Maapähkinäpatukanmyyjä

Oltiin tänään syömässä reenien jälkeen kaveriporukalla paikallisessa ravintolassa, ja meidän pöytään tuli guatemalalainen mies kauppaamaan maapähkinäpatukoita. Mies kertoi, että hän osasi vaikka minkälaisia töitä kokin hommista piirtämiseen, mutta kukaan ei halunnut palkata häntä eikä hänellä ollut enää yhtään rahaa. Viimeisillä kolikoillaan hän osti maapähkinäpatukoita myydäkseen ne kadulla hiukan kalliimmalla ja saadakseen näin hiukan voittoa ruokaansa varten. Ostimme muutaman patukan, mutta mies oli jotenkin niin rehellisen ja mukavan oloinen, että jäin miettimään miten sitä itse tuleekin valitettua turhasta niin usein ja miten tyytymätön sitä on. Usein mietin että miksen tänäänkään osannut tehdä sitä tai tätä temppua, tai miksi juuri minun piti tänään tiskata kaikkien astiat kotona. Miksi minun pitää polkea paahtavassa auringossa maahanmuuttovirastoon täyttelemään tylsiä papereita. Miksi minulla on selluliittia ja miksi rahaa ei ole noihin ihaniin uusiin legginsseihin.

Meidän ystävä rakennutti talon joka on suunniteltu myös huikeaksi reenitilaksi. Ensimmäinen joogatunti meneillään.

Meidän ystävä rakennutti talon joka on suunniteltu myös huikeaksi reenitilaksi. Ensimmäinen joogatunti meneillään.

Minulla on niin paljon kiitettävää ettei edes loppuelämäni riittäisi kaiken kertomiseen. Pitää opetella muistamaan se jokainen päivä ja jokainen hetki. Tässä viikon aloitukseksi lista asioista joista olen juuri tänään kiitollinen <3

<3 Treenaaminen. Rakastan jokaista kipeää lihasta ja mustelmaa. Olen kaivannut niiiiin paljon tosissaan reenaamista. Joogaa, jazz-tanssia, rengastrapetsia, venyttelyä, hula hulausta ja tankotanssia. Oon aivan hullaantunut tankoiluun! Parhaimmillani oon käynyt tankostudiolla sekä aamulla että illalla tunneilla. Parhaillaan kaverini Karina ompelee miulle tankotanssipöksyjä. En oo yhtään innostunut, en… 😀

IMG_0298

<3 Ystävät. Täällä Playalla asuu niin huikeita tyyppejä, joista joka päivä inspiroidun valtavasti. Ystävät on yhtäkuin perhe, ja syödään ja treenataan joka päivä yhdessä. Vuokrattiin meidän vierashuone muutamaksi kuukaudeksi ystävällemme Karinalle, ennen kuin hän lähtee takaisin kotiinsa Costa Ricaan. On niin kivaa kun joka aamu voi juoda kahvia kaverin kanssa ja suunnitella monelta mennään joogaan. Karina on toiselta ammatiltaan kokki (toinen ammatti on tietenkin sirkustaiteilija :P) ja tekee ihania ruokia meille. Meidän keittiössä on tänä iltana meneillään luonnonmukaisen kosmetiikan tehdas kun Karina ja toinen ystäväni Polette tekevät luomuhammastahnaa, kosteusvoiteita ja deodoranttia. Ihana laventelin tuoksu leijailee joka puolella. Välillä juodaan chaita ja höpötellään.

Perinteiset meksikolaiset kakkukahvit. Yksi seisoo käsillään, lapsille on omatekoinen temppurata, toiset tanssivat salsaa, koira syö kakunjämiä...

Perinteiset meksikolaiset kakkukahvit. Yksi seisoo käsillään, lapsille on omatekoinen temppurata, toiset tanssivat salsaa, koira syö kakunjämiä…

<3 Terveys. Se, että kroppa pieniä kolotuksia lukuunottamatta toimii ja voin reenata, tanssia, kävellä, pyöräillä, hyppiä… Terveys on oikeasti kaikista tärkein asia elämässä, sillä ilman sitä on vaikea nauttia mistään muusta kivasta. Pitää yrittää joka päivä vaalia sitä vähän paremmin.

IMG_0196

<3 Meidän koti. Miusta on hauskaa, että meidän kotikadulla on elämää. Vastapäätä olevassa leikkipuistossa leikkii lapsia ja niiden nauru kantautuu pitkin päivää meille. Meksikolaiset keski-ikäiset señorat tanssivat aamulla zumbaa ja iltapäivällä kuuluu capoeira- ja afrotanssi-tuntien elävää musiikkia. Illan viiletessä on ihanaa juoda kahvia uima-altaan reunalla jalat vedessä. Yöllä on rauhoittavaa kun kokoseinän mittaisesta ikkunastamme puhaltaa vihdoin vilvoittava tuuli ja katu on hiljentynyt.

IMG_0163

<3 Eläimet. Kaiku, joka on niin  söpö piilottaessaan luutaan oman petinsä alle. Chamchi, joka hiippailee heti keittiöön kun kuulee rapinaa. Iguana joka lötköttelee sähköjohdon päällä talon vieressä.

IMG_0165

<3 Pienet asiat… Palo santon tuoksu (luonnon oma suitsuke). Vapauden tunne kun pyöräilee pitkin poikin kaupunkia. Vihreys joka paikassa. Maahanmuuttoviraston ystävälliset virkailijat. Uudet hedelmätuttavuudet. Kypsät avokadot. Meksikolaisten artesaanijäätelöiden loppumattomat makuvaihtoehtot. (ruusunlehti, tequila& lime, kurkku ja chiansiemen…) Sunnuntait rannalla. Koulutehtävien saaminen valmiiksi. Kutkuttavat tulevaisuudensuunnitelmat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jenny 11/07/2016 at 06:56

    Ihana Ainoliini <3 oot rakas.

  • Leave a Reply