Reilin eka stoppi: Tunnelmallinen Praha

Moikka!

Praha oli ihana startti meidän reissulle! Rankkaahan se oli, suht simppelin kokoinen kaupunki, joten kävellen pääsi liian helposti… Päivässä kilometrejä kertyi lähes parikymmentä. Oli hieman hapokasta tänä aamuna raahautua rinkan kanssa rautatieasemalle eilisen neljässä eri näköalapaikassa kiertelyn jälkeen. Wienissä on varmaan pakkokin jossain kohtaa julkisia käyttää, koska Eevalla on jo pitkä lista linnoja ja museokauppoja mielessä. Hän lupasi, että jos ei haluta kaikista kierroksista maksaa, voidaan mennä puutarhakierroksille, koska ne ovat halvempia / ilmaisia :-D.

Letná- Park ja Stalin Containall-baari

Jaettiin dormi kolmen muun henkilön kanssa ja jutusteltiin chileläisen soolomatkaajan kanssa, joka oli lähtenyt yksin reissuun Eurooppaan kahden viikon varoitusajalla ja ilman suunnitelmia. Hän sanoi, että yksinmatkailussa on puolensa, mutta esimerkiksi juuri yöelämää on yksin vaikea kokea. Yövyttiin Mosaic house- nimisessä ho(s)tellissa, joka oli todella siisti ja kivanoloinen paikka. Ainoostaan mikä puuttui oli ehkä semmonen rento hostelliviba juuri sen vähän hotellimaisen olemuksen takia. Mut ekoilla reissupäivillä tärkeintä on puhtaat lakanat ja hyvä ilmastointi . 😀

John Lennon Wall ja vanhakaupunki olivat kamalia. Turisteja täynnä, skip. Sen sijaan John Lennon aiheinen Pub oli jotenkin hellyyttävä. Join siellä ekan bissen pitkään aikaan ja jää kyllä myös viimeiseksi.

Vyšehradin linnoituksella istuskeltii  reunoilla ja tutkailtiin näköaloja

Bastionin autioilla muureilla käväistiin myös kävelemässä. Tiputin vahingossa linssinsuojukseni tuonne metikköön, mutta onneksi ei lentänyt kauas, heh.

Mitä jää Prahasta ensi kertaan?

Mentiin myöhään illalla Letná- puistossa muutaman tunnin istuskelun ja takeaway mojiton jälkeen katsomaan sattuisko Lehka Klava – nimisessä vegeravintolassa olemaan pöytää. Ruokalistalta löytyi kiinnostava annos, joka oli perinteisestä tsekkiläisestä ruuasta varioitu kasvisruoka-annos seitan-pihvillä. Paikkoja ei tosin ollut, joten ensi kertaan jää. Mentiin läheiseen Atmosphere-ravintolaan nälkäkuoleman kielissä ja päädyttiin ensinnäkin tilaamaan väärät juomat ja lisäksi Eeva sai mustuneita sipulin jäämiä perunoidensa kanssa. 😀

Kivalta näytti myös polkuveneet, joilla porukka letkeästi ajeli joessa ilta-auringossa.

Ekan kuvan taustalla näkyy Petrinin torni ja toisessa kuva näköalapaikalta Petrinin kukkulan lähistöltä. Kukkulalle kiipeäminen vaati suhteellisen paljon pohjelihaksia joten nousua helpottamaan paikalta löytyy myös funikulaari.

Eka päivä Wienissä, joten lähdetäön nyt tutkimaan miltä kaupunki näyttää! Huomenna sitten niitä linnoja.

-Rosaliina

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.