Hyppää sisältöön

Mies yritti avata lentokoneen ovea kymmenen kilometrin korkeudessa: “Olin menossa vessaan”

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.09.2015
Amsterdamiin matkalla olleen miehen lentomatka päättyi erikoisella tavalla, kun koneen laskeuduttua häntä olivat vastassa poliisit.

Tarkoituksellinen moka vai inhimillinen erehdys?

Voisitko erehtyä luulemaan lentokoneen ovea vessan oveksi? Niin kävi skotlantilaiselle miehelle, kun hän oli matkalla Edinburghista Amsterdamiin, kertoo Daily Mail.

Lentoyhtiö KLM:n lennolla matkustanut mies oli omien sanojensa mukaan matkalla vessaan, kun hän tarttui vahingossa lentokoneen ulko-oveen luullen sitä vessan oveksi. Matkustamohenkilökunta näki tapauksen, joka toi miehelle suuret sanktiot: pidätys, 600 euroa sakkoa sekä viiden vuoden mittainen porttikielto KLM:n lennoille. Mies väitti kovasti erehtyneensä ovesta ja vakuutteli, ettei missään nimessä yrittänyt avata lentokoneen ovea tarkoituksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkustamohenkilökunnan näkemys tapauksesta on kuitenkin hieman erilainen, sillä heidän mukaansa mies yritti tarkoituksella avata lentokoneen ovea, vaikka kone oli reilun yhdeksän kilometrin korkeudessa. KLM:n henkilökunta hälytti apua, ja poliisi saapuikin noutamaan miesmatkustajan huomaansa heti lentokoneen laskeudutta Amsterdamin Schipholin lentokentälle.

Mies vietiin yöksi putkaan, minkä jälkeen hänet vapautettiin. Jos menomatka ei sujunut suunnitellusti, oli hänellä edessään vastoinkäymisiä myös paluumatkalla: lentoyhtiön asettaman viiden vuoden mittaisen porttikiellon vuoksi hän ei nimittäin päässyt paluulennolle, vaan joutui ostamaan uuden lentolipun kotiin.

Lähde: Daily mail
Kuva: Flickr / Matt Thorpe

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Norjan Kirkkoniemi

Finnairilta uusi reitti kesäkaudelle 2025 – lisävuoroja useille reiteille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja