Suomen suurin matkablogiyhteisö

Wuuhuu, me tehtiin se – meillä on talo 🥂

On todellakin ollut hullu vuosi ja on aikamoinen ”matka” takana monine mutkineen, mutta nyt on hyvä tuulettaa- me ollaan oikeasti talon omistajia!! 😅

Ruvettiin tsekkaamaan taloja noin kuukautta ennen kun tää korona juttu alkoi.
Joku viikkoa ennen meijän talvilomaa Kaliningradissa (maaliskuun alussa) käytiin kattomassa yhtä taloa muutaman sadan metrin päässä meijän himasta. Puhuttiin myös sillon mun kiinteistövälittäjä-tädin kanssa asunnon ostosta ylipäänsä, mahdollisuuksista sekä Jp’n nykyisestä asunnosta.


Se talo jota käytiin kattoo sillon  ois ollut mahtavalla sijainnilla, kaikki samat palvelut kun ennen ois ollut lähellä, super hyvät kulkuyhteydet joka puolella ja JP’n työmatka olis lyhentyny entisestään.
Oltiin zoomailtu jo noita taloja aiemmin ja käyty katsomassa jo yhtä siellä smurffikylässä edellisenä vuonna. Mutta tässä oli vielä huonompi piha ja ei yksityisyyttä ollenkaan.
Nää on rivitalotyylisiä taloja mutta ei kuitenkaan, vähän semmonen trailerpark tyyliset talot, pieni etu- ja takapiha ja molemmin puolin jonkun toisen asunto plus vielä yleien polku joka kulki ikkunoiden eestä eli no thanks!

Talon metsästystä ja @huonoa palvelua
Päätettiin sit jatkaa talohommia matkan jälkeen ja onneks näin koska sit tulikin korona ja sulki kaiken, JP oli lomautettuna ja oma työtilannekkin oli stressaava.
Ruvettiin kattoo taloja uudelleen heinäkuussa kun asiat järjestyi ja tehtiin pari tarjoustakin yhdestä talosta. Tän olin nähnyt jo edellis vuonna myynnissä.
Siinä ei ollut viemäröintiä mutta sijainti oli hyvä ja hinta oli edullinen.
Sitä taloa välitti yks kiinteistövälittäjä jonka hitailun vuoksi menetettiin se talo – onneksi näin jälkeenpäin!
Varmaan kuukausi veivattiin edes takaisin sen edes takaisin, oli vaikea tavoittaa, saada vastauksia ja ne tarjousasiatkaan ei ihan sujuvasti menneet tyypin kanssa, mutta eipä ollut meille tarkoitettu talo ja päästiin ihan kunnon monen viikon kesälomalle (muuten oltas oltu siellä loma putki ym hommissa).

Huonoa palvelua ei ollut vaan tuossa kiinteistövälityksessä vaan myös pankilla: lopullista puhelua saatiin venata about 2kk meijän silloselta omalta pankilta.
Nyt on eri pankki ja ”oma pankkivirkailija”, ei joku random tyyppi joka kerta kun soitat yleiseen numeroon.
Siis uskomattoman huonoo palveluu ex-pankista.
Ensinnäkin jonot saada lainaneuvontaa /käsittelyä oli melkoiset, saatiin tsägällä peruutusaika mutta päin prinkkalaa meni sen kanssa.
Jälkeenpäin ajatellen tietysti hyvä niin koska voitas muuten olla jumissa väärässä talossa.
Sillon kyllä korpes ja jätettiin asiallista palautetta, johon ei koskaan vastattu.

Tää tyyppi ex-pankissa sen piti ennen lomalle jääntiää soittaa myös JP’lle, ei soittanut. JP yritti soittaa pankkiin ja jätti yhteydenottopyynnön niin ei mitään ennen kun oli 2kk mennyt.
Tää muija oli tosiaan lähtenyt lomalle, palannut lomalta ja lähtenyt uudelleen lomalle ja soitti sitten pari kk myöhemmin. JP kysy siltä että taitaa olla liian köyhä asiakas siihen pankkiin?!
Ja totes et mitä tietää ja kuullut niin ei oo ainoo ketä sieltä lähtenyt pois niin ei oikeen osannu mumista mitään kunnollista siihen.
JP sano et halus tietty eka tsekkaa omasta pankistaan lainat kun ollut kuitenkin kokoikänsä asiaakkaan siellä mutta jos oltas venattu sen pankin yhteydenottoo niin oltas vieläkin ilman taloa!
Ihme asiakaspalvelua..

Oltiin myös isketty silmämme ennen ton talotarjouksen tekoa yhteen toiseen taloon Boxissa, siihen olis ollut myös mahis vaikka asuntokauppa rupeskin villiintyy just sillon.
Talo oli aivan ihana, mökkimäinen, kotoisa mutta aivan liian pieni ja lisäksi siinä oli kuntorapsan mukaan aika paljon hommaa mm. alapohjan kanssa.
Käytiin siellä kait 4 kertaa ja oltiin kyllä tosi kiinnostuneita mutta onneksi järki voitti.
Sit käytiin kattoo lukuisia muita taloja eri puolella Sipoota, mutta markkinat repes sillon totaalisesti ja kaikki mikä tuli järkevään hintaan myyntiin niin meni samantien.
Yhtäkin (täydellistä + ok hintasta) taloa oli kattomassa hillitön määrä porukkaa, pihalla oli noin 50-60 ihmistä venaamassa sisäänpääsyä.
Se meni + parikyt tonnii yli pyyntihinnan, joku siis tosiaan halus sen talon.

Hullut talomarkkinat 2020
ja kun sanon hullut niin ne todella oli! Välittäjätkin oli ihan ihmeissään ja tietty onnessaan!
Niin moni halus ostaa talon että niitä ei ollut tarpeeksi myyntiin totes yksikin välittäjä.
Ja hinnat tietysti nousi ja piti olla nopee!!
Jos ei ollut mahista tehdä tarjousta samana päivänä kun näyttö oli niin bye bye talo.
Tietty oli semmosii ei heti valmiita kuten toi Hindsbyn talo, semmosii jotka tartti joko putki, katto tai lattia remppaa, mutta meijän kohdalla semmoset oli jo liian myöhässä.
Oltiin jo käytetty kesäloma Baltian reissuun sekä mökkeilyyn joten ei olis ollut aikaa (tai rahaa) semmosiin projekteihin.
Käytiin toki kattomassa usemapaa semmosta, jos olis ollut mahis asua ja tehdä pikku hiljaa niin sit oltas voitukin käydä kiinni..

Noi talot vaan vilahteli ohi meiltä, ja päätettiin sit lopettaa talon kattelu tältä vuodelta, kunnostaa JP’n kämppää ja katella ensi vuonna uudelleen ja boom- nähtiin tää talo & saatiin se! Helppoa se ei ollut mutta nyt meillä on talo 🍾

Oli tosi lähellä että missattiin tää.
Välittäjä oli myöhässä, sato ihan järkysti ja tuntui että talo on ihan hevonkuusessa ettei täällä ainakaan haluta asua… Hypätiin jo autoon ja ellei JP’n porukat ois ollut tulossa kattomaan tuota taloa myös oltas varmaan jo lähetty takas himaan- onnex ei.
Tykästyttiin taloon ja muistan vielä kun sanoin mun tulevassa työhuoneessa että voisin kyllä kuvitella että asuttais täällä!
Tosin ei jaksanut nyt silleen innostua siitä koska oltiin nähty monta kivaa jotka oli mennyt ja muitakin kiinnostuneita oli.
Piti toimia oikeesti nopeesti, onneks meillä oli se uusi pankkivirkailija apuna ja se järkkäs meille kaikki seuraavana päivänä valmiiksi niin että saatiin tehtyä tarjous, ilman sitä oltas menettetty tää(kin) talo!
Se oli kyllä uneton yö ja helkutin stressaava päivä mutta saipahan JP ainakin loistavan synttörilahjan 😉

Huh, oli kyllä semmonen matka pomppuineen, viime kuukaudet ollut tosi stressaavii mutta nyt voi vähän huokasta: paperit on allekirjotettu, talo on ”maksettu” ja kaikki on virallista!!
Jos kaikki menee hyvin niin päästään muuttaa aiemmin kun Joulukuun vika (mikä olis perseestä mutta niin sopimus sanoo).
Riippuu siitä millon toi tyyppi kuka siellä asuu muuttaa pois.
Ollaan saatu viedä sinne meijän muuttolaatikoita jo, punttipenkki sekä JP’n prätkä talliin talvisäilöön.
Tyyppi kuka asuu siellä (sillä on sama nimi yhdellä suomalaisella laulajalla) vielä niin ei tartte niin paljoo tilaa ja sillä on kaksi huonetta tyhjänä jonne ollaan sit roudailtu kamaa ja toivotaan et kaikki pysyy siellä kunnossa: sillä on tavaroita jyrsivä koira.
Onneks tässä on vielä vähän aikaa muuttoon, pakattavaa riittää  vaikka kaksiossa ollaankin 🙂

Näin on siis mun viime kuukaudet mennyt, asuntonäytöissä, siivoamisessa, maalaamisessa ja pakkaamisessa!
Helkkaristi oon heittänyt tavaraa sekä etenkin vaatteita roskiin, osan niistä annoin kyl duunikaverin lapsille mutta monta säkkiä lähti roskiin ihan ok kamaakin mutta emmä lähde niitä mukaankaan roudaamaan, jos ei aikoihin käytetty niin se on bye..
Muutokset ei oo kivoja ja muuttaminen on perseestä mutta pääsee myös vanhoista ”romuista” eroon hyvin! Ja mahtuupa sit muuta tarpeellista tilalle.
Tarttetaan uusia huonekaluja, puutarha-kamoja, uus TV (vanha ei tuu toimimaan siellä ja se sekä digiboksi on muutenkin tehnyt lähtöä viimeset viikot jo), sänky, astiota jne.
Käytiin jo Ikeassa kattelee tiettyjä juttuja, mm. niitä joita tartten/haluun mun työhuoneeseen.
Lopulliset shoppailut tehdään muuten sit kun ollaan muutettu ja nähään vähän et mitä minnekkin…
Kasvejakin ois tarkotus hankkii muutama lisää, miten ois tämmönen Ikean pikku puu?!


Tässä muutama kuva sitten talosta, vähän blurria kuvaa (kaapattu IG:stä) mut näättepä vähän et mimmoseen ollaan muuttamassa.


PS Uima-allas ja palju löytyy sekä tilaa tolle meijän mummelikoiralle🦦

Melli tulee diggaamaan siellä olosta varmasti: oma piha, ei portaita, nurtsii…
Ainoo mikä ei oo kiva on naapurién ikkunat ihan suoraan takapihalle mut JP on jo suunnitellut kuusiaitaa sinne🌲

PPS
Talokuvat on välittäjän muut on mun! Lisää postaan sit kun päästään sinne ja saadaan vähän kamaa paikoilleen, mikä voi olla myös vuosi 2022 en ota mitään stressiä niiden purusta 😀

#newhomeowners #nervousashell #sipoocalling

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply