Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uusi vuosi ja uudet kujeet


Osallistu arvontaan ja voita lippu Matkamessuille 2018 !!

 

 

 

Mahtavaa uutta vuotta kaikille!!

Justhan se  oli vasta tammikuu 2017, whaat!
Sanotaan et mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeemmin aika menee.. Näyttää pitävän paikkansa, jaiks!
Toisaalta, vois ajatella niinkin että, aika menee nopeesti kun on jotain kivaa tekemistä, hmm..
2017 oli kyllä ihan huippu matkustusvuotena, muutama mutka tosin mahtu matkaan (bad boss jne.), mutta enpä olis vuosi sitten arvannut missä kaikkialla tulen käymään ja mitä kaikkea tuun kokemaan.
Toivottavasti 2018:lla on tarjota mulle kaikkea hienoa kanssa!!!

Yleensä mulla ei oo hirveesti matkoja bookattuna, niitä tulee eteen vaan 😀
No ei nyt kuiteskaan, mutta ei oo bookattuna (mietittynä kylläkin) yleensä kun 1 kpl, max. kaksi.
Nyt olikin erikoinen tilanne, oltiin juuri edellinen viikonloppu Latviassa, Janilla kun sattu olee yksi ylimääräinen vapaapäivä, joten oli mahis mennä & hei haloo, multa ei tartte kysyy lähetkö Riikaan, mä oon aina ready!
Se on meijän home-away-from-home, käyty siellä varmaan reippaasti yli 20 kertaa, ei tartte varmaan sanoa enempää… 🙂
Ja mikäs parempi tapa alottaa uusi vuosi kun heittää pikku road trippi!! 😉

Meijän piti käydä tsekkaa myös Dinamon peli siellä ollessa (lätkähulluja kun ollaan), tunnelma Arena Rigassa on ollut aina huippu, pelit ei ehkä ihan voitokkaasti kulje mut anyway.. Ne tyypit osaa kannustaa!
Ollaan käyty useesti kattoo siellä KHL- pelejä.
Nyt kun Jokerit pelaa kanssa KHL:ssä niin pääsee näkee enemmän matseja, välimatka kun on huomattavasti lyhyempi täältä Pasilaan kun Skanstes Ielalle.
Tällä kertaa vei kuitenkin väsymys voiton, yöllä ei tullut laivalla kauheesti nukuttuu & en saanut Jania päikkäreiltä hereille ajoissa, käänsi vaan kylkee & murisi 😀
Päästään kuitenkin tsekkaa Jokerit-Riga peli muutaman viikon päästä (ja tänään Jokerit-Kunlun,Kiinasta).

Ei tää ollut vielä tässä! 😀

Mut hyväksyttiin Matkamessuille bloggaajana tänä vuonna ja en vois olla enemmän onnessasi.
Tietty pikkasen jännittää kanssa, koska tää on eka kerta siellä bloggarina.
Meitä löyty onneksi muutama muukin ekakertalainen tuolta Facebookin matkabloggaaja-ryhmästä ja luotiinkin jo Whatsuppiin ekaluokkalais-ryhmä.
Hauska sattuma oli muutaman kanssa että ollaan Insta-tuttuja entuudestaan, mutta kiva päästä tapaamaan porukka myös livenä- tsekkaamaan et kukas on niiden upeiden kuvien takana 🙂

Vaikka menenkin sinne to:na ammattilaispäivänä, niin kutsun itteeni vielä bloggaaja-harjoittelijaksi, sillä mulla on vielä hakemista muutamien asioiden kanssa & välillä hakkaan päätä seinään tän WordPressin kanssa, koska ne palikat ei vaan asetu kohilleen ja menee hermot tän kanssa.
Onneksi tuosta Ekaluokka-ryhmästä löyty myös vinkkejä niihin ongelmiin joiden kanssa mä oon tässä paininut, kohta pääsen testaa niitä, pitäkää peukkuja!!

Oon käynyt kyllä Matkamessuilla muutaman kerran aiemmin.
Pari vuotta sitten oltiin siellä (matkailualan-) koulun  ja viime vuonna olin siellä mun työharjoittelupaikan, matkatoimisto Travellerin, kanssa.
Ne pyysi mua sinne tänä vuonna uudelleen sinne töihin, ei tarvinnut kauaa miettiä.
Niiden kanssa on hauskaa! Joten mut tapaa torstaina ammattilaispäivillä sekä ainakin lauantaina Travellerin osastolla  7N99! Mahdollisesti perjantainakin. Tuu ihmeessä moikkaamaan!
Tulossa on siis varsin kiireinen viikonloppu, mutta ootan innolla!!
(Psssttt! Sain kaksi sisäänpääsylippua arvottavaksi messuille, jatka lukemista!!)

Helmikuussa ollaan mahdollisesti lähdössä Espanjaan.
Janin vanhemmat on vuokranneet sieltä asunnon ja pyysivät meitä sinne.
On ne ollut siellä muutamia kertoja aiemminkin, mutta meijän lomat ei oo natsannut, tai no tultiin syyskuussa kesälomalta ja marras-joulukuussa ois ollut Espanja ja sit seuraava oikee loma vasta elo-syyskuussa niin ei oikeen viittinyt ottaa niin pitkää lomatonta (lue matkatonta) putkea.
Nyt siis ois ehkä mahis. Riippuu tietty kuin paljon saan paukutettuu tässä noita duuneja..
En oo koskaan ollut Epsanjassa, ei oo ehkä mikään mun ykköskohde (Serbiaan koti-ikävä), mutta kuka tietää ehkä mä tykästynkin mestaan. Espanja, yllätä mut por favor!
Ja ois tossa pikku bonuskin, meinaan jos me oltas samassa asunnossa, niin säästyy ne hotla-kustannukset, mihis muuhun kun seuraavaan matkaan tietty 😀
Plus vaikka rakastankin tiettyjä paikkoja joihin haluun aina vaan uudelleen, niin tykkään mä kyllä uusistakin kohteista 😉

Jotta rikotaan kunnolla noita ”matka-kaavoja” niin Italia kutsuu mua maaliskuussa.
Lennot ja hotla Roomaan on jo bookattu joulukuussa. Sekin on erilainen matka ja täysin uusi mesta mulle.
Mun kummityttö Minttu lähtee sinne työharjotteluun pariksi kuukaudeksi ja mennään moikkaa sitä.
Harmittaa koska Jani ei pääse mukaan (työt), mutta tietty jännää mennä, sillä matkustan sinne mun äidin (Mustin) kanssa. En oo ollut sen kanssa reissussa ever, tai no teininä mutta en aikuisena, ihan huippua!
Lisäksi meijän mukaan lähtee yksi mun kummilapsista, Mintun nuorin sisko Veera.
Se sai joululahjaksi lentoliput tuonne, arvatkaa vaan kuinka onnessaan se oli kun selvisi.
Veerakin opiskelee matkailualaa, menee just Flamingoon työharjotteluun.
Oon vähän kade, sillä en ton ikäsenä todellakaan tiennyt mitä haluun isona tehdä, enkä kyllä tiedä tosin tarkasti vieläkään vaikka ikääkin on V:hen verrattuna tuplasti (muita samiksia- ilmoittautukoot nyt! 😉 )..

Ainoo mikä kurja juttu on tossa Italia-Espanja matkoissa on se lentäminen.
Mä rakastan matkustamista, mutta inhoon lentämistä. Tai no ei inhoominen oo ehkä se oikein sana, mutta musta on epämukava lentää, tai hittojasko tässä hienostellaan, suoraan sanottuna mä pelkään lentämistä. Musta on ihana matkustaa ja siistii tsiigailla koneen ikkunasta ulos kun liidellään pilvien päällä,
napsii niitä kuvia sieltä mutta mä en tykkää ahtaista/suljetuista paikoista ja siitä kun ei voi tehdä mitään..
Nyt näyttää sille et jos molemmat matkat toteutuu niin niitä lentoja tulee ainakin 5kpl. KÄÄK!
(Mustin huumori on sitä et alas sieltä aina tullaan, arvaa vaan kuin kivaa sen kaa reissaaminen on, broidi on kyllä vielä vähän pahempi… Mut enough nää puheet.. Peukut pystyyn ja silleen!)

Hmm.. jotain oli vielä!
Ai niin,mä mainitsin tuolla aiemmissa postauksissa sen X3:en, joka me melkeen ostettiin elokuussa.
Onnex jäi ostamatta koska työkuviot muuttu mun osalta.
Vedettiin kesäloman road trippi vanhalla 1-sarjalaisella ja se meni hyvin joten mietittiin et pidetään se kun on kuitenkin aika edulliset kustannukset (ilman vikoja, joita edellisenä vuonna riitti, tosin osa autokorjaamon toimesta) ja turhaan vaihtelee kun en sit tarvinnukkaan duuniautoa.

Yhtenä päivänä marraskuussa mä sain Janilta tekstarin et joku on tulossa kattoo sitä autoo, ne kävi toisen kerran ja saatiin niiltä  tarjous (parempi kun autokaupoilta) ja yhtäkkii oltiinkin matkalla Hämeenlinnaan kattomaan yhtä X:ää ja viikkoa myöhemmin haettiin se kotiin..
Eli saanko esitellä meijän uuden matkakumppanin, automaattivaihteisen X3:en!!
Hyvää joulua meille!!!

Tolla on ihana ajaa ja jotenkin pysyn paremmin omalla kaistalla, vaikka tää onkin isompi kun se 120 (johtuu siitä ettei tartte hermoilla/tapella manuaalin kanssa!).
Tää oli ihan luxus tolla Latvian road tripillä.
Mulla on yleensä ruvennu särkee toi mun piriformis jos istuu pidempään, tällä ei vielä, jei!

Muitakin muutoksia tuli kun tuo auto.
Hommasin uuden puhelimen! Ei, en oo voittanut lotossa (I wisshhh).
Taiteilen edelleen noilla extrahommien palkoilla (saa infoilla jos hyviä paikkoja ois tarjolla, esmes toimistohommia tms., kassatädin hommat ei oo se mun juttu, sen mä tiiän varmasti 😀 )
Tää on itseasiassa mun toka täysin uusi puhelin. Kyllä, luit oikein!
Mun eka uusi-uusi oli Nokian N82, joskus vuosii sitten. Loput mun 18vuotisen puhelinuran aikana on ollut enemmän tai vähemmän käytettyjä (Nokialaisia ja Omenoita).
Viimeset vuodet mulla on ollut hyvä tuuri kun Jani ym on vaihtaneet duunissa puhelimia niin mä oon saanut uudistettuna sen vanhat.
Tänä vuonna niillä ei ollut tarvetta/haluja vaihtaa, mutta mulla rupes olemaan.
Muisti oli täynnä koko ajan ja herjaili siitä yms. joten rupesin miettii uuden hankintaa.
Tutkin ja mietin muutaman viikon et hommaisko ja käytiin just ennen Latvian reissuu hakemassa toinen uusi reissukumppani, Iphone 7 mulle!
Tähän mennessä oon ollut tyytyväinen vehkeeseen, ainoo miinus on toi näytönsammutusnappi, se on ärsyttävästi sivussa eikä päällä kuten femmassa, joten välillä tulee painettuu sitä prkl!

Siinä ne uutiset ja suunnitelmat oli, ainakin tälle alkuvuodelle.
Uuden vuoden lupauksia en tehnyt, tai no sanotaanko niin että lupasin etten lupaa mitään turhaa/hassua taas, kuten: syön paremmin, laihduttelen, teen sitä ja tätä. Koska sit jos lupaa tommosen, niin sit se jää jumittaa sun päähän ja väijyy siellä koko ajan ja asioista tulee vaikeempia.
Jos mietin etten voi syödä sitä ja tätä ja tota niin varmana se on mielessä koko ajan, ainakin mulla, joten ei kiitos!
Aion kyllä palata takas tohon vähähiilarisempaan ruokailuun, tosin se ei oo mikään dietti vaan enemmänkin elämäntapa, joka toiminu mulla aiemmin. Se alkuun pääseminen on vaan aina vähän hankalaa, varsinkin joulun jälkeen kun on vetänyt kaikkee jouluruokaa yms..
No, haasteita pitää olla!!
Infoilen sitten toukokuussa miten meni 😀

Niin ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä lupaamani matkamessujen lippuarvonta.
Sain Messukeskukselta kaksi lippua arvottavaksi ja homma toimii näin:
Kommentoi tähän postaukseen mikä on sun kaikkien aikojen ykkösmatkakohde & tietty ois kiva kuulla perusteluja miksi?!
Valitettavasti en sua voi minnekkään matkalle lähettää, mut messuilla löytyy aina kaikkia mielenkiintosia osastoja, tarjouksia, kilpailuja, puhujia & kurkasimpana siellä myös virtuaalilaseilla eri kohteisiin ympäri maailman!

Eli jos kiinnostaa matkamessuilu (19.-21.01.2018) niin pistä kommenttia pian!
Aikaa on maanantaihin 15.01 klo 21 asti, Jani toimii onnettarena & julkaisen nimet täällä sekä Facebookissa. Onnea matkaan!! 🙂

Facebook sivu löytyy  TÄÄLTÄ!
Sinne postailen uutisia, reissujuttuja, kuvia ym.
Tykkäämällä & seuraamalla pysyt iisisti matkassa mukana 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply stina S 12.1.2018 at 00:06

  Itselle Kreikan Parga on vähän kuin teidän Riika, olisiko jo kymmenes kerta kun sinne lähden. Tuntuu kuin toiselta kodilta! <3

  • Reply Mimmu 15.1.2018 at 14:45

   Ihana löytää samis!! 🙂 Kaikki ei ihan oo ymmärtänyt tota samaan paikkaan paluuta..
   Mahtavaa lomaa sulle!!

 • Reply Vesa 12.1.2018 at 08:26

  Ehkä täytyy valita käydyistä paikoista toi Namibia, sen verran eksoottinen kuitenkin näin härmäläisestä näkökulmasta 🙂 Ja eiköhän Afrikkaan tule vielä palattua.

  • Reply Mimmu 15.1.2018 at 14:43

   Wooow!! Varmasti on kiehtova!!!
   Toivottavasti pääset Afrikkaan vielä kanssa!!

  • Reply Mimmu 15.1.2018 at 14:44

   Wooow!! Varmasti on kiehtova!!! Kuvat oli upeita!!
   Lähtisin kanssa!!! 🙂

 • Reply Maiju 12.1.2018 at 10:10

  Käydyistä paikoista valitsen varmaan Irlannin, jossa olin nyt kesällä muutaman päivän, eli ihan liian vähän. Mieletön luonto, ihan hirveesti kaikkee mielenkiintoista tekemistä ja näkemistä pidemmäkskin aikaa. Pakko mennä takas joku päivä!
  Maailmassa on vaan itellä niin paljon paikkoja näkemättä, että niiden koluamisessa menee aikaa 🙂

  • Reply Mimmu 15.1.2018 at 14:42

   Irlannista kuullut kehuja myös muualta, mutta en oo vielä ”kerennyt” käymään.
   Noita mielenkiintosia paikkoja kun on niin paljon plus sitten noi ”vanhat” suosikit… ?

 • Reply Mikaela 12.1.2018 at 11:32

  Meillä ongelmaks on tullut kun ei yksinkertasesti saada keksittyä mihin vois matkustaa! En kestä.. ? Parivuotta ollaan nyt mietitty ja nyt päätettiin et mennään messuille jos vaikka sieltä sais jonkun idean ??

  • Reply Mimmu 15.1.2018 at 14:40

   Nimikaima 🙂
   Hahhaha! Toi on jo aika paha!
   Kyllä luulis jonkun paikan löytyvän, vai eikö vaan mee mielenkiinnon kohteet yksiin ??

 • Reply Ida K 12.1.2018 at 19:26

  Oon aina haaveillut Australiasta ja Uudesta-Seelannista, toivottavasti vielä jotain päivänä haaveet käy toteen! 🙂

  • Reply Mimmu 15.1.2018 at 14:39

   Toivottavasti pääset!!
   Muakin kiinnostaa noi! Sinne pitäisi olla useempi viikko lomaa että pääsis näkemään kunnolla!!

 • Reply Jukka 12.1.2018 at 20:24

  Kiina, koska siellä on niin paljon nähtävää!

  • Reply Mimmu 15.1.2018 at 14:38

   Oon vaan hakenut muille Kiinan viisumeita ja bookkaillut sinne matkoja, mutta itse en oo siellä käynyt.
   Siellä on kyllä paljon kaikkea, KHL matsi ois mielenkiintonen päästä sielläkin, ois hauska nähä millanen fiilis siellä on 🙂
   Ja muuri tietty!

 • Reply Mari Heikkilä 14.1.2018 at 15:14

  Uuden-Seelannin eteläsaari. Maisemat, luonto, eläimet, ystävällisyys! Mieletön autoilukohde.

  • Reply Mimmu 15.1.2018 at 14:36

   Kuulostaa mahtavalle!!
   Uusi-Seelanti kiinnostaa muakin!! Ja autolla pääsee näkemään niin paljon!!

 • Reply Kikka 14.1.2018 at 16:35

  Riika on kyllä kiva paikka!

 • Reply Sisko / Hieman_vino 15.1.2018 at 17:27

  Eihän sitä vielä voi sanoa että mikä on ykköskohde, kun on niin paljon vielä näkemättä! Mutta Vietnamiin tekee mieli uudestaan (en tiedä miksi, kai jäi vielä niin paljon nähtävää) ja Jenkkilä, Kanada ja Islanti on vahvasti haaveissa läsnä. 🙂

  • Reply Mimmu 15.1.2018 at 19:21

   Ykköskohde käydyistä tai sinne minne aina halunnut, mutta ei päässyt.
   Esim mulla on just Latvia, Serbia ja Unkari ihan ylivoimaset käydyistä, minne aina vaan haluu uudelleen!
   Ja sitten Alaska, Bora Bora muun muassa ne kohteet minne haluaisin joskus päästä…
   Kanada ja Islanti kyllä kanssa ois kivoja 🙂

 • Reply Mimmu 17.1.2018 at 11:37

  Matkamessujen lippuarvonta on päättynyt ja olen voittajiin yhteydessä tänään illalla!!
  Julkaisen voittajien nimet myös silloin!

  Pahoittelut viivästyksestä, pieniä teknisiä vaikeuksia!

 • Reply Mimmu 17.1.2018 at 22:33

  Kiitos kaikille kommenteista! Kiva kuulla muiden lempikohteista!!
  Ihan iskee matkakuume 🙂

  Matkamessujen lippuarvonnassa onnetar arpoi kaksi voittajaa jotka ovat Mari H sekä Maiju K.
  Voittajiin olen yhteydessä sähköpostilla, tarkkailkaapa siis postianne.

  Mahtavaa loppuviikkoa & mahdollisia messuiluja kaikille!!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 21.1.2018 at 12:30

  Oishan se kiva, jos itselläkin olis edes JOTAIN bookattuna. Vaan eipä ole, ja töissä taitaa meikäläisen kevät vierähtää. Ehkä pääsiäisenä ehtis jonnekin? Mua nauratti toi 20 kertaa Riikassa, siis miten te olette edes ehtineet? 😀

  Itsellä jäi messutohinat juurikin uuden työn takia väliin. Harmittaa, koska on ollut aiempina vuosina niin kivaa nähdä kaikkia ja tutustua uusiin ihmisiin. Ehkä taas ensi vuonna!

  • Reply Mimmu 21.1.2018 at 18:57

   Helposti sinne kerkee! No siis tästä eka Tallinnaan mut siitä on sama matka kun jonnekkin keski-Suomeen.
   Mustin ja niiden mökki oli ennen Kihniössä ja sinne oli joku 300km.
   Ja siis ei noi kaikki oo ollut mitään viikon/useemman päivän lomii vaan mukaan mahtuu just noita pidennettyjä vkonloppuja, viikonloppu lentäen (ainoo kerta) & suhaillessa kesälomareissulla, pääsiäisenä tai muina vastaavina 🙂
   Riika on vaan niin ihana!! Vaikka just olin, niin lähtisin taas jos mahis.. hehe 🙂

   Ei mullakaan oo tommosi bookkauksii normaalisti, hyvä kun yksi matka tiedossa yleensä (jos ei oo mitään niin tulee semmonen ”ahdistus” et jotain/jonnekkin et jaksas painaa noita kauppaduunei).
   Tosiaan harvemmin suunnitellaan mitään vuoden matkoi, ne tulee sit lomien/vapaiden/mahdollisten ylimäärästen vapaiden mukaan.
   Talviloma, jokunen välireissu & sit kesällä iso autoreissu tai muu pidemmälle suuntautuva.
   Muun ajan mäkin koitan painaa töissä, niin paljon kun mahis. Nyt sattu siis ihan ihme vuosi!!

   Ois ollu kiva nähä tuolla messuilla, tapasin monta uutta tyyppii ja kiva oli nähä keitä on juttujen takana joita lukee!!
   Olin siellä to ja pe, hiukka jalat puhki mut aika meni tosi nopee ja oli hauskaa!

   Toivottavasti pääset jonnekkin piipahtaa pääsiäisenä ja onnea uudesta työstä!!!!

  Leave a Reply