Kuva: Shutterstock
Aktiiviloma Antalyassa

Koe aktiiviloma Antalyassa – vinkit vauhdikkaaseen Turkin-matkaan

Etelä-Turkin rannikko on paljon muutakin kuin pelkkää rantaa ja shoppailua. Lue vinkit vauhdikkaaseen Antalyan-lomaan ja lähde matkalle!

1. Etelä-Turkin erinomaiset vaellusmahdollisuudet

Turkki on täynnä huikeita luontokohteita, ja niistä on helppo ottaa kaikki irti myös Antalyassa. Miljoonakaupungin kiireiseen tunnelmaan voi hakea vastapainoa patikkaretkeltä keskellä luontoa. Antalyan ympärillä onkin lukuisia loistavia vaelluskohteita.

Lyhyen matkan päässä Antalyan ulkopuolella alkavat Taurusvuoret tarjoavat lähes loputtomasti vaellusmahdollisuuksia. Roomalaisten vanhoja teitä pitkin luikertelevat patikkareitit vievät ulkoilijat vaihteleviin maisemiin: kalkkikivikallioiden äärelle, tiheiden metsien keskelle ja joen rannalle. Vuodenajasta riippuen vaelluksella voi nähdä joko vehreitä niittyjä tai karuja lumimaisemia – tai jopa molempia.

Aktiiviloma Antalyassa
Kuva: Shutterstock
Vaellusretki Antalyan-loman aikana on suosittu aktiviteetti, joka on helppo toteuttaa vaikka aikaa olisi vain yksi päivä.

Helpoin ja turvallisin tapa vaeltaa Taurusvuorilla on osallistua opastetulle päiväretkelle tai varata mukaan opas, joka tietää alueen parhaat maisemapaikat ja kiinnostavimmat reitit. Retkille pääsee useiden matkatoimistojen avulla, ja suosituksia kannattaa kysyä vaikkapa omasta majapaikasta. Laadukkaita retkiä tarjoaa esimerkiksi antalyalainen Equinox Travel.

2. Rannikon runsas vesiurheilutarjonta

Turkin rannikko on tunnettu kauniista rannoista ja mahtavasta vesiurheilutarjonnasta, josta pääsee nauttimaan myös Antalyassa. Vesipetoja ilahduttavat esimerkiksi Antalyan kirkkaat vedet, joihin voi uppoutua joko sukellus- tai snorklausretkillä. Ensikertalaisenkin on mahdollista päästä katselemaan vedenalaista elämää, sillä Antalyan edustalla pääsee sukeltamaan lyhyen opastuksen jälkeen, vaikka aiempaa kokemusta ei olisikaan.

Aktiiviloma Antalyassa
Kuva: Shutterstock
Turkissa pääsee laskemaan koskea kirkkaan turkoosissa vedessä.

Jos kaipaat vauhdikasta vesielämystä, osallistu koskenlaskuretkelle, mihin Antalyan-matkailijoilla on parhaat mahdolliset edellytykset. Koko Turkin parhaisiin koskenlaskukohteisiin lukeutuu nimittäin noin sadan kilometrin päässä Antalyasta sijaitseva Koprulu-kanjoni. Suosituimman matkailukauden aikana kanjonille suuntaa tuhansia matkailijoita päivittäin, sillä kirkkaat vedet ja upeat maisemat luovat mainiot puitteet koskenlaskulle.

Kokeile myös purjelautailua, joka on tuttua monista rantakohteista. Sen lisäksi Antalyasta voi tehdä lukuisia veneretkiä, sillä esimerkiksi vanhankaupungin satamasta voi hypätä näyttävään merirosvolaivaan, joka vie vauhdikkaalle risteilylle Välimerelle.

3. Laskettele lumihuippuisilla vuorilla

Harva matkailija tietää, että eteläisestä sijainnista huolimatta Antalyan-lomalle kannattaa pakata myös lasketteluvarusteet. Kaupungin tuntumassa sijaitsee nimittäin useitakin laskettelukeskuksia, missä voi kokea unohtumattomia lumielämyksiä. Samaan lomaan onkin mahdollista saada sekä lumielämyksiä että rantakokemuksia!

Antalyasta katsottuna lähin laskettelukeskus sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Saklikent Ski Resort -laskettelukeskus sijaitsee Taurusvuorilla ja on avoinna vähintään 120 päivää vuodessa joulukuusta huhtikuulle. Laskemaan pääsee mukavissa olosuhteissa: aurinko paistaa useimpina päivinä ja pahimmillaankin pakkanen ei tavallisesti laske viittä astetta kylmemmäksi.

Aktiiviloma Antalyassa
Kuva: Shutterstock
Laskukokemus Turkissa on elämys, joka ei unohdu.

Toinen vaihtoehto Antalyan-lumilomalle sijaitsee huomattavasti pohjoisempana, noin 150 kilometrin päässä Davraz-vuorella.

4. Erinomaiset mahdollisuudet kalliokiipeilyyn

Antalya tarjoaa loistavat mahdollisuudet kalliokiipeilyyn, ja se onkin alan harrastajien keskuudessa hyvin tunnettu kohde. Kaupungista katsottuna lähin kiipeilykohde, maailmankuulu Geyik Bayri, sijaitsee vain 15 kilometrin päässä Antalyasta. Myös noin 80 kilometrin päässä kaupungista sijaitseva Olimpos tarjoaa hyvät kalliokiipeilymahdollisuudet.

Aktiiviloma Antalyassa
Kuva:
Etelä-Turkin kalliokiipeilymahdollisuudet ovat ensiluokkaiset.

Koska kalliokiipeily on hyvin suosittua Antalyassa, tarjoavat useat matkanjärjestäjät kiipeilyretkiä, joihin voivat osallistua myös ensikertalaiset. Retkillä tarjotaan kaikki tarvittavat varusteet, ja oppaat ovat alan ammattilaisia.

Kiipeilyelämyksen yhteyteen voi lisätä monia aktiviteetteja, sillä kohteiden ympärillä on mainio palvelutarjonta. Monen päivän kiipeilylomat ovatkin hyvin suosittuja Antalyassa, sillä kiipeilyn lisäksi retkillä voi nautiskella rauhallisesta tunnelmasta mutta myös villistä yöelämästä.

>> Lue lisää vinkkejä Antalyaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 25.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia