Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lähiöhelmiä: Mo Cafe – Marokkolaisittain Malmilla

Välillä täytyy harrastaa tätä lähimatkailua… Lähdin lapsuudenkaverini kanssa katsastamaan marokkolaisen kahvilan josta luin ohimennen muutama viikko sitten. Onneksi osui silmiini ja onneksi löysimme oikean paikan!

Ylä-Malmi ei ehkä ole viehättävimpiä paikkoja erityisesti näin marraskuisen harmaassa kelissä mutta persoonallinen monikulttuurinen ”kylä” se kyllä on! Vartin verran kierreltyäni ja kirottuani parkkipaikkojen puuttumista löysin lopulta Malmintorin ostarin ja sain auton tungettua Prisman parkkihalliin. Miksi muuten parkkiruudut on AINA 50cm liian kapeita??

Ihan siinä kulman takana osoitteessa Kirkonkyläntie 7 on Halal ruokakauppa ja Mo Cafe samoissa tiloissa. Ihanasti ”kitshiä” sisustusta, taginepatoja, koristeellisia tyynyjä, pannuja, kippoja ja kuppeja yms rekvisiittana. Ja buffet…. jo pelkkä tuoksu riitti avaamaan talvitukkoisen nenän! 10 euroa maksava lounas sisälsi runsaan salaattibuffan, 2 eri pääruokaa riisin kera, jälkiruokapöydän ja kahvin/teen. Euro lisää ja tähän olisi vielä saanut päivän keitonkin mukaan!

Tänään alkupalapöydästä löytyi mm hummusta, sekasalaattia, marinoitua munakoisoa, riisi-kasvissalaattia, punajuurella ryyditettyä couscousia, marinoituja oliiveja, marinoitua kaali/porkkanaraastetta, tomaatti/sipuli/kurkkusalaattia, vesimelonia sekä erilaisia siemeniä sekä mausteita ja maustekastikkeita. Hyvää ”safframileipää” unohtamatta!

Vaikka kuinka yritimme välttää ns ”ruotsinlaivakattausta” lautasemme oli ihan ääriään myöten täynnä herkkuja. Lähes sanattomina nautimme ensimmäisen kierroksen mauista ja tuoksuista. Ystävällinen ja hymyilevä tarjoilija kävi kysymässä miten ruoka maistui mutta onnistuimme vain hymyilemään autuaina. Ja sitten haimme toisen kierroksen!

Pääruokina oli 2 kasvisruokaa – toinen papupata ja toinen…. jotain mikä valitettavasti meni ohi korvien. Kasvispohjaisia, lähes lihan oloisia soiroja jotka oli aika kiinteitä suutuntumalta. Papupata oli erinomaista riisin kanssa. Vielä oli tilaa jälkiruokapöydän filotaikina-kääretortulle granaattiomenan siementen kera, vohveleille, taateleille ja rusinoille joita oli kiva näpertää kahvin ja teen kanssa.

Tämä toimii hienosti pikalounaana mutta me nautiskelimme lähes 2 tuntia! Odotan jo seuraavaa kertaa kun pääsen tuonne syömään, kannatti ajaa 85 km….

Ja toki – kaupan puolelta tarttui  mukaan kassillinen ruokaa kotiin viemisiksi….

https://www.facebook.com/mocafemalmi/

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply