Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesäloman 2021 kooste: Roadtrippailua Euroopassa!

Nyt on melkeen kuukausi siitä kun tultiin kesälomalta 2021 kotiin, mutta jo tuntuu sille että toinen samanlainen loma olis tarpeen! 😅
Ihan extra hurjaa ollut vauhti tuon loman jälkeen.
Kuulin jo lomalla että mun mahdolliset työtehtävät tulee lisääntymään ja ne lisääntyikin ei tuplasti, triplasti vaan ihan megasti. No hyviähän uutisia noikin on mun kannalta ja noiden uusien tehtävien vuoksi pääsin sitten matkustamaan myös ekaa kertaa elämässäni Sveitsiin.
Tämä reissu tuli yllättäen ja olin jo matkalla pari viikkoa heti lomalta paluun jälkeen.
Sveitsistä kerron sitten myöhemmin lisää (muutama kuva tuli otettua of course vaikka lomalla en ollutkaan).

Unkariin – paluu Balatonin kotiin & roadtrippailua ympäri Unkaria
Meijän kesäloma 2021 varovaiset suunnitelmat oli päästä Unkariin ja varattiin taas jo hyvissä ajoin vaki majapaikka keväällä.. Heinäkuussa rupes näyttää sille että tää korona-show pilaa meijän lomasuunnitelmat ja nuo viikot elokuun puoliväliin jollon loma alko oli kyllä hemmetin stressaavat.
Edellis vuonna 2020 reissattiin Baltiassa kun ei ollut varmuutta pääseekö Puolan läpi ajaa takasin vai ei ja sit oli se talonosto prosessi vaiheessa niin Baltia oli fiksu vaihtoehto siinä..
Mutta nyt vuonna 2021 haluttiin ehdottomasti päästä takas Unkariin, jotenkin loma ei oo loma ilman Unkaria. Ja kun päästiin sinne niin ei lähdetty kolmeen viikkoon mihinkään!


Oli eka mietitty et ajettas Banja Lukaan (Serbitasavaltaan) kattoo yhtä koiraa jota ollaan adoptoimassa ja Serbiaankin teki mieli, mut järki sano et pysykää EU-alueella nyt ja päädyttiin kiertää Unkaria suurin osa lomasta. Ei kyllä haitannut yhtään! Oli mahtava korona vapaa loma, sekin oli yksi syy miksi jäätiin Unkariin pidemmäksi aikaa. Hommat toimi, eikä ollut mitään pelleilyjä passien tm. kanssa!!

Vierailtiin eri kaupungeissa Unkarissa, nähtiin upeita paikkoja ja yksi tylsäkin, vietettiin 11 yötä Balatonista, drinksuista ja auringonlaskuista nauttien, vierailtiin viinilaaksossa ja käytiin tsekkaa pääkaupunkikin ekaa kertaa, ai niin ja pääsin testaamaan paikallisen sairaalankin silmän takia.
Siinä loma Unkarin osalta super tiivistettynä.

Ajettiin meijän normaali reittiä tonne Via Balticaa pitkin.
Eka yö oltiin Pasvalyksessä Liettuassa ja kaiken stressailun jälkeen kun oltiin päästy matkaan niin nukuin ekan yön kuukausiin sikeesti ilman heräämisiä yöllä tai ilman melatoniinia.. Ja niin väsynyt olin etten muistanut edes tarkistaa onko hotellihuoneen ovi lukossa, ei ollut..
Tosin äkki nukahtaminen saattoi johtua myös siitä, et edellis yön jouduin ravaamaan Mellin (meijän koiran) kanssa ulkona useita kertoja kun sillä oli vatsa sekaisin.
Sillä ei oo ollut mitään vatsajuttuja vuoteen ja nyt kun oli niin sain tosiaan parin tunnin yöunet.
Laivalla oli kyllä hytti mut aika meni venatessa koronatestiin (elämämme ekoihin) ja niiden tulosten saamiseen. Eipä niitä kysytty missään, edes Virossa vaikka jotkut niin väitti..

Kuten kuvasta näkyy niin oon ihan ryytynyt vaikka super happy kun loma alko ja oltiin vihdoin tien päällä (jossakin päin Latvia-Liettuaa elokuussa 2021).


Liettuasta ajettiin pakosta Tsekkeihin, joka ei oo kummankaa suosikkimaa.
Ei oltais nytkään haluttu mennä sinne, mut oli pakko eri maiden koronarajoitusten vuoksi.
Toka yö oltiin Ostravassa erikoisessa ja hyvin kovapatjaisessa hotellissa ja nautittiin ajomatkan päätteeksi super kylmät oluet ja saatiin jopa oikeaa ruokaa hotellin ravintolasta.
Ajopäivillä tulee syötyä usein Hesessä tai sitten huoltoasemien hodareita sekä pussikaupalla kuivalihaa joten muu ruoka oli tervetullut.


Tosin jostain JP sai jonkin vatsataudin (sillä ei yleensä oo vatsakipee ja eikä okseta), ja ainoo mitä oltiin eri ruokaa syöty tuona päivänä oli toi rafla. Yleensä maistellaan toisen annoksia mutta nyt ei.
Tosin se on voinut tulla vaikka jostain eri hodarimakkarastakin, ei voi tietää..
Onneks se meni ohi ja pysty ajaa meijät Unkariin.
Mä en oo koskaan ajanut ulkomailla enkä halunnut sitä tehdä nytkään..

Alunperin oli tarkotus alottaa meijän loma Balalla maanantaina, koska meijän asunto oli vapaana vasta silllon. Normaalisti ollaan ajettu (siis JP) sinne sunnuntaiksi.
Meinattiin ajaa Tsekeistä johonkin Unkarin puolen kaupunkiin yhdeksi yöksi, mutta onneksi viestiteltiin meijän vuokraukon kanssa ja se sano et sillä on yksi (eri) huone vapaana.
Ajettiin siis riemumielin suoraan ”kotiin” Balatonille, jossa oltiin 10 yön sijaan 11, mikä ei kyllä haitannut yhtään. Saatiin relaa ja vaan nauttia kaikesta rauhassa.
Eka viikko meni totutellessa lomaan, elämään ilman kellonaikoja, deadlineja ja meilin tsekkauksia sekä opetellen olemaan tekemättä yhtään mitään (helpommin sanottu kun tehty).
Tehtiin päiväajeluita, käytiin tsekkaa linnaa, eläintarhaa, käveltiin käsi kädessä ilman suuntaa, ajettiin rantaa pitkin auton kattoikkuna auki 😍

Kaupungit jossa käytiin Unkarissa

– Siofok
– Szekesfehervar
– Veszprem
– Kaposvar
Zalakomár
– Keszthely
– Szigliget

– Tapolca
– Budapest
– Eger

Osassa yövyttiin, osassa ei, osa oli vaan päiväretkiä (+ muutama pikku mesta jossa stopattiin niin en edes listannut tähän).
Noista Szekesfehervar, Kaposvar, Tapolca, Budapest sekä Eger oli ekoja kertoja.
Szekesfehervarissa käytiin tsekkaamassa linna päiväretkenä Siofokista.
Kaposvar valittiin Tapolcan lippujen vuoksi, mutta vähän uteliaisuudestakin ja oli kiva kaupunki jossa sai aivan mahtavaa ruokaa ja palvelua sekä nähtiin rottalauman valloittama saareke ja jotakin fretti-tyyppisiä eläimiä luikkimassa kadulla illalla kun käveltiin syömään..


Ollaan oltu Keszthelyssä aiemmin ja se oli musta sillon jo tylsä verrattuna Siofokiin (tai esim Balatonfurediin jne), mutta päätin antaa uuden tsänssin kun JP halusi käydä siellä.
Oli kyllä täysin turha stoppi, ollaan molemmat samaa mieltä että oli ihan rahan ja ajan hukkaanää 2 yötä siellä (majotus, ruoka ja muutenkin kaupunki kusi..)
Ennen Keszthelyyn menoa stopattiin Zalakomarissa, buffalo farmilla (kuvassa vasemmalla ylhäällä).


Szigligetin linnotuksella (kuvassa ylhäällä vaemmalla) käytiin uudelleen tuon Tapolcan reissun yhteydessä. Jyrkkä nousu mutta huikeet maisemat!
Ja Tapolcaan mentiin sen souteluluolan vuoksi, jonne piti ostaa liput etukäteen jos halusi päästä sinne, se oli todella suosittu! Tapolca oli aivan hurmaava ja harmittaa ettei oltu siellä yötä Keszthelyn sijaan.


Budapest tuli mukaan vähän uteliaisuudesta, ollaan useita vuosia käyty Unkarissa ja ajettu ristiin rastiin maata, muttei olla koskaan käyty (ei edes päiväreissulla) Budapestissä.
Fiilikset kaupungin suhteen on vähän ristiriitaset, oli ihan hienoja paikkoja mutta kallista ja paljon ihmisiä. Jotenkin tuntu ahdistavalta tulla pikku kaupungeista tonne ruuhkan keskelle..
Lisäksi siellä oli moni nähtävyys remontissa, mutta käytiin käppäämässä ympäriinsä, jokiristeilyllä ja mm. Memento Parkissa jossa on patsaita kommunistikaudelta.
Vähän kuin Druskininkaissa oleva Grūtas Soviet Sculpture Park, jossa käytiin kesällä 2020.

Budapestissä ajettiin Egeriin joka oli Unkarin loman päätös ja just paras siihen!!
Jotenkin on mennyt Eger ohi aiemmin ja nyt kun bongailin mun Google Mapsin haluan käydä kohteita niin Eger oli yksi niistä. Egerissä olis viihtynyt kauemminkin, ihana pikku kaupunki ja se viinilaakso, josta kaupunki on tunnettu.. oh boy! 😋

Harmitti todella lähteä Egeristä, mutta myös koko Unkarista.
Ajettiin Slovakian läpi Pohjois-Puolaan jossa yövyttiin meijän yhdessä vakimestassa Suwalkin alueella.
Toikin on paikka jonne haluaisin mennä pidemmäksi aikaa, siellä on kartan mukaan hienoja patikointi alueita. Lisäksi Suwalki Plaza on oiva shoppailupaikka ja löytyypä myös indoor kartingkin sieltä.
Tällä reissulla ei käyty missään ajamassa, koronan sekä JP’n jännetuppi-käpälän vuoksi.

Loppupäivät lomasta vietettiin Riiassa, en todellakaan muista monesko kymmenes kerta oli mutta sinne oli kiva palata, vaikka koronarajoitteinen sitten olikin.
Käytiin silti syömässä kunnolla ja kattoo KHL:ää sekä maistaa ginejä.
Riika on meijän Baltian koti, ollut jo vuodesta 2011, siitä lähtien ollaan käyty siellä useamman kerran vuodessa, yhtenä vuonna tais olla peräti 5 kertaa..


Muuten toi loppuloma Unkarin jälkeen ei ollut niin loma-lomaa kun oli kaiken maailman säädöksiä ja maskipakkoja mitä lähemmäs kotia tultiin.
Eikä kotiinpäin ajo ei oo koskaan mukavaa näiltä reissuilta kun tietää et seuraavaa kunnon lomaa pitää odottaa taas melkeen vuosi ja etenkin nyt kun ei tiedä pääseekö sillon ja mihin…
Sais tää korona-paska jo loppua. Mutta en mä valita, vaikka loman loppu aina harmittaakin!

Viime vuoden ei Unkarin lomasta johtuen niin tää loma tuntu jotenkin ihan superille.
Otettiinkin sen kunniaksi Balatonilla skumppaa ja poltettiin sikari ekana oikeena loma-iltana.
Oli meinaan kyllä todella kaivattu, odotettu ja ansaittu loma!
Tuhansia kuvia, hirvee määrä uusia paikkoja ja juttuja kerrottavaksi!
Eli pysy kuulolla! Kunnon matkakertomukset ja stoorit eri kaupungeista + matkabudjetti tulossa asap.

Update: Instan puolella oonkin jo jakanut osan Balaton kuvista mm. Siofokista sekä Szekesfehervar linnasta, lisää tulossa! Tsekkaa siis 666places  ja jos et jo seuraa niin tervetuloa mukaan!
Kuvia ja juttuja tulossa lisää tältä reissulta sekä monista muista paikoista kuten Viipurista ja Kaliningradista josta en oo niitä kerennyt vielä jakamaan.

~ #welovebalaton terveisin Mimmu ~

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 6.1.2022 at 22:07

  Mielenkiintoista päästä lukemaan Unkarista tarkemmin, kun me ollaan käyti siellä ainoastaan Budapestissa. Me kyllä tykätään siitäkin kaupungista kovasti, niin pitää ehkä seuraavaksi tutustua maahan muutenkin kuin vain Budappestiin. Balatonista ollaan kyllä kuultu paljon suosituksia paikallisiltakin.

  • Reply Mimmu | 666places 12.1.2022 at 15:49

   Mulla oli taas ihan eka kerta koskaan Budapestissä.
   On pitänyt käydä aiemmin, mutta jäänyt kun ei ole sitten malttanut lähteä tuolta järveltä mihinkään!
   Oli kyllä pikkunen shokki tulla suurkaupunkiin kun nuo aiemmat kaupungit oli aika pikkuisia.
   Suosittelen ehdottomasti lähtemään kiertämään muutenkin Unkaria.
   Siellä on upeita paikkoja!
   Tervetuloa lukemaan lisää!
   Tässä juuri koostamassa juttuja sieltä!

 • Reply Ne Tammelat 13.1.2022 at 15:28

  Meillä taitaa olla vähän samanlainen suhde Tanskaan kuin teillä Unkariin. Sitä maata on tullut kierrettyä ja tutustuttua kaikkea muuta kuin Köpikseen. No, vähän siihenkin. Kiva, että reissunne onnistui, on tää kyllä jännää aikaa elelleä.

  Meitä kiinnostelee kovasti lähteä omalla autolla Eurooppaan, joten pitääpä lukaista muitakin teidän juttuja, kun reissu tulee ajankohtaisemmaksi. Tsekkeihin sellainen tärppi kun Broumov, meidän blogissa juttua sieltä. Kiva pikku kaupunki visiitille ja taatusti eksoottinen yöpaikka, jos kiinnostaa majoittua entisessä luostarissa (Klaster Broumov).

  • Reply Mimmu | 666places 14.1.2022 at 14:09

   Näyttää olevan, muistankin että olen lukenut monia teidän reissujuttuja juurikin Tanskaan liittyen.
   Tanska on taas mulle ihan tuntematon (lukuunottamatta yhtä lentokoneen vaihtoa lukuunottamatta) eli niitä on myös senkin takia kiva lukea.
   Mulla on kuvia ja juttuja vaikka kuin, kunhan vaan saan ne kaikki naputeltua koneelle, joten hyvä jos teillä reissu vielä suunnitteilla niin saan sitten nuo tehtyä 🙂
   Nyt on tulossa budjetti postaus tuosta reissusta, viimeistelyä vaille valmis ja sitten pääsen koko reissun kimppuun.

   Tuo Broumov ei ole edes nimeltä tuttu joten käynpä kaivamassa lukulistallem kiitos vinkistä!
   Niitä on kiva saada ja etenkin tuommoinen erikoinen majoittumispaikka aina plussaa!!

 • Reply riitta reissaa 20.1.2022 at 16:22

  Unkari on upea! Historiaa, kulttuuria, luontoa, gourmeta. Ihan paras lomakohde, ja kohtuuhintainenkin. Ja hienoa, että road trip onnistui näinä hankalina aikoina!

 • Leave a Reply