Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Japanin laskettelukohteet

artikkelin kuva
Aktiivilomat
Japanin hiihtokeskukset ovat nousemassa vauhdilla myös eurooppalaisten suosioon.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 19.07.2012
facebook   whatsapp

Vuoristoinen maa tarjoaa monipuoliset rinneolot

Japanin laskettelukohteiden lumimäärät ovat tasaisen runsaita, infrastruktuuri erinomainen. Jopa kaikkein vaativimmat laskettelufanaatikot saavat Japanin rinteistä paljon irti, paikallisia puuterilumiolosuhteita pitävät monet maailman parhaimpina.

Japanissa ei ole pulaa vuorista, sillä ne kattavat 80 prosenttia koko maan pinta-alasta. Suurin osa laskettelukeskuksista on keskittynyt Tokion pohjoispuolelle, mutta maasta löytyy pienempiä keskuksia lähes joka kolkasta.

Laskettelukeskuksia on yhteensä häkellyttävät 500 kappaletta. Rinteet ja välineistö ovat pitkälti ensiluokkaisessa kunnossa ja työntekijät asiantuntevia, joskin kielimuuri voi tulla välillä eteen.

Vaativammalle laskettelijalle lukuisat offaririnteet tuovat erinomaista vaihtelua normaaliin rinnelaskemiseen. Japani on tunnettu ainutlaatuisen kevyestä ja toista metriä syvästä puuterilumestaan. Samoin metsäreitit ovat kauniita ja monesti koskemattomia.

After ski kylpylässä

Illanvietto on keskittynyt kyläkeskuksiin ja keskieurooppalaistyyppistä after ski -kulttuuria löytää ainoastaan muutamasta suuremmasta keskuksesta.

Biletyksen sijaan Japanissa kannattaakin suunnata yhteen monista kuumavesikylpylöistä, joissa rankan laskettelupäivän jälkeen on mahtavaa palautella kehoa uuteen uskoon.

Olympiakaupunki Nagano

Naganon prefektuuri sijaitsee keskellä vuoristoista Honshun aluetta ja on ennen kaikkea tunnettu vuoden 1998 talviolympialaista, mikä on auttanut aluetta luomaan monipuolisen ja laadukkaan lasketteluinfrastruktuurin ja kansainvälisen ilmapiriin.

Niin laskettelijoille kuin lautailijoille riittää vaihtoehtoja, Nagano on myös täynnä lapsiperheille sopivia rinteitä. Pääosa keskuksista sijaitsee Hakuba Villagen, Shiga Kogenin ja Nozawa Onsenin alueilla.

Laskettelun ohella suosittuja aktiviteetteja täälläkin ovat kylpylät sekä kuumat lähteet. Lähteillä saattaa törmätä paikallisiin vuoristoapinoihin kylpemässä.

Japanilaisia lumiapinoita

Hakuba on matkailijoiden suosiossa

Hakuba on selkeästi Naganon alueen suosituin laskettelukohde jo pelkästään sen upeiden vuoristomaisemien johdosta. Yli 30 kilometrin vyöhykkeelle mahtuu toistakymmentä laskettelu- ja lautailukeskusta taaten monipuoliset hiihtomaastot koko lomalle.

Suosituimmat rinteet ovat Happo-one, Hakuba 47 sekä Hakuba Goryu, jotka kaikki sijaitsevat hotellien läheisyydessä.

Alueen laadusta kertoo jotakin sen viime vuosien räjähdysmäinen suosio ulkomaalaisten turistien keskuudessa. Onneksi Hakuba on kuitenkin pystynyt ylläpitämään oman aasialaisen idyllinsä.

Puuteria Hokkaidossa

Puuterilunta etsivät ovat Hokkaidossa kuin kotonaan. Samoin yhdistelmä lukuisia offareita, monipuolista maastoa ja huipputason majapaikkoja tekee alueesta varteenotettavan vaihtoehdon laskettelulomalle. Koska Hokkaido on kylmin ja pohjoisin osa Japania, saa se samalla myös paksuimman lumikerroksen.

Suurin osa Hokkaidon hiihtokeskuksista sijaitsee lännessä ja alueen suurimman kaupungin Sapporon itäpuolella. Niseko, Furano ja Rusutsu ovat vain muutamia loistavista alueita, joissa saa viikon helposti kulumaan. Esimerkiksi Nisekossa rinteitä on yhteensä vaikuttavat 61 kappaletta, joista pisin on lähes kuusi kilometriä pitkä.

Sesonki joulukuusta huhtikuulle

Sesonki alkaa suurimmalta osin joulukuun puolivälissä ja kestää aina huhtikuun loppuun. Japanilaiset itse suuntaavat mäkeen varsinkin talvilomakaudella, jolloin hotellit ja rinteet pursuavat liitoksistaan. Näiden jaksojen ulkopuolella on rauhallista.

Englanti on verrattain yleisesti puhuttua ja viitoitukset ovat monesti useammalla kielellä. Suuremmista keskuksista löytyvät tarpeen tullen kaikki varusteet suksista vaatetukseen. Suksien vuokra on noin 20 euroa päivältä ja hissilippujen hinta keskimäärin 40 euroa päivältä.

Daniel Stöckli

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.