Turkoosi meri, palmupuut, riippukeinu ja pelkkää chillailua Malediiveilla

Top 10 matkahaaveet -haaste

Nappasin Viherjuuria -blogista matkablogeja kiertäneen haasteen matkahaaveista! On niin monta paikkaa, jossa haluaisin käydä, että tämän tekeminen oli aika haasteellista! Onnistuin kuitenkin valitsemaan ne reissut, jotka eniten kuumottavat tai siintävät haaveissa.

1. Välimeren risteily
Olen aina tykännyt olla laivalla ja yläasteen jälkeen jopa hain laivakokkikouluun, joten jos paperit eivät olisi ilmaisutaitolukioon riittäneet, niin olisin saattanut päätyä merille kokonaan! Perinteisten ruotsinristeilyjen lisäksi olen aina haaveillut pidemmästä all-inclusive -risteilystä jollain megalomaanisella huvipuistoaluksella. Karibian risteily olisi varmasti huikea, mutta olen useaan otteeseen jo katsellut erilaisia välimeren risteilyjä Risteilykeskuksen sivuilta ja esim. Costa Cruisesin viikon risteily akselilla Savona-Napoli-Palermo-Ibiza-Palma de Mallorca-Barcelona olis aika jees!

Suurikokoinen risteilyalus, jossa on kaikki viihdykkeet

2. Ahvenanmaa pyöräillen
Tämän reissun olen jo pari kertaa suunnitellut, mutta toteutus on jäänyt tekemättä. Ensin lapset olivat niin pieniä ja vaikka nyt polkeminen ei olisi enää mikään ongelma, on reissu silti jäänyt aina vain ajatukseksi. Emme ole aiemmin pyöräreissuja tehneet, joten kysymyksiä tuntuu olevan vähän liikaa: Miten saada kaikki kamat mahtumaan mukaan? Vuokratako pyörät paikan päältä vai lähteäkö junalla omien pyörien kanssa? Mikä on järkevä kilometrimäärä per päivä? Mitä tehdä rengasrikkojen tai vaikeiden sääolosuhteiden sattuessa? Mitä kaikkea pitää olla mukana? Taitaisimme tarvita vähän apua, että saisimme tämän matkan suunniteltua ja sittenhän se on enää toteutusta vaille!

Ahvenanmaalla välimatkat ovat aika lyhyitä ja siirtyminen paikasta toiseen pyörällä on helppoa

3. Saarihyppelyä Kreikassa
Kreikkaan on hurahtanut yksi jos toinenkin meikäläisen kavereista ja mitä enemmän näen Facessa kuvia Kreikan saarilta, sitä enemmän ne ovat alkaneet kiinnostaa! Erityisesti Santorini on kiehtonut jo pitkään ja koska muutkin saaret vaikuttavat todella mielenkiintoisilta, olisi saarihyppely juuri täydellinen tapa tutustua useaan kohteeseen saman reissun aikana.

Merta ja saaria Santorinin saarelta

4. Venetsia
Italiassa on itseasiassa montakin kohdetta, joissa haluaisin käydä mutta juuri tällä hetkellä ykköseksi nousee Venetsia. Käsittääkseni se ei kuitenkaan ole mikään varsinainen lapsiperhekohde ja tämä reissu olisikin kiva tehdä puolison kanssa ihan kaksin! Gondoliajelua, hyvää ruokaa, viiniä ja tietenkin joku ihana, pittoreski hotelli…

Venetsialainen kapea kanaali

5. Löhöloma Malediiveilla
Rantalomat eivät ole millään muotoa meikäläisen suosikkeja ja jos eksymmekin perheen kanssa aurinkorannalle tai uima-altaille, minut löytää varmimmin kaikkein suojaisimmasta ja varjoisimmasta nurkasta. Olen herkkä auringonpistoksille, vaalea ihoni palaa helposti aurinkorasvasta huolimatta ja kaiken kukkuraksi inhoan kuumaa. Silti haluaisin joskus lähteä oikein kunnolliselle löhörantalomalle jonnekin todella kauas, kuten vaikka Malediiveille tai Mauritiukselle. Kuvittelen turkoosin meren, tyhjän hiekkarannan, luksusbungalowin, riippumaton ja loputtomasti pina coladaa… En kyllä tiedä, osaisinko ihan oikeasti vain maata riippukeinussa edes yhtä kokonaista päivää, mutta ainahan sitä saa haaveilla?

Turkoosi meri, palmupuut, riippukeinu ja pelkkää chillailua Malediiveilla

6. Hanami Japanissa
Viime viikkoina on Instagram ollut täynnä kukkivia kirsikkapuita ja yksi reissu-unelmani on päästä kokemaan kirsikankukkajuhla eli hanami Japanissa. Japani on kiinnostellut noin yleisesti muutenkin ja nyt kun serkkutyttö lähti Japaniin vaihto-oppilaaksi, on tullut japanilaista kulttuuria ja tapoja tullut entistäkin enemmän tutkittua. Olen jäänyt totaalisen koukkuun japanilaisiin realityohjelmiin ja Netflix on onneksi tarjonnut sekä Terrace Housen kaikki kaudet että Ainori – Love wagonin uusimmat jaksot.

Kirsikkapuut ovat keväisin täydessä kukassa Japanissa

7. Pietari
Pietari on mainittu monta kertaa kun olemme lomareissuja suunnitelleet, mutta jostain syystä se on kuitenkin aina jäänyt. Olemme olleet mukana Couchsurfingissa ja majoittaneet muutamia matkailijoita kotiimme. Yksi venäläinen sohvasurffaajaperhe on jäänyt ystäviksemme ja he kysyvät aina tavatessamme, koska aiomme tulla heille kylään Pietariin. Jostain syystä viisumiasioiden selvittäminen on tuntunut jotenkin työläältä, mutta ehkäpä otamme itseämme niskasta kiinni ja lähdemme moikkaamaan Nickolayta perheineen!

Pietarissa on paljon historiallista nähtävää ja koettavaa

8. Sisilia
Olen jostain syystä tuntenut aina jotain vetoa Italiaan ja ensikosketuksen Sisiliaan toi lukiokaverini jumalainen poikaystävä Ferdi, joka oli kotoisin Palermosta! Herkullisen ruoan, upeiden maisemien, rantojen ja Etnan lisäksi Sisiliaan houkuttelee myös antiikin aikaiset temppelit sekä paljon kehutut barokkikaupungit. Mitä muuta sitä voisi reissultaan toivoakaan?

Taorminan ihastuttavat vanhat kadut houkuttelevat

9. Legoland
Tämä on sellainen reissu, joka ei taida koskaan toteutua, mutta listaan sen kuitenkin mukaan. Kohta 10 vuotta olemme joka kevät keskustelleet reissusta Legolandiin ja ainakin parina kesänä on jääkaapin ovessa roikkunut kaksi Aku Ankka -lehden mukana tullutta vapaalippua Legolandiin! Joka kerta kuitenkin päädyimme laskelmissamme samaan tulokseen: Legolandin matka tulee liian kalliiksi. Meillä ei ole koskaan ollut kovinkaan suuret tulot ja monesta asiasta on tingitty, jotta olemme voineet reissata edes jonkun verran. Kutakuinkin kaikki meidän reissut on kuitenkin tehty hyvin pienellä budjetilla ja Legoland ei vain ole sopinut budjettiin. Itse haluaisin siellä kuitenkin ehkä vielä käydä, vaikka lapset ovatkin jo isoja, mutta ehkä voimme joskus tulevaisuudessa tehdä reissun Legolandiin lastenlasten kanssa?

Legolandissa on upeita rakennelmia ja kokonaisia kyliä Lego-palikoista rakennettuina

10. Vapaaehtoistyötä Alpeilla
Olemme lasten partioharrastuksen myötä päätyneet koko perhe partiolaisiksi ja se on tuonut elämäämme paljon ihania ihmisiä, mahtavia kokemuksia ja kasvattanut meitä kaikkia. Vaikka se kuulostaakin kovin periamerikkalaiselta, niin pidän ajatuksesta jossa ”annetaan jotain takaisin yhteisölle”. Sveitsin vuoristossa, Kanderstegissä sijaitsee lähes 100-vuotias kansainvälinen partiokeskus, Kandersteg International Scout Center, jossa järjestetään ympäri vuoden erilaisia partioleirejä ja se on käytännössä pienikokoinen, ikuiesti jatkuva maailmanjamboree! KISCissä vierailee vuosittain yli 10 000 partiolaista kaikista maailmankolkista ja toimintaa pyöritetään pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Tarjolla on sekä pidempiä pestejä että lyhyitä, 3 kuukauden pestejä ja esimerkiksi kesä Alpeilla muiden partiolaisten kanssa kuulostaa ihan mahtavalta! Ehkä vielä jonain päivänä?

Partiolaiset ympäri maailman kokoontuvat yhteisille suurleireille Sveitsin alpeille, KISCiin

Onko sulla kokemusta jostain näistä kohteista? Kuulen mielelläni lisätietoja ja inside-vinkkejä, joten jätähän kommenttisi tähän alle! Kiitos! 🙂

Previous Post

No Comments

Leave a Reply