Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vaellus Malagan vuorilla – Torrijos

Ecomuseo Lagar de Torrijos tarjoaa hyvän lähtokohdan lähteä vuorille vaeltamaan. Tieltä A 7000 lähtee hyvin viitoitettu kapea autolla ajettava tie parin kilometrin päähän Lagar de Torrijosin Ecomuseon parkkipaikalle.

Merkityt polut lähtevät Contadorasille ja Mirador Martin Falerolle. Vähemmän merkittyjäkin on, kuten se, jolle me käännyimme oikealta pienen sillan kautta kiertämään.

Parkkipaikalla jo näkyi, että emme tälläkään kertaa olleet metsässä yksin. Pari bussillista koululaisia ilahdutti Juhan opettajankorvia kovasti. Vai ilahduttiko?

Lapsia vilahteli pensaiden takana ja kovin monella oli paljon asiaa opettajalle ja toisilleen.

Lähdimme lasten äänten kutsumana parkkipaikalta pientä siltaa pitkin reitille, joka kiersi Ekomuseon ja Torrijosin virkistysalueen kauempaa.

Lapset olivat hetken ryhmänä edellämme, tervehtivät meitä iloisesti ”Hola!” ja katsoivat punatakkista ja harmaapartaista suomalaismiestä iloisesti kuin pieniä lahjoja toivoen,

Ekomuseo, ekomuseon takana oleva mirador ja sen yhteydessä oleva virkistysalue ylempää rinteeltä.

Virkistysalueen grillipaikat näkyivät alemapana polulle.

Valitsimme suunnilleen tällaisen reitin.6,5 km lievää ylämäkeä, sitten eväshetki ja sama takaisin. Polku oli helppo, melko tasaista polkua ilman kiviä, sopisi hyvin myös pyöräilijöille. Vaelsimme täysin yksin, Kukaan ei tullut vastaan koko päivänä. Lapsetkin olivat jääneet taakse Torrijosin virkistysalueelle.

Olimme liikkeellä joulukuun alussa. Metsässä oli paljon keltaisia lehtiä ja lehtensä pudottaneita puita. Näitä mansikkapuita katselimme. Niiden erityispiirre on, että niissä on samaan aikaan kukkia, raakoja ja kypsyä marjoja koko vuoden. Syksyllä ne näyttivät tältä,

Keväällä maaliskuussa mansikkapuu oli näyttänyt tältä.

Maistelimme muutamia punaisia marjoja. Ne vaikuttivat syötäviltä, ja Wikipedian mukaan niitä käytetään marmeladin valmistukseen.

Polku oli näin tasainen ja helppo. Ensin mentiin tasaisesti lievään ylämäkeen vuoren laelle, sitten tultiin samaa reittiä alas.

Keväällä reitin varrella on paljon erilaisia kukkia. Tämä ryppyinen kukka on vuodesta toiseen suosikkini,

Polku oli alusta loppuun näin tasainen ja esteetön.

Mutta ihan ilman pikkuesteitä ei täälläkään selvitty.

Vuorten yli näkyvät maisemat pyysivät pysähtymään vähän väliä.

Vuorten siluetit, pilvet ja valot muuttuivat koko ajan.

Päiväkahvipaikkamme vieressä oli tällainen mäki, jonne Juha tällä kertaa vähän matkaa nousi. Minä kävin huipulla keväällä.

Vielä ennen takaisin kääntymistä päiväkahvit näissä maisemissa.

Takaisin käännyttyämme maisemia vuorten yli riitti.

Ja näitä yksittäisiä kuvia, joissa kaikki on kaunista sinitaivasta vasten. Nyt aivan erityisesti, kun Suomen itsenäisyypäivä on juuri ovella.

Aurinko alkoi laskea ja vuorten valo muuttui herkemmäksi.

Palasimme parkipaikalle, jossa Fugeauton Tommin jokunen viikko sitten myllyttämä ja pinnoittama auto edelleen kiilsi iloisesti,

Auringonlasku melkein pakotti vielä pysähtymään A 7000 -tien parille näköalapaikalle. Eikä pysähdys mielestäni ollut turha ollenkaan.

 

Onnistunut päivä ja onnistunut vaellus takana. Katsottuamme Malagan syttyvät valot  täältä ylhäältä ajoimme A-7 tielle ja takaisin Torremolinosiin. Malagan varsinaiset jouluvalot kävimme katsomassa jo viikonloppuna, siitä myöhemmin lisää.

Joko seuraat meidän Ailajajuha-sivuamme Facebookissa? Olemme kirjoitelleet paljon automatkastamme Espanjaan ja takaisin ja retkistämme Espanjassa mutta myös muista matkoistamme. Vuosi 2020 on mennyt lähialueilla retkeillessä, mikä on ollut hyvin antoisaa.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami 2019-12-08 at 13:48

  Itse en ole vähään aikaan Malagassa käynyt, joskin joku viisi viikon reissua siellä on vierähtänyt. Siellä on niin paljon tekemistä ja näkemistä – ja nämä vuoristojen patikkapolut ovat yksi esimerkki siitä. Tuo keväinen mansikkapuukuva hyppäsi itselle silmille varsin kauniina.

  • Reply espanjaan 2019-12-08 at 14:53

   Tämä seutu on todellakin niin monipuolinen ja rikas, että minulla on tälläkin hetkellä pitkä lista asioista, jotka haluaisin tehdä, vaikka olemme juuri olleet kuusi viikkoa täällä emmekä suinkaan ensimmäistä kertaa. Itse asiassa viimeisen viiden vuoden aikana jo kahdeksatta. Nuo vuorten lenkkipolut ovat ihan ykkönen. Kiitos kommentistasi!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 2019-12-13 at 19:55

  Reitti näyttää mukavalta, kun on saanut leveää polkua pitkin mennä. Nauratti tuo alun kommentti lasten kiljahduksista ja miten ne opettajamiehen korviin kuulostivat kivoilta tai sitten ei. Meidän perheessä on myös opettaja ja tiedän, ettei hän lomillaan halua koululaisryhmiin törmätä 🙂 Kauniilta näyttää Malagan jouluvalot. Onko siellä ollut lämmintä?

  • Reply espanjaan 2019-12-13 at 21:06

   Oli lämmintä vielä alkuviikosta, kun lähdimme ajamaan kotiin päin. Yli 20 astetta. Tuo opettajuus on hauska piirre. Se vain säilyy. Ja musiikinopettaja saa väristyksiä vielä useammin, varsinkin nokkahuilu on ihan no no! Reitti oli todellakin ihana. Toivottavasti ei ollut viimeinen kerta, kun sitä tallotaan, vaikka noilla vuorilla on kyllä paljon muitakin ihania paikkoja. Kiitos kommentistasi.

 • Reply Rosa 2019-12-17 at 23:05

  Upealta näyttää. Minäkin pääsin vihdoin Malagan seudulle, kahdestikin tänä vuonna, mutta molemmilla kerroilla kesä- ja lokakuussa oli niin kuuma, että vaellukset piti jättää väliin. Alunperin olin nimenomaan haaveillut retkeilystä Espanjan lomalla.

  • Reply espanjaan 2019-12-18 at 17:14

   No voi harmi, kuumalla ei kyllä oikein vuorille ja luontoon oli kiva mennä. Kesäkuu on varmasti kuuma, mutta itse olen kyllä lokakuulta löytänyt jo päiviä, jolloin retkeily onnistuu. Toivottavasti haaveesi vielä toteutuu. Kiitos kommentistasi!

  Leave a Reply

  Find us on Facebook