Suomen suurin matkablogiyhteisö
Se svensk TV utomlands

Se på svensk och finsk TV utomlands

Det finns många streamingtjänster och playkanaler i Sverige och Finland, som har massvis av bra serier, filmer och dokumentärer att se på – både svenska och utländska program. Det finns allt från SVT Play till Yle Areena till Netflix att välja mellan, med sammanlagt många tusentals TV-serier att titta på, men när man befinner sig utanför rikets gränser så kan reglerna vara annorlunda. Det beror på att visningsrättigheterna är olika för olika länder, även inom EU.

Det blev nyligen lättare i och med att man får tillgång till sina streaming-tjänster inom hela EU, så om du exempelvis använder HBO Nordic i Sverige så kan du titta på HBO i hela EU. Det hjälper dock inte om du är i Thailand! Inte heller hjälper det om du vill se på amerikanska HBO i Finland. Det är därför jag vill tipsa om att använda en bra VPN.

En VPN-tjänst simulerar att du befinner dig i ett annat land, genom att tillhandahålla en krypterad VPN-tunnel från din enhet till en server i mållandet. Med andra ord ser det ut som att du surfar från Sverige om du ansluter dig till en VPN-server i Sverige och kan på så vis komma åt svensk TV via internet, precis som om du faktiskt var där. Detsamma gäller Finland och finsk TV utomlands.

Det bästa är att det är fullt lagligt, så du behöver inte oroa dig eller känna dig skyldig. Det finns många olika tjänster att välja mellan, så jag har svårt att rekommendera en viss tjänst. istället in på VPN-Sverige eller VPN-Suomi för att läsa recensioner och tester, så kan du hitta den bästa VPN-tjänsten för dig.

Sedan är det bara att bli medlem hos tjänsten, ladda hem appen, ansluta till en server i Finland eller Sverige och börja titta! Jag brukar själv se på svensk och finsk TV flera gånger i veckan via min VPN-tjänst. 🙂

PS: det går även att se på amerikanska Netflix, brittiska BBC, norska NRK och så vidare. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply