Suomen suurin matkablogiyhteisö

Super nopee ja hyvä ruokaohje sekä yksi ruokamoka, olkaa hyvä!

Tonnikala-Aurajuustopasta
Tää helppo ja maukas ruoka on ollut mun perheessä kestosuosikki monia vuosia.
En tiiä kuka sen keksi / bongas, mutta ainakin 15-20 vuotta on tätä ruokaa syöty mun lapsuudenkodissa, mutta ihan omassakin.
Viimeksi tänään päädyin tekemään tätä ja tää on semmosia ruokalajeja että kuka tahansa saa tän valmistettua kunhan saa tonnikalapurkin auki 😉
Tätä on lisäksi hyvin vaikee muutenkaan mokata koska resepti on niin simppeli, mutta myös iisisti tuunattavissa.
Sopii siis tämmöselle ruoanlaitto-uunolle kun mä just hyvin.
Mä en jaksa mutkikkaita ohjeita seurata tai rämplää ruoanlaiton parissa useita tunteja etenkään arkena, joten tämmöset ruoanvalmistukset ja ohjeet on mun pelastus ja nyt toivottavasti jonkun muunkin.

Ohjeet
Ekaksi pistä pasta tulille koska kastike valmistuu sillä aikaa kun pasta kiehuu.
Ite käytän jotakin tummaa pastaa, yleensä joko Pirkan Fusillia tai Penne Rigatea (putkipasta eli Penne sopii musta paremmin tän kastikkeen kanssa). Ripaus öljyä keitinveteen ja sit kastikkeen kimppuun.

Tässä ainekset joilla ite teen:

– tonnikalaa paloina öljyssä
– tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia oman maun mukaan
– aurajuustoa (se kolmion muotonen)
– mustapippuria + oreganoa

Avaa tonnikalat ja kaada osa öljystä pois (osa saa mennä kattilaan ettei se kastike kärtsää) sekä kippaa tonnikalat kattilaan, viskaa perään tomaattimurskat ja mausteet, sekoita.
Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti ja murenna homejuusto sekaan, se sulaa sinne kivasti ja anna kastikkeen sitten muhia sitten hiljasella sillä aikaa kun pasta kiehuu.
Älä anna sen kastikkeen kiehua pitkään koska siitä tulee muuten ihan löröä, paksumpi parempi.
Ite tykkään vähän rapsakammasta pastasta eli annan sen keittyä noin 7-8 minsaa.
Koska kastike on niin simppeli (mutta maukas) niin sillä aikaa kerkeää vielä hyvin tehdä salaatinkin kun odottelee pastaa.

That’s it!
Yksi helpoimmista ohjeista ja todella hyvää!
JP ei ollut tätä ”sörsseliä” syönyt aiemmin, mutta tykästyi sekin tähän vaikkei mikään Aurajuusto-fani olekkaan. Pistä valkosipulipatonki uuniin, sopii hyvin tän ruoan kanssa.
Lasi punaviiniä vielä kylkeen niin bueno illallinen on valmis!

Ja kuten sanoin niin tää on siitä vielä hyvä resepti että on helppo tuunailla.
Oon lisäillyt seuraavana päivänä tonne sekaan lisää tonnikalaa mutta myös lohisuikaleita kun on ollut alessa tai lisännyt uunilohen rippeet tonne.
Vanhat juustonjämät (ellei koira oo niitä jo syönyt) toimii hyvin, mustapippurijuustoo ja koskenlaskijaakin tullut kokeiltua ja paistetut pekonin jämätkin mennyt hyvin sekaan.
Tuore paprika ja tomaatti sopii sekaan mainiosti pilkottuna ja samoin erilaiset tuorechilit tuo hyvin lisäpotkuu kastikkeeseen tai vaikka erilaiset paprikajauheet.
Tuunailla voi vaikka millä, mutta perus tonnikalapasta tulee tosi simppeleillä ohjeilla.


Lisää pari tupsua tuoretta ruohosipulia annoksen päälle, sekin sopii todella hyvin!
Tavallinen sipuli, punasipuli ja valkosipuli toimii tässä erinomaisesti, me ei olla vaan käytetty noita enää kun ei sovi kaikkien vatsalle, joten toi ruohosipuli on ollut mahtava pelastus! Bon appetit  😋

~ Mimmu ~

PS
Tän voi tehdä myös perunoilla mutta musta siitä tuli semmosta vetistä ja ei niin hyvää eli pastalla mennään jatkossakin meillä.
Ja ainiin, tääkin kuten moni ruoka niin vaan paranee kun seisoo jääakaapissa päivän pari.
Ite oon myös heittänyt loput johonkin uunivuokaan sekasin ja uuniin lämpenee sillä aikaa kun käy esim. saunassa.

Ehkä tossa aiemmin jo kävi ilmi etten todellakaan oo mikään huippukokki, vaan semmonen joka kyllä tykkää syödä (etenkin muiden tekemiä ruokia, yleensä..) mutta ei niinkään valmistaa niitä ruokajutuja.
Hain tähän postaukseen kuvia puhelimen feedistä ja hakuasanalla ruoka..
Oli siellä muutama ruokakuvakin, lähinnä ulkomaanmatkoilta ravintoloista/kahviloista mutta pari omaakin kokkailua, mutta sitten tuli kuvia ginin maisteluista, laulavista lonkerotölkeistä, mädistä mansikoista, kuolleesta linnunraadosta, akvaariomonnista sekä sienistä..
Puhelinkin siis nauraa mun keittotaidoille tai sitten kuvaustaidoille, ruokakuvat kun  ei oo myöskään mikään mun bravuuri 😂

Voin tähän sitten kertoa vielä yhden mun ”ruoanlaittoon” liittyvän jutun, mokan oikeestaan..
Meillä on semmoset suola- ja pippurisirottimet joita ei oltu vuosiin käytetty.
Aattelin ne kerran ottaa käyttöön kun asuttiin vielä Hepokujalla ja ihmettelin aina kun tein ruokaa että hitto kun on makeeta ja lisäsin suolaa..
Janikin kerran oli et hyi helkkari mitä keitoksii oot oikeen tehnyt ja kävi hakee lisää suolaa.. voitte arvata ilmeen kun oli lisänny ihan kunnolla suolaa sirottimesta ja maku ei parantunut vaan makeentui vaan.
Sit tajuttiin et oli mennyt suolat ja sokerit sekasin..
Meillä oli siis erikseen pippurimylly josta rouhittiin tarpeen mukaan pippuria eli olin jostain syystä laittanut sirottimiin suolaa ja sokeria. En edes tiedä miksi koska sokeria ei juurikaan meillä kulu.
Tää kyllä nauratti ja naurattaa edelleen, ja tän mokan jälkeen JP rupes kutsumaan mun ruokia Kyöpelinvuoden keitoksiksi ja sörsseleiksi.. että tervetuloo syömään vaan meille 🤣

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply