Viipuri – pikakatsaus viikonloppureissuun rajan taakse

Viikko sit tähän aikaan oltiin äimistelee tullissa miten hommat hoituu, mihin jonoon mennä, mistä hakea seuraava leima ja keretäänkö me ennen kymmentä Viipuriin..
Onneksi siellä sattu samaan aikaan muutama suomalainen jotka oli vuosi viisumilla reissannut enemmänkin Venäjällä autolla ja jaksoi opastaa meitä untuvikkoja. Ja koska ne tiesi muutaman kikan niin pääsi ne nopeasti tullista läpi.
Meille napsahti just vuoronvaihto ja väärin printattu paperi joten tullissa kesti vielä extraa.
Lopulta päästiin onneksi Viipuriin ja just ajoissa.

Sellainen ol Viipuri
Viipuri ei ollut mulle ennestään tuttu kaupunki, paitsi siltä osin että meidän koira on Viipurista adoptoitu, tosin siltä ei oo hirveesti tarinaa irronnut.
Janille tää tosin oli toinen kerta. Se kävi siellä toissa kesänä Lappeenrannasta semmosella päivän kestävällä kanavaristeilyllä.
Niille jäi joku 2 h aikaa tsekkailla kaupunkia.
Tosin Viipurin keskusta on sen verran pieni että oli ne kerennyt aika paljon nähdä anyway.
Olin ihan yllättynyt kun käytiin kävelee siellä ja se sano et toi nähtiin ja toi ja hei me oltiin täälläkin!
Sillon oli linna ollut huputettuna ja muutenkin paljon remonttia tekeillä. Jani sanokin et Viipuriin kannattaa mennä joskus parin vuoden päästä kun remppa valmis.
Nyt kun tuli lokakuun alusta toi e-viisumi voimaan niin päätettiin lähteä tsekkaamaan kaupunki Janin synttäreinä.

Meillä oli asunto hyvällä sijainnilla, noin kymmenen minuutin matkan päässä Viipurin linnasta ja siitä pääsi hyvin myös kaikkialle muualle. Alvar Aallon kirjasto sekä keskustori sekä muut nähtävyydet oli parin minsan etäisyydellä asunnosta.
Pubi, pizzeria sekä sushibaari alakerrassa, kauppa tien toisella puolella sekä loistava ja edullinen ravintola, joka oli auki aina keskiyöhön melkeen naapurissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viipurissa oli uudempia ja kunnostettuja asuintaloja sekä sitten noita rapistuneita vanhoja taloja.
Lukuisia kirkkoja ja kauniita puistoja. Sekä tietysti Viipurin Linna.


Tyyliltään, olemukseltaan ja tarjonnaltaan Viipuri oli just kun meille tehty, osittain hieman rähjäinen mutta kiehtova, omalla tavallaan hyvinkin viehättävä kaupunki.
Vaikka tuo keskusta alue missä pyörittiin pääasiassa on pieni niin silti en koe että kaikki tuli nähtyä.
Ei esimerkiksi käyty yhessäkään museossa eikä päästy linnaankaan koska sunnuntain sattu olemaan super ruuhkanen niiin turistien kuin koululaisryhmienkin osalta. Hyvä syy siis palata uudelleen!
Lisäksi kaikki oli todella edullista, käytiin muutamassa pikku kaupassa, sekä apteekissa, isommassa kauppakeskuksessa shoppaamssa sekä syötiin ulkona joka ilta.
Asunnolle ostettiin sitten aamupala ja lounas sekä punaviiniä ja Janille synttärikakku.
Kalaa löyty monessa muodossa ja vaikka bisse ja kuiva kala kombo on tuttu tarjonta myös Latviasta niin ei olla ihan vielä olla lämmetty sille..

Tässä muutama kuva Viipurista tolta synttärireissulta lokakuun lopusta. #ympäriviipuria
Lisää kuvia ja juttua mm. E-viisumin täytöstä tulossa myöhemmin!

Onko Viipuri sulle tuttu tai suunnitteletko sinne menoa nyt kun tuli E-viisumi mahdollisuus?!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

–  Mimmu  –

 

 

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Riitta reissaa 16.7.2020 at 10:49

  Tuttu kaupunki! Tein siellä tutkimusta 1990-luvulla, kun sosialismi oli romahtanut ja köyhä Viipuri etsi identiteettiään. Tuolloin siellä viitattiin paljon Viipurin menneisyyteen Suomen toiseksi suurimpana ja upeana kaupunkina. Käyttivät osittain suomalaisia paikannimiäkin.
  Viipurin ansiota on suurin osa suomalaisesta talous- ja kulttuurihistoriasta, sillä siellä oli ennen sotaa vilkas talous- ja kulttuurielämä.

  • Reply Mimmu | 666places 21.7.2020 at 14:14

   Oho! Sepäs sattui!! Mitä tutkimusta teit?! Asuitko siellä?!
   Sulla on varmaan sitten hieman erilainen kuva kaupungista niiltä ajoilta.
   Mun eka kerta Viipuriin oli tosiaan viime lokakuussa ja mentiin uudelleen joulu-sekä tammikuussa. Viipuri oli hurmaava vaikka onhan siellä paljon hommaa, mutta ehkä se rosoisuus ja ei kiiltokuvamaisuus sai tykkäämään paikasta enemmän.
   Lisäksi ihmiset olivat aivan ihania ja avuliaita!
   Suomenkielisisä katujen nimiä ei näy enää, mutta kylttejä oli muuten suomeksi. Mainostivat esim kahvia sekä vaatteita ja kauppahallissa moni tuli puhumaan ihan selkeällä suomenkielellä.
   Vesiportinkatua Viipurissa sanottiin aikoin Suomen kauneimmaksi kaduksi ja moni puhuu vieläkin kaduista noilla nimillä.

 • Reply Melissa 16.7.2020 at 14:31

  Idässä ei ole tullut käytyä mutta Viipuri on ollut pidemmän aikaa matkalistalla. Katsotaan nyt milloin päästään sinne asti 🙂

  • Reply Mimmu | 666places 21.7.2020 at 14:06

   Lennot Pietariin on kerrottu alkavan 01.08 ja 01.09 (Finskillä/Aeroflot) mutta nekin saattaa muuttua- nythän sinne pääsee vaan jos on joku syy eli ei vielä lomamatkalle…
   Ensin oli sivustoilla veikkailua että syksyllä pääsisi, mutta jotkut matkatoimistot on veikkailleet että ei ennen vuodenvaihdetta.
   2021 piti tulla voimaan myös tuo koko maan kattava E-viisumi, siitä oli ainakin juttua aiemmin että olisi maksullinen, nythän tuo oli ilmainen.
   Suosittelen kyllä matkustamaan itään! Ne on mun lempikohteita 🙂
   Testattu on tuo e-viisumi kolme kertaa Leningradin (eli Viipurin ja Pietarin) alueelle ja talvilomalla käytiin Kaliningradissa!
   Sekin oli mahtava mesta!!!

 • Reply Eveliina / Reissukuume 17.7.2020 at 08:22

  Viipurissa ei ole tullut vielä(kään) vierailtua… mutta ehdottomasti e-viisumin myötä olisi tarkoitus itsekin lähteä katsomaan, miltä meno Viipurissa (ja muualla Venäjällä) näyttää 🙂

  • Reply Mimmu | 666places 21.7.2020 at 14:00

   Viipuri oli ihana! Suosittelen!!
   Halunnut käydä siellä jo pitkään mutta tuo viisumin haku ei inspannut, nyt kun tuli toi E-viisumi mahis niin heti piti mennä!
   Oltiin kahdesti siellä loppu vuonna ja nyt tammikuussa oltiin juhlimassa mun äitin 60v synttäreitä.
   Oltiin Viipurissa yötä ja mentiin junalla Pietariin päiväksi Eremitaasiin.
   Oon aiemmin ollut vain noilla päiväristeilyillä Pietarissa niin oli hauska päästä näkemään vähän muutakin kun Nevskiä!
   Talvilomalla käytiin myös Kaliningradissa eli sekin e-viisumi tuli testattua ja Kaliningrad oli ihana!!

   Tein muuten tolle E-viisumille myös hakuohjeen & muistilistan jos tarvetta 😉

 • Reply Heli / Heli voyage 24.7.2020 at 22:55

  Mä olen myös käynyt Viipurissa sellaisella kanavaristeilyllä Lappeenrannasta muutama vuosi sitten. Vaikka aikaa oli vain muutama tunti, niin ne ”päänähtävyydet” ehti aika hyvin tsekkaamaan ihan kävellen. Mieleen jäi että tietynlainen keskeneräisyys, vierekkäin saattoi olla ihan purkukuntoiselta vaikuttava talo ja juuri remontoitu talo. Kiva olisi mennä takaisin ehkä vähän pidemmäksikin aikaa aistimaan tunnelmaa paremman ajan kanssa.

 • Leave a Reply