Suomen suurin matkablogiyhteisö

Piipahdus Länsisatamaan ja Megastarille

Jo kaukaa katsottuna Länsisataman uusi Terminaali 2 on upea!

Lähinnä lentoasemaa muistuttava rakennus on arkkitehtonisesti kaunis ja hienolla paikalla Hernesaarenkarin kärjessä. Vielä kun liikennejärjestelyt saadaan kuntoon ja kunnon opasteet esim. parkkialueille niin tuolta on mukava lähteä merelle!

Meillä oli ilo olla mukana tutustumisristeilyllä 28.2…. ja aloittaa tutustuminen terminaaliin hytisemällä viimaisessa kevättalven säässä jonossa ulkona. Jono eteni kiusallisen hitaasti kohti pääovia ja terminaalin lippujonot oli laidasta laitaan täyteen kutsuvieraita jonottamassa lippujaan! Lipputiskit on heti ovien jälkeen eikä 1400 ihmistä mahtunut sisälle…. Lopulta oli pakko kiertää jonon takaa kylmästi oman tiskin kohdalle (tälläkertaa jaettu nimen mukaan). Lisää jonotusta ja lopulta oli oma tiketti kourassa.

Näiden jonojen jälkeen oli satoja neliöitä avaraa valoisaa hallitilaa – tyhjillään. Sehän oli vain läpikulkutilaa portaille jotka johtivat loungeen. Loungessa oli tilava baari ja kulku laivalle. Tälläkertaa meidät ohjattiin sisään autokannelle mistä löytyi narikat ja lisää jonotusta! Vihdoin – 50 minuuttia terminaalille saapumisen jälkeen meillä oli  tervetuliaisskumpat (sen jonon ohitin ja hain pöydän toisesta päästä itse) käsissä. Tässä vaiheessa paine otsalohkossa alkoi helpottaa ja otatimme vielä itsestämme kuvankin muistoksi.

Opasteita ei ollut missään mutta toisten perässä lähdimme tutustumaan laivaan. Olimme odottaneet jotain briiffausta laivasta mutta sellaista ei ollut järjestetty, olisikohan toiminut kaiuttimien kautta?  Laivassa ei ole mitään isoa yökerhotilaa tanssilavoineen joten aika vaikeaa tällaiselle megamassalle  mitään varsinaista yhteistä kokoontumista edes järjestää. Toisaalta – olisi ollut hienoa vierailla hyteissä mutta emme tienneet mistä ne löytyisivät ja oliko niihin mahdollista päästä tutustumaan.  Niinpä haahuilimme Business loungeen ja saimme mukavan ikkunapöydän itsellemme. Äkkiä ruokaa hakemaan ennen uutta jonoa (!) – ei opasteita taaskaan joten ruokaa jonotettiin tiskin molemmista päistä ja hässäkkä oli valmis. Tarjolla olleet salaatit, vuohenjuusto- ja katkarapuleivät oli kyllä maistuvia, lämmintä ruokaa vain maistoimme.

Vieraita viihdyttänyt taikuri ehti meidänkin pöytäämme ja saimme kunnon naurut – ikä piteni varmasti muutamalla vuodella ja hämmennys oli suuri – miten yhdestä pallosta minun kourassani tulee kaverin kourassa lopulta 2 palloa ja 10 pienempää??!! Koskematta ja ilman että kädessä tuntui mitään??

Hetken istuskeltuamme lähdimme kiertämään laivaa ja ihailimme sisustusta – tilaa on paljon, istumapaikkoja erittäin runsaasti, sisustus hieman tummasävyistä mutta todella tyylikästä! Tämä ei tuntunut lainkaan samanlaiselta kuin muut Tallinnan reittiä kulkevat laivat vaan enemmän sarjalta ravintoloita ja oleskelutiloja.

Päämyymäläkin on kahdessa kerroksessa ja tuotevalikoima erittäin runsas. Myymälän alakertaan oli tehty esiintymislava ja Jenni Vartiainen tuli laulamaan muutaman kappaleen – näin saatiin vieraat myymälään ja tokihan sieltä tarttui porukalle kotiinviemisiä mukaan.

Lopulta palattiin takaisin Länsisatamaan ja mielestämme erittäin mukavaa oli se että poistuminen terminaalista kävi eri ovien kautta kuin lähtö – näin päästiin nopeasti ja mukavasti ulos laivasta ja terminaalista.

Paljon kysymyksiä jäi ja tietenkin laivaan pitää mennä tutustumaan kunnolla ajan kanssa – hieno laiva ja hieno terminaali joka tapauksessa! Google oli heti kovassa käytössä ja tässä muutama fakta laivasta:

 • Megastariin mahtuu 2800 matkustajaa
 • laivassa on 47 hyttiä 2-4 hengelle
 • ravintolat/baarit/kahvilat sijaitsevat 8. ja 9. kannella, niitä on yhteensä 7
 • loungeja on 3: Business Lounge (max 170 henkeä), Comfort Lounge ja Sitting Lounge (300 istumapaikkaa)
 • lapsille löytyy leikkipaikka

 

– Helena –

 

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Pixie 2.3.2017 at 16:16

  Jotenkin kuulosti ahtaalta tuo terminaali, kun tuli sellainen olo, että tiskit oli aseteltu sinne väärin… Muuten varmaan tarttisi itsekin käydä testaamassa tuo Megastar. 🙂

  • Reply abelita1 25.4.2017 at 11:19

   Anteeksi myöhäinen vastaus – todella tuntui siltä että tiskit oli väärässä paikassa! Itse olisin sijoittanut sisääntuloaulaan kunnolla tilaa että kaikki mahtuvat sisätiloihin ja tiskit taaemmas! Kun sitä lääniä siinä terminaalissa kuitenkin riittää. Nyt tuskin kukaan jää hengailemaan sinne alakertaan vaan siirtyvät yläkertaan mistä laivaan mennään.

  Leave a Reply