Ulkosuomalaisen joulufiilistelyt

Jouluaatto on ylihuomenna, ja on sellainen olo ettĂ€ vois olla joulu ohi jo. 😀 Miulla tuli joulun takia nyt vĂ€hĂ€n pitempi treenitauko, kun kuukausijĂ€senyydet reenipaikkoihin loppu puolessa vĂ€lissĂ€ kuuta, eikĂ€ ollut kannattavaa maksaa enÀÀ silloin uutta maksua, kun kaikki paikat menee kiinni jouluaatosta uuteen vuoteen asti. Voishan sitĂ€ itse reenailla kotona kaikenlaista, mutta siitĂ€ tulee helposti sellaista liirum laarum-jumppailua. Oon sellanen ettĂ€ joko beast mode tai ei mitÀÀn-tyyppi. Noh, pitÀÀ yrittÀÀ tehĂ€ koulun rĂ€stihommia ja uusia esiintymisasuja nyt kun on aikaa. Annoin itse itselleni tĂ€nÀÀn parhaan joululahjan: kĂ€ynnin osteopaatilla. Ah, mikĂ€ vapautunut olo kun selkĂ€ on naksauteltu paikoilleen.

IMG_1482

Miulla on kahdeksas joulu ulkomailla meneillÀÀn, tosin ei ihan putkeen, vaan vĂ€lissĂ€ on ollut pari suomi-jouluakin. Vaikka maassa maan tavalla ollaankin, on aina muutama suomalainen jouluperinne mukava toteuttaa. Varsinkin ne sinne herkkukategoriaan kuuluvat 😛

TÀssÀ hiukan vinkkejÀ ulkosuomalaisen joulun viettoon kaukomailla:

GLÖGI

karpalo- tai rypĂ€lemehu, mausteet (neilikka, kaneli, inkivÀÀri ja kardemumma). Ainekset on melko helpot löytÀÀ mistĂ€ vain pĂ€in maailmaa. Kiehauttaa mehun mausteineen ja ihana jouluntuoksu hiipii heti kotiin. 🙂

RIISIPUURO

vaikka Suomessa kÀytetÀÀnkin nimenomaan puuroriisiÀ joulupuuron tekoon, olen itse huomannut ettÀ aivan tavallinen valkoinen riisi sopii siihen ihan yhtÀ hyvin.

IMG_1480

PIPARIT

Piparitaikinassa ainoa ongelma on ruskea siirappi. SitÀ ei ainakaan tÀÀllÀ Meksikossa ole missÀÀn tullut vastaan. Se on kuitenkin itse helppo keittÀÀ (resepti: n. 1,5 dl vettÀ ja 100 g tummaa/fariini/intiaanisokeri, keitetÀÀn kunnes koostumus siirappista. Huom! JÀhmettyy hiukan lisÀÀ jÀÀhtyessÀÀn). Muut ainekset eli voi, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja samat mausteet kuin glögin valmistuksessa on melko yleismaailmallisia.

Joulutorttujen aseman ajo meillÀ tÀnÀ vuonna leipomosta löytyneet saksalaiset apple strudelit.

IMG_1466

Jouluaattona voi laittaa pöydĂ€n jouluherkkuja notkumaan, suomalainen radiokanava nettiradiosta soimaan ja pyytÀÀ ystĂ€viltĂ€ joululahjaksi pieniĂ€ jouluisia videotervehdyksiĂ€ ikĂ€vÀÀ liennyttĂ€mÀÀn. Ja aina parempi jos niillĂ€ videoilla nĂ€kyy se vaakatasossa lentĂ€vĂ€ rĂ€ntĂ€ ja hyinen pimeys 😀

Ihanaa, Rauhaisaa ja tunnelmallista Joulua kaikille! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Äiti Suomesta 01/15/2017 at 03:40

    MissĂ€s Kaikun Lahjat on?! 🙂

  • Leave a Reply