Hyppää sisältöön

Design District Helsinki 10 vuotta – katso juhlavuoden tapahtumat

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 07.04.2015
Design District Helsinki on kasvanut kymmenen vuoden aikana yli korttelirajojen lähes 200 toimijan aktiiviseksi yhdistykseksi. Juhlavuosi tuo mukanaan uudistuksia ja runsaasti tapahtumia.

Juhlavuosi tuo uutta ja pitää vanhaa

Design District Helsingin kymmenvuotisjuhlavuonna on luvassa uutta ja erilaista yleisöohjelmaa designsuunnistuksesta kaupunkifestareihin yhdistettyyn seminaariin. Uudistusten lisäksi jo tunnetut tapahtumakonseptit Late Night Shopping ja Design District Market jatkuvat. Painettu kartta Design District Helsingin alueesta ja toimijoista jatkaa sekin tärkeänä markkinointivälineenä.

Vuodenvaihteessa toiminnanjohtajana aloitti yhdistyksessä aktiivina pitkään toiminut ja omaa design-liikettä Palonia aiemmin alueella pyörittänyt Minna Särelä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Meillä on Helsingissä poikkeuksellisen monipuolinen ja korkeatasoinen designtarjonta, jonka takaa löytyy satoja kiinnostavia luovien alojen osaajia. Haluaisinkin Design Districtin juhlavuonna kannustaa turistien lisäksi myös meitä paikallisia tutustumaan Helsinkiin tutkimusmatkailijan silmin. Uudet nettisivumme ja Helsinki-päivän designsuunnistus kannustavat urbaaniin designseikkailuun, Särelä kuvailee.

Itsenäinen edelläkävijä

Design District Helsinki on Pohjoismaiden ensimmäinen ja laajasti kansainvälisesti noteerattu muotoilualan keskittymä, josta on otettu mallia Arabiemiraateissa asti.

– Design District Helsingin edustaman designkeskittymän merkittävyyttä ei kuvaa ainoastaan sen tunnetuimpien suomalaisen muotoilun lippulaivatoimijoiden, kuten Artekin, Marimekon ja Designmuseon mukanaolo, vaan myös jäsenistön monipuolisuus, Design Districtin hallituksen puheenjohtaja Sirpa Linnanmäki kertoo.

Design District Helsinki
Late Night Shopping on yksi Design District Helsingin lukuisista tapahtumista.

Designputiikkien ja gallerioiden rinnalle yhdistykseen on liittynyt kokonaisvaltaisella muotoilullaan erottuvia ravintoloita, kahviloita ja hotelleja, sekä kasvava luovien palveluiden tuottajien joukko. Muotoilualan liiketoimintamallien muutokset heijastuvat myös jäsenistössä – viimeisimpänä nettimyynnin ja showroom-työhuoneiden yleistymisen myötä yhdistyksen uudeksi jäsenkategoriaksi on muotoiltu Designer Studios.

Yhdistys on koko historiansa ajan tehnyt tiivistä yhteistoimintaa ja -markkinointia. Monelle kivijalkaliikkeelle Design District Helsinki on mahdollistanut näkyvämpää markkinointia kuin mitä pienen toimijan olisi yksin mahdollista toteuttaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Olemme olleet mukana alusta asti. Kymmenessä vuodessa Design District Helsinki on opittu tunnistamaan ja löytämään, ja etenkin turistit on onnistuttu tavoittamaan yhteismarkkinoinnin avulla, kertoo omaa liikettä Fredrikinkadulla pyörittävä tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsen.

Design District -juhlavuoden tapahtumat

23.4.2015 Late Night Shopping
21.5.2015 Late Night Shopping
23.5.2015 Design District Market Dianapuistossa
12.6.2015 Designsuunnistus (Helsinki-päivä)
20.8.2015 Late Night Shopping
27.8.2015 Design District Helsingin festariseminaari (Rööperifest)
10.9.2015 Late Night Shopping
5.11.2015 Late Night Shopping
22.11.2015 Design District Market, Vanha ylioppilastalo
10.12.2015 Late Night Shopping

Lähde: Design Disrict Helsinki
Kuva: Helsingin matkailu / Sakke Somerma, Jussi Hellsten

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Helsingin iltapäiväteet

Iltapäivätee Helsingissä – katso neljä erilaista vaihtoehtoa

Hotel St. George

Tältä näyttää Helsingin tunnelmallinen luksushotelli – katso kuvat tyylikkäästä St. Georgesta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja