Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kööpenhamina: bisnestä ja hauskanpitoa

Lähes helteisenä toukokuun aamuna erään yrityksen henkilökunta suuntasi 2 eri lennolla kohti Kööpenhaminaa. Lentokentällä oli yhteistyökumppanimme vastassa 150 hengen ryhmäämme jotka kuljetettiin linja-autoilla suoraan lounasristeilylle Kööpenhaminan kanaville. Samalla muodostui mukavasti kuva itse kaupungista niille jotka siellä eivät olleet aiemmin käyneet. Lounasristeilyn aikana Abelitan matkanjohtajat veivät osallistujien matkatavarat hotellille ja huolehtivat sisäänkirjautumisen käytännön asioista.

Lounaan jälkeen ryhmä käveli Tivoliin missä heille oli järjestetty ensimmäinen aktiviteetti: osallistujat jaettiin ryhmiin joille annettiin kartat ja ohjeet miten kukin ryhmä kiertäisi Tivolin laitteissa. Eniten laitteita testannut ryhmä olisi voittaja. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, kukat kukkivat ja tuoksuivat Tivolin puutarhassa. Keli oli täydellinen ja koko ryhmä intoutui lapsenmieliseen kisailuun. Parin-kolmen tunnin laitteiden testailun jälkeen oli virvokkeiden vuoro ja aika lähteä hotellille.

Hetken virkistäytyminen ja vaatteidenvaihto hotellilla – sitten olikin jo illallisen aika – Ravintola Broderna Price http://rosenborggade.brdr-price.dk/ lähellä Rosenborgin linnaa tarjosi meille erinomaisen maistuvan ja rennon illallisen. Iltayön tunteina oli mukava tutustua Kööpenhaminan tarjontaan omaan tahtiin.

Radisson Blu Scandinavian herkullisen aamiaisen jälkeen oli strategiapalaveri, aamupäivä oli varattu viralliselle ohjelmalle. Puolenpäivän aikaan paikallinen yhteistyökumppanimme tuli avustajineen kokoamaan pienryhmät iltapäivän aktiviteetteja varten: vuorossa oli virkistäytymistä spassa, kajakkiretki, pyöräilyä ympäri kaupungin nähtävyyksiä, pyörätaksilla ajelua, retki Carlsbergin panimoon sekä Go-Segway ajelua. Retkien yhteydessä käytiin toki myös lounaalla virkistäytymässä.

Illalla oli vuorossa matkan kohokohta: Wallman’s show dinner http://www.wallmans.dk/en/ . Monet ovat nähneet ruotsinlaivoilla miniversioita näistä upeista esityksistä mutta nyt meillä oli tilaisuus nauttia koko illan esityksestä Kööpenhaminan Circus buildingissa. Rakennus on alun perin rakennettu sirkuksen kotipaikaksi mutta soveltui erinomaisesti suurimuotoisen kabareen ja illallisten pitopaikaksi! Illallinen ja ohjelma oli limitetty erinomaiseksi kokonaisuudeksi – herkulliset ruuat tuotiin pöytiin kuumina ja huomaamattomasti ohjelman virratessa häkellyttävän upeana. Illallinen ja ohjelma kesti n 4 tuntia, sen jälkeen alimmat osat tilasta muutettiin tanssilattiaksi alle 2 minuutissa! Kuin taikaa sekin! Musiikki ja tanssi jatkui niin pitkään kuin yleisöä riitti tanssilattialle…

Kolmantena päivänä ensimmäinen ryhmä lähti pian aamiaisen jälkeen paluumatkalle ja osa jäi viettämään vapaapäivää nautiskellen Nyhavnin kahviloista ja ravintoloista, kaupoista ja nähtävyyksistä. Kun Köpiksessä oltiin piti tietenkin käydä maistelemassa Smørrebrødejä. Kaupungissa on monia näihin erikoistuneita kahviloita, me löysimme omamme Strøgetiltä: Cafe Nordenin  http://www.cafenorden.dk/  3 ihanan leivän annos riitti kahdelle pieniruokaiselle lounaaksi juuri sopivasti.

Moni tuli lähtiessään halaamaan meitä ja kiittämään mukavasta matkasta – tämä oli meille paras kiitos!

www.abelita.fi

– Helena –

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply