Syitä miksi rakastan Airbnb:tä

Moikka! Tänään jaan omia posiitivisia kokemuksia reissumajoituksistamme. Olen kolmesti yöpynyt Airbnb:n kautta – Barcelonassa, Berliinissä ja äskettäin Gdanskissa. Airbnb:n idea on hyvin simppeli: yksityiset ihmiset tarjoavat kotiaan tai huonettaan turisteille majapaikaksi.  Ensimmäisessä kuvassa on kahden makuuhuoneen kämppämme noin 1.5 kilometrin etäisyydellä Gdanskin vanhasta kaupungista. Todella ihana ja valoisa kämppä, joka oli juuri sopivan kokoinen meille neljälle. Nettisivun kautta on todella helppoa hakea erilaisia ja erikokoisia kämppävaihtoehtoja eri mukavuuksilla.

Kahdeksan syytä rakastaa Airbnb:tä

1. Se on usein halvempaa kuin hotelliyöpyminen- meidän kämppä neljälle henkilölle viideksi yöksi kustansi 28 euroa per naama. Oikein mukava hinta opiskelijabudjetille.

2. Majoittuminen toisen kämpässä luo lomalle täysin uuden ulottuvuuden. Perinteisten hotellien valkoisten lakanoiden ja nuhjuisten nojatuolien sijasta voit saada värikkäästi sisustetun kämpän erikoisilla yksityiskohdilla. Esimerkiksi Berliinin kämpässämme jokaiseen huonekaluun oli kirjoitettu sen tavaran nimi saksaksi ja siitä päättelimme toisen kämppämme omistajista olevan vasta opiskelemassa saksan kieltä.

3.Voit leikkiä paikallista. Sulla on avaimet kämppään ja asut muiden maan asukkaiden kanssa samassa rapussa. Itse inhoan liiallista turistimaisuutta lomilla, yletöntä tuhlaamista vaan haluan kokea paikallisen elämän lähempää. Berliinissä meillä olisi ollut mahdollisuus lainata majottajiemme pyöriä, mutta emme sitten uskaltaneet lähteä niille suurkaupungin kaduille pyöräilemään, kun Berliinissä nyt on huomattavasti vilkkaampi liikenne kuin Suomessa.

4. Tunnet olevasi kotona. Aamupalaa voi nautiskella kämpällä ja samalla tulee säästettyä hieman ruokakuluissa ja ehkä tutustuttua paikalliseen ruokakulttuuriin nappaamalla kauppakassiin mukaan jotain paikallista erikoisuutta. Berliinin kämpässämme nautiskelimme itse (valmistaikinasta) leipomiamme croissanteja kämppämme parvekkeella, jossa omistajat kasvattivat tomaatteja ja auringonkukkia. Majoittajamme oli hirveän suloinen ja antoi meidän syödä heidän omia pikkuisia tomaattejaan. Ihanaa.

5. Majoittajilta saa ilmaisia ja hyviä matkavinkkejä. Barcelonassa sanottuamme holat majoittajallemme, hän lykkäsi meille kartan, johon oli ympyröity kiinnostavia ja käymisen arvoisia paikkoja. Gdanskin kämppämme omistaja antoi meille täydelliset kulkuohjeet, kuinka selvitä lentokentältä kämpälle ja vielä kolme eri vaihtoehtoa kalleimmasta halvimpaan ja päädyimme ensimmäistä kertaa käyttämään Uberia. Kämpillä meillä oli hieman ongelmia avainboksin avaamisessa, mutta onneksi ulkomailla asuva majoittajamme oli heti valmiina auttamaan meitä netin välityksellä.

6. Toiminta on hyvin simppeliä, pitää vaan antaa itsestään rehti ja luotettava kuva. Panosta siis profiilia luodessasi, että profiilistasi selviää kuka olet ja miltä näytät. Ja muista vielä vahvistaa henkilöllisyystodistuksella tai puhelinnumerolla, että kyseessä olet juuri sinä. Aluksi voi olla hankalaa saada majoittajaa, kun profiilillasi ei ole vielä yhtään arvosteluja.

7. Airbnb on monipuolinen. On ihan käsittämätöntä miten lukuisia erilaisia majoitusvaihtoehtoja on tarjolla:  ”houseboat” yöpyminen jenkeissä, viidelläkympillä yö kämpässä Italiassa, jossa on vuoristo/meri-näköala ja iso uima-allas, puumajayö Balilla sekä kuninkaallinen linnayöpyminen Iso-Britanniassa. Lisäksi Airbnb tarjoaa erilaisia elämyksiä esimerkiksi yksityishenkilöiden järjestämiä joogatyöpajoja tai kurssin, jolla kokataan paikallista ruokaa.

8. Voit myös itse toimia majoittajana. Airbnb:llä kuka tahansa voi tarjota kämppäänsä tai ylimääräistä huonettaan yöpymispaikaksi ja saada sillä hieman lisätienestiä ja tavata uusia ihmisiä. Tämän takia on myös tärkeää kämppää etsiessä kiinnittää huomiota majoittajien saamiin arvosteluihin. Valitse majoittaja, jolla on jo muutamia arvosteluja, mieluusti positiivisia sellaisia, takananaan ja lueskele niistä kannattaako kyseinen majoittaja valita. Meillä on ollut aina hyvin positiivisia kokemuksia majoittajistamme, kaikki ovat olleet hyvin ystävällisiä ja kämpät ovat olleet luvatussa kunnossa.

Ylläoleva sinivalkoinen rakennus on Barcelonan kämppämme. Yhtenä päivänä koluttiin kämpän kaikki nurkat, olen ihminen joka haluaa tutkia kaikki mahdolliset laatikot ja nurkat, ja löydettiin hylly täynnä espanjankieliä satukirjoja, joita espanjaa osaamaton poikaystäväni lueskeli minulle ääneen. Jokaisessa kämpässä on ollut  erilainen tunnelma ja omat hauskat juttunsa. Berliinin kämpässä sänkymme oli erikoinen kahden patjan parisänky, joka johti siihen, että toinen meistä nukkui aina kahden patjan välillä olevassa ”kuopassa”. Naureskeltiin joka aamu kuopalle ja kipeytyneelle selälle. Tulevaisuudessa olisi mahtavaa päästä testaamaan vaikka puumajayöpyminen jossain päin Eurooppaa!

– Rosoliina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 09/05/2017 at 10:41

    Mä oon kansa ihan Airbnb:n puolella! En oo koskaan joutunut pettymään ja jää aina enemmän budjettia johonkin muuhun matkoilla kun majoitus on edullisempi.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.