Kuva: Flickr / phlexxo
Fuerteventuran salaperäinen Villa Winter

Kanarian aavemaisin kartano lymyää hankalan reitin päässä – kukaan ei tiedä, mitkä synkistä huhuista ovat totta

Fuerteventuran saarella piilottelee kartano, jonka salamyhkäisestä historiasta ei kukaan voi olla varma.

Mikä oikein on Villa Winterin menneisyys?

Erityisesti surffaajien ja rantalomailijoiden suosima Fuerteventura on yksi rauhallisemmista Kanariansaarista. Monikaan turisti ei eksy saaren upeilta rannoilta katsomaan sen salamyhkäisintä rakennusta, Jandían niemimaalla piilottelevaa Villa Winteriä.

Vaikka Villa Winteristä löytyykin tietoa verkosta, ei se missään nimessä kuulu Fuerteventuran tunnetuimpien nähtävyyksien joukkoon. Matka huvilalle on hankala, ja vuokra-auto saattaa joutua koetukselle haastavassa maastossa. Kartanoa lähin kylä on pikkuruinen Cofete.

Kartano sijaitsee Jandían luonnonpuistossa, joka tunnetaan karunkauniista maisemistaan. Alueesta tekee kiinnostavan myös se, että siellä on kuvattu vuonna 2018 ilmestyvää Star Wars -elokuvaa Solo: A Star Wars Story.

Kartanon syrjäinen ja lähes salainen sijainti on yksi syy lukuisiin huhuihin, joiden mukaan rakennus olisi toiminut natsien piilopaikkana toisen maailmansodan aikana. Sen alla uskottiin myös toimineen maanalainen sukellusvenetukikohta.

Villa Winterin rakennutti saksalainen insinööri Gustav Winter, joka valvoi tarkasti salamyhkäistä rakennusprosessia. Rakennuksen uskotaan valmistuneen vuonna 1937 – vaikka sen rakennusajankohdaksi onkin virallisiin dokumentteihin merkitty vuosi 1946.

Sitkeiden huhujen mukaan rakennus oli vain peitetarina asioille, joita siellä tehtiin. Fuerteventuralla on epäilty, että siellä olisi esimerkiksi suoritettu plastiikkakirurgisia toimenpiteitä Etelä-Amerikkaan pakeneville natseille.

Todisteiden joukkoon on laskettu muun muassa rakennuksen yhteydestä löytyvät kellarit, luolat ja tunnelit sekä vartiotornin poikkeuksellisen suuri sulakerasia, jonka väitettiin kielivän isoista operaatioista kartanon tiluksilla.

Gustav Winter itse kielsi väitteet kuolemaansa saakka, eikä Fuerteventuralla edelleenkään varmuudella tiedetä aavemaisen kartanon todellista tarinaa.

Kartano ei ole suljettu kävijöiltä, mutta ajomatkalle syrjäiseen kohteeseen suositellaan nelivetoautoa. Rakennuksesta huolehtiva henkilö perii kävijöiltä pienen pääsymaksun.

Katso alta matkailijoiden Instagramissa jakamia kuvia kartanosta!

Discovering? #villawinter #cofete #canaryislands #villa

A post shared by chiaramelania (@chiaramelania) on

#villawinter #playacofete #fuerteventura2017?☀️ #casaloswinter #⛰

A post shared by Nena Nena (@sabrinanena81) on

>> Lue myös: Tällaista Teneriffaa et ole ennen nähnyt – hylätty aavekylä suosittujen lomakohteiden kupeessa

Lähde: Atlas Obscura, The Leader
Kuva: Flickr / phlexxo, Instagram

Päivitetty: 29.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia