Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Älä missaa tätä näkyä, jos lomailet Kanarialla alkuvuodesta – kukkivat mantelipuut ovat talviloman ihanin yllätys

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Parhaimmillaan Kanarian kukkivat mantelipuut vetävät vertoja Japanin kirsikankukkasesongille.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 14.01.2020
facebook   whatsapp

Mantelipuut kukkivat Kanarialla tammikuusta maaliskuuhun

Luulitko, että kukkivien puiden perässä matkustetaan vain Japaniin? Aivan niin kauas ei välttämättä tarvitse suunnata nähdäkseen lähes yhtä upeaa kukkaloistoa. Paina tämä mieleesi, jos suunnittelet matkustavasi alkuvuodesta Kanarialle.

Moni ei ole ehkä kuullut Kanariansaarilla alkuvuodesta tapahtuvasta ilmiöstä, kun mantelipuut puhkeavat kukkaan. Parhaimmillaan kukinta on tammikuun loppupuolelta maaliskuuhun saakka. Mantelipuita on myös esimerkiksi Espanjan Aurinkorannikolla.

Mantelipuiden kukat muistuttavat kirsikankukkia, joiden näkeminen loistossaan kuuluu monien matkailijoiden haaveisiin. Väriltään kukat ovat valkoisia ja vaaleanpunaisia.

Mantelipuita löytyy pitkin Kanariansaaria, mutta parhaat paikat niiden bongaamiseen ovat Gran Canaria, Teneriffa ja La Palma. Pelkästään Gran Canarialla kasvaa arvioiden mukaan yli 50 erilaista mantelilajia.

Kanarialla kannattaa nähdä hieman vaivaa tehdäkseen retken kukinta-alueille. Monet tällaiset kohteet ovat muutenkin kiinnostavia matkailijan näkökulmasta – kuten usein Gran Canarian kauneimmaksi kyläksi kutsuttu Tejeda sekä Teneriffan Santiago del Teide.

Mantelifestivaaleja järjestetään Kanarialla tammi-helmikuussa muun muassa Tejedassa sekä La Palman Puntagordassa. Tarkka ajankohta vaihtelee vuosittain kukinnan mukaan. Tapahtumiiin kuuluu esimerkiksi musiikkia, tanssia ja manteliherkkujen maistiaisia.

Kypsien manteleiden sato korjataan elo-syyskuussa. Manteleista valmistetaan Kanariansaarilla erityisesti erilaisia jälkiruokia kuten marsipaania sekä paikallista erikoisuutta bienmesabea. Manteleita voidaan käyttää myös suolaisiin mojo-kastikkeisiin.

Katso alta, miltä kukkivat mantelipuut näyttävät Kanarialla!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Näitä kysymyksiä sinäkin mietit ennen ensimmäistä matkaa Kanarialle – 15 nopeaa vastausta

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.