Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reilillä Sloveniassa: kotoisa Ljubljana ja keikka uima-altaassa

Wienin jälkeen seuraava etappimme oli Slovenian pääkaupunki Ljubljana. Vaellettiin juna-asemalle hieman rapeina edellisiltaisen Pub Crawlin jäljiltä, mutta tyytyväisinä siitä, että seuraavat kuusi tuntia saa viettää paikoillaan junassa tekemättä sen ihmeempiä. Junassa viereemme istui itävaltalaisperhe, jonka yliaktiiviset lapset naurattivat meitä väsyneitä matkaajia hölmöillä jutuillaan. Vaihdettiin pari sanaa perheen kanssa ja he kertoivat olevansa menossa vuorille lomailemaan, ja olivat myös kovin innostuneina kuulemaan meidän reissusuunnitelmista. He toivottivat vielä hyvää matkaa jäädessään pois.

Vaihdoimme junaa Villachissa Itävallan puolella ja ilmastoitu juna vaihtui maisemajunaan, jossa kaikki reilaajat roikkuivat ikkunoissa tuulen vireessä ottamassa kuvia upeista vuoristomaisemista. Junassa tutustuttiin ranskalaiseen ja belgialaiseen reilaajaan, joiden kanssa myöhemmin illalla jatkoimme vielä Metelkovaan. Metelkova on entinen armeijan kasarmialue, joka nykyisin on graffitien peittämä kulttuurikeskus, jossa ihmiset käyvät päivisin kuvailemassa ja iltaisin juhlimassa. Jaoimme ajatuksia eri koulujärjestelmistä halvan viinin äärellä ja katselimme Metelkovan menoa. Metelkovasta sen verran, että yksin en suosittele sinne yöllä menemään. Porukalla meillä ei ollut mitään ongelmia, mutta illemmalla siellä liikkui hämärämpää jengiä, yksi nainen myös vaihtoi lapsensa vaippoja ulkopöydällä.

Ljubljanasta tuli jotenkin hirveän kivat vibat, vaikka kyseessä onkin pieni ja nähtävyyksien suhteen tylsä kaupunki, mutta joen varrella oli lukuisia tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita, joissa käytiin istuskelemassa kakuilla ja nachoilla. Myös kasvissyöjälle löytyi meidän yllätykseksi paljon eri soija- ja tofuvaihtoehtoja ruokakaupasta! Ljubljana on pääkaupungiksi pieni, siellä asuu 250 000 asukasta, mutta se on yllättävän eloisa kokoonsa nähden (myöhemmin tajuttiin ettei se ole mitään verrattuna pikkuruisen Montenegron 650 000 asukkaaseen)!

Toisena päivänä Ljubljanassa mentiin päivällä kuvailemaan Metelkovaan ja viestiteltiin ranskalaisen reilaajan kanssa. Päätettiin tavata taas ja kavuta Ljubljanan linnoitukselle. Oltiin aluksi kauhuissamme, että mikä urakka siitä tulee, mutta huipulle kipusi yllättävän nopeasti ja kivuttomasti vaikka aurinko polttikin niskassa.

Paikallisten kanssa keikalla uima-altaassa pikkukaupungissa

Sain kutsun keikalle slovenialaiselta Aljalta, jonka tapasin hostellissa Berliinissä tänä keväänä. Keikkapaikka sijaitsi Vrhnika– nimisessä pikkukaupungissa n. 30 km päästä Ljubljanasta, joten aluksi epäröitiin mennäänkö, koska ei tiedetty julkisesta liikenteestä mitään. Loppujen lopuksi Alja järkkäsi meille kyydit ja hänen kaverinsa kuskasivat meidät edestakas keikkapaikalta hostellille! Todella ystävällisiä ja ihania tyyppejä ( he eivät tietenkään halunneet mitään korvausta kyydeistä vaikka yritin muutamaa seteliä tyrkyttää). Rupateltiin koko matkat Slovenialaisten nuorten elämästä, töistä ja koulusta ja Sloveniasta yleisesti. Kuulimme heiltä, että Ljubljanassa on jonkin verran ongelmia huumeiden käyttäjien kanssa ja kuulemma turistien suosiman Dragon Bridgen alla on lukuisia neuloja jne. He myös neuvoivat olemaan varovaisia, jos yöllä liikkuu Tivoli-puistossa tai juuri Metelkovassa. Jaoimme paluumatkalla myös matkavinkkejä ja kissatarinoita, haha! He suosittelivat vierailemaan Plitvicen kansallispuistossa Kroatiassa, syömään dödolea ja Layer Cakea. Noh mitään ei näistä tietty ehditty tekemään, hupsista.

Keikka oli mahtava, ehdittiin näkemään vain toinen esiintyjistä, koska kyyditsijämme olivat myöhässä, haha. Mutta ihastuttiin toiseen esiintyjään, Koala Voiceen, ja heidän esiintymisenergiaansa! Piti heti tietty mennä lisäilemään heidän biisejä mun Spotify-listoille. Parasta keikalla oli nähdä miten paikalliset tanssii ja juhlii. Oltiin varmaan ainoita turisteja paikalla ja yritettiin sulautua paikallisiin tanssimooveihin. Keikka tosiaan järjestettiin entisessä uima-altaassa  (ilman vettä, haha), ja oli elämys olla graffitien ympäröimässä uima-altaassa, tähtitaivaan alla, kuuntelemassa paikallista, oikeasti hyvää, bändiä. Onneksi päädyttiin lopulta paikalle eikä missattu tätä kokemusta!

Chao! Seuraavaksi sitten Bledillä ja Bohinjilla!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.