Suomen suurin matkablogiyhteisö

Talviloman suunnittelua, home away from home- täältä tullaan..

..ei ihan vielä mutta silti! Vielä ois 3 kk aikaa siihen, gooosh!!
En muista millon viimeksi (jos koskaan) suunnitellu/joutunu suunnittelee lomaa näin hyvissä ajoin. Nyt on vähän pakko ton koulun takia, joten näillä mennään.
Muutama kurssi jäljellä ja sitten on harjottelut edessä ja sit ois homma paketissa,yaiks…
Eka piti mun piti mennä hotlaan ja sitten yhteen mielenkiintoseen matkatoimistoon, näiden kahden väliin sovittiin sitten et pidetään se viikon talviloma tammikuun lopussa ja Jani pyysi sen viikon vapaaksi, mutta hassua kuin suunnitelmat tuppaa muuttumaan ja niin ne hommat lutviutu!! Mutta siihen myöhemmin!

Loma vko tiedossa ja ei muuta kun sit miettimään ja sehän alkaa sillä et mihin mennä?!
Molemmat halunnu Minskiin (Valko-Venäjä) jo vuosia mut jäänyt ja jäänyt. Muutama frendi siellä käynyt ja niillä ei ollut muuta kun hyvää kerrottavaa (muuta kun et iso kaupunki ja hullu liikenne), niillä oli tuttuja siellä myös!
Tullut siis luettua juttuja Minskistä ja se kuulostaa kyllä just mun kaupungille!
MUTTA väärin män, me ei olla menossa nyt Minskiin – kesällä ehkä!
Toivottavasti se viisumi-vapaa vierailu ois tulossa pian! Muutaman vuoden kuullut ”huhuja” siitä mutta vielä ei näy!! Samanlaiset neuvottelut ois ollut myös Venäjän kanssa käynnissä mutta sitten Suomi rupes urpoilemaan ja lähti mukaan näihin pakotteisiin ja muuhun pashaan.. 🙁
Tullut mietittyä useemmanki kerran et hommais 1v viisumin – tullut nähtyä vain Pietaria ja siellä muuallakin on niin paljon nähtävää ja paikkoija joissa haluun käydä! Ja KHL!!
Lisäksi mun mummon äiti oli kotoisin tuolta vanhan Karjalan puolelta ja siellä kuulemma vieläkin asuu joitain sukulaisia. Ehdottomasti haluaisin käydä ja tavata!!
Niin ja Melli (koira) on kotoisin Viipurista ja siellä koiratarhoilla haluisin myös käydä. Niillä oli just matka viime vkonloppuna mutta ei ollut mahista mennä nyt.

Mietittiin et sit ois iisein mennä johonki mihin ei tartte viisumii, varsinkaan kun ei niin paljoo rahaa nyt kun koulussa ja ei saa tienailla..
Viime vuonna mentiin autolla Latviaan <3
Latvia on mun Baltian koti ja Serbia Balkanin koti..
Joko arvaatte nyt mihin ollaan menossa?! Jep, Balkan kutsuu <3

Pitkin poikin tätä syksyy on tullu tommosii ”vinkkei” Serbiasta, tommosii hassui hypähdyksii, kertomuksii, majotus mainoksii, kuvii, uutisii etc.
Oltiin tossa sohvalla makailee (varpaat toistemme suussa, se on tyyliin kahden hengen snadi sohva et tosi makailua ?) ja mä selailin siinä (taas) huvikseni Bookingia ja kattelin paikkoja Belgradissa ja näin et meijän asunto ois vapaana sillon ja hyvään hintaan.
Sanoin Janille siitä ja olin yllättynyt et se innostu ja sanoi et pitäskö varata..
Melkeen tipuin sohvalta et whata??
Meinaan kumpikaan ei tykkää (kammoaa) lentää..
Mutta varattiin silti sit toi asunto Basco Agencyltä. Tuolla on varmasti muitakin paikkoja minne mennä mutta ollaan oltu Bascon asunnossa 3 kertaa aiemmin ja tykätään asunnosta ja niiden kanssa hommat hoituu!! Niillä on tosi hyvä palvelu, vaikka on nyt aikaa 3kk niin ne otti jo yhteyttä ja kyseli onko jotain mitä vois tehdä meitä varten etukäteen!! Lisäksi ne on ollut joustavii check in ja out aikojen kanssa (tultiin yöllä Sarajevosta) eikä ottanu lisämaksuu, lisäksi kun Suomesta hankala saada tarpeex dinareja (Saksasta saa kentältä mut maksaa sikana, kerran otettiin kun ei tajuttu ees kysyy euroista) niin voi maksaa euroilla ja ne on jeesannu antanu vinkkei etc kun ei oltu ees menossa Belgradiin vaan Lake Suboticalle pohjoseen,
tosin sillon tuli tää pakolaisongelma 2015 ja ei menty koska kuultiin ajoissa mitä ne duunas siellä rajoilla ja ympäri Eurooppaa.

Matkustus on mun intohimo mutta mä inhoon, kammoon, karsastan lentämistä!! Täällä ollaan jo valmiiks sydän kurkussa ja tyyliin pasat housussa (vaikka on kk:a aikaa siihen).
Jotkut aatteelee et toi nyt oikeesti oo lentopelkonen kun kuitenkin menossa lentäen lomalle, mutta tää ei oo todellakaan mikään vitsi vaan ihan tosissani kirjotan!

Kammosta huolimatta katottiin sit myös lentoja ja nekin oli ok hintaset ja onnex bookattiin ne sillon koska nyt oli jo samat lennot 120€ kalliimmat.
Lennot bookattu, samoin asunto joten me tosiaan ollaan menossa takas Serbiaan!! 🙂

Eka kerta oli 2014 kesällä, se oli se kesä kun näytti et menee hommat ihan hanurilleen ja ei pääse mihinkään mut sit tuli pikku onnenpotku ja hommat järjesty ja meillä oli mahtava loma, eka Pietarissa sitten Serbiassa ja Bosniassa josta palattiin vielä takas Serbiaan.
Näistä(kään) reissuista juurikaan kertonu koska tää blogi-juttu alkoi vasta jälkeen..

Serbiasta sanottiin ja vieläkin sanotaan et se on piilossa oleva jalokivi!! Balkanin helmi!
Ei liikaa turisteja (vielä). No, viimex oltiin siellä helmikuussa 2015 et asiat voi olla hieman muuttunu..
Belgrad on vanha ehkä hieman (miten sen nyt sanois) nuhjunen mutta aivan hurmaava!!
Älkää siis hämääntykö!!
Paljon on nähtävää ja tekemistä riittää. Ihmiset on aivan ihania.
Menin yhteen ruokakauppaan ostaa meikkejä ja se kassa kysy mistä oon, miksi tultiin, mitä tykätty olla jne. Ja ne on niin avuliaita!!
Suomessakin kun koitat kysyy jotain niin hyvä ettei päälle syljetä 😉
Mutta silti ole varovainen, kuten missä tahansa muualla myös tuolla on jokunen hämärä tyyppi, meillä se oli taksikuski joka koitii kusettaa enemmän rahaa ja ajeli ihan muualla ja väitti et luuli et oli meijän osote, tosin se sai kuitenkin mistä oltiin sovittu (koitti saada tuplahintaa) ja oli aika ärsyynytyny kun ei langettukaan siihen (oltiin tulossa just Beerfestistä ja luuli varmaan et turisti, beerfest = helppo raha ahhahha).
Muut taksikuskit oli tosi pro, homma toimi vaikka välillä mietitytti et mihin kyytiin sitä mentiikään kun ”tolpalla” (= taksiaukio) liuta autoja ja sit ne ohjaa sut johonki välis olevaan autoon joka sit nostaa taksikyltin katolle kun ootte lähössä ?

Ja ravintolapalvelu, ihan mahtavaa!! Ja ruoka on halpaa ja hyvää!!
En malta odottaa et pääsen maistaa taas 5 lihan kebabbia & pizzaa..
Siellä tuli kaksi suosikkia, juurikin noi edellä mainittuja ruokia tarjoavat, toivottavasti ne on vielä siellä ja edelleen yhtä huippuja 😉

Pizza Botako = huippu pizzaa!! Sijaitsee ihan meijän asunnon vieressä, pikku kadunpätkällä ja löydettiin tää ihan sattumalta.
Oltiin menos Skadarlijaan päin ja kuultiin jostain semmosta rentoo jazz tyylistä musaa ja oltiin et mistä toi tulee, mentiin tsekkaa ja löydettiin toi pizzeria.
Niillä on ihana puutarha ja ihana sisätila jossa syödä!
Tunnelmallinen mesta ja buenoa pizzaa siis Botakosta!
www.pizzabotako.rs

Ja toi viiden lihan kebab (on pihvityylinen, älä siis hämäänny), löydettiin mysö vähän tsägällä, katottiin vaan et onpa iso rafla, mahtaa olla kallis ja onnex päätettiin silti mennä kokeilee koska ihan huippu ruokaa ja edullista!! 2 tommosta ateriaa, salaatti ja bisse+Somersby alle 20€!
Joten siis tästäkin tuli nopeesti suosikkimesta 🙂
Toinen paikka siis missä vierailla ruoan perässä on
www.restoranvelikaskadarlija.com
Menu löytyy englanniksi, tulee nälkä kun kävi kurkkaa tota 😉

En osaa selittää miten Serbiasta tuli mun suosikkimaa, se on vaan <3
Sinne on kaivannu takas heti ton ekan loman jälkeen!!
Niinkuin Latvia, siellä on käynyt monta, monta kertaa ja sinne on aina yhtä ihana mennä takasin, sama kuin Unkariin ja Serbiaan!! Ne on vaan niin ihania paikkoja!!
Näiden matkojen jälkeen on tullut ymmärrystä niitä kohtaan jotka sanoo et haluu matkustaa aina vaan Thaimaaseen tai Espanjaan uudelleen ja uudelleen.
Voin ymmärtää noissa (mun maissa) on vaan sitä jotakin mikä vetää luokseen aina uudelleen!

Nää hassut ilmeet ja kommentit on myös tullut tutuksi, kun kertoo et hei me mennään Serbiaan talvilomalla et miks te ette mee jonnekkin aurinkoiseen paikkaan.. Mikä ihme paikka mennä lomalle.. No minkäs teet, käy ja koe ite 😉
Varsinki eka loman aikaan niin moni luuli et mennään sota-alueelle ja ettei siellä oo turvallista.. Oh boy!!

Googletin muuten juuri tota lomaa varten niin tässä on yksi (englanniksi)
www.placestoseeinyourlifetime.com/top-10-things-to-see-and-do-in-serbia-22760/

Kouluun piti tehdä jokin maa esitelmä, ei varmaan tartte arvata minkä otin?? Da, Srbija!
Sain hyvää palautetta siitä (JEE!) ja muut sano et oli mielenkiintonen!
Tässä oli klippi jonka näytin sen esitelmän yhteydessä
www.youtube.com/watch?v=2kc7sVHpkJc

En oo yöpyny muualla kun Belgradissa joka siis pääkaupunki, mutta ollaan matkustettu Sarajevoon ja takas ovelta-ovelle minibussilla joka oli GeaTours. Olihan matka, upeat maisemat, ajottain kaameet vuoristotiet, liikenne.. mutta voisin mennä uudelleen (tosin kesällä)!
Joten tuli nähtyä Serbiaa myös enemmän!!
Tässä syy miksi tykkään roadtrippailusta enemmän kun lentokoneeseen hyppäämisestä ja voila, olet paikan päällä- tulee nähtyä niin paljon enemmän ja pääsee kokemaan ehkäpä sitä oikeeta maata (+ eikä tartte lentää!).

Viime talvilomalla siellä käytiin paljon Belgradia läpi ja tekemistä riitti (mm. Jugoslavian historian museo kuin myös Lento- ja Tesla museot, Maanalaiskierros, syötiin, juotiin ja shoppailtiin..) joten ei käyty muualla maassa.
Tällä kertaa ois kiva käydä visiitillä Novi Sad:ssa, noin tunnin ajomatkan päässä.
Mielenkiintonen mesta (paperilla) ja siellä on Petrovaradin linnoitus (kiinnostuksen kohde). Lentokenttäkuski Milos on kehottanut tuolla käymään,joten josko nyt!!
Jotkut saattaa tietää Novi Sad´n EXIT festarista (yksi suurimmista Euroopassa).
Siellä en siis oo käynyt mut Belgradin Beerfest oli huikee!! Woww!!
Ei ehkä mun tyylistä musaa mutta silti sai mukaansa 😉 Onnellisii ihmisii, ei tappeluita, ei perussuomalaisii känniääliöitä, ylijuopuneita, todella halpaa bissee, ei jonoi, hyvin järjestettu +10 (jopa musa 😉 )
Ens elokuussa taas, jospa sillon pääsis uudelleen 😉

Tässä tää läpätys mihin ollaan menossa siis pähkinänkuoressa ?
Juu, se on lokakuu vasta mutta onx jollain muualla jo talviloma suunnitelmia?!
Jos ei, niin mihin haluisit mennä?!

Lisää höpötystä tulossa mutta nyt täytyy mennä..

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply