Million dollar life ;)

”Tuntuu et reissaatte koko ajan / taasko te ootte menossa / ai mihin te nyt ootte menossa / voi kun joskus itekkin pääsis / voi kun ois itellä noin paljon rahaa / voi kun voittas lotossa että vois itekkin matkustaa”
Siinä muutamat yleisimmät kommentit, jonka minä ja varmasti moni muukin reissaaja on kuullut joltakin, jossei tutulta niin ainakin siltä kuuluisalta tutun tutulta..
Ehkä näyttää sille että me reissataan paljon, koska ne on niitä juttuja joita mä enimmäksen postaan.
Harvemmin kun postaan juttuja töistä, valitan duuneista tai sinne menemisestä (vaikka kahta viimestä teenkin täällä ”kulisseissa”) tai postaan juttuja muutenkaan kovinkaan paljoa mun everyday lifestä.
Sen takia on vissiin helpompi kuvitella että puf! ne rahat vaan ilmaantu tilille ja nyt me taas mennään..
Mutta eihän se niin oo, taustalla on yleensä pirusti töitä (kahdessa ellei kolmessa paikkaa) ja myös niitä arjen eli ihan jokaisen omia valintoja..


Matkailuun liittyviä luuloja

Matkailu mielletään yleensä kalliiksi, etenkin ulkomaan matkat ja autolla reissailut.
Oon monesti kuullut kommentin että oon kade teijän reissusta, meillä on varaa matkustaa vain Suomessa..
Siis kuinka?!
Meillä se on taas niinpäin että kotimaan matkailu on jäänyt kokonaan (Janin perheen luona viettetyjä mökkiviikonloppuja lukuunottamatta) koska täällä on niin kallista matkustaa.
Ihan vaan laskiessa hotellin, ruoan, juoman ja tekemisen nousee hinta jopa tuplaksi, sesongista riippuen jopa enemmäksi verrattaessa vaikkapa viikkoa Baltiassa tai Balkanilla.
Sitten kun on lyönyt faktat pöytään meijän reissukuluista niin on ilme ollut kyllä näkemisen arvoinen.
Että tuolla summalla ootte mennyt?! Eikö sinne tarvitsekkaan tuhansia euroja?!
Viimeisin reissumme oli kuukauden 
kesälomamatka – roadtrip Euroopassa  jonka budjetti oli meiltä molemmilta alle 1300 €. Siihen päälle toki vielä ruoka ym. mutta tuolla Itäpuolella ja Balkanilla matkustamisessa on etunsa, meinaan edulliset hinnat: niin majoituksessa, syömisessä ja juomisessa kuin tekemisissäkin!!
Tuo budjetti oli siis neljälle viikolle, kattaen majoitukset, laivat, bensat, parkit, tietullit sekä vinjetit – tehden siis hieman päälle 300 € vko. Mitä / paljon saat sillä hinnalla Suomessa matkaillessa?!
Matkustaminen itse ei ole siis kallista, se miten ja missä matkustat sanelee paljon.
Toki saa ulkomaanmatkoihin upotettua rahaa enemmän, mutta omalla kohdalla kyse on valinnoista.
Mulla ei ole tarvetta luxus-huoneelle, ns. hittikohteet (esim. Islanti) ei oo mun must travel kohteita, mun ei oo pakko syödä parhaimmassa ravintolassa ja shoppaillla trendipaikoissa (kärjistetysti)..
Eli me ei olla rikkaita, meillä ei ole pohjatonta tiliä, ei perintöjä, ei uida rahassa millään muotoa.
Työllä sekä valinnoilla me matkustetaan, joskus jopa hieman onnellakin.


Budjettitietoinen laatumatkaaja?!

Miellän itseni ehkä eniten budjettimatkailijaksi vaikka en yövykkään hostelleissa tai muuten kaikkein edullisimissa paikoissa (leirintäalue tms), mutta en tuhlaa hotelliin/asuntoon myöskään satoja euroja rahaa eli sinne mennään mihin rahat riittää / missä on hyvä hinta-laatusuhde ja tietty niin et halutaan ite sinne ei vaan noiden olosuhteiden pakosta.
Mulla on kyllä budjetti mielessä minkä käytän majotukseen/minkä matkaan/minkä ruokaan yms. ja sen mukaan sitten mennään. Mä en raaski laittaa 100e / yö hotelliin, ainakaan tässä rahatilanteessa.
Mutta ei me silti missään murjuissa olla silti yövytty, erikoisissa paikoissa kyllä, ehkäpä semmoisissa jota kaikki ei kelpuuttais mutta silti meille ne on ollut just sopivia.
Onneksi meitä yhdistää JP:n (eli Janin) kanssa sama matkailumaku ja rahankäyttötottumukset
Me reissataan yleensä Itä-Euroopassa ja Balkanilla koska tykätään kovasti niistä paikoista ja ne sopii toistaiseksi enemmän kuin hyvin meijän lompakolle..

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joku kerran kirjotti et aito budjettimatkaaja on semmonen joka liikkuu rinkan kanssa ja reilaa /liftaa mm. Aasiassa. Njääh!!
Miksei budjettimatkaaja sais nauttii hotellista / asunnosta?!
Voin silti olla säästeliäs vaikka en majoitukkaan teltoissa / hosteleissa ja syö kuppinuudelia jaetussa keittiössä.
Mä en myöskään paljoa lennä, mennään ehkä pari reissua vuodessa jos sitäkään lentäen ja loput autolla.. Sekään ei kuulemma sovi kuvaan.
Kun me lennetään niin syynätään kyllä noita lähtöpäiviä ja majapaikan hintoja eli en suostu maksaa 500e enemmän lennosta jotta pääsen haluamaani kohteeseen (ellei oo pakko, harvoin on.)
Meistä ei onneksi kumpikaan tykkää lentää ja suosikki matkustusmuoto on roadtrippaaminen.
Moni laittas noi autorahat sivuun, mutta autolla mennessä on se vapaus ja pääsee näkee niin paljon enemmän kun lentäen!!
Eli vaikka omaan autoon menee rahaa niin oon päässyt sen ansiosta näkemään ja kokemaan mahtavia paikkoja ja juttuja, mitä en pääsis lentäen näkemään..
Plus ilman autoa jotkut mun työkohteista ois myös mahdottomia ja se vapaus, sitä ei voi liiaksi painottaa! Autolla päästään mökille, Porvooseen tai vaikkapa tuonne Linnavuorelle  ”sillon kun ollaan jumissa täällä Suomessa” 😉

Matkoilla pyritään yleensä bookkaamaan mielummin asunto, etenkin jos ollaan pidempään samassa kohteessa.
Monet tykkää hotelleista koska niissä on usein aamupala, meillä taas hotelleissa jää yleensä tuo aamupala syömättä, kumpikaan ei lomalla jaksa herätä kelloon vaan halutaan syödä aamupala omassa rauhassa, millon halutaan ja semmoisena kun halutaan. Ja monessa paikkaa oon huomannu viime reissulla että aamiainen ei kuulu enää hintaan mukaan vaan se on lisämaksullinen.
Esimerkiksi Jurmalassa olisi tullut aamiaiselle hintaa 11 € / naama per päivä, aika suolasen hintainen siis.
Joka aamu syötynä toi ois tehnyt 88 € loven budjettiin.
En usko että olis ollut sen arvoinen come on!
Monesti perus-hotellien tarjonnat on sitä samaa tavallista, nakkii, munaa, myslii, leipää ja kahvia..
Usein myös noi asunnot on ollut hippasen edullisempia kun hotellit, lisäksi hotelleissa on monissa paikkaa myös korkea parkkimaksu. Parkkiminen saattaa maksaa hotellin mestassa 15-20€ / vrk kun taas parkkihallissa 11€ tai jos tuuri käy niin asunnolla on oma parkkitila.
Noi pysäköintihinnat on Riian vanhasta kaupungista, ihan vaan esimerkkeinä.
Siellä me käydään usein, joten hinnat, parkit ja paikat on aika tuttuja.
Jos otetaan hotelli niin oma jääkaappi on iso plussa (oli se jääkaappi sitten sen minibaarin kokonen), syödään aamiaista/lounasta siellä tai nautitaan paikallisia sushia, viinejä ja juustoja omassa huoneessa..
Ei huono valinta, eihän?! 😉

Ollaan myös vuosia bookattu majapaikat Bookingin kautta ja siellä jo muutaman reissun varanneena saa nuo genius-edut käyttöön. Noita etuja on usein ollut edullisemman hinnan lisäksi aikaisempi sisään- tai myöhempi uloskirjautuminen, tai jotakin muuta extraa kuten vaikkapa juomia.
Kroatiassa saatiin muun muassa jättikokoinen viinipullo- joka oli laitettu jo valmiiksi viilentymään meitä varten, Unkarissa saatiin shotit, Bosniassa kahvia ja kakkua..
Googlaillaan myös noiden mestojen hintoja ihan omiltakin sivuilta.
Väitetään että omilta sivuilta/suoraan varaaminen olisi edullisempaa, näin ei väkisin ole.
Booking tarjosi meille Liettuassa yön hinnaksi 30€ ja koska tilaa oli ajettiin suoraan paikan päälle.
Yllätys oli melkoinen kun respa sanoi saman huoneen hinnaksi 50€ (joka näkyi ihan siinä tiskilläkin olevassa ständissä), mutta ollessamme sitten varaamassa tuon huoneen Bookingin kautta antoi hän meille tuon huoneen siihen hintaan. Tykkään myös tosta softasta koska se on nopea ja helppokäytöinen.
Lisäksi sieltä saa muitakin etuja, varaamalla tämän linkin  kautta majoituksen saat toteutuneesta majoituksesta 15 € sun kortille, samoin minä eli pidähän mielessä seuraavaa matkaa varten! 🙂

Oon siis budjettitietoinen matkailija, mutta myös hieman mukavuuden haluinen: nykyään oma kylppäri on must, samoin ok sijainti josta pääsee kätsästi menee ja tulee ”mihin vaan”, autolle pitää olla joku hyvä parkki.. Sijannista tingitään mm. yön yli majotuksissa, sillon joku ok hintanen ja seutunen motelli käy hyvin ja välillä niistäkin voi löyty ihan helmiä (kuten esim. Latvian tuulimyllyhotelli ).

Meillä oli tämän vuoden kesälomareissulla Balatonilla & Kotorissa bookatut huoneistot parvekkeella.
Se on semmosta omaa hemmottelua, pientä luxusta pitää välillä olla, vaikka muuten en oo mitenkään majoitus hifistelijä enkä suostu maksamaan himohintoja tommosten takia.
Mut etenkin tommosissa kohteissa kuten Kotor on se maisema puoli juttua.
Loppujen lopuksi toi maksu siitä asunnosta oli ehkä 10€ / yö enemmän, toisaalta ihan suoraan vanhassa kaupungissa olisi saanut jonkun huoneen varmaan tolla 50 € budjetilla (joka on meijän yö keskiarvo ollut jonkin aikaa), mutta autoa ei olis ollut mahista saada parkkiin siellä sekä lähin parkkialue oli 10 minsan päässä sekä 15-20€ /vrk.. Joten valinta ei ollut vaikea tässäkään..

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Arjen valintoja
Pienistä puroista syntyy joki.. ihan samoin kun omalla ostoskäyttäytymisellä voi säästää paljonkin rahaa.
Mä en oo muuten mikään matikka-ihminen mutta budjetoin rahaa kuukausittain.
Alkuun varmaankin pakosta, nykyään jo tottumuksesta ja se sujuu ihan automaattisesti, ilman mitään irvistelyjä tai pakkoa.
x -määrä menee kiinteisiin laskuihin/kuluihin kuukaudessa, sitten x-määrä ruokaan ja mitä jää yli niin sen laitan sivuun. Sillon kun tein muuta työtä päätyönä ja keikkaa sivussa niin nuo sivutyön rahat meni suoraan sivuun aina. Nythän on työtilanteeni taas erilainen joten mitään isoja summia ei sivuun jää.
Tästä huolimatta laitan ruokaostoksista jäävät 0,50, 1 ja 2 euron kolikot säästöpossuun, niistä kertyy äkkiä ja ihan kuin huomaamatta mukava summa vaikkapa autoparkin tai tippien maksuun.

Tässä muutama muu valinta, joilla mulla on muun muassa säästynyt rahaa sivuun matkailuun:

 • Ruokaan on tietty budjetti per kk / viikko jossa pyritään pysymään
 • Käytän paljon käteistä ja laitan nuo isommat kolikot säästöön (välillä myös pikku seteleitä, jos budjetti alittuu). Opin yhdessä työssäni budjetoimaan extraa, n. 10-20 % reissuillamme, joten jos mitään ei satu niin nuo ovat sivussa joko johonkin ylimääräseen tekemiseen/shoppailuun paluumatkalla tai seuraavaan matkaan.
  Pyrin myös ylibudjetoimaan hieman kuukausittain kotona, nekin muruset voi sitten kuun lopussa siirtää säästöön jos hyvin käy!
 • Katson mitä ostan mutta en osta orjallisesti kaupasta tuotteita eli mulla ei ole ruokalistaa, vaan ostan pääasiassa hinnan mukaan.
  Inhoan miettiä etukäteen viikon ruokalistaa, ei sitä voi tietää mitä mieli tekee ylihuomenna.
  Jos siis halutaan jotain tiettyä syödä niin ei jää syömättä sen takia että se on kiveen hakattu, vaikka on budjetti niin joustavuuttakin pitää olla.
 • En osta aletuotteita jos ne ei oo oikeasti niitä, moni ostaa niitä vaan koska ”tarjous kyltti huutaa” niin kaupan ulkopuolella.
  Tsekkaan ja vertailen aina automaattisesti kilohinnat eli näennäistarjoukset ei lähde messiin.
  Sama koskee vaatteita ym, en osta vaan siksi koska alessa (paitsi kesällä ne parin euron vaatteet).
  Oikeita aletuotteita (etenkin lihaa) saattaa lähteä useampikin boksi mukaan jos on superhalpaa ja heitän ne pakkaseen- koska lihaa kuluu meidän taloudessa paljon ja meillä on kaksi jääkaappi-pakastinta.
 • En osta valmisruokia kun ihan pakosta / eikä syödä ulkona Suomessa (ellei oo joku special tapaus) ja pizzaa tilataan varmaan 3-5 kertaa vuodessa (krapula kuten uusi vuosi, vappu, bileet 😉 )
 • Töissä jos mulla on safkis niin otan omat eväät messiin ja Jani kun on töissä tyyliin kahden minsan matkan päässä kotoota niin käy safkiksella syömässä kotona.
 • Kahviloissa en hirveesti oo Suomessa käynyt, joskus kylläkin. Vieläkin on traumoja 5-6 € jättikokosesta lattesta kesältä 😀
  Ollaan me kyllä esim. Porvoon visiiteillä käyty kahvilla ja jätskillä mut ne nyt jotenkin kuuluu siihen.
 • Alkoholia en ole ostanut Suomesta vuosiin, hinnat on ihan överit täällä, ne tuodaan muualta.
 • Baareissa ei käydä usein, keikoilla ollaan käyty tai bileissä jos sopivat tullut vastaan tai esim. mennään jonkun luo viettämään iltaa kera omien juomien.
  Ollaan käyty keikalla mm. Latviassa koska keikkalippu siellä maksoi murto-osan, lisäksi baareilu on ulkomailla paljon halvempaa- joten mielummin painetaan duunia täällä ja biletetään muualla.
 • Netti meillä on mutta nykyään se on kuukausittain uusittava (kiitos muutaman huonon palveluntarjoajan), eli kun oltiin vaikka tuo 4 viikkoa lomalla niin ei maksettu siitä mitään.
 • Leffassa ollaan käyty joskus, jos joku hyvä setti sattuu kohdalle (Led Zeppelin konsertti oli mahtava!)
  Netflix löytyy kotoota, samoin meillä on oma kanava mm.lätkää varten, mikä on ihan loistava etenkin kun mä teen epäsäännöllistä työtä niin kausikortti menis siinä hukkaan.
  Lätkäpeleissä käydään, joskus ihan ex-tempore mutta usein ollaan hyödynnetty firman ”ilmaislippuja” ja pyritään kohdentamaan meijän Latvian reissut johonkin Dinamo Riian peliin tai käydään lätkämatkalla Pietarissa tsekkaamassa myös KHL:ää. Edullisempaa monessakin jutussa.
  Plus välillä on Jokereilla super tarjouksia peleihin eli 4 lippua 40 € !
 • Taxi on meijän kulkupeli todella harvoin (ellei oo kyytii saatavilla)
 • En shoppaa hirveesti Suomessa, käy muutenkaan täällä paljoa missään koska niin pirun kallista.
  Mä mielummin säästän ne rahat ja käyn ulkomailla sitten syömässä ulkona, shoppaamassa jne.
  Tuolta Baltiasta / Balkanilta kun saa shopattua niin edullisesti, en edes muista edelliskertaa kun olisin Suomesta jotain ostanut..
  Nytkin tolta meijän kesäreissulta ostin parit kengät, muutaman vaatteen sekä kilokaupalla meikkiä ja hiusvärejä ym. kosmetiikkaa erittäin edullisesti. Noita tarvitaan aina!!
 • Kampaajalla en ole käynyt sitten viime vuoden, ja ei mulla ei oo mitään ylikasvanutta takkutukkaa vaan ihan hyväkuntoiset hiukset (kiitos mm. Arganin- jota myös lomalta tuon)- vaikka kampaajan painajainen olenkin itse värjättyine hiuksineen..
  Olen hyödyntänyt myös tuttuja jotka ovat esim. olleet alalla töissä ja nauttinut kotihoidoista 😉
  Myöskään ei tarvitse käydä missään pakollisessa kuukaisittaisessa kynsihuolloissa
  (kerran olen käynyt manikyyrissä 90v juhlia varten ja eihän mitkään hienot kynnet mun vauhdissa pysy joten saavat jäädä) enkä hoidattamassa ripsiä.
 • Kuntosalikorttia mulla ei oo koskaan ollut, enkä kaipaakkaan. En tykkää äheltää muiden nähden 😀
  Meillä on kotona punttipenkki ja crosstrainer, joita nyt taas kesän jälkeen pitäs ruveta ahkerammin käyttämään.. Lisäksi meillä on koira, jonka kanssa on ”pakko” lenkkeillä, onneksi me asutaan aivan loistavien ulkoilupaikkojen lähellä.
 • Lehtiä ei tuu enää, ei olis ees aikaa lukea niitä plus melkeen kaikki kiinnostava on nykyään jossain muodossa netissä + kirjastosta löytyy vaikka mitä. Meillä on kylpyamme, mutta niin kauan kun vesi on kiinteän hintanen niin se saa pysyä.
  Etenkin talvella on ihana tulla pakkasesta ammeeseen ja lukemaan jotain hyvää kirjaa 😉
 • Mä olen kirjojen suurkuluttaja, mutta en enää halua hamstrata niitä kotiini joten kirjasto toimii loistavasti. Jokusen kirjan olen kyllä lahjaksi ostanut Janille (HD, Led Zeppelin, Bugatti)..
  Kuvassa olevan Barcelona kirjan sain lahjoituksena, kiitos siitä kirjoittaja Tuulia Kolehmainen.
 • Joskus oon ollu kunnon karkkihiiri, sit tein niin et jos ostin jotain ”no-no:ta” niin laitoin samalla summalla mutta moninkertasena säästöön eli jos ostin vaikka 2 eurolla karkkia niin tuplasin tai triplasin summan ja pistin säästöpossuun… Ei tee mieli ostaa montaa tommosta ?
  Toimii kyl varmaan muussakin!
 • Eri pankin tili säästämiseen on toimiva myös.
  Tommoselle eri tilille kun pistää rahaa esim. suoraveloituksella niin pysyy hyvin säästössä rahat.
 • Kummallakaan meistä ole ei ole superkallista harrastusta, tai no löytyy meidän taloudesta moottoripyörä mutta silläkin on reissattu plus se on yksi Janin to do- projekteista (mm. bassoilujen lisäksi) ja tämä on mun, joten siihen säästän rahaa mielelläni ja ilman tuskailuja!

Edellä mainituista huolimatta elämä ei oo tylsää ja mitään pakonomaista säästämistä.
Tietty ois kiva et ois aina enemmän rahaa, mutta mä olen myös todella huono kuluttamaan nykyään rahaa johonkin muuhun kun matkailuun.. Jos tuhlaan johonkin turhaan niin tulee huono-omatunto..
Samoin kun noi arjen valinnat menee ihan automaattisesti.
Se on nykyään kun semmonen sisäänrakenettu systeemi 🙂
En mä koe jääväni mistään paitsi niinkun joku kerran kysy, kiitos vaan.
Nää on niitä samoja ihmisiä jotka ostaa koristetyynyjä, tilaa noutoruokaa, ostaa juomat Suomesta (ja valittaa hintoja), tilaa kaikkea tilpehööriä kotiin ihan vaan mielen piristykseksi, ihmisiä joilla pitää olla A-hytti matkustaessa Itämerellä ja jotka käy useita kertoja kuukaudessa baareissa ja sitten ihmettelee mulle että kun mulla on varaa mennä muualle mutta heillä ei.. niin ne on niitä arjen valintoja 😉

Meillä ei siis ole miljoonia säästössä, ei perintöjä eikä lottovoittoja mutta silti musta tuntuu etenkin lomilla että eletään täyttä elämää ja elämä ois million dollar lifeä 😉
Noi reissut antaa niin paljon että oon valmis kuluttamaan launtait ja heräämään joskus arkena klo 5 jotta päästään reissuun..

Miten sä säästät lomaa varten / miten sä lomailet?!
Kerro myös jos tulee mieleen jotain muita hyviä ja helppoja vinkkejä!
Luulen että mulla tulee niitä vielä muutama lisää mieleen myöhemmin mutta mennään nyt näillä ainakin tämän postauksen verran 😉

PS Jos yhtään lohduttaa niin mä en ole mikään super-ihminen.
Joskus parikyt + vuotiaana tein rahallisia päätöksiä joita nyt en tekisi plus tuhlailin surutta rahaa johonkin baareiluun yms. ja saatoin lainailla rahaa sit ruokaan tai kärvistellä seuraavaan palkkapäivään.
Sillon toivo et oppis olee vastuullisempi ja käyttää rahaa erilailla.  Eli oppia ikä kaikki.
Jos mä pystyn niin säkin!
Se on vähän kun painonpudotus, hiljaa hyvää tulee, jos karsii kaiken pois ja vetää niin minimiin kun olla ja voi niin ei takuulla onnistu! Tsemppiä ?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Hej1 8.10.2018 at 17:08

  Niin totta toi kirjoitus, teette nii paljo töitä matkailun eteen ja jätätte muut turhat huvit ja säästätte siihen.

  Sun kirjotuksia on kiva lukea!

  • Reply Mimmu 9.10.2018 at 12:43

   Kiva kuulla että tykkäsit!!
   Ja se on totta, pyritään tekemään mahdollisimman paljon töitä, mutta on toi matkailu on niin sen arvosta!!
   Vaikka noi klo 5 herätykset ei todellakaan ole mun juttu…..

 • Reply Piyya 8.10.2018 at 19:20

  Hieno kirjoitus, johon on niin helppo varmasti lähes jokaisen vähän enemmän matkustavan samaistua.
  Ei ne suuret tulot vaan ne valinnat !

  • Reply Mimmu 9.10.2018 at 12:51

   Kiva kuulla, noinhan se on!!
   Pienilläkin valinnoilla on iso merkitys, se take away kuppi kahvia maksaa euron mut kerro se viidellä ja sitten vielä neljällä.. siihen päälle muut ylimääräset kuten kauppaeväät ym härpäkkeet –> äkkiä niistä syntyy useiden kymmenien eurojen kuluerä ja ihan huomaamatta!
   Kun opiskelin matkailualaa niin piti herätä joku 6 aikaan aamulla kouluun ja en oo yhtään aamuihminen, sillon ostelin noita energiajuomia usein, hukattu rahan määrä oli useita kymppejä / kk!!
   Onneksi pääsin niistä sokerilitkuista eroon, nyt ostan todella harvoin niitä (poikkeuksena pitkät automatkat tai klo 5 herätys)..
   Oon koittanut muutamalle tutulle selittää tota valinta-juttua, mut ei se mee jakeluun, varsinkin kun jotkut haluaa kaiken heti 😀

 • Reply Sini 11.10.2018 at 11:32

  Sä kerroitkin jo kaikki oleellisimmat säästövinkit. Mä metsästän halpoja lentoja. Ei tuota ongelmaa ostaa lentolippuja esim puoli vuotta etukäteen, jos löytyy hyvä tarjous. Olen vuorotyössä ja saan vaikuttaa omiin työvuoroihin / vapaisiin tietyissä rajoissa. Sen ansiosta pystyy suunnittelemaan reissuja tulevaisuuteen. Matkustan käsimatkatavaroilla. En shoppaile ellen oikeasti tarvitse jotain. Nukun hostelleissa, kun reissaan ilman avopuolisoa. Yhteisillä matkoilla ollaan hotellissa. Matkailu ja säästäminen ovat niitä pieniä valintoja elämässä. 🙂

  • Reply Mimmu 11.10.2018 at 12:22

   Hienoa jos oli kattavasti vinkkejä!!
   Matkailu ja säästäminen sitä varten arjessa on mun valintoja. Jotkut digggaa ennemmin sisustaa asuntoa tai tuunata itteensä.
   Tommonen joustava työ on loistava!!
   Teen ite keikkatyötä pääasiassa tällä hetkellä joten on joustava aikataulu ja omat valinnat, mutta kääntöpuolena ne ei säännölliset tulot eli mennään tyyliin reissu kerrallaan.. 🙂

 • Reply Merja 14.10.2018 at 21:09

  Mulla kanssa kakkostyön palkat menee eri tilille ja käytetään pääosin matkailuun. Kyttään myös halpoja lentoja ja ostan ne reilusti etukäteen.

  • Reply Mimmu 18.10.2018 at 15:46

   Mahtavaa!!! Teet siis samanalailla kun minä, tai no nyt mulla on vaan yksi työ mutta pari haastattelua edessä eli josko sieltä sitten saisi taas matkatiliä kartutettua…
   Edullisia lentoja kyllä löytyy, bookkasin porukoille mm. lennot Jenkkeihin useamman kuukauden etukäteen ja säästö oli kyllä iso!!
   Harvemmin lentelen ite kun mennään autolla, mutta nyt kattelen tossa mahdollisia lentoja talvilomalle..

 • Reply Pirkko / Meriharakka 15.10.2018 at 13:49

  Seniori-ikäisinä, joille on jo omaisuuttakin päässyt kertymään, matkailu ei ole tarkoittanut juuri muusta tinkimistä. Mutta kyselijöille – kyllä niitä meillekin joskus on riittänyt – olen selittänyt mm. että jos olemme jostain kuukaudesta pari viikkoa reissussa, niin aika vähiin se jää muu kulutus sinä kuukautena, juuri ennen matkaa, matkalla ja sen jälkeen on muutakin puuhaa kuin miettiä vaateostoksia tai vaikka sivustusta. Joten runsas matkailu kuin itsestään tasapainottaa muun kulutuksen pieneksi.

  • Reply Mimmu 18.10.2018 at 15:49

   Tuokin on totta, eipä jää aikaa ja mahdollisuutta kuluttaa paljoa kun ei ole täällä ja monessa paikassa on edullisempaa kun Suomessa.
   Teillä on kyllä niin huikeita reissuja ja kohteita että varmaan ihmettelijöitä riittää!!
   Ootte kyllä varmasti saanut tehdä runsaasti töitä ennen eläkkeelle jäämistä!!
   Tuo omaisuus on semmoinen mitä hauaisin itsekkin kartuttaa..

 • Reply Sanni / Revontulia repussa 17.10.2018 at 15:09

  Hyvä postaus ja tosi samalla linjalla ajatukset täällä.. Matkakohteen valinnalla ja matkustusajankohdan (jos siihen voi vaikuttaa) valinnalla voi säästää reilusti.. Ei ole pakko päästä sinne Santorinille heinäkuussa ? itse asiassa mielenkiintoisimmat kohteetkin on lopulta olleet niitä, joihin päädyttiin halvan hinnan vuoksi… ?

  • Reply Mimmu 18.10.2018 at 13:27

   Mahtava kuulla!! En oo sitten mikään outolintu 😀
   Sama on ollut täälläkin, ollaan menty semmosiin paikkoihin että ei oo ihan ollut ekana listalla mutta sitten on ollut niin huippu paikkoja että palattu takaisin uudelleen ja uudelleen. Näin kävi esimerkiksi Unkarin kanssa, sen piti olla vain läpiajomaa (bookattiin edullinen majoitus siellä) mutta ihastutiin Balatonin alueeseen niin paljon että pidennettiin matkaa siellä ja palattu joka vuosi sinne uudelleen – tänä vuonna jopa kaksi kertaa…

 • Reply Emma 18.10.2018 at 21:09

  Tässä tuli ihan hurja määrä hyviä juttuja, joita itsekin noudatan. Mutta sellainen ihminen, jolle matkailu ei ole näin tärkeää ei varmaan tule ajatelleeksi tätä ”elämäntyyliä” ja että miten sitä rahaa tuntuu aina olevan matkustamiseen. Ne ihmiset voisivat lukea vaikka tän jutun 🙂

  • Reply Mimmu 19.10.2018 at 13:03

   Niinpä!! Mulla on yksi läheinen ihminen joka osteli ainakin yhessä vaiheessa kaikkee krääsää, kimaltavia tuikkuja, glitter- vihkoja (koska oli vaan niin söpö- vaikka ei tarviskaan), tuoksujuttuja ja sun muuta, koska pitää vähän piristää itteensä tai ostaa itelle lahjaksi kun oli paska päivä.. Ei siinä mut kun samat tyypit on sit mulle että kuin sulla on varaa mennä vaikkapa viikonlopuksi nyt Riikaan- taas! Koitin selittää että en osta turhia juttuja ja säästän, niin vastaus oli et ei haluu tylsää elämää (kaikki mulle nyt heti) ja voikun voittas lotossa niin pääsis itekkin.. Huah!!
   Saat jakaa 😉

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 18.10.2018 at 22:33

  Nämä on näitä elämän valintoja – toinen panostaa matkailuun ja toinen arkielämään. Tärkeintä on kuitenkin tiedostaa oma rahankäyttönsä.

  • Reply Mimmu 19.10.2018 at 13:37

   Meitä on monelaisia, toiset haluaa sisustaa kodin vimpan päälle ja toisille kuten mulle reissut on tärkeempiä..
   Nytkin tässä miettii et sänky pitäisi uusia jossain vaiheessa mutta se saa jäädä vielä hetkeksi, lähdetään käymään Janin synttäreinä Latviassa mielummin.. 🙂
   Mä olin nuorempana huoleton rahankäyttäjä, se mikä tuli niin meni ja välillä ennakkoon..
   Onneksi sitä on fiksuuntunut niistä vuosista ja opin tsekkaamaan/budjetoimaan rahankäyttöä ja nykyään se on jo ihan automaattista 🙂

 • Reply Minna 19.10.2018 at 10:02

  Hyviä vinkkejä! Itse myös yritän säästää joissakin jutuissa, että pääsen matkustamaan, mutta harmillista on , että usein matkat on pakko ajoittaa juuri noihin sesonkiaikoihin ja nehän vat aina ne kalleimmat. Mielellään tässä iässä kyllä haluaa hieman paremman hotellin, jolle nuorena ei pannut paljoakaan painoa. Mutta nämä on niitä valintoja ja siksi en matkustakaan niin usein, kuin ehkä haluaisin:)

  • Reply Mimmu 19.10.2018 at 13:33

   Kiitos, kiva kuulla!!
   Mekin matkustetaan kesällä pääasiassa juuri pahimpaan sesonkiaikaan eli elokuussa / hintavimpaan aikaan.
   Nyt viime reissulla rupesi jo näyttämään pahalle budjetin puolesta mutta onneksi jäätiinkin plussalle!
   Koska mentiin autolla niin pystyttiin vaikuttamaan mihin mennään, eikä ollut pakko mennä jos oli joku kallis paikka.
   Reissataan paljon Baltiassa ja Balkanilla koska on edullista ja tykätään noista paikoista!!
   Jotkut taas haluaa aina uuteen mestaan, tai noihin aina suosittuihin kohteisiin kuten Rooma, Lontoo, Pariisi jne.

   Majoituksen kanssa oon nykyään kanssa tarkempi! kait se on se ikä 😀
   Emmäkään viihdy enää kovin paljoa teltta tai muussa vastaavassa majotuksessa, oma kylppäri on myös nykyään aika must!! Toki poikkeuksia löytyy..
   Sijainti on yömäärästä riippuen tärkeä ja ajankohdasta riippuen myös ilmastointi, omaa edes pientä jääkaappia koitetaan myös kuikuilla… silti budjetti on meillä reissuihin aika pieni..
   Jos kiinnostaa lukea reissubudjetista lisää niin tuolta löytyy täältä

 • Reply NelliL 19.10.2018 at 10:49

  Minusta kotimaan matkailu on valtavan kallista, useasti ulkomaille on halvempi matkustaa…Tai oma kokemus on tämä. Me myös hyödynnetään paljon taloyhtiön reissuja, liiton reissuja ja tietenkin niitä omia pisteitä, joita kerrytetään. Välillä Tallinnaan mennään 5€. Meille tuli esimerkiksi Tampereen viikonloppu maksamaan saman verran kuin pidennetty viikonloppu Krakovassa…Välillä siis miettii, että minne kannattaa mennä ja minne ei.

  • Reply Mimmu 19.10.2018 at 13:29

   Kotimaan matkailu on hirveän kallista, sen takia ei tule itselläkään paljoa täällä reissattua..
   Mietittiin jos olis käynyt jonkun viikonlopun Lapissa, mutta hinta oli useita satoja euroja (lennot, majoitus, liikkuminen, tekeminen/syöminen) eli jää sitten tekemättä tuo.
   Vertailun vuoksi meillä meni kesälomalla noin 300€ / viikko kun tehtiin roadtrippiä Itä-Euroopassa ja Balkanilla..
   Miksi siis laittaisin rahaa täällä x- summan menemään kun saan muualla samalla rahalla paljon enemmän?!
   Nyt ollaan lähdössä seuraavana viikonloppuna käymään Latviassa autolla, koska on Janin synttärit.
   Kulut yhteensä laiva 160€ ja hotelli 75€, toki bensaan menee rahaa mutta on onneksi himpun verran edullisempaa siellä ja samoin syöminen..

   Teillä on tuommoisia yhteisiä matkoja, tulee niillä hinta varmaan paljon edullisemmaksi!
   Kiva idea tuo taloyhtiön reissu!
   Tallinnaan ja toisinaan Tukholmaankin on edullisia reissuja, myös majotuksineen, koitetaan itekkin hyödyntää noita tarjouksia mutta harvoin natsaa viikonloppuun nuo.
   Eka Pietarin risteily oli viikolla ja se oli vain muutaman kympin per naama!!

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 19.10.2018 at 22:02

  Tein 15 vuotta kahta työtä, toisesta työpaikasta saaduilla tuloilla matkustin. Nykyään jo eläkkeellä ollessa olen huomannut etten enää halua ostella turhia tavaroita, vähemmälläkin tavaramäärällä pärjää. Vaatteetkin ostan reissuilta mikäli jotain tarvitsen.

 • Reply Periaatteen Nainen 20.10.2018 at 14:31

  Kyllä, oikea asenne ja reissuseura mahdollistaa usein todella pienelläkin budjetilla seikkailun (ja usein mitä vähemmän rahaa, sitä suurempi seikkailu). Lasten kanssa ei pääse ihan näin pienillä summilla, mutta teillä vaikuttaa olleen hyvässä tasapainossa matkabudjetti!

  • Reply Mimmu 22.10.2018 at 16:42

   Niinpä, meillä sopii myös matkailuenergiat hyvin yhteen ja Jani onkin myös aivan paras reissuseura <3
   Meillä on ollut sopiva budjetti näillä reissuilla, toki esim majoituksesta olisi mahdollisuus säästää, mutta sijainnilla etenkin kaupunkilomilla on iso merkitys, samoin tuolla auton parkkipaikalla.
   Jos ensi vuonna on mahis lähteä taas pidemmälle kesäreissulle niin varmaan täytyy hieman budjettia korottaa, tänä vuonna oli jo nousua näkyvissä 🙁
   Lasten kanssa reissatessa on varmaan hieman erilaiset kriteerit matkojen suhteen.

 • Reply Rosita - Matkaopas Vapauteen 21.10.2018 at 09:41

  Oi miten tutulta monet teidän rahankäyttötavat ja ajatukset kuulosti! Kyse on just noista valinnoista, että mikä on itselle tärkeää ja iloa tuottavaa ja millä sitten taas ei ole niin väliä. Ensimmäiseen panostaa ja jälkimmäisestä pihistää. Mieluummin kuukausi reissussa kuin viikko! Vaikka joskus on kiva nauttia jostain pikkuluksuksesta, parhaat fiilikset ja muistijäljet jää jostain rouheammista ja ei niin silotelluista kokemuksista. Vaikka jotkut persoonalliset majatalot on hyvä esimerkki ja erikoiset hahmot joita tapaa niillä omannäköisillä reiteillä, kimaltavien hotellien, ostoskeskusten ja valtavirtaväylien ulottumattomissa.

  • Reply Mimmu 22.10.2018 at 16:37

   Kiitos ihanasta ja pitkästä kommentista <3
   Noinhan se on panostaa ja pihistää jostain, kait se on jotenkin muodostunut elämäntavaksi tuo "säästölinja" itsellä.
   En osaa ajatella että jäisin paitsi mistään kun laitan rahaa sivuun matkaa varten.
   Omia valintoja on juuri tuo kesäloma Baltiassa/Balkanilla, jos samalla rahalla pääsen sinne kuukaudeksi kuin viettäisin viikon Suomessa niin ei tarvitse valintaa kauaa miettiä- lisäksi reissaan juurikin niissä maissa missä haluan.
   Noita pikku majataloja on tullut testattua myös ja esim Sarajevossa yövyttiin ihanan perheen pihatalossa,saimme myös tutustua perheen omaan taloon sekä nauttia heidän vieraanvaraisuudesta mm. kahvilla ja musisoinnilla.
   Vaikka Sarajevoon ei ehkä mieli tee palata niin mietittiin tuossa ohi ajaessa kesällä että olisi silti ollut kiva piipahtaa kylässä..
   Tuommoisia paikkoja löytyy myös Croatiasta, jotenkin vaikka noissa paikoissa käy kymmeniä ihmisiä viikossa niin tuntee silti olevansa aina jotenkin spesiaali.. Kaukaisena haaveena olisi juurikin jokin oma majoituspaikka ja tuon tyylinen- jonne kaipaa ja haluaa palata takaisin…

 • Reply Sisko / Hieman_vino 21.10.2018 at 09:54

  Hyviä käytännön vinkkejä, miten käytätte rahaa elämisessä. Monia vinkkejä käytän itsekin, kuten hiusten värjääminen, ja vähäimen kotimaan matkaaminen (joka on vähän harmi), sekä ei tilata lehtiä. 🙂

  • Reply Mimmu 22.10.2018 at 16:27

   Eli hyvin samankaltaisesti säkin elät!! 🙂 Lehtiä tuli tosiaan joskus tilattua, mutta nykyään tulee uutisetkin luettua eri nettisivuilta ja lehtien hinnat on aika järkkyjä nykyään..
   Tuo vähäinen kotimaan matkailu on tietty harmi, sillä täällä olisi hienojakin paikkoja joissa käydä, mutta jos se vie 2-3 kertaisen budjetin niin saa jäädä käymättä…

  Leave a Reply