Love letter to Maldives

Malediiveilta on palattu Meksikoon melkein kuukausi sitten mutta sydän tuntuu jääneen Finolhun pienelle saarelle keskelle Intian valtamerta. Elämäni parhaimmat ja antoisimmat kolme kuukautta. Tämä on minun rakkauskirjeeni Finolhulle…

Rakas Finolhu,

Kolmessa kuukaudessa voi kokea niiiin paljon, silloin kun jokainen aamu on uuden seikkailun alku. Itkin ja aivan varmasti nauroin enemmän kuin ikinä ennen. Puhuin syvällisiä keskusteluja juuri tapaamani ihmisten kanssa, ja kerroin henkilökohtaisimpia asioitani uusille ystäville. Puhdistuin monista vanhoista traumoista. Tein ensimmäisen taideprojektini, ja sen takia heräsin ennen auringonnousua oksentamaan mustaa litkua suustani ja juoksemaan pitkin rantaa kuin henkeni hädässä. Join liikaa viiniä ja paljon hyviä kahveja. Söin kuin kuninkaallinen ja sain hetkittäin kokea rikkaiden kimaltelevaa ilotulituselämää asumalla joissakin maailman hienoimmista hotellihuoneista. Opin tekemään ilma-akrobatianumeroni niin sateessa, tuulessa kuin myrskyssäkin. Tunsin itseni joinakin päivinä oikean elämän yksisarviseksi kaiken kasvoillani olevan glitterin vuoksi. Uin merenneitona niin suloisille pienille lapsille (jotka ajattelivat minun olevan oikea merenneito) kuin Orlando Bloomillekin. Kuuntelin samaa livebändiä kolmen kuukauden ajan ja silti sain joka ilta kylmiä väreitä. Snorklasin uskomattoman hienolla valliriutalla ja näin kymmeniä delfiineitä. Juhlin länsimaalaista, venäläistä ja kiinalaista Uutta Vuotta. Opin kävelemään puujaloilla. Tunsin olevani teini rippileirillä sniikkaillessani yön pimeydessä toisten huoneisiin. Kun halusimme shoppailemaan, menimme etsimään simpukoita rannalta. Tarjoilin shamppanjaa joka viikko yläilmoista käsin. Näin sinisenä hohtavan planktonin ja poltin shishaa ensimmäistä kertaa elämässäni. Katselin tähtiä monen spesiaalin ihmisen kanssa. Katosin juhlista ja sain vahingossa koko saaren etsimään itseäni puskista lähtien minun nukkuessa huoneessani. Minulle omistettiin lauluja enemmän kuin koko tähänastisen elämäni aikana. Tunsin työskenteleväni työyhteisössä jossa minua ei ensimmäistä kertaa urani aikana vähätelty sen takia, että olen nainen. Istuin suomalaisessa saunassa katsellen Intian valtamerelle.  Asuin kymmenien eri kulttuurien kanssa yhdessä ja tutustuin muslimeihin, buddhalaisiin ja hinduihin. Sain kaksi uutta noitasiskoa ja yhden meksikolaisen veljen lisää. Rakastuin Sri Lankaan ilman että edes kävin koko maassa.

Opin niin paljon uusia asioita; sirkuksesta, esiintymisestä, tunteista, muista ihmisistä, ja ennen kaikkea itsestäni. What a journey, Whatta Life.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply