Kuva: Teneriffan matkailu
Teneriffa

Koe Teneriffan upeimmat maisemat – tässä parhaat vaelluskohteet

Teneriffa on monipuolinen vaelluskohde. Samalla saarella voi nauttia sekä sademetsän vehreydestä että tulivuoren karuista maisemista.

Koe Kanarian suurimman saaren monipuolisuus

Teneriffa on mainio kohde paitsi rennolle rantalomalle, myös aktiiviselle vaellusmatkalle, sillä Kanariansaarten suurin saari pitää sisällään vaihtelevia maisemia ja monia upeita vaellusreittejä.

Vaelluslomalle Teneriffalle kannatta lähteä hyvillä vaelluskengillä ja laadukkailla varusteilla, sillä vulkaanisen saaren olosuhteet yllättävät.

Teneriffalla voi vaeltaa huoletta ilman opasta, mutta joillekin alueille päästäkseen on oltava lupa, joka on yleensä ilmainen ja saatavilla kätevästi kansallispuiston verkkosivuilta.

Jos vaellat kilometrien korkeuksissa, kuten esimerkiksi Teiden kansallispuistossa, muista ohuen ilman vaikutukset. Et välttämättä kykene vaeltamaan samalla tahdilla kuin merenpinnan tuntumassa.

Ihaile tulivuorimaisemia Teiden kansallispuistossa

Teneriffan tunnetuin ja suurin tulivuori Teide sijaitsee saaren keskiosassa. Tulivuorta ympäröivä kansallispuisto on loistava kohde vaellusmatkalle, sillä puistossa on useita erimittaisia vaellusreittejä lyhyistä parin tunnin vaelluksista pidempiin matkoihin.

Teneriffa
Kuva: Teneriffan matkailu
Teide on suosittu vaelluskohde myös auringonnousun aikaan.

Noin kahden kilometrin korkeudessa sijaitseva kansallispuisto ja 3 718 metrin korkeuteen nouseva tulivuori tarjoavat huimia vaelluskokemuksia. Halutessaan matkailija voi nousta myös tulivuoren laelle joko vaeltamalla tai kaapelikärryllä.

Teiden kansallispuistossa voi vaeltaa omatoimisesti, eikä sinne ole sisäänpääsymaksua. Reittikarttoja on saatavilla paperisina, mutta myös kansallispuiston oman Teide App -mobiilisovelluksen avulla.

Paras aika vuodesta Teiden tulivuorivaellukselle on kevät ja alkukesä, jolloin kukat kukkivat ja näkymät ovat hienoimmillaan. Varaudu kuitenkin vaihteleviin sääoloihin, sillä vaikka ilma saattaa tuntua lämpimältä, voi vuoristossa olla hyvin kylmä.

Nauti sademetsästä Anagassa

Teneriffan koillisrannikolla sijaitseva Anagan alue on saaren vanhin osa. Sen huomaa erityisesti kalliomuodostelmista, jotka paljastavat syvät rotkot ja komeat vuorijonot.

Koko Anagan alue on täynnä vehreää ja tiheää kasvillisuutta, mikä tekee vaeltamisesta hivenen haastavaa. Kosteaan sademetsään suositellaankin menevän vaellussauvojen kanssa, sillä maa on paikoitellen erittäin liukasta.

Teneriffa
Kuva: Teneriffan matkailu
Anaga on Teneriffan vanhin alue ja hyvin tiheän kasvillisuuden vallassa.

Alueella on useita kasveja, joita ei kasva missään muualla. Anagalla voi ihmetellä esimerkiksi ihmisen korkuisia saniaisia.

Anagan sademetsävaelluksen voi aloittaa vaikkapa 950 metrin korkeudessa sijaitsevasta Cruz del Carmenin kylästä, missä sijaitsee muun muassa vierailijakeskus, joka tarjoaa tietoa vaellusreiteistä ja matkan varrelle sattuvista nähtävyyksistä.

>> Lue myös: Vaellusretken 10 tärkeintä varustetta

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Teneriffan matkailu

Päivitetty: 27.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia