sacherkakku, wien

Reilillä Wienissä: Sacherkakkua ja Pub Crawl


Sacherkakkua, omenastruudelia ja viiniä, siitä on Eevan onni tehty. Plus ilmainen macarons, joka saatiin kaupanpäällisiksi.

Moikka!

Kaksi yötä Wienissä hurahti aika nopeasti, loppujen lopuksi ehkä liiankin, sillä ehdittiin ainoastaan vähän fiilistelemään kaduilla wieniläistä elämänmenoa ja arkkitehtuuria. Käytiin me myös matkan varrella Sigmund Freud-museossa, mutta vain siinä kaupassa, nappaamassa psykoanalyysista kertovaa matkalukemista mukaan. Museo maksoi jotain kympin kieppeillä, mutta meitä ei tällä kertaa huvittanut kierrellä sisällä.

Eeva sai odottamansa linnakierroksen Schönbrunnissa samalla aikaa, kun me Melinan kanssa istuskeltiin linnan pihalla katoksessa sateen ja ukkosen suojassa muiden turistien ja jäätelökärryn kanssa. 😀 Ehdittiin ainakin siinä Eevaa odotellessa suunnittelemaan tulevaa Ljubljanan majoitusta, koska Wieniin varattiin hostelli aika viime tinkaan junamatkalla. Ei kuitenkaan olla niitä ihmisiä, jotka haluavat kierrellä kaupungilla majapaikkaa etsimässä vaan mieluummin varataan etukäteen, vaikka sitten vain muutamaa tuntia ennen. High Seasonin huomaa hostellidormien hinnoissa ja niiden vähäisyydessä, välillä on vaikea löytää kolmelle tilaa samasta dormista. Välillä ollaan tehty niinkin, että ollaan bookattu eri dormit, mutta ollaan saatu siirto samaan yhden yön jälkeen jne. Olen vieläkin couchsurfingin kannalla, mutta vielä en ole saanut matkaseuralaisia motivoitua tarpeeksi tai ei ole löytynyt sopivaa ihmistä majoittamaan kolmea.

Yövyttiin Meininger Downtown Franz– hostellissa, joka oli ihan toimivalla sijainnilla ja hyvin varustellulla keittiöllä, joten saatiin kätevästi väsättyä aamupalat, välipalat ja pakastepizzat ite. Ilmastointi toisaalta taas puuttui ja pienellä tuulettimella pärjäiltiin, mutta toisaalta kaikissa huoneissa ei ole ollut edes sitä. Huonekavereina meillä oli kaksi brittipoikaa, joiden kanssa ei koskaan vaihdettu kahta sanaa enempää ?.

Mulla on vain muutama kuva Wienistä ja nekään ei kovin informatiivisia, mutta tässä itse Schönbrunnin linna

Wien jäi ehkä hieman pintapuoliseksi meille sen lyhyen kahden päivän visiitin jälkeen, mutta kuitenkin oli hauska huomata pientä rosoisuutta kaupungissa, jossa on upea linna ja monia kauniita rakennuksia. Esimerkiksi yöllä joen rannalla ihmiset olivat juomassa viiniä ja kuuntelemassa musiikkia kaveriporukoissa, tai tunnelmallisissa baareissa, joihin osaan oli rakennettu pieni hiekkaranta rantatuoleineen. Ei lopulta näissä koskaan ehditty käymään, koska suunnattiin sinne Pub Crawliin toisena iltana, mutta ohi kävellessä rento tunnelma välittyi. Ehkä sen takia jopa Wien alkoi mua enemmän kiinnostamaan, koska olen enemmän Berliini-ihmisiä ja Wienin liiankin kiiltokuvamaiset rakennukset eivät herättäneet oikein mitään ajatuksia. Mutta tää jokiranta herätti niin vahvat Berliinivibat, että annan Wienille vielä uuden mahdollisuuden.

Käveltiin vahingossa kaupungin talon edessä järjestettävään Film Festivaliin. Sen ympärille oli rakennettu Street Food-tapahtuma lukuisine eri ruokapaikkoineen ja baarineen, josta napattiin mansikkadrinksut.

Kun pari budjettireissaajaa haluavat pääruuan sijaan sijoittaa jälkiruokakakkuun ja viiniin niin pääruaksi napataan juustodönerit kadulta

Bookattiin tosiaan toisena iltana se Pub Crawl, tai oikeastaan päätettiin tuntia ennen, että ”hei tonne vois vaikka mennä” ja kierreltiin neljään saakka pienellä porukalla Wienin baareja. Mitään laatupubeja ne eivät kaikki olleet, mutta hauskaa oli, varsinkin Pub Crawl-haasteet, kun oltiin tunti kiinni sidoksissa viiteen muuhun ihmiseen ja napattiin shotit, jonka mukana sai läimäyksen kasvoille tarjoilijalta. Hauskaa oli, tai hauskaa miten sen nyt ottaa ? Suosittelen kyllä kokeilemaan Pub Crawlia joskus jossain Euroopan pääkaupungissa, olen kuullut kehuttavan ainakin Prahassa järjestettävää ja myös Ljubljanassa järjestettävä vaikutti kiinnostavalta. Sen mainostamiseen oli ainakin panostettu, koska Ljubljanan kaduilla keltaisiin T-paitoihin pukeutuneet ihmiset jakoivat flyereita, ja vakuuttivat melkein meidätkin mukaan.

Kaiken kaikkiaan tuntuu, että jotain annettavaa sillä Wienillä vois myös ens kerralla olla, tällä kertaa haluttiin ennemminkin käyttää enemmän matkustuspäiviä Slovenian suunnille, joten Itävallan puoleiset vuoret jäi tässä kohtaa kakkosiksi.

Multa löytyy monia mielettömiä kuvia Blediltä ja Bohinjilta, jos jotenkin pääsis tän kirjoittamisen makuun niin niitä sitten ensi kerralla!

Lue myös: Reilin eka stoppi Prahassa

-Rosaliina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.