Van Gogh, Mirador del Lobo ja Seita ystävineen – vähän ruuhkaa?

Van Gogh, Mirador Natural de la Cañada del Lobo ja Seita and friends saattaa kuulostaa hyvinkin oudolta yhdistelmältä. Outo ja lähes kiireinen oli myös meidän viimeistä edellinen päivämme Aurinkorannikolla tänä keväänä. Mitään näistä kun emme  halunneet  jättää väliin. Näin päivämme sujui.

Ajattelimme, että pikkuisen patikointia tarvitaan vielä, ja ihan suoraan Torremolinosissa oli tarjolla yksi meille vielä tuntematon houkutteleva reitti, joka vieläpä alkoi läheltä Montemaria, jossa asuimme. Tälle näköalapaikalle oli kävellen vain reilut kolme kilometriä siitä, mihin asti pääsi autolla Calle Juan Rose Mateon päästä A7 tien alta ja sitten pari kilometriä eteenpäin.

Tällainen näköalapaikka oli tavoitteena.

Mirador de Cañada del Lobo Torremolinos 

Toiveikkaina katselimme polun alussa olevaa viittaa. Tai toiveikkaina ja toiveikkaina, Juha mainitsi jotain kyllä korkeuseroista, kun kohde näytti olevan jollain noista huipuista.

Reitti olikin kivaa käveltävää, Nouseva polku kulki metsän keskellä. Mutta ihanuutta kesti vain hetken. Meidät yllätti niin reipas sade, että päätimme kääntyä takaisin. Eikä se ollut huono päätös. Alamäessä alkoi tulla vastaan pieniä kalkinvärisiä puroja poikki polun ja koko ajan vain vain enemmän. Lenkkarit kuivina ei autolle ehditty.

Sinne jäivät susi ja näköalat. Tukka märkänä Juha katseli ylös sadepilvien peittämiä rinteitä. Ensi kerralla sitten.

Aamupäivän kävelyyn oli mennyt aikaa vähemmän kuin olimme ajatelleet, mutta ihan hyvä näin. Pääsimme lähtemään Malagaan ja Van Gogh Alive multimedianäyttelyyn kiireettä ja vähän suunniteltua aikaisemmin. Tiesimme, että se on maailman vierailluin multimedianäyttely ikinä.

Näyttely löytyy Málagan sataman Paseo de la Farolalta läheltä tätä majakkaa.

.

Taiteen ja modernin teknologian yhdistelmä oli kiehtova. 40 projektoria heijasti kuusi metriä korkeille valkokankaille, seinille ja lattioille Van Goghin unohtumatonta taidetta ja väri-iloittelua.

Kuvat liikkuvat lakkaamatta ja siinä niiden keskellä oli elämys kulkea  värien vaihtuvassa maailmassa niiden ympäröimänä ja nauttia maailmankuulun maalarin  maalauksista ja seinälle heijastetuista ajatuksista.

Nämä kukkamaljakkokuvat ovat yksiä suosikkejani. Käytin tilaisuutta hyväkseni ja näin me olemme tekniikan ansiosta osa taidekuvaa.

Vincent Van Goghin tunnetut omakuvat kurkistelivat seiniltä myös.

Taiteen lomassa valotettiin taiteilijan persoonaa filosofisilla ja elämästä ja ajatuksista kertovilla lauseilla.

(Vain kaatuessani nousen uudelleen)

Tämäkin oli puhutteleva fakta. Van Gogh ei eläessään saanut kaupaksi taulujaan. Käsittämätöntä.

Show alkaa tasatunnein ja sitä odotellessa tai sen jälkeen voi tutustua eteistilassa oleviin Van Goghin elämästä kertoviin infotauluihin, jotka valottavat hänen elämänsä vaiheita. Sairauden ja mielenterveyden vaiheet näkyvät taiteessa, väreissä ja aiheissa. Mielenkiintoinen näkökulma taiteilijaan. 

Tämä tunnettu maalaus on myös lavastettu huoneena eteistilan näyttelyyn.

Näyttely on esillä Málagan satamassa kolmen kuukauden ajan, aina kesäkuun 6. päivään saakka. Kannattaa oikeasti käydä.

Satamasta pois kävellessä voi ihailla vielä Malagan maisemia. Sataman ja aaltomaisella katoksella katetun kävelyalueen takana näkyy kaupunkia ja Malagan komea katedraali. Molemmat ovat hienoja käyntikohteita.

Samoin kuin palmujen yläpuolelle kohoava Gibralfaron linnoitus.

Näissä emme tällä kertaa käyneet, koska ne on vuosien mittaan jo katsastettu paremmissakin sääolosuhteissa. Kävelimme parin kilometrin  matkan takaisin asemalle ja ajoimme junalla suoraan Fuengirolaan. Vaiheikas ja rikas päivä sai täydellisen päätöksen Seita & The Friends -kokoonpanon konsertissa, jota tällä kertaa täydensi jazzmuusikko Antti Sarpila.

Aika jännä ajatus oli kokea, että tällaisenakaan päivänä, johon sisältyi sekä patikointia että kulttuuria parissakin muodossa, ei tullut sellainen olo, että olisi ollut kiire mihinkään. Ihan rennossa aikataulussa mentiin. Ja kaikki sisältö oli mainiota. Löysimme kivan patikkareitin, Van Gogh Alive experience oli todellakin kokemus ja illan konsertti oli vielä parempi, mitä osasimme odottaa.

Jos haluat seurata meitä, voit tykätä meistä Facebookissa sivullamme Espanjaan Espanjassa Espanjasta, niin tieto uusista teksteistä tavoittaa sinut helpommin. Seuraavaksi kirjoitan jutun Malagan kasvitieteellisestä puutarhasta, joka on todella kiva käyntikohde Malagassa.

Mia Forsman-Härkönen on Matkakuume.net -blogissaan kirjoittanut Van Gogh Alive Experiencestä mukavasti taustoitetun jutun, suosittelen, löytyy täältä:

Vincent Van Gogh Alive tuo eloon korvansa leikanneen taiteilijan uskomattomalla tavalla – huikea näyttely Málagassa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Merja Korvala 2019-05-17 at 08:19

  Huikeeta! Edelleen vain haaveena viettää aikaa enemmän jossain päin Espanjaa.
  Kiitos kivoista jutuistanne!

  • Reply espanjaan 2019-05-17 at 09:05

   Kiitos kivasta kommentistasi! Itse asiassa meillä on vähän sama haave 😀

 • Reply Sandra 2019-05-20 at 14:51

  Tuo näyttely kiinnostaisi. Ensin luulin, että se olisi jossain Suomessa nähtävillä, mutta taitaa olla hitusen liian kaukana tähän hetkeen :D.

  Itselläni on muutamia suosikkitaiteilijoita, jotka kiinnostavat erityisen paljon ja van Gogh on ehdottomasti yksi niistä.

  • Reply espanjaan 2019-05-20 at 15:46

   Van Gogh on minustakin taiteilija, josta ei voi olla tykkäämättä. Varsinkin värimaailma on se, joka minuakin puhuttelee. Juu, tämä tosiaankin oli Malagassa, osa näitä meidän Espanjan aktiviteetteja. Enpä pitäisi ihan mahdottomana, että tämä kiertävä näyttely joskus tulisi lähemmäksikin. Katsoin historiaa ja toistaiseksi lähin paikka on ollut Pietari. Se on kiertänyt niin paljon, että ehkä siihen on helppo joskus törmätä. Kiva, kun kommentoit!

 • Reply Pirjo 2019-05-20 at 19:10

  Van Gogh Alive-näyttelymainos tuli yllättäen vastaan Malagan rantabulevardilla ja kohta löysimmekin itsemme sisätiloista..emme ole erityisen suuria museo/näyttelyfaneja mutta tämä multimediapläjäys oli todella hyvä ja viihdyttävä,musiikki ja kuvat täydensivät toisiaan.Jäi niin auringonkukkainen mieli loppupäiväksi!Jostain luin että näyttely ei tulisi(koskaan?) Suomeen,joten onneksi tuli bongattua Malagassa.Suosittelen.

  • Reply espanjaan 2019-05-20 at 20:09

   Minäkin kävin katsomassa tuon Van Gogh Alive -näyttelyn omilla sivuilla, voisiko olla toiveita, että se tulisi Suomeenkin. En löytänyt tietoa, mutta historiasta näin, että todella monessa paikassa se on jo nähty. Tämä oli todella hyvä. Niin erilainen kuin jokin taidemuseo tai taidenäyttely. Minusta hienoa oli se, että samalla valotettiin taiteilijan omaa persoonaa ja ajattelua ja kuvat kulkivat siinä mukana. Onneksi todellakin tuli bongattua Malagassa!

  Leave a Reply


  Find us on Facebook