#kesäloma2018

Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Hej1 25.7.2018 at 11:09

  Toi sun tuleva loma kuulostaa niin ihanalle! Kirjoitat niin hyvin aina jatka samaan malliin 🙂

  • Reply Mimmu 25.7.2018 at 12:54

   Hej Hej!

   Kiitos ihanasta kommentista <3 Kiva kun jaksat käydä lukemassa ja kommentoimassa 🙂
   Ihanaa kesän jatkoa!!

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 25.7.2018 at 15:10

  Kuulostaa hyvältä!

  Kesällä olisi mukavaa ehtiä tehdä vähän kaikkea: mökkeillä ja reissata, ja vielä jättää aikaa siihenkin, että voi tehdä extemopore asioita. Minulla on jo vuosikausia ollut se neljän-viiden viikon kesäloma, ja mielelläni siitä aina säästän myös talvelle, niin saa aurinkoa myös pimeän syksyn jälkeen 🙂

  • Reply Mimmu 26.7.2018 at 11:49

   No olis kiva tehdä kaikkea.. mä oon kesätyöhullu ?
   Tosin en omasta tahdostani, siinä vaan käy niin..
   Toiveissa olisi että ensi kesänä ei tarttisi enää vetää koko kesää töissä, vaan pääsisi tuonne mökin rauhaan ilman työstressiä tai muuta.
   Mun toive ois nyt saada pari päivää vapaata, ihan vaan olla ja tehdä omia juttuja (kuntoilu ja tää kirjottaminen) ja that’s it!!

   Mä oon pitänyt kanssa nyt viime vuosina tuon 3-4 viikkoa lomaa, Jani käy yhden viikon mökillä ja mua harmittaa tietty olla töissä koko ajan, joinakin vuosina oon pitänyt muutaman päivän vapaata, mutta tän kesän rahatilanne pakotti mut kaikkiin mahdollisiin työvuoroihin- mutta pääseepähän ainakin reissaamaan kunnolla!!
   Toi 5 viikon kesäloma ois tosi jees 🙂

 • Reply jossu 25.7.2018 at 19:27

  Olen kateellinen kuin pääset Montenegroon, sinne haluaisin palata.

  • Reply Mimmu 26.7.2018 at 11:43

   Mä oon kuullut niin paljon hyvää siitä (paitsi se ihmispaljous).
   Missä sä siellä kävit / onko vinkkejä?!

 • Reply Annukka || Ikkunalla 25.7.2018 at 20:43

  Hotellit tulee kyllä kalliiksi, jos useamman viikon aikoo viettää Helsingissä tai Euroopassa, ehkä Itä-Euroopassa voisi vielä saada kohtuulliseen hintaan, mutta satasilla tuskin silloinkaan selviää. Neljäksi viikoksikin kannattaa jo katsoa vuokra-asuntoa. Varsinkin pieniä asuntoja on kesäisin hyvin lyhyiksi ajoiksi saatavilla täällä Helsingissä, kun opiskelijat ovat kotipaikkakunnilla.

  • Reply Mimmu 26.7.2018 at 12:19

   Helsinki on kallis, mutta niin on Suomi ylipäätään.
   Käytiin synttärijuhlissa Varkaudessa ja hinta oli huoneesta yli satasen, yksi yö!
   Olihan siinä mahtava aamiainen mutta silti.

   Meillä on noilla reissuilla, joissa yövytään pidempään kun 1-2 yötä niin yleensä joku asunto.
   Majotus budjetti on näillä autoreissuilla ollut noin 50e/yö.
   Välillä on työn ja tuskan takana löytää sopiva paikka, välillä skipataan paikka ja etitään eri kohteesta, välillä löytyy kivasti vaihtoehtoja, toki matkustusajankohta vaikuttaa paljon.
   Voishan noita paikkoja bookata koko reissulle etukäteen ja edullisempaan hintaan, mutta kiva jättää vaihtoehtoja paikoille ja saa mennä ilman aikataulupakkoa.

   Tuolla Balatonilla jonne ajetaan ekana on meillä bookattuna tilava studio, on vähän kalliimpi kun tuo keskiarvo ja hinnat nousseet tälle vuodelle, mutta haluttiin just siihen paikkaan koska hyväksi todettu meille ja autolle.
   Mutta silti yö Unkarin suosituimmassa kesäkohteessa maksaa n. 73€ / yö vähemmän kun yö Helsingissä..
   Eikä ne muualla Suomessa mitenkään halpoja ole.
   Mitä vielä tulee tohon Helsinki vertailuun, niin otin sen vaan esimerkiksi kun ihmiset ihmettelee tuota ulkomaanmaan-matkustusmahdollisuutta kun ”heillä” on varaa reissaa vaan kotimaassa eikä muualla.
   Toiset sanoo ettei sais vertailla kotimaita ja ulkomaita, mutta miksi ei?!

   Ollaan tehty näitä autoreissuja vuodesta 2011, pääosin juurikin Itä-Eurooppaan ja Balkanin seudulle koska hintataso, lisäksi tuolla on niin ihania paikkoja jonne palaa aina mielellään!
   Juuri tuo hintavuus on suurin syy miksi me mennään mielummin aina muualle, samalla rahalla kun saa enemmän, oli kyseessä sitten majapaikka, vierailukohde, ruoka/juoma tai shoppailu.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 25.7.2018 at 21:59

  Voihan niitä laskea niin maita kuin päiviä seuraavaan lomaan 🙂
  Itse olen tämän vuoden alusta alkanut laskea kerrallaan varattuna olevien reissujen määrää, kun se välillä meinasi vähän lähteä lapasesta ja nyt tavoittelen sitä, ettei koskaan ole yli kolmea (pientäkään) reissua kerralla varattuna.

  • Reply Mimmu 26.7.2018 at 11:42

   Tietysti! Mä en oo kunnolla koskaan laskenut missä oon käynyt, pitäisi varmaan semmoinen kartoitus tehdä.
   Veikkaan että menee 20-30 väliin, eli satasen verran pienempi määrä vissiin kun sulla 🙂
   Mulla on tosiaan moniin maihin lukuisia käyntikertoja, etenkin tuo Baltian suunta tulee helposti useampi kymmenen.
   Monia paikkoja on tosiaan käymättä, mutta kun on noita lempipaikkoja..

   Huh! Te oottekin semmosia reissajia ? mulla on varmaankin kaksi varattua matkaa max. ollut samaan aikaan, tänä keväänä sattu tuo Espanja ja Italia.

 • Reply Mimmu 27.7.2018 at 12:35

  EDIT:
  Muutettiinkin meijän laivaa ilta/yö-laivasta päivälaivaan.
  Eli mennään Eckerö Linen päivävuorolla Viroon, samalla botskilla kun viime vuonna ja päästään alkuillasta Tallinnaan ja siitä eteenpäin jonnekkin Latvia-Liettuaan.
  Niin ne suunnitelmat elää… 🙂

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 31.7.2018 at 11:47

  Tuo auton vakuutusturva aiheuttaa kyllä aina vähän harmaita hiuksia aina. Mulla on autossa ”paras” ja siis se sikakallein vaihtoehto, mutta silti: ”Varkausvakuutus ei ole voimassa Venäjällä, Valko-Venäjällä, Ukrainassa eikä Moldovassa ilman erillistä sopimusta.” Eipä silti, että tuonne nyt oltaisiin oltu menossa, mutta toi Venäjä tuossa listalla ärsyttää ehkäpä eniten. Pitäisi selvittää paljonko se maksaa lisää, koska vähän olisi mietinnässä käväistä.

  Mutta mikä on kaikkein ärsyttävintä, niin : ”Pohjoismaiden ulkopuolella tapahtuneissa esinevahingoissa omavastuuna peritään vakuutuskirjaan merkitty omavastuu kaksinkertaisena. Jos varkausvahinko on tapahtunut Virossa, Latviassa, Liettuassa tai Puolassa, omavastuu on yksityiskäyttöisillä henkilöautoilla 20 % vahingon määrästä, kuitenkin aina vähintään 600 euroa.”

  Eli kyllä vakuutusfirmat osaa rahastaa :/

  • Reply Mimmu 31.7.2018 at 12:35

   Niinpä! Meillä on tsekkailtu myös muilta vakuutusyhtiöiltä noita, Fennialla on edullisin ja ”paras” ainakin tällä hetkellä, tuli auton rahoituksen mukana ja edullisempi ottaa sitä kautta.
   Jännä nähdä paljon hinta on sit syksyllä kun vuosi on täynnä..
   Tsekkailtiin autoa hommatessa noita vakuutusmaksuja paljon ja äskettäin kyseltiin tulevaa reissua varten uudelleen, niin ei kannata vaihtaa.

   Noi autorahoitusyhtiötkin osaa rahastaa, kun meet niiden autolla jonnekkin Suomen ulkopuolelle niin sillon pitää hommaa lupapaperi. Tuo lappu on voimassa max. 6kk.
   Huvittavinta tuossa on vielä että sitä ei varsinaisesti haeta, kirjaudut nettisivulle, täytät lapun ja printaat itse- hintaan 42euroa (ellei oo jo noussut hinta)..

   Ärsyttää toi Venäjä noissa vakuutuksissa kanssa. Haluttais mennä sinne myös omalla autolla, mutta juurikin noi vakuutusehdot / mahdolliset maksut + selvittely..
   Mimmonen rumba siellä tulis jos jotain kävis..
   Lueskelin just noita Fennian sivuja autolla ulkomaille + kävin tsekkaa Venäjän kun mainitsit
   http://www.lvk.fi/fi/autolla-ulkomaille/liikennevahinko-venajalla/#page-1795

   Lvissä (Ukraina) käymistä ollaan jo muutaman vuoden ajan mietitty, näyttää mielenkiintoiselle ja ei oo varmaan ihan tukossa vielä.
   Toissa vuonna siellä oli jotain rähinöitä ja Lublinista tie suljettu sinne.
   Viime vuonna ajettiin toista reittiä muutenkin.

   Tiesitkö muuten et Valko-Venäjälle (Brestiin) pääsee autolla ilman viisumia?!
   Tosin tarttee olla se mikä lie piirturi autossa mutta kiinnostaisi tuokin- vakuutus vaan kummittelee mielessä..

   Mitä tulee noihin omavastuisiin niin muistelisin että meillä on joskus alkuvuosina noilla Via Baltica roadtripeillä (2011 –>) ollut kolminkertainen omavastuu!! Onneksi ei mitään käynyt.

   Nyt kun ollaan menossa tonne Montenegroon niin saa vähän jännäillä ton auton kanssa.
   Majapaikan mukaan kellekkään ei oo koskaan käynyt siellä mitään, mut tuskin sanois vaikka oiskin..
   Tiet on aika kurvikkaat ja kuulemma ei Eu-maiden tasoa.. tosin se ei oo mikään tae että on hyvät tiet..
   Toivotaan ettei autolla käy siellä mitään, on meillä trackeri 😀
   Se lasku ois meinaan aikamoinen, siinä jos auto katois tulis aikamoiset tappiot (kaiken vitutuksen lisäksi)- autovelkaa pitäs maksaa useita tonneja takasin, vaikka autoo enää oliskaan.
   Joten paas peukut pystyyn!!!

   PS Jos meet käymään Venäjällä autollaniin vinkkaile sitten kokemuksia!
   Kiinnostas ajaa Viipuriin ja Pietariin plus Murmansk ois kiva…

 • Reply Reissukartta (bongatut maat) - 666places 31.7.2018 at 12:01

  […] #kesäloma2018 […]

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 31.7.2018 at 21:47

  Baltian mast ovat kyllä kivoja kohteita ja Suomeen verrattuna todella edullisia vaikka en tapaa Suomessa yli satosta hotellista maksaa eikä niitä parkkimaksujakaan ole kuin suurissa kaupungeissa. Paljon tunnut gekevän töitä, minuöla on aina ollut tuollaknen 10 viikon kesäloma mutta se on kyllä jaettu mökille, merelle ja matkoille.

  • Reply Mimmu 1.8.2018 at 12:28

   Baltia on ihana!! Riiasta tuli äkkiä meijän ”toinen koti” ja siellä meille vitsaili nuo Karjala Bar/ravintolan omistajat että asutteko muka Suomessa oikeasti kun olette niin usein täällä 🙂
   Ja onhan noita kertoja jo yksistään sinne kertynyt toistakymmentä… tippunut laskuissa!

   Liettuaa ja Puolaa kierretty myös paljon, Viro on jäänyt kyllä vähimmälle- sielläkin on varmaan nähtävää vaikka kuinka..
   Onhan noissakin hinnat noussut vuosi vuodelta, etenkin euron myötä tuntuu että hintoihin tuli semmonen samanlainen lisä kun Suomessa aikoinaan.. ja tietty turismikin lisääntynyt tuolla päin valtavasti, nostaa sekin hintoja.

   Ekoja kertoja kun lähdettiin testaamaan Via Balticaa tuli kommenttia että älkää menkö, siellä on vaarallista, tulette ryöstetyksi jne. nyt on porukat ihan että ollaan menossa Latviaan / Liettuaan etc. olisko vinkkejä ja kun palanneet kehuneet kovasti ja olleet hölmistyneitä kun hienoja paikkoja siellä on ja miten ei mitään käynytkään.
   Sama Balkanilla, vielä neljä vuotta sitten meitä pidettiin hulluina kun matkustetaan sinne.. vaan nyt on viimeiset pari vuotta ollut nähtävissä hirmunen Balkan-kuume ihmisillä.
   Noihin maihin mua vetää mielenkiintoiset paikat/nähtävyydet, upea luonto, historia, erinomainen ruoka & juoma tietty on aina plussaa, samoin hyvät shoppailumahdollisuudet 😉

   Sullahan on ollut hulppeat kesälomat!! Haaveissa vain…
   Tuollaisella ajalla kerkeää tekemään vaikka mitä: mökki, meri ja matkat kuulostaa loistavalle!!
   Kyllähän mä paljon teen töitä, varsinkin nyt kesällä mun kalenteri on ollut super-täynnä! Kesätuuraus ja sitten nuo kaksi extratyötä ovat pitäneet huolen ettei ole vapaa-ajan onglemia..
   Juhannus viikonloppu oli vapaa ja sitten tuo yksi viikonloppu heinäkuussa jollon ajettiin mökille yöksi ja sieltä rippijuhliin Jyväskylään eli ei ole paljoa ollut tuota huili-aikaa..
   No enää olisi 9 päivää jäljellä starttiin!!!

  • Reply Mimmu 1.8.2018 at 12:42

   Mä oon Suomessa yöpynyt tuolla Varkaudessa ja hinta oli tosiaan päälle satasen. Edelliset kerrat taisi olla Turussa ja Joensuussa 2010, sillonkaan ei ollut edullista- paitsi kaksi muuta yötä oltiin leirintäalueella Joensuussa ja koska alue oli menossa remonttiin ja työmiehiä oli jo paikalla niin hinta jäi 0 euroksi.
   Eka yö tuli myrskyvaroitus ja mentiin siksi hotellille, lisälaskua tuli minibaarista jota ei edes käytetty: meillä oli pari omaa olutpulloa mukana ostettu leirintäalueelle ja juotiin ne sitten hotellissa ja laitettiin pullot roskiin. Tarkistamatta minibaaria oli sitten meille lätkästy hinnat kahdelle oluelle, joka laskutettiin kortilta jälkeenpäin. Eli siinä aikalailla kokemukset Suomen hotelleista ?

   Sitten oon bookkaillut toki sukulaisille ja työn puolesta majoituksia niin ei ole mitään edullista täällä.
   Varsinkaan jos haluat olla tapahtumien/paikkojen lähellä.
   Vertailin tuossa siksi Helsinkiä koska se on tuommoinen ”turistikaupunki” kuten Riika, Vilna, Balatonin alue, Kotor – minne ollaan menossa eli mahdollisimman vastaava kohde ja samoilla spekseillä majoitustarpeet kun reissussa muuallakin.
   Plus Suomessa on bensa/diesel kalliimpaa eli sekin vielä toisi lisäkustannuksia.

 • Reply Sandra 1.8.2018 at 07:04

  Pystyn samaistumaan tuohon, että en itsekään malttaisi maata kuukautta vain mökillä. Aina koitan lomiin upottaa monipuolisesti kaikkea: maaseutua, kaupunkia, Suomea, ulkomaanreissun tai kaksi ja sitten myös sitä lepoa. Kuulostaa siltä, että kun loma koittaa, se on todellakin sinulla ansaittu!

  Ja todellakin Suomessa matkailu on kallista varsinkin, jos joudut yöpymään hotelleissa. Mieluummin otan lennot johonkin yhden hotelliyön hinnalla 😀

  • Reply Mimmu 1.8.2018 at 12:05

   Arvasin etten ole ainoa 😀

   Mulle on lepoa päästä Suomesta pois, Jani taas hoitaa meillä tuon ajamisen niin sillä on hommia vielä edessä vaikka loma alkaakin, sen verran hurjaa tuo liikenne paikoin tuolla on huh ?

   Jos olisin loman vaan täällä niin tuntuu tosiaan että se menisi jotenkin hukkaan.
   Tiedä sitten mistä tuo ajattelu on tullut?!
   Tosin voi olla että nyt kun on mahdollista tehdä paljon duunia ja matkustaa niin teen sitä sitten ihan HC-meiningillä.
   Alle 10vuotta sitten olin meinaan käden takia sairaslomalla, parissa leikkauksessa ja myös työttömänä sen takia, joten paljoa ei tullut päästyä mihinkään..
   Nyt sitten meen haaveilun sijasta ??

   Mitään suorituspaineita ei reissuista onneksi ole, pyritään aina menemään omalla aikataululla ja ilman majoitusvarauksia niin paljon kun mahdollista.
   Nyt on nuo kaksi varattuna, mutta muuten mennään miten säät (ja rahat) sallii ☀️

   Mitä tulee hintatasoon vielä niin tsekattiin jos oltais menty yhtenä viikonloppuna (keväällä) Lappiin lentäen, olisi tullut kahdelle hintaa yli 700e viikonlopusta (majoitus ja lennot) joten jäi.. Käytiin autolla Latvian Cesis-nimisessä kaupungissa autolla vkonloppu, oli alle puolet tuosta ne kulut..

   Ja kiitos, tuntuu että on todella ansaittu loma!! Oon niin onnellinen (ja helpottunut) että kaikki järjestyi!!!
   Enkä jaksaisi enää odottaa ensi viikkoon…. 🙂

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 2.8.2018 at 08:10

  Vautsi mikä matka tulossa! Oon ihan samanlainen road trippien rakastaja, niissä on se vapaudentunne kaikista matkustustyyleistä voimakkain. Mahtavaa, että pääsette reissuun alkupaniikista huolimatta. Meillä menee loppukesä Suomessa, mökkeilykin tuntuu tosi eksoottiselta kun sitä pääsee kokemaan vaan kerran tyyliin viidessä vuodessa. Mutta kotimaan matkailun hinnat on kyllä kauhistuttanut, kun mekään ei koko matkaa pystytä sukulaisten tai kavereiden nurkissa yöpymään. Majoitusten hinnat etenkin, huhhuh… Kauhistuttaa ajatella, minkälaisissa paikoissa voitiin yöpyä Aasiassa samalla rahalla.

  • Reply Mimmu 3.8.2018 at 10:09

   Kiitos <3
   Täytyy sanoa että olen ihan super onnessani ja innoissani- semmonen voittajafiilis!!
   Se paniikki oli jo melkoinen, reissusiskona ymmärrät, kaikki ei.
   Ja noi roadtripit, ihan parhaita!!

   Kyllä tuo mökkiloma voisi houkutella, samoin fiilistellä ehkä kesää enemmän Suomessa, jos täällä ei valtaosaa ajasta viettäisi. Sä kun pääset/tulet viiden vuoden välein niin varmasti osaa ottaa ja olla erilailla.

