Hyppää sisältöön

Erikoiset ravintolat Phuketin pääkaupungissa: 3 + 1 vinkkiä lomalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.02.2020
Vältä haahuilu ja poimi täsmävinkit Phuket Townin ravintoloihin.

1. Blue Elephant – tasokas kartanoravintola

Monet matkailijat tekevät Phuketissa yhden päiväretken rannoilta saaren pääkaupunkiin Phuket Towniin. Thaimaassa syöt hyvin lähes missä tahansa, mutta muutama mielenkiintoinen ravintola erottuu joukosta.

Haluatko juhlistaa merkkipäivää, vierailla thaimaalaisessa kartanossa tai syödä muuten vain hyvin? Blue Elephant -ravintola on thaimaalaisen julkkiskokin Nooror Somany Steppen pitkäaikainen projekti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thaimaan ensimmäinen Blue Elephant avattiin Bangkokissa vuonna 2002, mutta sitä ennen toiminta oli aloitettu jo Belgiassa. Phuketin ravintola on toiminut vuodesta 2010 saakka upeassa vanhassa rakennuksessa, jota kutsutaan kuvernöörin kartanoksi.

Blue Elephant sijaitsee Phuketin vanhankaupungin ulkoreunalla. Sinne on helppo kävellä keskustasta, vaikka vahingossa se ei ehkä tulekaan vastaan. Samalla voit halutessasi vierailla Chinpracha House -nimisessä kartanossa, joka on entisöity yläluokan kotia esitteleväksi museoksi.

Blue Elephantin hintataso on tyypillisiä thairavintoloita korkeampi. Pääruokien hinnat alkavat noin 600 bahtista eli noin 17 eurosta. Maistelumenu maksaa noin 75 euroa per henkilö. Muista tehdä ravintolaan pöytävaraus.

Konseptiin kuuluu myös kokkikoulu, joten halutessasi voit varata kurssin ja opetella itse tekemään thairuokaa ammattilaisten avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Blue Elephant
96 Krabi Road

2. Natural Restaurant – kuin ihana puumaja

Jos etsit Phuket Townissa ravintolaa summamutikassa, jää Natural Restaurant helposti huomaamatta. Se sijaitsee nimittäin sivukadulla vanhankaupungin kauneimpien kortteleiden ulkopuolella, eikä sinne päädy vahingossa.

Ravintola ihastuttaa ensinäkemältä – se muistuttaa puuhun rakennettua majaa. Hauskoja yksityiskohtia on niin paljon, että ravintolassa kannattaa ehdottomasti tehdä kierros. Pöydän valitseminen voi olla vaikeaa, sillä joka nurkasta löytyy uusia houkuttelevia nurkkauksia.

Ravintolassa on thaimaalaiseen tapaan edullinen hintataso. Annosten hinnat alkavat noin kolmesta eurosta, ja listalta löytyvät kaikki perinteiset suosikit.

Natural Restaurant on toiminut Phuket Townissa jo yli 20 vuoden ajan. Uudet trendit eivät täällä näy – toisin kuin monissa vanhankaupungin tyylikkäissä tulokkaissa. Ravintolassa voi jopa hetkeksi unohtaa olevansa keskellä kaupunkia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Natural Restaurant
62/5 Soi Phuthon

3. Tu Kab Khao – tyylikäs ja palkittu

Eteläthaimaalaista ruokaa tarjoava Tu Kab Khao kuuluu niihin ravintoloihin, jotka osuvat helposti päiväretkeilijän silmään. Se sijaitsee yhdellä kaupungin pääkaduista monien historiallisten rakennusten tuntumassa. Läheltä ravintolaa löytyy muun muassa Phuketin vanhin hotelli The Memory At On On, jossa on kuvattu The Beach -elokuvaa.

Ravintola on usein koristeltu näyttävästi eri teemojen mukaan. Esimerkiksi kiinalaisen uudenvuoden aikaan koko rakennusta kiertävät punaiset koristeet. Ravintolan ulkosivulla on myös vakituisia koristeita, kuten seinästä roikkuva iso hummeri, jonka avulla sen tunnistaa helposti.

Tu Kab Khao näyttää tyylikkäältä ja ehkä vähän hintavaltakin. Täällä voi kuitenkin syödä myös edullisesti: annoksia saa jopa alle viidellä eurolla. Kaunis rakennus ja tyylikäs sisustus houkuttelevat myös valokuvaajia ja poseeraajia.

Sisältä ravintola muistuttaa yläluokkaista kotia, jonka eri huoneissa asiakkaat ruokailevat. Palvelu on ystävällistä ja ruokalistalta löytyy vaihtoehtoja kaikenlaisille syöjille. Ravintola on saanut Michelin Plate -kunniamaininnan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tu Kab Khao
8 Phang Nga Road

+ Bonusvinkki sunnuntaille: Sunday Walking Street Market

Jos käyt Phuket Townissa sunnuntaina, ei illallispaikkaa tarvitse edes miettiä. Kaupungissa järjestetään sunnuntaisin yhdet saaren parhaista markkinoista. Tapahtuma levittäytyy keskelle vanhaakaupunkia Thalang Roadin varrelle – se on samalla myös Phuket Townin kauneimpia ja värikkäimpiä katuja.

Kojuissa myydään kaikkea käsitöistä koruihin ja kasveihin. Suosituimman osan muodostavat kuitenkin ruokamarkkinat, jotka kuhisevat kävijöitä. Tarjonta on valtava: riisiä, nuudeleita, kevätrullia, hampurilaisia, ribsejä, jälkiruokia, tuoremehuja. Edullisten hintojen ansiosta on helppo kokeilla useita pieniä annoksia.

Samalla kadulla on myös paljon ravintoloita ja putiikkeja, jotka pitävät ovensa auki tapahtuman aikana. Markkinoilla on aina livemusiikkia.

Markkinat alkavat kello 16 iltapäivällä ja sulkeutuvat iltakymmeneltä. Jos haluat välttää pahimpia ruuhkia, käy syömässä heti kojujen avauduttua. Paikalle kerääntyy aina todella paljon väkeä.

Lue myös: Seitsemän parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja