Suomen suurin matkablogiyhteisö

Wuuhuu, me tehtiin se – meill√§ on talo ūü•ā

On todellakin ollut hullu vuosi ja on aikamoinen ”matka” takana monine mutkineen, mutta nyt on hyv√§ tuulettaa- me ollaan oikeasti talon omistajia!! ūüėÖ

Ruvettiin tsekkaamaan taloja noin kuukautta ennen kun tää korona juttu alkoi.
Joku viikkoa ennen meij√§n talvilomaa Kaliningradissa (maaliskuun alussa) k√§ytiin kattomassa yht√§ taloa muutaman sadan metrin p√§√§ss√§ meij√§n himasta. Puhuttiin my√∂s sillon mun kiinteist√∂v√§litt√§j√§-t√§din kanssa asunnon ostosta ylip√§√§ns√§, mahdollisuuksista sek√§ Jp’n nykyisest√§ asunnosta.


Se talo jota k√§ytiin kattoo sillon¬† ois ollut mahtavalla sijainnilla, kaikki samat palvelut kun ennen ois ollut l√§hell√§, super hyv√§t kulkuyhteydet joka puolella ja JP’n ty√∂matka olis lyhentyny entisest√§√§n.
Oltiin zoomailtu jo noita taloja aiemmin ja käyty katsomassa jo yhtä siellä smurffikylässä edellisenä vuonna. Mutta tässä oli vielä huonompi piha ja ei yksityisyyttä ollenkaan.
Nää on rivitalotyylisiä taloja mutta ei kuitenkaan, vähän semmonen trailerpark tyyliset talot, pieni etu- ja takapiha ja molemmin puolin jonkun toisen asunto plus vielä yleien polku joka kulki ikkunoiden eestä eli no thanks!

Talon metsästystä ja @huonoa palvelua
Päätettiin sit jatkaa talohommia matkan jälkeen ja onneks näin koska sit tulikin korona ja sulki kaiken, JP oli lomautettuna ja oma työtilannekkin oli stressaava.
Ruvettiin kattoo taloja uudelleen heinäkuussa kun asiat järjestyi ja tehtiin pari tarjoustakin yhdestä talosta. Tän olin nähnyt jo edellis vuonna myynnissä.
Siinä ei ollut viemäröintiä mutta sijainti oli hyvä ja hinta oli edullinen.
Sitä taloa välitti yks kiinteistövälittäjä jonka hitailun vuoksi menetettiin se talo Рonneksi näin jälkeenpäin!
Varmaan kuukausi veivattiin edes takaisin sen edes takaisin, oli vaikea tavoittaa, saada vastauksia ja ne tarjousasiatkaan ei ihan sujuvasti menneet tyypin kanssa, mutta eipä ollut meille tarkoitettu talo ja päästiin ihan kunnon monen viikon kesälomalle (muuten oltas oltu siellä loma putki ym hommissa).

Huonoa palvelua ei ollut vaan tuossa kiinteistövälityksessä vaan myös pankilla: lopullista puhelua saatiin venata about 2kk meijän silloselta omalta pankilta.
Nyt on eri pankki ja ”oma pankkivirkailija”, ei joku random tyyppi joka kerta kun soitat yleiseen numeroon.
Siis uskomattoman huonoo palveluu ex-pankista.
Ensinnäkin jonot saada lainaneuvontaa /käsittelyä oli melkoiset, saatiin tsägällä peruutusaika mutta päin prinkkalaa meni sen kanssa.
Jälkeenpäin ajatellen tietysti hyvä niin koska voitas muuten olla jumissa väärässä talossa.
Sillon kyllä korpes ja jätettiin asiallista palautetta, johon ei koskaan vastattu.

T√§√§ tyyppi ex-pankissa sen piti ennen lomalle j√§√§nti√§√§ soittaa my√∂s JP’lle, ei soittanut. JP yritti soittaa pankkiin ja j√§tti yhteydenottopyynn√∂n niin ei mit√§√§n ennen kun oli 2kk mennyt.
Tää muija oli tosiaan lähtenyt lomalle, palannut lomalta ja lähtenyt uudelleen lomalle ja soitti sitten pari kk myöhemmin. JP kysy siltä että taitaa olla liian köyhä asiakas siihen pankkiin?!
Ja totes et mitä tietää ja kuullut niin ei oo ainoo ketä sieltä lähtenyt pois niin ei oikeen osannu mumista mitään kunnollista siihen.
JP sano et halus tietty eka tsekkaa omasta pankistaan lainat kun ollut kuitenkin kokoikänsä asiaakkaan siellä mutta jos oltas venattu sen pankin yhteydenottoo niin oltas vieläkin ilman taloa!
Ihme asiakaspalvelua..

Oltiin myös isketty silmämme ennen ton talotarjouksen tekoa yhteen toiseen taloon Boxissa, siihen olis ollut myös mahis vaikka asuntokauppa rupeskin villiintyy just sillon.
Talo oli aivan ihana, mökkimäinen, kotoisa mutta aivan liian pieni ja lisäksi siinä oli kuntorapsan mukaan aika paljon hommaa mm. alapohjan kanssa.
Käytiin siellä kait 4 kertaa ja oltiin kyllä tosi kiinnostuneita mutta onneksi järki voitti.
Sit käytiin kattoo lukuisia muita taloja eri puolella Sipoota, mutta markkinat repes sillon totaalisesti ja kaikki mikä tuli järkevään hintaan myyntiin niin meni samantien.
Yhtäkin (täydellistä + ok hintasta) taloa oli kattomassa hillitön määrä porukkaa, pihalla oli noin 50-60 ihmistä venaamassa sisäänpääsyä.
Se meni + parikyt tonnii yli pyyntihinnan, joku siis tosiaan halus sen talon.

Hullut talomarkkinat 2020
ja kun sanon hullut niin ne todella oli! Välittäjätkin oli ihan ihmeissään ja tietty onnessaan!
Niin moni halus ostaa talon että niitä ei ollut tarpeeksi myyntiin totes yksikin välittäjä.
Ja hinnat tietysti nousi ja piti olla nopee!!
Jos ei ollut mahista tehdä tarjousta samana päivänä kun näyttö oli niin bye bye talo.
Tietty oli semmosii ei heti valmiita kuten toi Hindsbyn talo, semmosii jotka tartti joko putki, katto tai lattia remppaa, mutta meijän kohdalla semmoset oli jo liian myöhässä.
Oltiin jo käytetty kesäloma Baltian reissuun sekä mökkeilyyn joten ei olis ollut aikaa (tai rahaa) semmosiin projekteihin.
Käytiin toki kattomassa usemapaa semmosta, jos olis ollut mahis asua ja tehdä pikku hiljaa niin sit oltas voitukin käydä kiinni..

Noi talot vaan vilahteli ohi meilt√§, ja p√§√§tettiin sit lopettaa talon kattelu t√§lt√§ vuodelta, kunnostaa JP’n k√§mpp√§√§ ja katella ensi vuonna uudelleen ja boom- n√§htiin t√§√§ talo & saatiin se! Helppoa se ei ollut mutta nyt meill√§ on talo ūüćĺ

Oli tosi lähellä että missattiin tää.
V√§litt√§j√§ oli my√∂h√§ss√§, sato ihan j√§rkysti ja tuntui ett√§ talo on ihan hevonkuusessa ettei t√§√§ll√§ ainakaan haluta asua… Hyp√§tiin jo autoon ja ellei JP’n porukat ois ollut tulossa kattomaan tuota taloa my√∂s oltas varmaan jo l√§hetty takas himaan- onnex ei.
Tykästyttiin taloon ja muistan vielä kun sanoin mun tulevassa työhuoneessa että voisin kyllä kuvitella että asuttais täällä!
Tosin ei jaksanut nyt silleen innostua siitä koska oltiin nähty monta kivaa jotka oli mennyt ja muitakin kiinnostuneita oli.
Piti toimia oikeesti nopeesti, onneks meillä oli se uusi pankkivirkailija apuna ja se järkkäs meille kaikki seuraavana päivänä valmiiksi niin että saatiin tehtyä tarjous, ilman sitä oltas menettetty tää(kin) talo!
Se oli kyll√§ uneton y√∂ ja helkutin stressaava p√§iv√§ mutta saipahan JP ainakin loistavan syntt√∂rilahjan ūüėČ

