Matkailualan opintoja & muita koulumuistelmia

Ne kuuluisat viimeiset sanat..
Hassua kun muistaa jotkut asiat ja tilanteet tosi tarkkaan, vaikka ne oliskin vuosien takaa.
Mä muistan kun olin lukiossa ja päätin aina jaksojen alussa että nyt panostan täysii, teen kotitehtävät heti koulun jälkeen, luen kokeisiin ajoissa ja mietin etten halua todeta aikuisiällä että olis pitäny tsemppaa vähän enemmän..
Sit just ennen koeviikkoo mä kaivoin ne kirjat oikeesti vasta nenän eteen, keitin kahvin ja teen seosta yöllä, vedin kofeiinitabletteja ja pänttäsin.. muistan noi niin elävästi 🙂
No mä sain töitä sillon lukion vikalla ja tyhmä kun olin niin koulu jäi, enkä siis koskaan kirjoittanut lukiosta.
Tietty harmittaa jälkikäteen mutta eihän sille mitään enää voi, paitsi kirjautua aikuislukioon?!
Ehkä jonain päivänä 😉
Lukion jälkeen mä siis mietin ettei koulu oo mua varten ja etten menis enää koskaan kouluun takasin..
Ne kuuluisat viimeiset sanat 🙂

Viihdeala sekä koulunpenkki kutsuu..
2010 olin ollut käden takia monta vuotta sairaslomalla ja vaikka kaikki oli ok sen suhteen niin ei mua uskallettu palkata, et mitä jos tulee jotain ja sit olin ollut useemman vuoden pois työelämästä, et sekin vielä.
Sit näin mielenkiintosen koulutuksen ja päätin hakea sinne, se oli monipuolinen ja ala kiinnosti mua.
Tein vikana päivänä sinne hakemuksen koska piti selvittää eka rahapuoli, Jani preppas mua, kävin haastatteluissa ja sit piti vaan venailla.
Niihin aikoihin kun vastausten piti tulla, oltiin Ruotsissa pikku prätkälomalla tapaa siellä asuvaa perhettä, ajettiin ukkosmyräkässä kotiin Turusta ja vaikka olin kun uitettu koira niin revin sen Omnian kuoren auki heti kun päästiin ovesta sisään  ja muistan sen kun eilisen kun luin et pääsin sisään!!
Spesiaalitapauksen kunniaksi skoolattiin Blue Labelillä, jonka Jani sai Afrikasta lahjaksi & jonka ilmeisesti meijän hamsteri tissutteli melkeen pois eräällä lomalla..?? 😀


Tää koulutus oli viihdealan avainpalveluhenkilöstö-koulutus, tuttavallisemmin VIPA.
Kuulostaa hassulle monesta ja tosta viihdealasta tullut monille vähän eri mielikuva kun mitä tää koulutus siis oikeesti oli, heh 🙂
Tää oli siis oikeasti kulttuuri-alaa, pääpaino musiikki/tapahtumatuotannossa ja käytiin myös vähän kirjanpitoa sekä peruslakijuttuja läpi. Lopputyön tein Spotifystä, jota en edelleenkään itse omista 😀
Tuli ruodittua artisteille maksusysteemiä aika kovallakin kädellä mutta oli siinä kaikkea muutakin, manageroinnista ja muun muassa KISS:stä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Vipa-koulutus oli syyskuusta toukokuuhun, lyhyt mutta tiivistahtinen joten joka päivä oli jotain uutta.
Meillä oli hyviä luennoitsijoita, mutta jäi semmonen fiilis et ois ollu hyvä et monessa aiheessa ois ollu kaksi päivää koska noi päivätkin oli suht lyhyitä.
Päädyin osana koulutusta työharjoitteluun eräälle Ohjelmatoimistolle vähän kun vahingossa,
eräs mun luokkalainen liukastu baarissa, siltä murtu jalka ja joutui leikkaukseen juuri kun sen harjoittelun piti alkaa.
Mulla ei ollut vielä sopivaa paikkaa, joten ne mietti et jos menisin sinne toimistoon kun siellä oli edellinen harjottelija lähössä pois ja sit kun sen mimmin jalka olisi parempi niin se tulis kanssa sinne.
Se sopi kaikille.
Kun toi työharjottelu sitten päättyi niin sain kuulla että ne haluis mun jatkavan siellä, sain myönteisen päätöksen palkkatukeen ja niin jatkoin siellä koulun ohella.
Työtehtäviä oli laidasta laitaan: sopimukset, informaation kokoaminen & välittäminen eri artisteille, matkavaraukset, kiertujärjestelyt, aikataulutus, tekniikan kilpailutus, laskutus jne.
Valmistuttuani olin ensin kokoaikanen työntekijä, tietty super happy kun en ollut vuosiin ollut duunissa ja pääsin reissaa taas!!
Tosin pääsin käymään yhdellä jenkki-reissulla ollessani käpälä paketissa, sillä mun eno pyysi mut sillon mukaansa tulkiksi, mut se on sit taas toinen juttu.
Kesällä 2011 sit tehtiin myös eka Via Baltica reissu ja sille tielle jäätiin..


Kerkesin jokusen vuoden olee siellä toimistolla kokoaikasena mut sit tuli se huono taloustilanne, jokunen artisti lopetti, vaihto mestaa tai oli levytystauolla ja niin mun duuni sit vaihtui osa-aikaiseksi.
Hain extra hommiin kaupan alalle, mut olihan se aika rankkaa, kun ei tiennyt välillä saako mitään liksaa.
Päätin sillon et katson vuoden verran jos tilanne ei kohene niin haen joko työtä muualta tai sitten johonkin kouluun..

Ja näin päädyin matkailualan koulutukseen..
Sit syksyllä 2015 selaillessani ihan muuta osui eteeni mainos matkailualan koulutuksesta:
Matkailuvirkailija / matkailupalveluiden tuottaja.
Bing!
Tää oli se mun juttu- hain kouluun ja yhtäkkiä istuin taas siellä Espoon Omnian käytävillä venailemassa haastatteluun pääsyä ja kuuntelin Ani Lorak- nimistä Ukrainalaista laulajaa.
Sen biisistä saa jotenkin hyvän fiiliksen ja haastettelu meni loistavasti, mä kun olin päättänyt päästä sinne- ja se kuulemma myös näkyi mussa!

Sit tuli kielitesti vaihe, piti tehdä ruotsin ja englannin testit kotoa ja niiden perusteella katottaisiin taso..
Mun ruotsi on oikeesti tosi huono, mä ymmärrän jotain mutta en osaa juurikaan puhua/kirjottaa sitä ja kun piti kirjottaa siihen loppuun jotain itsestä niin sanoin et
”Jag älskar att resa. Mitt svensk är dåligt och jag är beginner och jag kan inte tala svenska..” Jotain muutakin mut ihan yhtä surkeeta voitte vaan kuvitella 😀
Mut koska se muu testi meni (arvaamalla) hyvin niin jouduin muiden kanssa edistyneeseen ryhmään..
Onneks ne muutkin oli samassa dåligt svenska-veneessä joten voitte kuvitella kuin hauskaa niillä tunneilla oli kun koitettiin solkottaa erilaisia matkavarauksia toisillemme ja kuin hyvät hermot meijän opettajalla oli pakko olla 😀

Sit oli koululla vielä semmonen kuuntelu ja suomenkieli-tyyppinen testi sekä matikkaa..
Mä oon aina ollut huono matikassa, kaikki ketkä tuntee mut tietää kuin palikka mä siinä oon joten arvatkaa kuin paljon hilpeyttä on herättänyt niissä ihmisissä et tuolla ohjelmatoimistolla tein muun muassa tilityksiä ja esilaskin palkkoja..
No, toi matikan ja äidinkielen tulos ei mua yllättänyt et en ollut edistyneellä tasolla siinä, kuten ei onnex (sorry) kaikki muutkaan.
Mä myönnän sen, mulla on desimaalit, kolmiot ja kulmiot sekä pilku, sanamuodott ym. aina hukassa.. Koittakaa kestää!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Lyhyesti mä siis pääsin kuitenkin tonne kouluun ja se oli aivan huippua!!
Ei ne aamu kuuden herätykset ja toista tuntia kestävät matkat julkisilla mut ne kurssit oli hauskoja ja mulla oli ihana ryhmä ja myös huippuja opettajiakin mahtu joukkoon.
Luentoja ja tutustumiskäyntejä, ensiapu-koulutusta..
Sit oli vähän tylsempiä tehtäviä (muun muassa excelii) ja sitten hauskoja kuten omia maaesitelmiä ja erilaisia ryhmätöitä eri tunneilla.
Meillä oli esim. kotimaanmatkailua ja jokaisella ryhmällä oli joku matkailun viidestä suuralueesta, mä halusin kanssa Kulttuuriryhmään, jotenkin aateltiin et se ois iisi 😀
Mut hitsi miten laajan alueen se käsittää.. Siihen kyllä uppos aikaa ja meni hermotkin..
Yks meijän luokkalainen lopetti sillon koulussa, myös siis meijän ryhmässä ja näin me saatiin vielä lisää hommia.. Ei siinä, mut kukaan meistä ei ollut niin järin innoissaan kotimaan matkailusta joten kait se sit aiheutti lisää niitä huokailuja 😀
Mut oli meijän pikku ryhmällä hauskaakin, damn!
Käytiin muun muassa kuvaamassa klippejä eri puolilla Helsinkiä, Tuomiokirkolla, Kauppatorilla, Suomenlinnassa ja eräässä hotellissa.. Huippu hauska projekti!
Harmi että mulla ei oo niitä klippejä tässä 😀

Tässä koulutuksessa on siis kaksi vaihtoehtoa johon valmistut: kuten jo aiemmin mainitsin, matkailuvirkailija tai matkailupalveluiden tuottaja.
Koska mä olin ollut jo tapahtumatuotannossa töissä niin päätin ottaa tästä sen virkailijan tittelin, vaikka toi tuottajan homma onkin vähän eri mut silti.
Pääasiassa me opiskeltiin kaikki samaa ja käytiin samoja kursseja.
Muutamia eroja toki oli noissa valinnaisissa, tuottajille oli opastus vaikkapa pakollinen kun taas virkailija sai halutessaan valita sen, samoin oli noiden kakkos kurssien kanssa mm. ensiavussa ja Amadeuksessa.
Koululla oli myös hyvä kielivalikoima, menin venäjän alkeisiin, edellisen käynyt lukiossa ja arvaa vaan paljonko jäänyt siitä mieleen.
Eipä jäänyt nytkään kun on niin hankala kieli, mutta silti sen haluan oppia, siitä olis niin paljon hyötyä!Matkailualan työharjottelu
Viime syksynä kun mun koulu jatkui niin piti ruveta etsimään työharjottelupaikkoja, osa kävi tekemässä kesällä yhden alta pois, mä en halunnut silloin mennä koska halusin painaa kesällä täysillä duunia jotta pääsisin kesäloma-reissuun. Ei sitä muuten jaksais!

Meillä oli koulussa kaikenlaisia kursseja ja yksi niistä oli Opera eli hotelleissa käytettävä järjestelmä.
Muutamalla meijän ryhmästä meni sukset vähän ristiin sen opettajan kanssa mutta ei se ollut ainut syy että tuli fiilis etten halua hotelliin duuniin, kuten aiemmin haaveilin?!
Käytiin tutustumassa pariin mestaan ja jotenkin ne hotellit anto sellasen kuvan etten halua mennäkkään, oli jotenkin vähän turhan jäykkää & mielistelevää- en oikeen keksi miten muuten kuvailla.
Mut sen tyylistä että ei olis ihan mun juttu sittenkään.
Sit kun kuulin ja luin mimmoset työllisyysmahdollisuudet alalla on niin se kallisti mua taas sinne hotellipuolelle..


Olin vissiin vähän myöhään liikkeellä, mut kävin parissa haastattelussa ja lyötiin aikataulu lukkoon, koska kuulemma mun paperit ja olemus miellytti vaikka just sillon ei ollut ihan tarvetta harjottelijalle 😉
Piti mennä eka tekee työharjottelu yhteen Blu-hotelliin ja helmikuun alussa matkatoimisto Travellerille.
Näiden aikataulujen perusteella bookattiin sit meijän talviloma Serbiaan, et lopetan jossain hotellissa, käyn lomalla ja meen toimistoon, vaan suunnitelmat muuttu.
Tyyliin seuraavana päivänä kun oltiin ostettu lennot ne soitti mulle Travelleriltä et pääsisinkö alottamaan aiemmin, koska harjoittelijan jonka piti tulla ei koskaan tullutkaan.
Sovittiin et teen marraskuusta helmikuuhun siellä ja meen sit hotellille, tää sopi kaikille ja sain jopa pitää mun talviloman ilman mitään mutinoita! 🙂
Sattu vaan harmillisesti juuri matkamessujen aikaan loma, mutta pääsin mä käymään siellä silti pe:na meijän toisen harjottelija Emman kanssa.

Mä viihdyin niin hyvin siellä toimistolla että loppujen lopuksi en sitten mennyt muualle enää harjoitteluun vaan suoritin kaikki mun tutkinnon osat Travellerillä!
Kun mä olin ollut siellä jonkin aikaa harjoittelussa niin Nadja ja Mari kysyi multa kiinnostaisiko mua lähteä vetämään joko Kiova-Tsernobylin tai Kiova-Ohjustukikohta-Odessa reissua.
Olin ihan äimänä et mitä minäkö??
Kyllä kiinnosti ja kyllä, mä olin ihan kauhusta kankeenakin et kuin pärjään kun en oo koskaan ollut matkanjohtajana.
Koska mulla oli tunnit täynnä niin tein sinne sit kolme päivää viikossa paikan päällä ja zoomailin wordpressiä ja opiskelin Ukrainan reissua varten kotona.
Reissu meni hyvin vaikka jännittikin pirusti!
Anne (Metallia Matkassa) oli ollut myös Travellerillä aiemmin harjottelussa ja matkanjohtajana, kyselin muutamia vinkkejä ja sainkin niitä, kiitos vielä!
Hyvä pointti oli huolehtii et jengillä on vettä tarpeeksi ja ostelinkin niitä meille muun muassa extrana bussiin mukaan!


Heti ton Ukrainan reissun jälkeen oli mun viimenen arviointi ja kiitettävä sieltäkin napsahti- en koskaan saanut kiitettäviä normi koulussa joten pitää vähän tuuletella nyt 😉
Lisäksi sain ihanaa palautetta sekä Travellerin porukoilta että mun matkalla mukana olleilta <3

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mun hommiin kuului muun muassa posti, viisumihakemukset ja niiden läpikäyminen, kirjaaminen, eri konsulaateissa käynnit ym. viisumiasiat, nettisivujen päivitys, asiakaspalvelu puhelimessa, sähköpostilla ja face to face, erilaisten matkapakettien tekeminen, lentojen ja hotellien etsiminen, varaaminen,
säätäminen jne.
Todella mielenkiintosta tekemistä & toimistolla oli kiva olla, joten siinäpä syy miksi mä sinne jäin reiluksi kuudeksi (6) kuukaudeksi.
Jos siis opiskelet matkailualaa ja haluat hyvän harjottelupaikan, missä pääset tekemään kaikenlaista niin suosittelen Travelleriä!

PS
Oon reissannu paljon mut en koskaan tarttenut viisumia mutta nytpä osaan 🙂
Ihan vaan vinkkinä jos tarttet viisumia / jelppiä niiden tekemisessä niin Travellerin sivulla löytyy hyvät ja selkeet ohjeet viisumien (etenkin Kiinan mutta myös muidenkin) hakuun!
Ja huippumatkoja, ennen jo tonne harjotteluun pääsemistä olin käynyt tsekkaamassa matkatarjontaa, Trans-Siperian junamatka, Pohjois-Korea (ei ehkä ihan kovimmassa huudossa just nyt), Georgia, Ukraina..
Ja pakko mainita toi Balkanin kiertomatka
Se on mun käsialaa koko matka 😉

PPS
Vaikka mä en vielä ole työllistynyt kokonaan alalle niin en silti mistään hinnasta vaihtas tota koulutusta pois! Jos sua kiinnostaa niin hae kouluun ihmeessä.
Mut älä sano haastattelussa et haet alalle sen takia et pääsee matkustaa tai sen takia et haluut muuttaa Saksaan (näitä oli meijän ekassa ryhmähaastattelussa ja seuraavassa ei näkynykkään)..
Nää asiat ei tapahdu sulle sen takia et oot käynyt matkailualan koulutuksen, se ei oo mikään hokkupokkus-koulutus vaan antaa sulle mahdollisuuden ja alun, käytä ne hyödyksi!!
Et tiedä minne päädyt, mäkään en olis uskonut sillon vetäväni ryhmää Ukrainassa ja nyt oon tehnyt sen jo tänä vuonna kahdesti!
Se mitä mä teen ensi vuonna on vähän stailauksessa just nyt eli vinkkejä otetaan vastaan! 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Eveliina / Korkkarit rinkassa 20.10.2017 at 20:10

  Kiinnostava tarina opinnoistasi. Itsekin valmistun ensi keväänä yliopistosta matkailu sivuaineena. Olen jo innokkaan kauhuissani selannut tulevia työmahdollisuuksia, aikamoinen hyppy siirtyä kokonaan työelämään! Kaikki aina kuitenkin järjestyy, niinkuin sinullakin. 🙂

  • Reply Mimmu 22.10.2017 at 19:49

   Kiitos 🙂
   Ja tsemppiä loppurutistukseen sulle!!
   Sulla on vissiin vähän pidemmät opinnot takana kun mun puolitoista vuotinen?!

   Mitä työkuvioihin tulee niin tietty vähän hirvittää, ja moni sanoikin että miksi lähdin opiskelemaan alaa jonka työmahdollisuudet on hyvin pienet.
   En ehkä ole vielä alalla kokopäiväisessä työssä mutta uskon kyllä että asiat järjestyy 🙂
   Sitä paitsi ilman tota koulua en olisi päätynyt työharjoitteluun Travellerille, enkä olisi päässyt vetämään kahta ryhmää Ukrainaan..

   Matkatoimistoista jokunen lopetti viime vuonna, tulevaisuudessa valitettavasti varmaan useampikin.
   Hotellit on taas oma lukunsa.
   Helsinki-Vantaan lentokentän lähelle aukeaa maaliskuussa taas uusi.
   Muutama meijänkin ryhmästä työllistyi suoraan omiin harjoittelupaikkoihinsa hotelleissa 😉
   Sitten on nuo sataman lähtöselvitys työntekijän työt, niissä kuten noissa turvatarkastus hommissa lentokentällä on vaan huonot työajat. Tai no joillekkin sopii, mutta kun käytiin tutustumassa niin esimerkiksi Länsisatamassa oleva nainen kertoi meille että hänellä on aamulla 3-4 tuntia töitä ja sitten vapaata kunnes taas illalla tulee sinne 3-4 tunniksi.
   Tavallaan olet siis kiinni siellä koko päivän mutta saat vain 6-8 tunnin palkan.
   Mutta hänelle se sopi.
   Sitten on tietysti noita pohjosen kausityöpaikkoja eri paikkoihin, nytkin taitaa olla avoimia paikkoja sinne aika reippaasti.
   Vähän riippuu minkalaista työtä oot hakemassa?!

   • Reply Eveliina / Korkkarit rinkassa 22.10.2017 at 23:17

    Joo, yliopisto tutkintoa yritän saada ulos. Siitä on noin 70/300 matkailuopintoja. 🙂
    Sainkin hetki sitten myöskin tarjouksen päästä lähtöselvitykseen töihin, mutta juurikin nuo työajat olivat todella inhottavat. Ehkä se sopii joillekin, että töitä on kahdesti päivässä. Matkailualan työt ovat Suomessa pääosin pohjoisessa, siellä pääsisi varmasti mielenkiintoisiin tehtäviin. Kiinnostaisi myös mennä ulkomaille töihin, jolloin kehittyisi samalla kielitaito.

    • Reply Mimmu 24.10.2017 at 17:10

     Noi lähtöselvityksen työajat on kyllä aika kurjat.
     Meistä ei tainnut ketään sitten loppujen lopuksi edes mennä noihin paikkoihin, juurikin kun jäi mietityttämän tuo työaika.
     Osalla on vielä porukoista perhettä niin tuo ei oikeen toimisi sen kanssa.
     Pohjosessa on kyllä laajin skaala duuneista mistä valita, sinne on haettu rinnetyöntekijöitä, hotelliporukkaa, eräoppaita..
     Pk-seudulla sitten enemmän tuota hotellipuolta.
     Tai jos norjankielen taito löytyy niin Detour haki juuri heidän toimistoon työntekijää, tosiaan pitäisi puhua sujuvaa norjaa- joten jäi tuo paikka hakematta 😀
     Ulkomaat kiinnostaa kyllä kanssa & ollaan siitä useammankin kerran mietitty et jos Jani pystyis tekemään duuninsa sieltä käsin niin voisi lähteä & mä ettisin sitten paikan päältä jotain.. Vielä ei olla noin isoja päätöksiä tehty mutta…

     Tsemppiä vielä koulun kanssa ja onnea työnhakuun kun tulee ajankohtaiseksi!! (y)

 • Reply Anne | Metallia Matkassa 22.10.2017 at 20:43

  Nyt sitten vaan alan töitä hakemaan. 🙂 Keski- ja Etelä-Euroopasta ainakin löytyy jonkin verran matkailualan töitä, joissa haetaan nimenomaan suomenkielisiä työntekijöitä. Suomessa matkailualan työt on usein niin kiven alla, että sen takia lähdin itse Puolaan töihin.

  Kun aikoinaan hain itse kouluun ihmettelin, miksi haastattelussa pitäisi vältellä sanomasta sitä, että tykkää matkustaa. Eihän matkailualalla työskentely tarkoita sitä, että pääsee matkustamaan tietenkään (se on todellakin päinvastoin), mutta jos ei ole ollenkaan itse matkailija-tyyppiä, niin miksi alalla haluaisi tehdä töitä? Kyllä mielestäni matkailualalla pitää olla töissä henkilöitä, jotka ovat myös itse todella intohimoisia matkailusta – silloin toimii yleensä myös hyvänä inspiraationa asiakkailleen. Toki työnantajan puolesta voi olla vähän nihkeää, jos työntekijä on koko aika matkoilla. Mutta mitä muuta voi odottaa, jos joutuu esim. päivät pyörittelemään lentovarauksia. Väkisinhän siinä tulee matkakuumetta. 😉

  Kiitos vielä linkkauksesta ja kiva kuulla, että vinkeistä oli hyötyä! 🙂

  • Reply Mimmu 24.10.2017 at 16:58

   Jep, pari verkkoa on jo vetämässä ja uusia mahdollisuuksia haistelen 😉
   Oon nähnyt yllättävän paljon työpaikkoja Puolaan, viimeisin oli Katowiceen.
   Ja Espanjassa taitaa olla nyt toi puhelinboomi päällä- asiakaspalveluhommia Aurinkorannikolla 😀
   Mitä sä muuten teet Puolassa??

   Laitoin hakemukseen ja sanoin meijän ryhmähaastattelussakin että haen koulutukseen, koska matkustus on mun intohimo, en vois elää ilman jonkin sortin matkoja (vähän dramaattista mut anyway 😉 ), oon nähnyt paljon kaikenmoista mut paljon on nähtävää, tykkään tehdä roadtrippejä & haluun ottaa venäjän kielen haltuun, koska siinä on tulevaisuudessa hyötyä..

   Et haluun päästä kouluun jotta saan jalan tän alan oven väliin koska muuten sinne on hankala päästä, haluan ammatin alalta jossa voin tehdä jotain joka on mun juttu, koska tykkään tehdä ihmisten kanssa töissä (vaikka en kaupan kassalla olosta nyt niin nautikkaan) & tykkään jeesata ihmisiä matkojen suhteen..
   Ja varmaan kaikkea muutakin mitä paniikissa mieleen tuli 😀

   En siis sano että vältä sanomista, kannattaa ehdottomasti tuoda oma kiinnostus esiin mut ei niin et ainoo syy tulla et pääee matkustaa tai asuu ulkomaille…
   Osalle oli kyllä aikamoinen realitycheck kun tajus et tälläkin alalla joutuu oikeesti tekee töitä ettei ovet aukee maailmalle noin vaan.
   Silti, työllisyystilanteesta huolimatta mä en vaihtas tota koulutusta mihinkään ja tää ”vaikeus” saa mut ehkä haluamaan alan hommiin vaan enemmän..

   Tuolla Travellerillä oli paha kun tehtiin noita matkasuunnitelmia – ja varauksia asiakkaiden kanssa niin tuli semmonen fiilis just et mäkin haluun… voi kun pääsis tonne ja tonne..!!
   Se on ihan kamalaa vaikka musta onkin hauska auttaa ihmisiä kohde valinnoissa ja ettii niille tietoa eri paikoista!!

   Tää Bransonin tyyli kuulostas musta ihan huipulle:
   ”Virginillä on rajoittamattoman vuosilomakäytäntä työntekijöilleen. Ehtona siellä oli tolle että kunhan duunit tulee hoidettua niin lomaa ei rajoiteta”.
   Musta tää olis aivan loistava!! Mieti mikä motivointi!!
   Tää toimis mulla kyllä ihan loistavasti!! MR Branson palkkaa mut 😉

   Eipä mitään. Vähintä mitä voin tehdä siitä jeesistä toukokuussa.
   Joku muu olis voinu jättää vastaamatta mutta sulta sain nopeasti vastauksen sekä hyviä vinkkejä!
   Toki niinkun sanoin Mari ja Nadja kertoi kaikenlaista mutta ne on ollut niin pitkään hommissa joten niillä on niin eri tatsi tähän kun tämmösellä alottelijalla 🙂

   • Reply Anne | Metallia Matkassa 25.10.2017 at 07:53

    Olen täällä töissä yrityksessä jolla on asiakkaana matkailualan yritys, jolle hoidetaan asiakaspalvelua puhelimitse ja sähköpostitse lentovarausten parissa. Siirryin taannoin muihin tehtäviin enemmän taustalle, mutta aluksi aloitin ihan normaalina virkailijana. 🙂

    Toivottavasti sulla tärppää työkuviot. Tsemppiä tulevaan!

    • Reply Mimmu 25.10.2017 at 12:27

     Kiitos tsempistä 🙂

     Kuulostaa kivalle toi sun homma siellä! Just semmosta mitä itekkin haluaisin tehdä!!
     Kuulostaa sille että viihdyt siellä hyvin, mahtavaa!!!

     Reissurikasta loppuvuotta \m/

 • Reply Sandra 23.10.2017 at 16:25

  Olipas siinä historiaa. Toivottavasti löytyy sopivia työpaikkoja tulevaisuudessa 🙂
  Millaisia paikkoja olet miettinyt?

  Itse harkitsin jossain vaiheessa matkailualan opintoja, mutta sitten tuli täysi kyllästyminen päivittäiseen face-to-face työskentelyyn asiakkaiden kanssa, joten ajattelin pysyä jossain muissa hommissa.

  • Reply Mimmu 24.10.2017 at 17:35

   Ymmärrän kyllä!
   Mä tykkäsin toimistotyöstä, senkin takii et oon tehnyt aiemmin & tykkään rennosta ilmapiiristä ja siitä et voin tehdä asioita omaan tahtiin, ilman et joku kertoo mulle millon saan käydä tauolla/vessassa/syömässä tm. kuten noissa kaupanalan hommissa joita oon tehnyt extrana. Ja ne asiakkaat onkin sitten oma lukunsa – morjens..

   Toimistotyössä tein pääasiassa tietokoneen välityksellä töitä plus tietty noi puhelut ja asiakaskäynnit, mut ne ihmiset on ollut pääosin tosi mukavia.
   Popparipuolella vähän ollut vaativampiakin tapauksia, matkatoimistossa rennonpia!
   Tosin kyllä sielläkin osataan vaatia 😀
   Viimesimmässä noi konsulaattikäynnit oli oma kiva lisänsä, otin sen myös liikunnan kannalta & se toi hyvän breikin työpäivään, jakso itekkin paremmin kun ei istu 8h suoraan sisällä 🙂
   Ja tuli nähtyä Helsingin osia joissa muuten ei oo tullut pahemmin käytyä 🙂

   Edelleen mua siis kiinnostaa enemmän jonkin sortin toimistotyö kun esimerkiksi toi hotellipuoli.
   Se vaan jotenkin ei tunnu mun jutulta ollenkaan..
   Ainakaan semmosessa paikassa missä on satakunta huonetta, pitää vetää puku päälle, hillitä luonnetta ja olla hiljaa 😀
   Jos joku majotuspuolelta pitäs valita niin luulen et tykkäisin ehkä jostain B&B tyylisestä rennosta paikasta, missä olisi vain jokunen huone?!

   Jos ihan unelmiin uppoudutaan niin sillon se olisi ehdottomasti jotain missä saisin tavata ihmisiä, ottaa kuvia, kirjoittaa juttuja, käydä tsekkaamassa uusia paikkoja, tehdä matkavarauksia asiakkaalle tai oma majatalo ulkomailla. Girl can dream, right?! 🙂

   Oon tähän lisäksi jäänyt vähän miettimään josko olisi jotain kursseja tai joku koulutus joka tukisi näitä, saisin lisää oppia ja uusia näkölulmia..

   Mitä hommia sä teet?!

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 28.10.2017 at 17:10

  Hienoa, että oma ala on löytynyt ja myös harjoittelupaikka Travellerilla järjestyi noin hienosti! Harjoittelussa on tosiaan hyvät mahdollisuudet näyttää osaamisensa ja päästä työllistymään samaan firmaan opintojen jälkeen. Omassa työssäni olemme palkanneet monia hyviä harjoittelijoita, jopa parikin vuotta harjoittelun jälkeen, kun on sopiva paikka auennut tai tarvittu lisätyövoimaa. Hyvät tyypit jäävät aina mieleen!

  Tätä lukiessa tuli mieleen sellainen villi ajatus, että mitä jos suunnittelisit jokusen kiertomatkan kohteisiin, jotka tunnet hyvin ja möisit nämä opastettuna erikoismatkana matkanjärjestäjille tyyliin keväinen kietomatka kohteeseen X? Yrittäjyyttä ja markkinointia voisi opiskella esim. verkko-opintoina avoimessa AMK:ssa, joissa jo 5 op:n kokonaisuuksista saa hyvän pohjan aiheeseen ja tätä voi syventää vielä esim .avoimessa yliopistossa 15 op:n kokonaisuuksina. Itse olen täydentänyt aiempia tutkintoja näillä AMK:n ja yliopiston verkkokursseilla ja olen tykännyt niistä todella paljon, kun ne on voinut suorittaa muun arkirumban ohella itselle sopina aikana ja paikasta riippumatta.

  Tsemppiä ja onnea urapolun jatkoon!

  • Reply Mimmu 13.11.2017 at 20:32

   Hei mahtavaa!!
   Eipä tullut mieleen itselleni tuo, ei ollut ihan turhan villi ajatus!!!! Tätä täytyy zoomailla!!
   Kiitos!!!
   Musta on ihana kun löytyy tsemppaavia ihmisiä, jotka haluaa auttaa ja tukea muita (Y)
   Samoin tuo yrittäjyys ja markkinointi avoimessa olisi aika mielenkiintoinen ajatus!
   Jälleen ajatus joka ei olisi ihan heti tullut omaan mieleen!! Tupla-kiitos!!

   Mitä tulee tuohon Travellerin harjoittelupaikkaan niin olisivat mielellään ottaneet sinne töihin, mutta se finassi-puoli, varsinkin kivijalka-matkatoimistoilla ei ole varmastikkaan helppoa nykyään.
   Sain kyllä valtavan määrän työkokemusta ja tehdä niitä oikeita työtehtäviä & pääsin mukaan eri tapahtumiin sekä tuonne Ukrainaan!
   Edellinen työpaikka tosiaan aukesi työharjoittelun kautta, joten musta on kurjaa kun moni kokee että työharjoittelu on vaan pakkopullaa. Mä tykkään työharjoitteluista koska ilman niitä ei saisi sitä kokemusta & koskaan ei tiedä mihin päätyy (kuten omassa tapauksessa 😉 )

   Kiitos vielä tsempistä & ideoista, jään muhittelemaan näitä myös!!

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 28.10.2017 at 17:12

  Olipas mielenkiintoista lukea toisen opinnoista matkailualalta – hauskaa oli vertailla omiin opintoihin ja löytyipä sulta muutama tuollainen kohta, jota olisin itsekin halunnut sisällyttää meidän matkailun koulutusohjelmaan.

  Onneksi Karelia-ammattikorkeakouluun Joensuussa ei ollut ainakaan 2010 vuonna kielitesteissä ruotsinkieltä, en varmaan olisi päässyt opiskelemaan ollenkaan. 😀

  • Reply Mimmu 13.11.2017 at 21:14

   Mitä?! Samis siellä 🙂
   Täytyypä tulla kurkkaaamaan sun kokemuksia!! Mitä mun koulutuksessa oli mitä sulla ei ollut??
   Mä olisin viihtynyt tuolla koulutuksessa vielä toisenkin puolitoista vuotisen, eli mielipide koulun suhteen on totaalisesti muuttunut (no ainakin tän alan kohdalla osui ja uppos) 🙂

   Mäkin olin varma että tyssää tohon ruotsiin, mutta ei…
   Oli vaan niin hassua joutua edistyneeseen ryhmään kun ei meistä kukaan handlannut sitä kieltä..
   Mutta olihan meillä hauskaa tunneilla, mutta en voi sanoa oppineeni siellä mitään fiksua ja en todellakaan pärjäisi duunissa sillä..

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 28.10.2017 at 19:57

  Kiinnostavaa lukea miten oletkaan päätynyt opiskelemaan matkailua. 🙂 Ja vinkkinä sanoisin vain, että ota itsellesi hetki aikaa ja mieti millainen olisi unelmatyösi, mihin sinulla on eniten intohimoa – sen jälkeen ei kun vain hakemaan ja tähtäämään niihin unelmahommiin.

  • Reply Mimmu 13.11.2017 at 21:23

   Kiva kun luit!! Mutkien kautta, mutta uskon että asiat menee (yleensä) niinkun niiden kuuluu mennä!

   Itseasiassa niin oon tainnut osittain vahingossa tehdä ton sun vinkin mukaisesti 🙂
   Oon tehnyt nyt noita extraaja-hommia – tyyliin että varaan itse työvuorot jotka sopii mulle ja lopun ajan olen sitten ”omistanut” eri paikkojen zoomailuun, sen oikean työn hakemiseen & tälle blogi-harrastukselle.
   Tiedän että mulla olis duunia tolla kaupan alalla, mutta se ei ole sitä mitä mä todella haluan ja en halua viettää seuraavia 30 vuotta tehden duunia vaan duunin takia..
   Monen mielestä sitä on se elämä ja sen mukaan mentävä, mutta mä en halua..
   Joten koitan tässä miettiä mikä ois just se mun juttu ja lähteä toteuttamaan sitä!!
   Mun käy kyllä kateeksi, kun on ihmisiä jotka tietää jo skidinä mitä haluu tehdä..

 • Reply Joanna Sormunen 29.10.2017 at 18:57

  Mielenkiintoinen postaus. Itse asun Ecuadorissa joten tuli heti mieleen että järjestetäönköhän tänne matkoja. Täällä olisi todella paljon matkailijoille nähtävää jankoettavaa.

  • Reply Mimmu 13.11.2017 at 21:26

   Kiitos 🙂

   Ei varmaan tehdä?!
   En oo kyllä tosin seurannut nyt matkatoimistojen tarjontaa, täytyypä tsekata!!
   Ecuador on varmasti mielenkiintoinen!! Oon nähnyt upeita kuvia sieltä!!
   Haluaisin itsekkin käydä siellä!!
   On sulla erikoinen asuinmaa,miten sä sinne päädyit / mitä teet siellä??

  Leave a Reply