paseo de la Castellanan varrella. Jos kaipaat aitoa paikallista penkkiurheilutunnelmaa, paikallisia sporttibaareja löydät vilkkaiden Puerta del Solin ja Plaza de Santa Anan aukioiden ympäristöstä.

Manchester, Iso-Britannia

Iso-Britannian Manchesterissa sijaitseva legendaarinen Manchester Unitedin kotikenttä Old Trafford on todellinen futispyhättö. Kaupungin toisen suurseuran Manchester Cityn fanit jaksavat kuitenkin muistuttaa, ettei Unitedin kotikenttä sijaitse ”aidossa” Manchesterissa toisin kuin Cityn kotistadion Etihad Stadium.

Jalkapallotunnelmaan voi virittäytyä National Football Museumissa, jossa näytillä on monia lajin ikimuistoisimpiin hetkiin liittyviä esineitä sekä runsaasti tietoa jalkapallosta ja sen historiasta.

Liverpool, Iso-Britannia

Liverpool tunnetaan satamastaan, the Beatlesista ja tietysti jalkapallosta. Anfieldin stadionilla raikaa Liverpoolin You’ll never walk alone -laulu, ja joukkue on edelleen eniten Euroopan turnauksista pokaaleja kotiinsa tuonut brittijoukkue.

Liverpool F.C.:n kunniakkaaseen historiaan voi perehtyä vaikka osallistumalla stadionkierrokselle ja tutustumalla seuran museoon.

Paikallisvastus Everton on tarjonnut viime vuosien aikana kovan vastuksen, mutta kaupungin kahden joukkueen fanien välit ovat poikkeuksellisen hyvät. Speken kaupunginosasta löytyy The Orient -pubi, joka kantaa sekä Liverpoolin että Evertonin värejä.

Rio de Janeiro, Brasilia

Brasiliassa jalkapallo on vakava asia – niin vakava, että maajoukkueen pelatessa MM-kisojen pudotuspeleissä Hollantia vastaan vuonna 2010 maan pankit sulkeutuivat kolmeksi tunniksi työntekijöiden kerääntyessä televisioiden ääreen.

Rio de Janeiro on vastakohtien kaupunki, mutta jalkapallo on yhteistä kaikille kaupunkilaisille tulotasosta riippumatta. Paikallisten pallopelejä voi seurata maineikkaalla Copacabanan rannalla. Jalkapallofanin ehdoton vierailukohde on legendaarinen Maracanã-stadion, jolla maailmanmestaruus ratkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1950 ja jolla se ratkeaa myös kesän 2014 MM-kisoissa.

Istanbul, Turkki

Turkin valtaisa metropoli Istanbul tunnetaan kaupunkina, jossa Eurooppa ja Aasia kohtaavat. Istanbul onkin onkin ehkä maailman ainoa kaupunki, jossa paikallisjoukkueet pitävät majaansa eri maanosissa.

Kahden mantereen välisen Bosborinsalmen Euroopan puolella kotiaan pitää Galatasarayn joukkue, ja paikallishaastaja Fenerbahçen kotikenttä puolestaan löytyy Aasian puolelta.

Lähde: Hotels.com
Kuva: iStockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.