Suomen suurin matkablogiyhteisö

Roadtrip terveiset (paikoista jonne meidän ei pitänyt päätyä)


Kesä (ja loma) meni.. kannattiko?!
Inhoon joitakin sanoja/sanontoja kuten lomalle lompsis ja lomat lusittu..
on niitä muutama muukin mutta ei tässä yhteydessä sopivia (kuten some) 😀
Loma on ohi joo, ollaan juuri palattu aivan mahtavalta, kuukauden autoreissulta Euroopasta.
Kesä meni töitä tehdessä, kahdessa kolmessa eri paikkaa.. sen koen lusimiseksi, todellakin ?

Jani kysy multa kun oltiin viimesiä päiviä Jurmalassa että kannattiko?!
Vaikka sillon kesällä raataessa noissa vuoroissa ei siltä tuntunut, niin voin nyt sanoa että kannatti
(ilmekkin sen tuossa kuvassa ehkä kertoo..)


Niiden vuorojen ansiosta päästiin kunnon lomalle eikä tarttenut miettiä että voidaanko tehdä jotain tiettyä juttua tai voinko ostaa tämän, tämän tai tämän.. Kyllä voitiin ja kyllä ostin.
Vaikka mulla oli omalla käyttörahalle hieman tiukempi budjetti kuin edellisenä vuonna, sekä oli muutenkin ”ylimäärästä” rahaa vähemmän, niin silti rahat riitti ja jäi ylikin, mikä on plussa-plussaa!!
Tosin mä luulen et mä oon myös hieman viisastunut (vai kutsutaanko sitä vanhenemiseksi??), koska ihan kaikkea en ostanut mitä kattelin / kokeilin vaikka mieli teki.
Tyyliin et tarttenko mä tätä nyt oikeasti, enpä taida ottaa.. oho, mitä ihmettä!!
Toi siis päti lähinnä kenkiin, kosmetiikka mä ostin sitten rutkasti enemmän, niitä saa mahtumaan mukaan vaikka kuinka.. Erilaisia ripsareita, kasvonaamioita, hiusvärejä sun muita ei oo koskaan liikaa..


Ei pelkästään ostojutuilla vaan paikkavalinnoillakin on väliä, suunnattiin pääasiassa sinne missä ois kiva mesta ja hyvät ilmat, mutta ok-hinnoin ja tietyin kriteerein kylläkin.
Yhdelle (vain yöpyminen) pysähdykselle oli vaihtoehtona 50€ yö ei niin tunnetussa paikassa tai 666€ trendipaikassa, voitte arvata kumpi valittiin 😉
Matkan muista kuluista aattelin koosta oman postauksen kun tsiigaan tilin saldot läpi, mutta voin jo nyt sanoa että plussalle jäi sekin saldo, ei jättimäisesti mutta plussa on aina plussaa!!

Noiden ilmojen sekä huonojen majapaikkojen takia tänä vuonna jäi välistä Croatian rannikolla yöpyminen sekä Slovenian pikku kaupungit, eli ne paikat jonne oltiin mielessämme päätetty palata.
Harmittaa tietty hieman, koska noi mestat on upeita ja ensi vuodesta kun ei ikinä tiedä.
Tämänkin vuoden reissuun päästiin onnekkaiden sattumien (sekä helkkarin kovan työn) kautta.
Eli ei pitäisi harmitella näkemättömiä paikkoja vaan olla kiitollinen siitä missä oltiin ja et kaikki meni hyvin, me ollaan ehjiä ja auto (Mr. X ) kesti kaiken!!

Välillä, niillä kurppasilla teillä ja etenkin pimeessä keskellä ei mitään muuta kun peltoa, autiotaloja, mustalaisteinejä vaeltamassa ja osottelemassa auton rekkaria iski pieni paniikki.. sit kun tähän lisätään jo kello kaheksalta alkava pimeys, ei katuvaloja, sitten sade ja ukkonen sekä navin (ja muiden autoilijoiden ohittelu) sekoilu niin oli siinä mulla pieni pelko persiissä..
Lisäksi nähtiin niin paha kolari Puolassa, että vieläkin mietityttää että miten ihmeessä ne porukat selvisi hengissä siinä ympäri lentäneessä autossa ja miten sille keskellä tietä nököttäneeseen moottoriin törmänneen kuskin kävi.. Meillä oli oma osamme läheltä piti tilanteita, ja kiitos Janin valppauden ja ennakoinnin niistä selvittiin, mutta kaikkea (kuten tuota edellä mainittua) ei mitenkään voi ennakoida..

Omalla autolla Unkariin ja Montenegrosta no-no maahan..
Jos luit mun edellisen, #kesäloma2018 – postauksen, niin tiedät että meillä oli hyvin vapaa pläni loman suhteen. Aikaa neljä viikkoa ja vain kaksi etukäteen varattua majoitusta, sekä tietty menolippu Tallinnaan.
Nuo varatut mestat oli Unkari ja Montenegro, vain sen takia että päästiin sillon kun haluttiin noihin kohteisiin ja  saatiin haluamamme majapaikka sekä meille että autolle, maksamatta itseämme kipeiksi.

Ennen varauksen alkamista Balatonilla oltiin myös yksi yö muualla Unkarissa, meille uudessa mestassa.
Päädyttiin Györiin kun ajettiin niin reippaasti että kolkuteltiin maan rajoja jo sunnuntaina, eikä huvittanut jäädä Puolaan (koska saatiin aika tylyykin kohtelua siellä yhessä hotellissa).
Györ on pieni & sulonen kaupunki lähellä Slovakian rajaa eli oli just sopiva mesta yhen yön stopille.
Tämmöset majapaikat napattiin tyyliin tien päällä (hurraa eu-netti) tai edellisenä iltana missä nyt millonkin satuttiin olemaan.


Balalla oltiin kuusi ihanaa päivää, nauttien muun muassa upeista ilmoista, aamiaisesta omalla parvekkeella sekä mahtavista auringonlaskuista – jotka kuulemma on kaikki nähty kun näkee yhden, mutta siitä huolimatta JP suostui mun mukaan iltaisin istuskelemaan ja fiilistelemään tonne lätäkön rannalle ?
Ilma oli Balalla just sopiva, ei liian kuuma, maisema huikea, aurinko laski just oikeaan suuntaan ja beachbarista sai napattua mukaan Dreherin tai vaikkapa täydellisen kesäjuoman eli Mojiton..
#täydellistäUnkarista jatkettiin kohti kakkos varausta eli Montenegroa ja Kotoria.
Kotorin jälkeen ei ollut mitään plänejä, paitsi ajaa rannikkoa pitkin ylös ja stoppailla missä huvittaa..
Noi huonot säät siis pakotti meijät muuttamaan ”suunnitelmia” ja keksimään uuden paikan rannikon tilalle.  Meillä ois ollu mahis jäädä Montenegroon mutta jostain syystä maa ei meitä vaan sytyttänyt.
Olihan se hieno, makee rantatie, upeimpia teitä mitä koskaan ajanut, ne jylhät vuoret & auringonlaskut…
Mutta jokin jäi puuttumaan. Montenegro oli itessään upea, mutta vähän pettymys.
Olin aiemmin halunnut sinne ja ehkä vähän kade kun joku sano et menee sinne / ollut siellä, mutta nyt kun ollaan ite oltu niin ei tuu semmosta fiilistä.
Montenegrosta ei ollut siis vaikea lähteä, liian kuuma (+37), kallis, liikaa ihmisiä, liikaa liikennettä,
vähän liikaa kaikkea..

Mä oon totaalinen Balkan, etenkin Serbia fani, Slovenia on ihana sekä Croatian rannikko, JP:llä on samat fiilikset kyseisistä paikoista.
Jotenkin miellettiin myös Montenegro samanlaiseksi, viihtyisäksi ja kotoisaksi paikaksi, mutta sitä fiilistä ei siellä tullut, kummallekkaan meistä. Jani taisi vielä palavammin haluta pois sieltä kun minä.
Oisko ollut jo toka ilta kun se puoli tsoukilla että tää mesta on nyt nähty, joko mennään.. 😉
Mentiinhän me, niiden 4 varatun yön jälkeen.
Kunhan ensin päätettiin että mihkä?!
Istuttiin iltaa meijän upealla terassilla ihailemassa auringonlaskua, nauttimassa viiniä ja zoomailemassa säätä ja karttaa, pähkäilemässä että mihis sitten..?!


Autolla, vieläpä ilman suunnitelmia on ihan paras tapa reissata.
Tuollon kun ei oo liikaa suunnitelmia, ei oo etukäteen varattuja majapaikkoja minne on pakko mennä, häviää myös se pakonomasuus, kellon kanssa juokseminen sekä mahdollisuus päästä uusiin ja mielenkiintosiin, jopa yllätyksellisiin paikkoihin..
Näin kävi meille, päädyttiin todelliseksi super yllätykseksi Bosnia-Herzegovinaan & Serbitasavaltaan!!
Siis maahan jonne meidän ei todellakaan pitänyt mennä, tarkotus oli ajaa vaan se Croatia-Bosnian 20 km suikale läpi Montenegroon ja tulla yhtä vikkelään samaa reittiä eli rannikkoa pitkin takas.. koska kalliit autovakuutukset!
Mutta..
Ajettiin Montenegrosta Bosnia-Herzegovinan läpi (Bosnian) Serbitasavaltaan, jossa viihdyttiin niin hyvin että jäätiin vielä kahdeksi extra yöksi sinne. Eikä oltas haluttu lähteä pois…
Ollaan aiemmin, vuonna 2014 oltu Sarajevossa ja Mostarissa, etenkin Mostar oli lumoava, mutta ei jäänyt sillon mitään hinkua palata maahan. Eikä todellakaan pitänyt mennä omalla autolla sinne. Ever.
Ja nyt mietitään jo ensi vuoden kuvioita ja paluuta tuonne no-no maahan 😀

No-no reitti nro 2
Vuonna 2015 meillä oli varattuna majoitus Bled-järveltä, mutta koska Janin mummo kuoli silloin, muuttui meidän suunnitelmat, peruttiin Bled jotta päästiin hautajaisiin, uutta majapaikkaa ei löytynyt kohtuu hinnalla joten päätettiin ajaa Serbiaan.
Ei päästy Serbiaan koska siellä oli se pakolaismellakka rajalla ja muutenkin vähän riskitilanne länsimaalaselle autolle joten päädyttiin Unkariin, maahan josta kumpikaan ei ollut sillon mitenkään kiinnostunut.
Mutta… ihastuttiin Balatoniin niin paljon että jäätiin sinne sillon extrapäiviksi ja ollaan palattu takaisin joka vuosi (sekä haaveillaan Unkariin muutosta)..
Tänä vuonna ajettiin tuon Banjan jälkeen ajettiin takaisin Balatonin rannalle, vieläpä päästiin samaan huoneistoon missä vietettiin nuo loman ihanat alkupäivät..

Tuolloin 2015 ajettiin Itä-Puolan kautta Slovakiaan, aikaavievä ja hyvin kurppanen tie: paikotellen puuttu isoja useita metrisiäkin asfalttipaloja (kuin olis leikattu, ei mitään normi kulumaa), hullua liikennettä,
90 kilsan kiertoteitä Google mapsillä koska myrsky katkassut tien, joten Presovin sijasta ajettiin jotain pikku teitä, mustalaiskylän läpi (ja niitä karkuun) Tatroilla.. jonka jälkeen päätettiin että ei koskaan enää ajeta sitä tietä.. Ever!
Mutta guess what?!
Pecsin ja Balatonin chillailun jälkeen oli aika taas jatkaa matkaa. Mietittiin eka Itä-Unkaria, mutta koska ei kivaa majapaikkaa löytynyt ja piti ajella jo vähän enemmän kotiinpäin niin ajettiin Tatrojen läpi Puolaan..
Eli juuri niin päinvastoin kun aiemmin oltiin mietitty, ihan kuten tuon Bosnian kohdalla.
Tosin Bosnia järkytti mua enemmän kuin tuo Tatrailu. En olis ikinä uskonut että JP lähtee sinne autolla.

Vitsailinkin että tutkimattomat ovat Herra Immosen tiet 😀
Tatroista selvittiin ilman traumoja ja ilman takaa-ajo tarinoita tällä kertaa, ja muutenkin tiet oli hurjan paljon paremmassa kunnossa (tämä kuva on keski-Puolasta) kun 2015 joten ei tartte miettiä reittivalintoja sen kummenmin jatkossa!
Tosin Puola on tietöiden luvattu maa eli ensi vuonna noi hyväksi koetut mestat voi ollakkin taas ihan painajainen..


Yötä kaupungissa jonka nimeä en osaa lausua & paluu Jurmalaan
Päätettiin siis Itä-Unkarin sijasta ajaa Puolaan ja koska meillä oli sopivasti aikaa niin päätettiin stopata kahdeksi yöksi kaupunkiin jonka nimeä en minä (eikä Jani tai muutkaan) osaa kunnolla lausua..
Rzeszow on hänen nimensä.
Päädyttiin Rzeszowiin ison tapahtuman, Yamaha Rzeszów – dealershipin lanseeraamispäivänä ja koko kylä oli täynnä!! Siellä oli kyllä hienot bileet pystyssä ja jäätiin mekin tsekkaamaan puolalaista showta!!
Harmi vaan että tyyliin joka ikinen vanhankaupungin kahvila/ravintola siinä aukiolla oli täynnä/varattu, joten siihen ihan keskelle ei sillon pääty ja ihmispaljouden vuoksi kuvaaminenkin oli haastavaa..
Löydettiin Rzeszowista kyllä seuraavana päivänä muutakin nähtävää, kuten tää upea linna..


Oltiin tuolla kaksi yötä ja jatkettiin Suwalkin (jostain syystä google maps on tallentanut mun kodin tänne..)
kautta Latviaan ja Jurmalaan, jossa selvittiin tällä kertaa ilman sakkoja!
Ja nähtiin upein auringonlasku koskaan… tosin iPhone ei ihan riittänyt siihen ja harmittelinkin että ei tullut laidattua broidin järjestelmäkameraa..
Luulin että huikeimmat auringonlaskut tuli nähtyä tuolla etelämpänä, mut nope!
Jos oli tiet reissulla huikeet niin että piti välillä suu auki vaan tuijottaa maisemia, niin samanlainen oli tämä Jurmalassa vikana iltana koettu auringonlasku.
Siellä piti sataa joka päivä, vaan eipä satanut ja tuo lauantain auringonlasku tuli kun tilauksesta kruunaamaan meijän loman. Sanoinkin Janille että toi tuli kun tilauksesta, miten hoidit sen…


Nyt ollaan siis harmi kyllä kotona tai jee, kotona! siltä kannalta että ei käynyt mitään!!
Vajaa 6000 kilsaa kerty mittariin, upeita paikkoja, huikeita teitä ja noita maisemia joita pysty tuijottamaan vaan suu auki..
Valokuvia tuli napsittua niin paljon että vieläkään en oo kerennyt niitä läpi käydä ja videoita on toinen mokoma!
Yhtäkään postausta tänne en matkalta tehnyt, vaikka luonnoksia oli päässä useita.
Halusin vaan nauttia niistä kohteista missä oltiin.
Sama on mun Instagramin kohdalla, kovasti olin sitä mieltä että tältä reissulta postaan joka ilta kuvia ja pysyn enemmän ajan tasalla. Ehkä ne alkupäivät meni niin mut sit olin et paskat, nää kuvat ei katoo mihinkään, täällä paistaa aurinko mä meen ulos moikka…..

Tuommonen reitti meille siis lopulta tuli, pienillä twisteillä tosin, kuten ajettiin Dubrovnikin kautta Kotoriin, koska haluttiin välttää liikaa Bosniassa ajamista ? sekä ajettiin Banjaan Sarajevon kautta, kun Mostar olis ollut nopeampi koska navi sekoili ja tarjoili meille lauttaa vaikka täppäsin sen pois.
Meillä oli testissä Sygic Travelin navi, nikottelua löyty mut pääasia et päästiin perille & takas 🙂

Lisää kuvia ja juttuja paikoista tulossa… malttakaa hetki!!

PS älkää antako Panevezyksen punasen täpin hämätä, se oli eka yöpymismesta, ehkä sen takia toi google törkkäs sen täpin siihen..

Ja seuratkaa ihmeessä sosiaalista mediaa!
Facebookissa  pysytte postauksissa ajantasalla sekä pääsette kurkkaamaan Instagramissa  jo nyt upeita (kröhöm) matkakuvia 😉
Lisäilen niitä sitä mukaa kun saan läpi käytyä!

PS
Jos kiinnostaa tietää paljon tuon roadtripin kustannukset olivat niin niistä löytyy nyt oma kattava
postaus  täältä !

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 16.9.2018 at 17:39

  Jäi mietityttämään nuo ostokset. Siis, kun en muistanut mitä minä ostin omalta reissultani…? Piti tarkastaa Tepolta, ja muisti rupesi palailemaan pätkittäin. Kolmet housut ja yhdet kengät Berliinistä. Muuten oli ostokset ruokatavaraa ja alkoholia. Ei tarvitse suolakurkkuja ostaa Suomesta hetkeen 😀

  Tuo on niin totta, että oma auto on paras tapa reissata Ei mekään suunniteltu etukäteen kauheasti mihin mentäisiin, vaan viuhdottiin aina paikasta toiseen sään ja mielialan mukaan. Ihan parasta!

  • Reply Mimmu 17.9.2018 at 14:13

   Suolakurkkuja hehheheh! Niitä ei tainnut tulla mukaan yhtään, nyt tiedän mistä löytyy.. 😉
   Meillä on niitä paprikamausteita ja tahnoja Unkarista jokunen kappale tuossa sekä tuli sitä viiniä ja viskiä tuotua jonkin verran (etenkin Puolasta!), sekään ei ihan hetkeen lopu 😀
   Vaatteita tarttui jokunen mukaan, mustat suorat housut, vissiin vain kahdet kengät (toiset ainakin oli järki sellaiset), muutama villa/neuletakki lempikaupasta, t-paitoja nyt aina tarttee sekä hiusvärejä, raita-aineita ja meikkejä (JP’n mielestä) tolkuton määrä…?

   Omalla autolla on parasta tuo vapaus, vetää nokka siihen suuntaan missä ilmat on loistavat ja mihin mieli teki!
   Jos ei oltas päätetty vetää Bosnian läpi niin olis kyllä jäänyt upeat maisemat (ja karseimmat tiet etenkin alkupäässä) väliin sekä tuo Banja Lukan kaupunki. Ihan super yllätys tuo koko paikka & Croatian huonojen ilmojen takia sinne päädyttiin!
   Teillä oli kanssa erikoisia lenkkejä matkalla, me pysyttiin nätisti tolla itäpuolella ?

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 16.9.2018 at 18:36

  Mielenkiintoisia kohteita teillä ollut! Ja kiinnostaa kyllä kuulla minkälainen budjetti ollut, joten kannattaa siitä kirjoittaa toki oma postaus 🙂

  • Reply Mimmu 17.9.2018 at 14:06

   Tuli kyllä aikamoisia kohteita tuossa, liki 6000kilsaa ja välillä oli kyllä semmosia teitä että meinas mennä usko perille pääsystä ja auton kestävyydestä..

   Budjetti postaus on työn alla (tällä viikolla saan sen valmiiksi ellei kummempia satu) ja samoin meinasin kirjoittaa Via Baltica- autolla Euroopassa, mutta se on sitten hieman laajempi juttu sitten!

  • Reply Mimmu 28.9.2018 at 12:46

   Nyt on saatu kasaan tuo oma postaus kustannuksista! Meni muutama päivä kauemmin kun ajattelin, sillä avasin tuota ihan huolella.
   Tässä siis kuukauden roadtrippimme kustannukset:

   https://www.rantapallo.fi/666places/mita-maksoi-kuukauden-autoloma-euroopassa/

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 16.9.2018 at 18:46

  Jos on oma auto alla niin matkaa ei tarvitse ihan etappi etapilta suunnitella. Teilläkin tuo reitti vähän eli. Balkan on minunkin suosikkini, Unkarissa en ole ollut kuin pari kertaa.

  • Reply Mimmu 17.9.2018 at 14:04

   Tuo vapaus omalla autolla menosta on ihan parasta!! Sillon saa reitti elää!
   Kerran (2012) ollaan menty kaikki majapaikat kerralla varattuna, mikä tietty oli siltä kannalta hyvä että tiesi kulut etukäteen ja oli varma majapaikka, mutta joissakin kohteissa olisi ollut kiva olla pidempään ja toisista olisi voinut lähteä jo viimeistään kahden yön jälkeen..
   Jos nyt olisi ollut kaikki varattuna etukäteen niin ei oltaisi päädytty Serbitasavaltaan, eikä takasin Unkariin ja Itä-teille, lisäksi oltaisiin oltu pakolla sadepaikoissa.
   Balkan on kyllä aivan huippu <3 Ja Unkaria suosittelen myös erittäin lämpimästi, etenkin tuo Balatonin seutu on huikea!!

 • Reply Janni / Lentopelko 19.9.2018 at 10:53

  Nyt iski kunnon roadtrip-kuume! Teillä on ollut pitkä aika ja pitkä reitti, ihanalta kyllä näyttää ja kuulostaa. Itse voisi aloittaa jostain vähän pienemmästä. Balkan on kyllä kaunista aluetta ja sinne olisi kiva päästä omalla autolla ilman suunnitelmia pyörimään.

  • Reply Mimmu 19.9.2018 at 18:09

   Sitten ei muuta kun suunnittelemaan matkaa 😉
   Meillä oli tosiaan tuo 4 viikkoa aikaa eli koko kesäloma meni roadtrippailessa ja kesä töissä viikonloppuja myöten lomaa varten, mutta olihan reissu!!!
   Mulla iskee kanssa kaipuu takasin, kun katon noita matkalla otettuja kuvia..

   Balkan on suosikkikohteita, upeita kohteita, paljon nähtävää & historiaa, herkullista ruokaa ja edullista…
   Jos reissuun mielit ja on vaikkapa viikko aikaa niin Baltiassa on mielenkiintoisia kohteita myös ja super lähellä!
   Esimerkiksi Riikaan ajaa Tallinnasta reilussa neljässä tunnissa (toki kannattaa varata aikaa noille upeille rannoille reitin varrella), siellä riittää nähtävää ja tekemistä, mutta lähellä löytyvät myös Klaipeda, Liepaja ja Vilna, mielenkiintoisia ja suht edullisia kohteita nekin!
   Toivottavasti pääset pian tien päälle 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen 22.9.2018 at 15:53

  Ihailen kyllä tuota matkustustyyliä! Oikea asenne ja hyvä auto, niillä pääsee ihan kirjaimellisesti pitkälle. Kauniita kuvia ja vähän niitä harvinaisempia matkakohteita.

  • Reply Mimmu 22.9.2018 at 20:28

   Kiitos!!
   Noinhan se on, avoin mieli pitää olla ehdottomasti ja hyvä auto ilman muuta!
   Meillä oli pientä jännitystä tuon ”uuden” auton kanssa, kun ei oltu muutamaa pikku reissua lukuunottamatta sillä vielä keretty vetämään.
   Nyt on auto todistanut itsensä ?
   Mitä käytyihin maihin tulee niin tuo itäpuoli on meijän juttu ja lempipaikkoja Baltia & Balkan, niissä on vaan sitä jotain (edullisempien hintojen lisäksi).. Suosittelen ehdottomasti❣️

 • Reply Mitä maksoi kuukauden autoloma Euroopassa?! - 666places 28.9.2018 at 12:32

  […] epäillyksiä joissakin ihmisissä (etenkin budjettimme suhteen) niin päätin niputtaa kesän 2018 roadtrippimme kulut. Mä en pitänyt mitään kirjaa kuluista, kaikki matkakulut on maksettu yhdellä kortilla […]

 • Reply Lomasuunnitelmia & Matkamessulippujen 2019 arvonta! - 666places 6.1.2019 at 22:33

  […] Roadtrip terveiset (paikoista jonne meidän ei pitänyt päätyä) […]

 • Leave a Reply