Loppiaisen lepotunnelmia

Huh huh uudet vuodet on juhlittu ja joulukin hyvästeltiin virallisesti tänään Loppiaisena. Täällä Meksikossa se on kolmen tietäjän juhlapäivä eli Los Reys Magos, jolloin lapset saavat lahjoja (enemmän kuin jouluna) ja syödään Rosca de Reyes-nimistä makeaa pullapitkoa, jonka sisälle on leivottu muovisia Jeesus-lapsia. Kenelle tuo pieni vauva sitten osuu, joutuu perinteen mukaan helmikuussa kokkailemaan tamaleseja (banaanin tai maissin lehteen paketoitu suolainen kääryle) muille. Ei kyllä ole miun asuinvuosien aikana vielä kukaan tamaleseja tarjoillut, joten taitaa olla sellainen muodon vuoksi-perinne monille 🙂 Noh, pullaa kuitenkin syötiin tänään naapurissa ja taidetaan se joulukuusikin laittaa pois.

Uusi vuosi meni perinteisesti show-hässäkässä ja moottoritiellä kaasutellessa. Ensin meillä oli Liisa Ihmemaassa-teemainen ledvaloshow ja sieltä piti rientää toiseen kaupunkiin tulishowta tekemään. Kellon lyödessä puolta yötä oltiin juuri tyttöjen kanssa autossa, matkalla kotiin Playalle vievällä sillalla josta näkyi hienosti joka puolella paukkuvat ilotulitteet. Mie poksautin kuoharin auki ja kilisteltiin tulevalle vuodelle.

15902732_10209672037531354_384749728_o

Meille tuli vieraaksi juuri ennen Uutta Vuotta ruotsalainen Sara, ex-kämppis ja yks miun parhaimpia kavereita. Saran kanssa lähdettiin pienen laittautumisen jälkeen keskustaan juhlimaan. Meillä oli niin hauskaa että vasta aamukuudelta maltettiin tulla kotia. Vuoden ensimmäinen päivä alkoikin aika väsyneissä tunnelmissa, mutta käytiin tosi maukkaalla lounaalla Saran ja Armandon kanssa ennen kuin meillä oli vielä illalla keikka.

IMG_1588

Ollaan vietelty vuoden ensimmäistä viikkoa reenailemalla, rannalla ja syömällä hyvin. Parhaalla mahdollisella tavalla. Ainoa pieni murhe on ollut miun flunssa, mikä alkoi keskiviikkona ja eilinen meni kokonaan sängyn pohjalla. Nyt kun miulla alkaa näkyä toivoa taas tunnelin päässä, niin Sara sai jonkun mahapöpön. 😀 Ei mene ihan kuin Strömsössä, mutta melkein!

IMG_1537

IMG_1556

Toivotaan, että huomenna ollaan molemmat jo terveinä niin päästään taas tekemään kaikkea kivaa. Vaikka meillä on kyllä kivaa täällä puolikuntoisina pyjamissakin teetä ja kuivia voileipäkeksejä mussuttaen. 🙂

Leppoisaa Loppiaista kaikille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Saana 02/10/2017 at 14:01

    Heippa! Löysin blogisi vastikään ja luin innoissani kaikki postauksesi läpi. Minulla heräsi todella monta kysymystä sirkusteluun sekä Meksikossa asumiseen liittyen. Voitaisiinko vaihtaa vaikka sähköposteja, jos ehdit vastailemaan? 🙂
    T. Saana

  • Leave a Reply