Suomen suurin matkablogiyhteisö
RANDOM

Unemieni hotelliaamiainen

Wednesday, July 15, 2015

Moikka! Toivottavasti teille kuuluu hyvää!

Aamupalahan on pävän tärkein ateria, niin kuin mummiltakin on opittu. Ja oma ehdoton suosikkini! Tai no, ruoka maistuu kyllä minulle oli vuoreokaudenaika mikä tahansa, mutta aamupalan uskaltaisin silti rehellisesti sanoa lemppariksi. Siksi tämä Rantapallon ja Hotels.comin unelmien hotelliaaamupala kilpailu kuulosti korviini oikein mukavalta.

Aamiasunelmia minulla kun riittää. Olen syönyt elämäni aikana niin monet toinen toistaan ihanammat hotelliaamiaiset että nykyään toiveeni ovat jo aika korkealla! Okei, suoraan sanottuna mikä tahansa valmiiksi valmistettu aamupala kelpaa minulle paremmin kuin hyvin, mutta jos parhainta lädetään etsimään niin sitä rastia aarrekartalla en ole vielä löytänyt.

Minulle maku, tunnelma ja estetiikka ovat kaikki aivan toistensa arvoisia asioita. Taivaallisetkin maut maistuvat pahalta huonosti esille laitettuina tai hätäisessä tunnelmassa syötynä, ja ilmapiiri ja kaunis kattaus taas ei loihdi mauttomista suupaloista maukkaita. Kaikkia siis tarvitaan, aamupala -varsinkin hotelliaamiainen!- on joukkuelaji!

 

aamupala

Hotel Observatoire Luxembourg, Pariisi

Mutta jostakin tulee aloittaa. Ykkösenä siis

1. TARJOLLA

Kun herään sieltä ihanan pehmeästä sängystä paksun ja pehmoisen täkin (en keksi mikä hotellien täkeissä on mutta jotain mitä haluan omaan kotiinkin!) alta ja jossain vaiheessa raahaudun hehkeänä aamupalalle, toivon sydämeni- vatsani pohjasta näkeväni ainakin näitä herkkuja: Hedelmiä (ananasta, vesimeloonia, viinirypäleitä); mehua (appelsiini ja mieluusti jotain kummallista uutta kokeilua); teetä (sama mitä makuja, kunhan niitä on); leipää (sellaista pehmoista kiitos!) ja siihen päälle juustoa, kinkkua sekä kurkkuviipaleita; omeletteja (jos paikalla on kokki joka piatsaa niitä oman toiveen mukaan oi että minua ei ehkä ikinä saada lähtemään!) makeita herkkuja (ei sitä kotona joka päivä saa jälkkäriä aamupalalla – sitä varten on hotellit!) ja ehdottomasti ainakin croissanteja ja nutellaa (jos aamiaisella ei tarjota croissanteja ja nutellaa, se ei voi olla hyvä aamiainen)!  Näillä pääsee jo aika pitkälle.

2. TARJOLLE PANO

Tähän on muutama keino, jolla pilata kaikki. Jos gourmet juustoa tarjotaan rumasta muovisesta pakkauksesta tai hienosti siivutettu graavilohi on sullottu esille pakasterasiaan, voin vannoa että ainakin usein matkaseuranani liikkuva äitini kääntyy jo ovella takaisin. Vaikkakin minun vatsaani tiensä löytää kaikki syötävä, niin onhan se kieltämättä paljon mieluisampi kokemus kun tarjoilun estetiikalle on annettu edes hieman ajatusta. Paperiset mukit on ehdoton no-no, vanhentuneet ruoat kannattaa heittää tarjoiluastioilta muualle (minun lautaselle) ja jos sen ah niin rakkaan ja välttämättömän arkisen kappaleen nimeltä voi viitsisi laittaa esille lautaselle/astiaan pienten matkapakkausten sijaan, niin saa hotelli ainakin yhden tähden minulta lisää. Kun tarjolla on hilloa, jos se on tilattu sieltä mukavalta yritykseltä joka purkittaa ne somiin pikkuruisiin lasipurkkeihin sen toisen valkoisia muoviklönttejä suosivan yrityksen sijaan, sataa hotellille jo kaksi tähteä lisää! Noita somia purkkeja voisin jäädä tuijottamaan aamiaisjonon tukkeeksi asti ja mieli tekisi viedä tuliaisena kotiinkin! Ja kaikki tämä puhumattakaan astioista. Servetit voivat ihan hyvin olla valkoisia papereja (taikka sitten kankaisia, pitää yöntää että onhan ne asteen verran prinsessamaisempia) ja lautaset vaikkapa Iittalan Teemaa (turha tuo vaikkapa, Teema olisi itseasiassa todella hyvä vaihtoehto!), mutta kunhan ne sopivat yhteen ja ovat riittävän siistin näköisiä. Jos kattaukseen ja astiastoon on vielä laitettu extra vaivannäköä ja esimerkiksi saatu ne sopimaan hotellin aamiaisen teemaan, hypin tasajalkaa jo kun aamupala siintää kaukana horisontissa – mutta tämä meneekin jo sitten ihan omaan aiheeseensa.

3. TARJOILUN YMPÄRILLÄ

Sitten kun hotellin aamiaiselta löytyy kaikki tusina erikseen nimeämääni tuotetta ja voi on pilkottu kauniiksi kuutioiksi lautaselle ja nätin servettini vieressä komeilee lasinen miniatyyri hillopurkki, puuttuu enää se oikea tunnelma. Oma mielialani on tässä vaiheessa jo ihan katossa, mutta sitten kun se romahdutetaan soittamalla sitä vihaamani artistin ylikulutettua pop-kappaletta, se romahtaa, ja äkisti romahtaakin. Kaikkien musiikkiakuhan on erilainen ja kaikkia ei voi koskaan yhtäaikaisesti miellyttää, mutta aina voi yrittää. Hiljainen ja rauhallinen musiikki tuo ihanaa rentoutta aamupalalle vaikka lento olisikin lähdössä jo tunnin päästä, ja taas jos hotelli on kuuluisa kasariteemastaan niin pettymyksenhän siinä vaan aiheuttaa jos musiikki ei sovi samaan lupaukseen. Mutta pääasia on, että jos oikeaa musiikkia ei tunnu löytyvän niin sitten sen voi jättää kokonaan pois. Se on kuitenkin vain pieni seikka muun joukossa – muu kun koostuu lähinnä sisustuksesta. En halua syödä täydellistä aamupalaani rumalta tarkkarin muovituolilta! Ei tarkkarissa mitään vikaa ja muovituolitkin voivat olla ihan kivoja, mutta pointti oli se pointti. Siistillä sisustuksella saa jo vakuutettua monet asiakkaat peremmälle. Tyylikkäät värit ja siinä on jo lähes kaikki mitä tarvitaan, mutta jos haluaa panostaa lisää niin se on tietysti aina plussaa. Muistan vieläkin erään aamupalapaikan – joka tosin ei ollut hotellin vaan erillinen ruokanurkka – jossa kävimme Havaijilla noin kolme vuotta sitten. Paikka oli oikea surffaajien paratiisi menusta kattoon asti – kirjaimellisesti! Katossa kun roikkui surffilautoja ja muuta asiaan kuuluvaa, seinällä komeili erilaisia surfaus uutisia ja palkintoja ja televisioista vieläpä pyöri surf kilpailuja. Musiikki oli leppoisaa, laineella kellumisen ystäville sopivaa, ja ruoka teemaan kuuluvaa ja aivan täydellistä! Näinkin pitkän ajan jälkeen voin vieläkin maistaa siirapilla kuorrutetut banaanilettuni! Aah nälkähän tässä tulee! Ennen kuin kipaisen jääkaapille niin tiivistettynä; musiikki, sisustus ja koristelu on jo puoliruokaa! Siihen päälle kun vielä raikas lämmin rantailma tai toisena vaihtoehtona maisemat pilvenpiirtäjän ikkunasta niin oma unelmieni hotelliaamiainen on toteutettu.

DSC00107

Hotel Mövenpick Jumeirah Beach, Dubai

Voisin kirjoittaa aiheesta ikuisuuksiin ja kuvailla jokaisen yskittäisen croisantin pintaa niistä pikkuruisista hillopurkeista puhumattakaan, mutta omaa hulluuttani on jo korostettu sen verran että haluaisin mieluiten tietää muita aamiaistoiveita. Saanko seuraa tuonne anasten ääreen? Vai vastustatteko juuri sitä mitä itse kaipaan? Ruoka on aina hyvä puheenaihe!

 

Makoisaa viikkoa!

 

~Anna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply