Yksi tyytyväinen VR matkustaja – junalla Mäntyharjulle tack!

VR
Nuo kaksi kirjainta herättävät varmaan jokaisessa, ainakin pääkaupunkiseudulla asuvassa jonkin kommentin.
Useimmiten VR:stä kuulee puhuttavan enemmän negatiivista: se on aina myöhässä, millon on lehdet raiteilla, millon yllättävät ratatyöt, millon tippu ajolanka, millon pikku pesinyt radan varteen, millon vaan joku eksynyt sadepisara estänyt raideliikenteen jne..
Mullakin riittää kyllä huokailuja VR:n kuljetuksesta, varsinkin talvella kun oli menossa Helsingistä kouluun Espoon keskukseen ja piti valita aiempi juna, jotta kerkesit varmasti kouluun.
Seuraavallakin olis kerennyt mut kun VR..ei voinut tietää menikö just se juna sillon vai ei.
Talvella useimmiten se oli myöhässä jonkin verran tai just se kyseinen aamuvuoro peruttu, välillä hassusta syystä: kuuluttivat että tämä E/U vuoro peruttu koska ei ole kuljettajaa..
Matkustajien ilmeet oli kyllä hyvät.. Resiinallakin ois nopeemmin perillä huokaisutkin tuli tutuiksi.. 😀

Kävin edellisen (Viihdealan avainhenkilöstö)koulutuksen samassa koulussa, Omniassa ja sillon talvella oli fiksumpi mennä bussilla, joka kiersi sen tunnin lenkin kun mennä junalla puoli tuntia.
Onneksi suurin osa talvikuukausista oli työharjottelua ja junaa ei tarvittu.
Koulusta on ihanat muistot mutta ilolla en muistele sitä kun juna hyyty jonnekkin Espoon skuttelikkoon ja piti -20 asteen pakkasessa ootella korvaavaa kuljetusta.. Tämmösiä oli kyllä onneksi harvoin!
Tän viiden vuoden aikana on VR petrannut kyllä, sillä näistä edellä olevista huolimatta se vei mut nyt sujuvammin kouluun, kun sillon 2010-2011.

Moni meijän oppitunneille tuli myöhässä ja tokas et junat oli myöhässä jne. ja siis olihan ne välillä, mut jengi kyllä käytti hyväkseen VR:n huonoa mainetta ja tuli myöhässä lähes joka päivä.
Sit meni osalla oppilaista ja opettajallakin hermot kun samat tyypit tuli päivästä toiseen myöhässä ja keskeytti oppitunnin.. Se meijän opettaja kun ite tuli Hämeenlinnasta, just junalla ja oli siellä ajoissa niin oli kyllä asiallista huomauttaa et voisko lähtee aiemmalla junalla..

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta siis miksi mä lähin kirjottaa tätä juttua oli se että mä matkustin juhannuksen aikaan junalla Helsingistä Mäntyharjulle ja mä oon tyytyväinen VR:n asiakas!

Yleensähän ihmiset kirjottaa herkimmin kaikesta huonosta ja hyvä palautetta saa harvemmin, ainakaan kirjallisena.
Mulla on sikäli ollut hyvä tuuri näiden junailujen suhteen että vaikka pientä viivästystä on ollut ja joitain vuoroja peruttukin niin silti oon isommilta matka-katastrofeilta välttynyt (niistä mitä lehdistä/facesta saa lukea). Lisäksi testasin niiden Extra-luokkaa joten haluun siitäkin vähän jakaa kokemusta.

Jani tulee viikoksi yleensä kesällä tänne Suomenniemelle, sen porukoiden ”mökille”.
”Mökille” koska ne on rakentaneet tänne aika hulppeen asuintalon, jossa löytyy läpi vuoden asuttavat tilat, pyykinpesu-ja tiskikone, sisävessat, suihkut, kunnon keittiö jne.
Me nukutaan yleensä pikku-mökissä, jonka ne rakensi tänne ensin (huom! mökki ei ole kuvassa 😉 )

Mä oon tottunut painaa duunia sillon sen viikon ja tullut sitten mahdollisuuksien mukaan tänne mökille kanssa, jokskin aikaa ainakin.
Jos nyt en muina viikonlopuina niin Juhannus on mulle se ”pyhä” eli haluun olla vapaana sillon sen ajan, loput voin sitten tehdä niitä extra-hommia, että saa rahaa lomailla.

Joten Jani sattu siis olee nyt Jussi-viikon lomalla joten mä ostin itelleni junalipun lähimmälle asemalle.
Tavallinen lippu päivävuorolla Mäntyharjulle olis ollut siinä 15€. Ei paha.
Aamulippu olis ollut ehkä vähän halvempi mutta ois pitänyt herää kuuden aikaan aamulla, no thanks.
Kesäkuun alussa oli vielä mahis eri paikka vaihtoehdoille ja pisti silmään joku Extra-luokka.
Mulle ihan uus juttu.
Lueskelin vähän lisää ja huomasin että siinä voi valita paikan isommalla jalkatilalla, paikan pöydän ääreltä tai vaikkapa ihan yksittäisen penkin, ilman että kukaan on sun vieressä nousemassa ylös tai oot ite antamassa jollekkin tietä, hinta + 9 euroa. Hmm..
Ostin lipun vasta seuraavana päivänä & mietin tota Extra-luokkaa.
Vaikka mä yleensä olenkin hyvin tarkka (välillä jopa pihi) mihin pikku rahani pistän, niin bookkasin nyt itelleni paikan siitä kalliimmasta luokasta. Lipulle hintaa siis noin 24€.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuli matkustuspäivä, päivää ennen Juhannusta, bussilla kaupunkiin, ostaa vähän vettä sekä jotain naksuja ja junaan päin mars!
Varttia ennen kun sen oli määrä lähteä mä kiipesin vaunuun nro 1  ja etin paikkani vähän epäluulosena, mut ei tarvinnut pettyä!

Mistä mä sit maksoin sen yheksän euroo extraa?!
Mun paikka oli nro 53, solo-penkki, eli kukaan ei istunut mun vieressä, oma ikkunapaikka & samalla käytävän viimenen paikka, mukavalla niskatuella varustettu istuin.
Reilusti jalkatilaa, mun käsilaukku (ei mikään pienin versio)  plus mun reppu (täyteen tungettu tavaraa), lisäksi Alepan keltanen muovikassi mahtuivat hyvin killumaan mun jaloissa ylähyllylläkin oli tilaa mut mä pelkään aina et unohdan ne kamat sinne joten saa olla mun jaloissa.. :D)
Tota jalkatilaa oli siis enemmän kun normaalisti, vähän kun Exit-paikka lentokoneessa.
Edessä matkustavan penkissä oli mulle kiinni säädettävät jalkatapit eli sain jalat hilattua mukavasti ylös (mä kun en osaa istua kauaa normaalisti :D), oma aurinkosuoja ikkunaan ja pikkusia roskispusseja naulakossa. Tietokoneelle/puhelimelle tms. löyty oma pistoke.

Nää junaosastot oli jaettu lasiovilla ja meijän loossien välillä oli semmonen soppi mistä sai ottaa kahvia/teetä sekä pieniä vesipurkkeja, lisäksi oli valikoima erilaisia lehtiä.
Ja vessa, se ei ollut mikään kaikkien vaunujen kesken jaettu minikoppero jonne saat peruuttaa vaan ok-kokonen ja raikkaan tuoksunen, lisäksi vessapaperia löytyi koko matkan ajan.

Tää Extra-luokka olis verrattavissa varmaan lentokoneen Businessluokkaan (vaikken oo siellä matkannukkaan). Nimesin sen junien VIP-luokaksi 🙂
Tähän kaikkeen nähden  täytyy sanoa että toi 9 euroa oli kyllä ihan loistava sijoitus.
Lisäksi meijän vaunussa oli tosi ystävällisiä konduktooreja & hauska junankuljettaja joka piti ajantasalla missä mennään, seuraavat stopit ja toivotteli hauskaa matkaa & jussia kanssa.

Mun vieressä oli ovi joka vei junassa olevaan ”meeting roomiin”, huoneeseen jossa voi junamatkan aikana pitää pienryhmälle vaikkapa kätevästi palaveria. Oisko koko kapasiteetti ollut 7 henkee.
Junassa olis  myös ollut ravintolavaunu, sitä ei tullut testattua. Mutta netti tuli.
Junasta löyty yleinen,vapaan verkon Wifi, yleensä vältän niitä mutta oli kokeiltava & hyvinhän se toimi, ihan liikeellä ollessaankin, välillä laitaili sivuja hitaammin mutta muuten toimi hyvin.

Tän junan pääteasema oli Oulussa.
Ei pysähtynyt joka maitolaiturilla vaan Pasila, Tiksi, Lahti, Kouvola..
Tosin stopattiin extrana Keravalla ja otettiin muutama tyyppi kyytiin kun niiden juna oli myöhässä ja niiden piti päästä vaihtaa tohon junaan. Hyvää palvelua VR:ltä tässä (y)
Kouvolassa osa vaunuista lähti Lappeenrantaa & Kotkaan.
Mun vaunussa oli pari lasta jotka oli ihmeissään kun juna lähtikin Kouvolasta takas samaan suuntaan ja me mentiin selkä menosuuntaan.
Ne kyseli tädiltään huolissaan et eikö me mennäkkään Kajaaniin vaan takas kotiin?? 😀

Mun juna lähti aikataulussa ja oli just sillon kun pitikin perillä, ehkä jopa minuutin kaks etuajassa.
Matkan kesto oli 2h 10min. Aika meni tosi nopee.
Ison osan olin koneella ja loput ajasta tsiigailin maisemia. Lempipuuhaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Konnari kyseli meiltä että mihin ollaan menossa kun jäätiin Mäntyharjulla pois kun kuitenkin aika piskunen paikka & toivotti kaikille erikseen vielä hyvät jussit.
Semmonen oli mun matka VR:llä, juhannuksena 2017.

