𝗦𝗮𝘆 𝗰𝗵𝗲𝗲.. 𝗳𝗶𝘀𝗵🐟
Kohtuuhintaista gourmet (kala) ruokaa pikku kaupungissa, 3 tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta, ruokaa jonka on tehnyt Rôtisseur keittiömestari.. kuulostaa uskomattomalta mutta eipä oo!!
Puumalaan mennessä on kuulemma Suomen upeimmat prätkätiet ja haluttu käydä tsekkaamassa niitä useampi vuosi. Alunperin oli tarkotus ajaa perjantaina Jp’n porukoiden mökille, olla siellä yötä, ajaa Puumalaan lauantaina ja mennä sieltä esim. Lappeenrantaan yöksi.
Päädyttiin ajamaan takaisin Suomenniemen mökille kun suurinosa ok-hintasista majapaikoista oli mennyt ja hotellit mitä oli jäljellä oli 120-400 € / yö.
Olis ollut mökki leirintäalueella keskustan ulkopuolella ilman vessaa ym. 70 € joten päätettiin suosiolla skippaa yöpyminen tuollapäin.
Ei silti harmita koska päästiin heittää yksi prätkäreissu kesällä pidemmälle ja olin ekaa kertaa mökillä tänä kesänä (ei oo tullut mentyä koska oma piha ja allas nyt) ja päästiin testaa noi kehutut Kalakontin ruoat sekä ajamaan toi Pistohiekka-tie Puumalaan, joka oli todella upea!
Ei jaksettu stopata siinä Pistiksen kohdalla koska paikat oli ihan tukossa ja oli pirun kuuma, yli 30.
Toi oli ihan ennätyskuuma viikonloppu tuolla, kuvittele ittes ajokamat päällä sinne paahteeseen..
Ajettiin suoraan Puumalaan ja vaikka tungos oli sielläkin niin saatiin prätkä parkkiin sillan alle ja vaihdettua kevyempiin vaatteisiin.
Ennen kun mentiin syömään niin istuttiin hetki sillan alla varjossa ja vedettiin 1,5 l vichyä siinä samalla.
Puumalassa on myös tuo Haapasalon hatšapureja myyvä koju, vaikka hatšapureja on tullut maisteltua mm. Kaunaksessa (super hyvää siellä suosittelen) niin nyt oli kohteena Kalakontti & monessakin somessa hehkutetut ruoat. Eikä ollut turhaa kehuttu!
Me syötiin JP’n kanssa kolme erilaista ateriaa puoliksi ja jokainen oli todella maukas!!
En tiedä mikä ois hyvä suomenkielinen fraasi mutta ”party in your mouth” kuvaa kyllä hyvin noiden ruokia. Oli niin mainioita makuja, ei ylimaustamista eikä pelkkää kalanmakua vaan kaikki oli tarkkaan harkittu ja yhteensopivia.
Tuntui kun olis haukanut palan kalapilveä, niin pehmeää ja mahtavan makuista oli.. 😋
Meille suositeltu menu sisälsi:
– fish & chips nokkosmajoneesilla
– paistetut muikut kermaviilillä sekä valkosipuli aiolia
– kuha Wallenberg joka tehty kylmäsavukuhasta ja hauesta
Tarjolla oli myös mm. gluteenittomia haukiburgereita, lohi viettelystä, haukicajun pihvejä, ja muikkuburgeria. Kaikkea sai syödä paikan päällä ja niitä sai myös ostaa mukaan.
Olis ollut kiva maistella enemmänkin, mutta oltiin ihan ähkyinä näiden edellä mainittujen annosten jälkeen. Jos oli tuhti maku niin hinnassa ei ollut extraa.
Tässä ote kurmee menusta, jossa oli vielä lisää maukkaita kalaherkkuja eli oli varaa mistä valita.
Käytiin kävelemässä vähän aikaa Puumalan satamassa ja kattelemassa nopeiden moottoriveneiden lähtöä Lappeenrantaan.
Koronan takia virallista tapahtumaa ei ollut mutta jokunen vene oli silti perinteikkäästi paikalla.
Kalakontin kulma oli oiva paikka katseluun.
Lisää tuosta edellisen kerran 2019 järjestetystä Muistojen Suur-Saimaan ajosta voit lukea MSSA:n sivuilta. Hitsi, harmittaa että tuota ei ollut nyt 2021 mutta ehkä ens vuonna pääsis kattomaan ja kuuntelemaan!
Palattiin nappaamaan take away kahvit mukaan sekä haukicajun pihvit ja pussillinen muikkuja mökillä syötäväksi myöhemmin viikonloppuna.
Harmittaa vaan etten ottanut tuota lohiviettelystä lisäksi, se olis kruunannut aterian.
Pelättiin että loppuu tila sivulaukuista kun oli vaihtovaatteet ym. mukana.
Söin sitä lohimoussea Juhannuksena ja se oli niin hyvää ettei vaan voinut lopettaa syömistä, todellinen viettelys siis…
Makuelämyksen lisäksi palvelukin oli aivan huippua, saatiin ostokset tiukasti jäihin käärittyinä ja tuplapussiin pakattuna että varmasti kestää perille asti fressinä.
Tuonne kannatti ajaa + 30 asteen keleillä ja yritän päästä uudelleen, sen verran vei toi ruoka kielen mennessään…
Mökillä käytiin ”vilvottelemassa” järvessä, jonka lämpötila oli tyyliin sama kuin ilman eli ihan kuin ois kylpyammeessa lillunut eikä järvessä..
Myöhemmin illalla vedettiin toiset kalapihveistä napaan muikkujen kera ja ihailtiin hienoa auringonlaskua.
Aamupalakin oli ihan luksusta, toiset Kalakontin haukipihveistä seuranaan munakas päätyi lautaselle ja näillä eväillä jaksettiin ajaa sitten kotiin asti.
Jos vierailet Puumalassa tänä kesänä niin Kalakontti on must paikka pysähtyä syömään!
Jos oot kalaruokien ystävä tää on sun paikka, vaikket oo niin olet kyllä sen jälkeen kun oot maistellut niiden luomuksia. Laktoositonta, gluteenitonta lähiruokaa, ole hyvä!
~ Mimmu ~
No Comments