Päiväretki temppeliraunioille Ayutthayaan

Melina raunioilla

Moi!!

Terveisiä junasta, jossa vietetään nyt kuusi tuntia matkaten kohti etelää. Oli jopa oikeasti haikeaa jättää jo rakkaaksi tullut hostellimme ja kaikki uudet tuttavuudet, joiden kanssa eilenkin vietettiin iltaa Khao San Roadilla ( en kyllä yhä vieläkään nauti kyseisellä kadulla illanvietosta). Mutta lämmin suositus Warm White Hostellille!

Eilen matkustettiin Ayutthayalle, eli Thaimaan entiseen pääkaupunkiin!

Buddha-patsaan pää oli irronnut ja kasvanut puun sisälle. Tässä kohdassa oli kiellettyä ottaa kuva seistessä suoraan pään edessä tms. 

Päättömät Buddha-patsaat. @lari

Burmalaiset polttivat kaupungin vuonna 1767 tuhoten sen lähes kokonaan, vain nämä tiilistä tehtyjen temppeleiden rauniot ja päättömät Buddhat jäivät jäljelle. Tämän jälkeen Bangkokista tuli pääkaupunki ja Auytthayan rauniokaupunki hiljeni.

Käytännönjuttuja

Matka kesti kaksi tuntia kolmosluokan junalla, jossa menomatkalla saatiin istumapaikat, mutta tulomatkalla  tottakai ruuhka-aika yllätti ja seistiin lähes kaksi tuntia hikisessä ja täydessä junassa. Ayutthayan juna-asemalta käveltiin suoraan eteenpäin kadulle, jonka varrella on paljon ravintoloita ja josta lähtee vene joen yli. Mikään venematka se ei ole, kun näkee mainostettavan näitä Boat Toureja, vaan ihan Förin tyylinen lautta joen toiselle puolelle. Kyyti maksaa n. 12 senttiä. Joen toisella puolen vuokrattiin pyörät n. 1,30 eurolla per nenä ja lähdettiin niillä ajelemaan taas suoraan eteenpäin raunioita kohti. Mahdollista on myös vuokrata maastopyörä, skootteri, moottoripyörä tai ostaa Tuktuk-ajelu , mutta pyöräily sopi meille oikein hyvin. Saatiin kartta, mutta ei siitä paljon apua ollut. Katsottiin lähinnä horisonttiin ”tuolla on kivan näköinen temppeli” ja mentiin sinne.

Temppeleille pääsy maksaa n. 1,30 e per temppeli per naama, ja pyörät voi jättää lipunmyynnin viereen, jossa usein on pyöräparkkeja.

Pakko myöntää, että välillä vähän nolotti muut turistit. En itse tykkää ottaa mitään selfieita tälläisillä paikoilla, mutta toki on kiva myös ikuistaa itsestä kuva kauniilla taustalla. Paikalla oli lukuisia kylttejä ” please no selfies with buddhas” tai että on kiellettyä mennä seisomaan päättömien Buddha-patsaiden  taakse ns. pään paikalle. Vetäisin porteilla vielä pitkän hameen shortsien päälle ( joo vähän kuuma tuli), mutta sitten oli esim. espanjalaisia turisteja vain puolet pakaraa peittävissä shortseissa ja muita turisteja selfie-keppien kanssa heilumassa Buddhien ympärillä.

Larin ikuistama kuva. Taustalla tulipalosta parhaiten säilynyt osa temppeliä

Tälläinen otus tuli meitä vastaan temppelialueiden viereisellä lammella. Taitaa olla varaani, vaikka aluksi japanilaisten turistien kanssa kauhisteltiin sen olevan käärme

Oli kyllä mukavan rentouttavaa vain pyöräillä luonnon lähellä näiden kolmen ruuhkaisessa Bangkokissa vietetyn päivän jälkeen. Suositukset siis Ayutthayalle, jos haluat hetkeksi hengähtää ja fiilistellä historiaa.

-Rosoliina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.