Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minä?

Terve! Olen Anssi, Suomen johtava Guinea-Bissau-bloggaaja¹. Olen Oulusta. Alun perin toki jostain ihan muualta. Ikää on 31 vuotta.

Blogin nimestä saattaa jo arvata, mikä täällä on homman nimi. Afrikka siis kiinnostaa suuresti. On kiinnostanut jo pitkään. (Toisinaan joudun kyllä reissaamaan ihan vain Euroopassakin).

Minun Afrikkani on sadekauden tuhoamia teitä, läpimätiä ja turvattomia kulkuneuvoja, surkeaa ruokaa, valtavia määriä hyttysiä, umpitolloja ja lukutaidottomia taksikuskeja, valkoiseksi huutelua, ei-niin-laadukasta majoitusta, ranskan kieltä, ankeaa asiakaspalvelua, liikaa patonkia. Toisin sanoen pään hakkaamista seinään.

Toisaalta Afrikastahan me kaikki olemme kotoisin ja olen huomannut, että kun sinne kerran matkustaa, tahtoo sinne sen jälkeen yhä uudelleen ja uudelleen. Jostain syystä. Tai ehkä juuri yllämainituista syistä. (Älkää vetäkö hernettä nenään, kyllä minä maanosasta ihan tykkään).

Kiinni minut saa sähköpostilla: [email protected]

Gabonin presidentti Ali Bongo.

Vietin heinä-elokuussa 2015 reilun viikon Guineassa, mihin ei suositeltu tarpeettomia matkoja meneillään olleen ebolaepidemian vuoksi. Matkani oli täysin tarpeeton. En kuitenkaan saanut, enkä ehkä edes nähnyt ebolaa, eikä uusia tapauksiakaan maassa ilmennyt siellä oleskeluni aikana kuin yksi. Suomalaisen median maan tilanteesta antama kuva oli kovin erilainen kuin todellisuus paikan päällä. Mielestäni Guinea onkin tätä nykyä ehdottomasti vierailtavissa. Kuitenkaan tämän Guinea-ulottuvuuden vuoksi en esiinny blogissa toistaiseksi omalla naamallani, enkä koko nimelläni. Ehkä sitten joskus.

Myös vuosien 2020–2021 koronaviruspandemian aikainen matkusteluni on syy sille, että en näytä naamaani täällä. Nykyisin kun on matkustettava salaa.

¹) Olen kirjoittanut eniten suomenkielisiä Guinea-Bissau-postauksia.

4 Comments

 • Reply ..? 5.11.2016 at 13:52

  Moikka.
  Kiitokset hienosta Kap Verden kuvauksesta. Hyvin kirjoitettu ja kivoja kuvia.

  Jasu

  • Reply Anssi 5.11.2016 at 15:02

   Moi, ja kiitos kommentistasi! Toivottavasti on ollut jotain apua, jos Kap Verden suuntaan olet matkaamassa. 🙂

 • Reply Jukka 24.4.2017 at 17:36

  Mahtavaa settiä ja hauskaa lukemista (etenkin, kun edetään päivä päivältä). Kun matkakuume on, ehkä se lääke tulee vihdoin olemaan kohdallanikin (Länsi)-Afrikka.

  • Reply Anssi 24.4.2017 at 19:52

   Kiitoksia! Suosittelen lämpimästi läntistä Afrikkaa. Nythän siellä ei ole enää edes sitä ebolaakaan pelottelemassa!

  Leave a Reply