   Mä oon sun reissuista lukenut jo aiemminkin, täytyy tulla tsekkaamaan tulevista blogiteksteistä mimmonen sun kesä Suomessa muodostuu.
   Muuten mitä maata kutsut sun kotimaaksi?!

   Majotushinnat, autoilu, syöminen ja tekemiset maksaa täällä todella paljon, verrattuna tuohon mun rakastamaan Balkan/Baltiaan. Aasiassa en ole käynyt, mutta monet on sanonut että siellä pärjää niin snadilla budjetilla kaiken (majoitus, ruoka, liikkuminen) suhteen.
   Mulla ei oo koskaa hirveätä hinkua ollut sinne, mutta hassua kyllä tänä vuonna ollaan jo kolmesti puhuttu siitä ja Janikin sanoi että jos joku maa sieltä pitäisi valita niin Vietnam.
   Naureskelin että kuitenkin ollaan talvilomalla jossain Vietnamissa ?

 • Reply Kohteena maailma 4.8.2018 at 09:26

  Itse en juuri kahta viikkoa pidempiä reissuja tee. Mikäli olisi mahdollisuus, niin omalla autolla Montenegroon ja takaisin eri reittiä kuulostaisi mahtavalta idealta. Aika paljon olen vuokra-autoilla ympäri Eurooppaa ajellut, mutta pitkä road trip olisi hauska.

  • Reply Mimmu 5.8.2018 at 17:39

   Meillä on kesäloma 3-4 viikko ja sillon pyritään menemään tuolla Euroopassa, A) omasta tahdosta ja B) rahan takia.
   Muut lomat on sen viikon mittaisia, joten sillon ei pitkälle pötkitä, siis autolla.
   Noi pitkät roadtripit on mahtavia, pääsee näkee niin paljon!
   Aina tietty jännittää tuolla autolla meno, kuitenkin kun kilsoja kertyy 5000-6000km! Ja meillähän on vielä ”uusi” auto, ollut viime joulukuusta joten pitkiä reissuja ei olla vielä tehty, joten jännittää miten se jaksaa..
   Toivottavasti pääset roadtrippaamaan pidempään, en voi kuin suositella noita Itä-Euroopan (ja Balkanin) maita!!!

 • Reply Rosa 4.8.2018 at 10:26

  Majoituksen hinta mietityttää minuakin. Olisi kiva matkailla Suomessa, mutta useampaan hotelliyöhön ei ole varaa ja olen huomannut, että jopa leirintäalueiden yöpymismökeistä revitään aika korkeita vuorokausihintoja tyyliin 50€ mökistä ilman sähköä ym. Sama vaiva tietenkin kaikissa Pohjoismaissa.

  • Reply Mimmu 5.8.2018 at 17:33

   Niinpä!! Haluaisin käydä esimerkiksi Lapissa, mutta jos viikonlopulle tulee hintaa kahdelta yli 700€ niin en harkitse toista kertaa mennäänkö jonnekkin muualle, vaikka takasin Baltiaan..

   Itse en ole käynyt Tukholmassa vuosiin (silloinkin yövyttiin sukulaisten luona), mutta töiden puolesta koitin varata asiakkaalle ok hintaista paikkaa sieltä, mihin hyvät julkiset yhteydet niin hintaa tuli reilu 200€ / yö.. tosin jos varaa ajoissa voi saada jonkun hyvän diilin?! vai onko Tukholma nyt niin in että hinnat on ja pysyy ajasta huolimatta??!
   Norjassa en oo ollut, kiinnostaa kyllä mutta hinnat on aika karseita..

   Hullua, viis kybää mökistä ilman sähköä.. sama kun nukkuisi jo teltassa ulkona.. tosin tiedä sitten mitä leirintäalueet Suomessa maksaa..??
   Raha on siis syy miksi me reissataan niin paljon Baltiassa ja muutenkin Itä-Euroopassa, samalla rahalla kun saa niin paljon enemmän kun täällä…

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 4.8.2018 at 13:38

  Ihan samaa olen välillä ihmetellyt, kun joku sanoo ”ei ole varaa matkustaa ulkomailla, ihan vain kotimaassa lomaillaan”. Minä tuijotan sanojaa suu auki ja yritän ynnätä huonolla matikkapäälläni että miten tämä laskukaava toimii. 😀 Lomailin tänä kesänä Suomessa ja vaikka majoituksissa oli yhteistyö-yöpymisiä ja ystävän luona yöpyminen, niin jo se että lähtee yksin autoilemaan toiselle puolelle Suomea kasvattaa esim. bensakuluja sen verran, että olisin minä näillä bensahinnoilla samalla rahalla lentolipun ostanut ainakin nyt tähän lähiseudulle. (Ruotsi, Tanska jne. ja kesäalennuksilla pidemmällekin) Ja siihen päälle sitten syömiset ym.
  Pitää vielä kommentoida tuota loma-asiaa, että mulla sama juttu. En oikein tunne olevani lomalla jos istun kotisohvalla. Minulla menee homma niin päin että lomaa olisi enemmän kuin mitä on varaa matkustaa. 😀 Mutta onpa sitten jemmassa lomapäiviä aina kun saan nyhdettyä vähän lomakassaan euroja millä lähteä toteuttamaan unelmia.

  • Reply Mimmu 5.8.2018 at 17:22

   Ihanaa että löyty muita samankaltaisia, niin tuon lomailun kun rahankin suhteen.
   Mulla jää kanssa suu auki ja mietin että montahan rautalankaa pitää taivuttaa että tuon sanoja tajuaisi..
   Joilekkin ihmisille en edes kehtaa aina kertoa että mennään jonnekkin, oli se sitten vaikka vaan Latvia, kun tulee kommenttia että ai taas lähdette, hyvähän teidän on… Samaan aikaan sitten nää henkilöt on bookaillut juuri Lapin lomaa tai viettänyt viikonloppua kaupungilla. No meitä on moneen lähtöön.
   Välillä rupeaa jo väsyttämään tuo oletus että meillä olisi paljon rahaa matkustaa, vain sen takia kun ei matkusteta kotimaassa.
   Luinkin sun ihanasta majoituksesta laivalla!! Haaveilen joskus tekeväni itsekkin niin tai käyväni Lapissa, en ole koskaan käynyt.
   Mutta tosiaan nuo hinnat- 700€ viikonlopusta Lapissa vai triplasti pidempi aika jossain muussa maassa..

   Mitä tulee kotisohvalla löhöilyyn niin sama juttu mulla, mä haluun lomalla nähdä, mennä ja tehdä! Vapaapäivinä voin sitten olla sohvalla ja kattella Netflixiä.

   Tykkään sun positiivisesta asenteesta, että vaikka harmittaa että on lomapäiviä enemmän kun tsänssi matkustaa, ne voi laittaa sivuun odottamaan uutta lomakassaa!! 😀

 • Reply Jenni 5.8.2018 at 09:14

  Mulle riittäis kans ihan hyvin joku pitkä viikonloppu mökillä, mutta nyt ei oo sitäkään. Lomaa onneksi on, ja meillä myös road trip tulossa, mennään silleen Saksaa ympäri vähän ja poiketaan myös Prahassa ja Hollannissa. Vallan mukavaa matkaa teille ja toivottavasti kaikki menee hyvin matkalla ☺️

  • Reply Mimmu 5.8.2018 at 17:13

   Kiitos!
   Vaihdettiin autoa viime jouluna ja on siis tommonen isompi reissu (testi) vielä tekemättä sillä. Muutama pyrähdys Suomessa heitetty ja yksi Latvian, mutta niistä ei edes tuhatta kilsaa tuu, joten vähän aina jännittää tuommonen.
   Harmi ettet pääse mökille piipahtamaan, mutta onneksi on teilläkin lomaa tiedossa ja mikäs mahtavempaa kun päästä roadtrippaamaan!!!
   Aika hyvin pääsette tekin reissaamaan ja varmasti riittää nähtävää!!
   Mahtavaa ja turvallista reissua!!! ☺️

 • Reply Roadtrip terveiset (paikoista jonne meidän ei pitänyt päätyä) - 666places 14.9.2018 at 17:08

  […] #kesäloma2018 […]

 • Leave a Reply