Huh, oli kyll√§ semmonen matka pomppuineen, viime kuukaudet ollut tosi stressaavii mutta nyt voi v√§h√§n huokasta: paperit on allekirjotettu, talo on ”maksettu” ja kaikki on virallista!!
Jos kaikki menee hyvin niin päästään muuttaa aiemmin kun Joulukuun vika (mikä olis perseestä mutta niin sopimus sanoo).
Riippuu siitä millon toi tyyppi kuka siellä asuu muuttaa pois.
Ollaan saatu vied√§ sinne meij√§n muuttolaatikoita jo, punttipenkki sek√§ JP’n pr√§tk√§ talliin talvis√§il√∂√∂n.
Tyyppi kuka asuu siellä (sillä on sama nimi yhdellä suomalaisella laulajalla) vielä niin ei tartte niin paljoo tilaa ja sillä on kaksi huonetta tyhjänä jonne ollaan sit roudailtu kamaa ja toivotaan et kaikki pysyy siellä kunnossa: sillä on tavaroita jyrsivä koira.
Onneks t√§ss√§ on viel√§ v√§h√§n aikaa muuttoon, pakattavaa riitt√§√§¬† vaikka kaksiossa ollaankin ūüôā

Näin on siis mun viime kuukaudet mennyt, asuntonäytöissä, siivoamisessa, maalaamisessa ja pakkaamisessa!
Helkkaristi oon heittänyt tavaraa sekä etenkin vaatteita roskiin, osan niistä annoin kyl duunikaverin lapsille mutta monta säkkiä lähti roskiin ihan ok kamaakin mutta emmä lähde niitä mukaankaan roudaamaan, jos ei aikoihin käytetty niin se on bye..
Muutokset ei oo kivoja ja muuttaminen on perseest√§ mutta p√§√§see my√∂s vanhoista ”romuista” eroon hyvin! Ja mahtuupa sit muuta tarpeellista tilalle.
Tarttetaan uusia huonekaluja, puutarha-kamoja, uus TV (vanha ei tuu toimimaan siellä ja se sekä digiboksi on muutenkin tehnyt lähtöä viimeset viikot jo), sänky, astiota jne.
Käytiin jo Ikeassa kattelee tiettyjä juttuja, mm. niitä joita tartten/haluun mun työhuoneeseen.
Lopulliset shoppailut tehd√§√§n muuten sit kun ollaan muutettu ja n√§h√§√§n v√§h√§n et mit√§ minnekkin…
Kasvejakin ois tarkotus hankkii muutama lisää, miten ois tämmönen Ikean pikku puu?!


Tässä muutama kuva sitten talosta, vähän blurria kuvaa (kaapattu IG:stä) mut näättepä vähän et mimmoseen ollaan muuttamassa.


PS Uima-allas ja palju l√∂ytyy sek√§ tilaa tolle meij√§n mummelikoiralleūü¶¶

Melli tulee diggaamaan siell√§ olosta varmasti: oma piha, ei portaita, nurtsii…
Ainoo mik√§ ei oo kiva on naapuri√©n ikkunat ihan suoraan takapihalle mut JP on jo suunnitellut kuusiaitaa sinneūüĆ≤

PPS
Talokuvat on v√§litt√§j√§n muut on mun! Lis√§√§ postaan sit kun p√§√§st√§√§n sinne ja saadaan v√§h√§n kamaa paikoilleen, mik√§ voi olla my√∂s vuosi 2022 en ota mit√§√§n stressi√§ niiden purusta ūüėÄ

#newhomeowners #nervousashell #sipoocalling

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply