Vuosipäivän viettoa osa 2 – moottoripyöräilyä ja dinner @Porvoo

Kesäkuun viimenen viikonloppu oli siis meijän vuosipäivä viikonloppu vuonna 2019.
Viikonloppu joka on heti Juhannuksen jälkeen ja vähän muutenkin huonossa kohtaa, kesällä..
Ei sillä et mä valittaisin koska oon saanut olla saman ihanan miehen kanssa viimeset 10 vuotta ja päässyt kokemaan ja tekemään kaikenlaista mistä en ees oo osannu uneksiakkaan!!
Vähän vaan sillä et kun on kesä ja pitää säästää rahaa ja päiviä kesälomaa varten.
Ja kesällä mennään muutenkin erilailla.

Meillä on 4 viikon kesäloma suunnitteilla elo-syyskuulle joten siihen kyllä uppoo sitä rahaa, sillä oltas taas menossa omalla autolla roadtrippailee eri puolille itäsempää Eurooppaa ja Balkania.
Anyway, mietittiin muutamaa matkakohdetta Suomessa sekä Ahvenanmaata, mutta ajan ja hintojen puolesta päätettiin jäädä himaan ja silti tehdä jotain spessua sekä tietty syödä hyvin.
Eka vuosipäivän ilta haettiin hyvää lihaa kaupasta ja Jani kokkaili meille upean aterian!
Hommattiin kesän alussa uusi grilli meille ja pitihän sitä päästä myös testaamaan lisää.
Ekan illan menusta ja tunnelman pääset tsekkaamaan  osa ykkösestä


CELEBRATION DAY 2 / VUOSIPÄIVÄN VIETTOA KOTIMAASSA OSA 2

Håkansbölen Kartano- kierros & moottoripyöräilyä
Ns. aamupalan (nautittu siis noin puolenpäivän aikaan) jälkeen lähettiin tutustumaan Håkansbölen (eli Hakunilan) kartanoon.
Siellä on kesäaikaan mahdollista päästä tutustumaan kartanoon joko itsenäisesti tai oppaan johdolla.
Päätettiin maksaa se femma (5€) per naama lisää koska tykätään kuunnella tarinoita paikoista sekä ei oltas ilman opasta päästy kaikkialle minne haluttiin.
Jani on tuolla kartanolla pyörinyt junnuna paljon ja sitä kiinnosti päästä tsekkaamaan tietyt paikat siellä..
Se noin tunnin kestävä opastettu kierros oli todella mielenkiintoinen.
Saatiin niin paljon irti kartanosta ja sen historiasta tuon oppaan avulla.
Meillä kävi tuuri myös  siinä että tällä kierroksella oli vain me kaksi, seuraava kierros oli loppuunmyyty ja taloon ahtautui toistakymmentä ihmistä. Ei ois kestänyt hermot kiertää rakennusta laumassa ja koittaa kuunnella sekä kuvata juttuja.

Tässä on muutama kuva kartanolta, suosittelen kyllä käymään siellä joko kesällä tai sitten loppuvuodesta.
Esimerkiksi Halloweenin aikaan siellä on järjestetty aiempina vuosina kummituskierroksia ja kartanon joulu tapahtuma. Håkansbölen kartanosta, sen historiasta ja tapahtumista pääset lukemaan täältä!


Kartanokierroksen jälkeen päätettiin lähteä mopo (eli prätkä/moottoripyörä) ajelulle  ja sitten myöhemmin syömään Porvooseen. Lempireittejä täällä etelässä päin on noi pienemmät ja etenkin mutkatiet.
Jani vaihtoi muutaman vuoden tuumailun jälkeen pois Sportsterin ja tilalle tuli matkalehmä.
Vaikka ulkonäöllisesti se ei niin sytytä niin eipä oo tarvinnut pelätä et tippuu kyydistä.. sillä vanhassa pyörässä oli pelkkä imukuppipenkki.
Lehmässä on kunnon valtaistuin mulle selkätukineen. Ero oli valtava ei pelkästään siis ulkonäöllisesti.
Jo muutamina ensi viikkoina tuli ajettua tolla uudella pyörällä paljon enemmän kuin Sportsterilla tyyliin koko edellis kesänä tai kahtena..

Ilma oli mahtava kun lähettiin ajaa mut edessä päin rupes näyttää hieman synkemmälle.
Sadetutkan mukaan mahdollisten kuurojen pitäs hipasta just Porvoon ohi, mut niistä kun ei ikinä tiiä niin päätettiin jättää pidemmät lenkit väliin jotta päästäs kuivana syömään. Takastullessa sillä ei oo niin väliä.

Me ei juurikaan käydä Suomessa ulkona dinnereillä, ellei just oo joku spessupäivä.
Hinnat on meinaan hieman eri täällä kun noissa meijän tutummissa reissukohteissa eli Itä-Euroopan puolella.
Koska 10 vuotta on iso saavutus meille molemmille niin pitihän sitä juhlistaa jotenkin spessummin.
Ollaan aiemmilla Porvoon visiiteillä nähty semmonen kiva terassi joen rannalla, vanhan kaupungin puolella niissä söpöissä punanissa puutaloissa jotka köllöttää joen rannalla.
Se miten sinne pääsee ja onko se yksityinen mesta oli aiemmin vähän epäselvä, mut sit Jani kävi ajelee siellä parin prätkäkaverin kanssa ja ne oli käynyt tuolla kahvilla niin mysteeri selvis.
Nyt kun siis tiedettiin mistä sinne pääsee sekä että se on julkinen mesta, niin päätettiin mennä testaamaan myös paikan ruoka.
Ihan ex-tempore sinä päivänä ei tota paikkaa valittu, vaan tsekattiin listaa hieman etukäteen kahesta syystä:
se et siel ois jotain himoittavaa ruokaa ja ok hinnat.

Jos oot käyny Porvoossa ja kävellyt myös tois puolen jokkee niin ehkä arvaatkin kuvauksesta mihin paikkaan me päädyttiin?!

Dinner @Ravintola Fryysarinranta
Kyseinen ravintola ei ollut siis meille ennestään tuttu, muutenkuin ton kahveilun ja pika-googlailun puolesta.
Jouduttiin odottamaan pieni hetki pöytää kun terassi oli täynnä, mutta onneksi yks seurue oli just lähössä.
Saatiin pöytä terassilta, just siinä joen varressa missä haluttiinkin.
Meijän onneks sadepilvet kiersi juuri Porvoon ja vaikka aurinko menikin välillä pilveen niin siinä terassilla oli  sopiva olla.
Ajovaatteet kesällä ei oo mitkään maailman mukavimmat istuskella ulkona, joten pieni pilvisyys välillä oli vaan plussaa.

Meille sattui ihana tarjoilija, sateettoman ilman lisäksi.
Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä, tyyppi oli iloinen ja puhelias, asiakasystävällinen ja tilannetajuinen.
Vähän emmittiin et otetaanko joku alkuruoka vai ei, pääruoan koosta kun ei ikinä tiedä.
Päätettiin vetästä alkuun sit puoliksi joku alkupala, juhlimassa kun kerran ollaan.

Graavatun siian, kylmän melonikeiton, ankka-avokado leivän lisäksi listalta löyty alkupaloina myös noita ”Porvoon kuuluisia” etanoita, valkosipulivoissa tai tryffelietanoita kotiloissaan. Päädyttiin kuitenkin hieman perinteisempään ja meijän makunystyröitä lähempänä (kuin etanat) olevaan Fryysarin savulohisalaattiin.
Koko ei ehkä ihan päätä huimannut, mutta maku oli erinomainen.
Lisäksi pöytään tuli tuore leipäkori ja oikeaa voita 👍

Leipäkorissa oli jotain tummaakin leipää mutta aina ei kerkee ihan täydellistä kuvaa ottaa kun joku nopeempi kerkee nappaa makupalan ensin..

Pääruokaa oltiin zoomailtu hieman etukäteen, mutta se mitä olin etukäteen miettinu niin vaihtu toiseen paikan päällä.
Eihän sitä voi tietää ees mitä seuraavana päivänä haluaa syödä, saati sitten päättää ravintola-ateriaa etukäteen..
Koska oltiin prätkällä liikkeellä eikä siten voinut ottaa viiniä ruoan kanssa niin pihvi skippaantu pääruokana.
Nauta melkeen vaatii sen punaviinin siihen kylkeen, niin kuin kruunuksi.
Tarjolla olis kyllä ollut esim. alkoholitonta olutta, mutta jätettiin se välistä.
Suomalainen bisse ei oo oikeen kummankaan makuun ja lisäksi meillä on kuitenkin suht kattava valikoima kaikenlaista hyvää juomaa kotona. Joten tää ateria meni vesilinjalla.

Pääruoka vaihtoehtoina oli lohta, possua, kanaa, nautaa ja pari burgeria (lihaisa sekä vege).
Kumpikin pääty tilaamaan ylikypsää porsaan niskaa grillistä, villisikamakkaraa ja perunamunakasta  kukkakaalicreemiä.
Yritetään etenkin kesällä vähentää hiilareita ja muutenkin syödään perunaa todella vähän ja vaikka toi perunamunakas ois varmaan kruunannu ton aterian niin passattiin se tällä kertaa.
Yleensä en vaihtele mitään tilauksesta ja oon muutenkin helppo asiakas (tai vieras) kaikkialla niin tässä oli poikkeus.
Mutta toi lisuke vaihto ei ollut mikään ongelma henkilökunnalle ja saatiin just sitä mitä haluttiin.
Teen itekkin kukkakaalista paljon ruokaa kesällä ja tää creemi oli huippua.

Pääruoan annoskoko oli mulle passeli, Janille (miehille ylipäänsä) vähän enempää makkaraa vois olla buenompi, mutta maku ainakin oli kohdillaan!!

Mietittiin eka et otetaanko jälkiruokaa tuolla, mutta päädyttiin ottamaan vaan kahvit ja lähteä sit hieman käppäämään vanhaa kaupunkia sdekä nappaamaan ne jätskit myöhemmin, kunhan oltas ensin vähän tota vuosipäivä ateriaa sulateltu.
Mikään tuhdimpi jälkkäri ei olis tossa vaiheessa uponnut, vaikka listalta löytykin kaikkea hyvän kuulosta kuten: valikoima pikkusuklaita, mustikkapannacottaa, raparperi-mansikka ”kobbleria” sekä talon omaa jäätelöä.

Kahvi uppoo myös mustana jos on tarpeeksi vahvaa ja hyvin valmistettu.

Lasku oli Suomen mittakaavassa maltillinen, noin 60 € yhteensä + lisäksi jätettiin tippiä hyvästä palvelusta!
Jäi hyvä mieli paikasta kokonaisuutena ja luulenpa että palataan tänne ensi vuonna aterioimaan..
Huom! Fryyssari on auki vaan kesäkauden ajan, mutta palvelee noin klo 23 asti.  Talvisin kokoustilana / tilausravintolana.
Infot, aukioloajat ja menut ym. löytyy täältä.
Ruoka oli hyvää ja hinta-laatusuhde kohtas toisensa ja meijän annosten perusteella voin suositella paikkaa kyllä muillekkin!


Nautittiin kauniista säästä vielä Porvoon illassa, kuunneltiin livemusaa, ihailtiin maisemaa ja nautittiin ne jälkiruoka jäätelöt ennen kun ajeltiin koti ”terassille”.
Vaikka ei mihinkään reissuun nyt päädyttykään niin oli kyllä mahtava päivä <3



Vadelma ja ”skumppa” kuva ei oo kyseiseltä viikonlopulta, mutta tuli niin sopivasti tulemaan esille mun kuvakirjastossa ja  sopii hyvän tähän postaukseen!

Millälailla sä juhlit vuosipäiviä (työn, blogin, parisuhteen muodossa tai muun muodossa)?!

Aurinkoista kesän jatkoa 🌞

– Mimmu –

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply