Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minä?

Terve! Olen Anssi, Suomen johtava Guinea-Bissau-bloggaaja¹. Olen Oulusta. Alun perin toki jostain ihan muualta. Ikää on 31 vuotta.

Blogin nimessä on vihje siitä, mikä tässä pienessä & vähäpätöisessä blogissa on homman nimi. Afrikka siis kiinnostaa suuresti. On kiinnostanut jo pitkään. Minun Afrikkani on sadekauden tuhoamia teitä, turvattomia kulkuneuvoja, surkeaa ruokaa, hyttysiä, lukutaidottomia taksikuskeja, ammattitaidotonta virkavaltaa, valkoiseksi huutelua, ei-niin-laadukasta majoitusta, ranskan kieltä, korruptiota, ankeaa asiakaspalvelua, patonkia. Toisin sanoen pään hakkaamista seinään. Toisaalta Afrikkani on myös pieniä kyliä, hiekkadyynejä, kukkuloita, auringonpaistetta, palmupuita, keitaita, merenrantoja, kameleita, siis kokoelma fantastisia maisemia. Näitä maisemia asuttavat ehdottomasti maailman ystävällisimmät ihmiset.

Olen kirjoittanut blogia pääosin itselleni, pyrkien mainitsemaan pienimmätkin yksityiskohdat. Että muistaisin, mitä olen kokenut ja mitä mikäkin on maksanut. Toisaalta olen tyytyväinen, jos blogista saa vinkkejä omalle Afrikan-matkalleen. Kirjoituksissa mainitsemani hotellien hinnat, viisumisäädöt, liikenneyhteydet ynnä muu ovat tosin saattaneet sittemmin muuttua. Afrikka muuttuu muun maailman tavoin koko ajan.

Kiinni minut saa sähköpostilla: [email protected]

Gabonin presidentti Ali Bongo, joka ei liity minuun mitenkään.

Vietin heinä-elokuussa 2015 reilun viikon Guineassa, mihin ei suositeltu tarpeettomia matkoja meneillään olleen ebolaepidemian vuoksi. Matkani oli täysin tarpeeton. En kuitenkaan saanut, enkä ehkä edes nähnyt ebolaa, eikä uusia tapauksiakaan maassa ilmennyt siellä oleskeluni aikana kuin yksi. Suomalaisen median maan tilanteesta antama kuva oli kovin erilainen kuin todellisuus paikan päällä. Mielestäni Guinea onkin tätä nykyä ehdottomasti vierailtavissa. Kuitenkaan tämän Guinea-ulottuvuuden vuoksi en esiinny blogissa toistaiseksi omalla naamallani, enkä koko nimelläni. Ehkä sitten joskus.

Myös vuosien 2020–2021 koronaviruspandemian aikainen matkusteluni on syy sille, että en näytä naamaani täällä. Kun kerran oli matkustettava salaa.

¹) Olen kirjoittanut eniten suomenkielisiä Guinea-Bissau-postauksia.

4 Comments

 • Reply ..? 5.11.2016 at 13:52

  Moikka.
  Kiitokset hienosta Kap Verden kuvauksesta. Hyvin kirjoitettu ja kivoja kuvia.

  Jasu

  • Reply Anssi 5.11.2016 at 15:02

   Moi, ja kiitos kommentistasi! Toivottavasti on ollut jotain apua, jos Kap Verden suuntaan olet matkaamassa. 🙂

 • Reply Jukka 24.4.2017 at 17:36

  Mahtavaa settiä ja hauskaa lukemista (etenkin, kun edetään päivä päivältä). Kun matkakuume on, ehkä se lääke tulee vihdoin olemaan kohdallanikin (Länsi)-Afrikka.

  • Reply Anssi 24.4.2017 at 19:52

   Kiitoksia! Suosittelen lämpimästi läntistä Afrikkaa. Nythän siellä ei ole enää edes sitä ebolaakaan pelottelemassa!

  Leave a Reply