Ilmakin oli ihan loistava.
Alkumatkasta tuli ihan synkkää pilvee ja jäätävä sadekuuro mutta perillä paisto aurinko & oli pääosin ihan loistava keli (paitsi nyt sunnuntaina kun tuli kunnon piiskasade & kaamee tuuli alkuillasta).

PS
Uutisissa oli juuri varmaan samana iltana kun mä olin reissannut että oli jotain häiriöö raideliikenteessä & junat oli ollut tunnin pari myöhässä. Oh boy.

PPS
Kuukausi sitten reissasin junalla Ukrainassa, matkanjohtajana.
Se junakyyti vasta pomppunen reissu olikin! Semmosta hytkytystä&nytkytystä en ookkaan junassa ikinä kokenut.
Mutta perille päästiin sielläkin ja täysin aikataulussa! Siitä reissusta sitten lisää seuraavilla kerroilla…

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lotta 29.6.2017 at 19:02

  Oioioi nämä kuvat ovat niin ihania! Tuli kunnon mökkikuume!
  Mukavaa kesää ja jatka samaan malliin ❤️
  T.: Lotta
  http://www.shelivesherdream.com/fi/

  • Reply Mimmu 2.7.2017 at 17:41

   Kiitos ihanasta kommentista <3
   Mulla tulee kanssa aina ikävä takas mökkeilee, mutta kun ei oo niin paljon aikaa, viettäsin mieluiten siellä vaikka viikonkin. Elokuussa on lomaa mutta sillon polttelee päästä autoreissulle ulkomaille ja nyt heinäkuusta siihen asti on meijän perheen koira hoidossa, joten saas nähä päästäänkö sinne.. Se koira on meinaan jättikokonen saksanpaimenkoira ja huutaa välillä kun innostuu ja sen huuto kuulostaa siltä kun se huutas apua.. Koita sitten nauttia siinä mökillä olosta järven rannalla…
   Ihanaa kesää sullekkin!!

 • Reply Kaisa 30.6.2017 at 19:03

  Kiva kuulla välillä positiivista palautetta ja varsinkin VR:stä kun valitusta tosiaan kuulee ihan riittämiin. Kuljen aika usein junalla ja VR on mun mielestä petrannut asiakaspalvelussa ja tiedottamisessa. Viimeeksi kun tulin Helsinki-Kajaani junalla, joku vanha papparainen istui mun paikalla ja väitti että oli sen. Pyysin konnaria katsomaan ja sillä vanhalla miehellähän oli väärälle päivälle ostettu lippu. Noh, konnari antoi vanhuksen jäädä paikalleen istumaan (mikä oli hyvä, ettei nolannut häntä tai vaivannut tavaroiden siirtämisellä yms) ja soitti niiden asiakaspalveluun varaamaan mulle uuden paikan. Korvaukseksi sain hyvityskupongin ravintolavaunuun. Eihän se VR:n vika ollut että joku ostaa lipun väärälle päivälle, mutta näin hoidetusta tilanteesta kaikille osapuolille jäi varmaan hyvä mieli.

  • Reply Mimmu 2.7.2017 at 17:46

   Just sen takia mä halusinkin kirjoittaa tuosta, koska mä oon lukenut ja kuullut niin monelta kuinka huonosti toimii VR, junat myöhässä, asiakaspalvelu tökkii, lippujen hinnat noussut jne…
   Vähän jännitti kyllä että pääsenkö mökille, mutta kaikki meni loistavasti!

   Musta oli ihana kuulla toi sun kertoma. Hyvää palvelua VR:n puolelta, molemmat pääsitte perille ja kiva ettei ruvennut poistamaan vanhusta siitä paikalta, oli varmaan muutenkin hämillään tilanteesta.
   Hyvää tilannetajua!!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 1.7.2017 at 17:15

  Joo, kyllähän VR:n kanssa on itse kullakin vuosien saatossa menneet hermot kerran jos toisenkin… Viime vuosina (kun ei junalla ole tarvinnut enää päivittäin matkustaa) kokemukset on kuitenkin olleet lähes kokonaan positiivisia! Junamatkustus on kivaa. 🙂

  • Reply Mimmu 2.7.2017 at 18:14

   Niitä juttuja varmaan riittää, on munkin osalle osunut.
   Se olikin syy miksi halusin kirjottaa positiivisen, kun negatiivista on niin paljon.
   Mutta ois varmaan eri asia mennä joka päivä töihin sillä, sillon ois voinu tää juttu jäädä kirjoittamatta..?!
   Tykkään siis vielä mennä junalla,mutta täytyy sanoa että Ukrainan rautatiet ei oo niin mukavia kun täällä, siis aikataulu oli jees ja ihmiset mutta se hytkyntä ja rytkyntä…?

  Leave a Reply