Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ferry Christmas – ei niin onnistuneet joulutervehdykset

Kolmas kerta toden sanoo, ei pelkästään joulun vaan tän tekstin aloittamisen suhteen..
Mun työtila on keittiön kulmassa josta näkee joka puolelle ja on myös liian helppo käydä hakemassa mm. syötävää, nähdä tiskit, roskat ym.
Istuin alas ja huomasin et ai  niin ollaan illalla menossa viettää ns. pikkujouluja, noi juomat (nurkassa nekin) pitää laittaa kylmään joten laitoin ne, istuin alas ja huomasin et mun tee jonka tein sillä aikaa kun laitoin juomia kylmään jäi tiskipöydälle, kolmannella kerralla istuin alas ja hölskytin teetä ympäri pöytää.. Mulla on hiiri ja kirjotuskäsi oikea – kyllä mulla on ns. yksisormijärjestelmä käytössä ja kirjotan omasta mielestäni silti nopeasti, pääasiassa kirjotan oikeella etusormella mutta vasen komppaan 1/3 osaa näpppäimistöstä. Tee, kahvi tai vesi mikä mulla on vasemmalla puolella tulee siis sieltä
Vasen käsi on se heikompi (mm. leikkaus ja kuulemma löysät luut? takia) joten ei oo ihme kun onnistuin sösimään noi teetkin pöydälle..
Nyt on siis otto kolme vai neljä menossa ja jos nyt päästäs itse asiaan…. eli joulusuunnitelmiin ja niihin liittyviin laivamatkoihin!

JOULUPLÄNIT & NE EI NIIN ONNISTUNEET JOULUTERVEHDYKSET
Ollaan useana vuonna mietitty et ois kiva lähteä jouluna johonkin, koska ollaan vietetty kaikki joulut ja vuodenvaihteet täällä eli siis Suomessa.
Mun Musti (eli äitini) oli puhunut jo kesällä sukukokouksen aikaan siskonsa kanssa että lähtisivät käymään moikkaa niiden serkkua Brysseliin, uudeksi vuodeksi kun kaikilla niillä olis lomaa.
Syksymmällä ne jatko siitä puhumista, ja koska mulla ei ollut kun haave päästä jonnekkin mutta ei tietoo matkarhoista sillon, niin sovittiin että ne menee sinne ja ostettiin lentoliput.
Jos ihmettelette miten nää liittyy muhun/meidän reissuihin niin tää on sitä koiranelämää 🐾
Siis siinä mielessä että meillä on koira ja Mustilla on koira (sekosaku- ei kuvassa) joten nää hommat vaatii sumplimista, ei mitenkään isosti mutta anyway.

Ennen tota Brysseliä ne on vuokrannut jouluksi mökin, eri paikkaa kun viime vuonna missä mekin oltiin.
Mahis ois ajaa sinne vähäks aikaa ja sit mennä Janin perheen luo saunaan ja syömään ja chillaa sit loppu loma himassa..
Mut vaikka kaikki kuulostaa hyvälle ja ois kivaa niin silti hirveesti ajamista ja säätämistä, kamojen kärräämistä, kinkun paistoo (tosin rakastan sitä! se tuoksu ja just uunituore kinkku ruisleivällä on parasta!!) niin kelattiin et mitä jos mennään vaan jouluksi Latviaan, Baltian kotiin..
Zoomattiin asuntoi ja löyty meijän aiemmin käyttämä hyväksi todettu asunto ok-hinnalla, saatiin hieman vielä pois hinnasta kun bookattiin suoraan omistajilta, periaatteessa ehdot on ton suhteen että ei ilmasta peruutusta mutta saatiin bookattua mesta silti sillä varauksella et jos saadaan laivamatkat niin tullaan.
Sillä se olikin sitten jo oma vääntönsä löytää sopivat ja sopivan hintaset..
Noita tuli zoomattuu niin monta kertaa että laivamatkojen selailu tulee jo ihan korvista ulos..

Joillekkin on vaikea keksiä synttäri tai joululahjaa, lentolippujen varaus on aina oma rumbansa mutta niin on myös laivalippujen bookkaus joulun ajaksi.
Jos tuskanen pörräily kauppakeskuksessa satojen muiden ihmisten, huutavien lasten, repeatillä soivien joululaulujen ja täysillä pauhaavien mainosten, huonon ilmankierron, täysien kahviloiden ja kusisten vessojen kanssa ei vienyt susta mehuja ja viimestä ripettä joulumielestä niin koitappa varata (kohtuuhintaista) autopakettia laivaan joulunaikaan..
Jos osataan rahastaa leluilla, joulukuusilla etc. niin kyllä ne osaa tuon taidon laivayhtiöissäkin..
Business-minä ymmärtää sen puolen, kuluttaja-budjetti minä päästää sen sijaan ärräpäitä, pyyhkii hikeä ja nielee kyyneliä (siis kärjistetysti).
Jotta sulla jäis vielä oikeen mukava kokemus noista varauspalveluista niin nää laivayhtiöt muistaa sua kyllä marras-joulukuussa ”joulutervehdyksillä”- jotka tosin meijän kohdalla oli enemmänkin hyvää joulua f-u tyyliin.

ECKERÖ LINE
Ollaan matkustettu varmaan viime aikoina eniten Eckeröllä koska niillä on ollut meille sopivat aikataulut ja hinnat. Toinen vaihtoehto on ollut Viking, Siljalla ollaan menty harvemmin koska sen aikataulut on loistavat mutta hinnat hanurista. Lisäksi Eckeröllä ja Vikingillä saa bookattua matkat ilman että ne tarttee heti maksaa (tosin E:lle joutuu soittamaan ja tekemään varauksen mut anyway).
Joten kun Eckerön meili ”Juhla mieltä” tuli postiin niin olin et yes, nyt saadaan hyvät matkat.
Vaan eipä saatu, kaikki autopaikat loppuunmyyty 🤨
Soitin sinne asiakaspalveluun ja ne sano et kuulemma vapautuu joka päivä niitä et pitää vaan soittaa sinne niin jos tärppäis. Ihan nyt ei oo mahis ja huvittas soitella sinne 06000 numeroon jatkuvasti..
Kattelin kyllä sivuilta josko paikkoja vapautuis mut nope.
Ainoo kulkupeli jonka ois saanut mahtuu oli mopo.
Janin moottoripyörä on talvisäilytyksessä ja ei olla Viroo pidemmälle sillä reissattu koska se ei oo mikään matkalehmä (eikä kyllä talvella inspais muutenkaan sillä ajella).
Toi joulumieli- varauskoodi on meilin mukaan voimassa 17.04.2019 asti, katellaas sit alkuvuodesta jos noin on. Alkuvuodesta ei oo kovin ruuhkasaa merellä muutenkaan ollut eli katellaan sit.
Melkeen heti ton perään tuuttas vielä Black Friday alen jossa oli ? muutaman euron lähtöjä.
Vaikka tsekkasin heti meilin saatuani matkoja, ihan vaan vaikka risteilyn Tallinnaan niin kaikki oli loppuunmyytyjä. Noinkohan?!
Eckerö jäi siis meiltä joulunaikaan varaamatta, mutta eiköhän jatkossa meijän tiet niiden kanssa vielä risteä ja Kapteeni Erikson mieheistöineen saa seilauttaa meitä sit taas Tallinnaan ens vuonna..


VIKING LINE
Samoihin aikoihin Eckerön kanssa kilahti meiliin tämmmöinen tervehdys Viikkarilta:
”Hyödynnä joululahja tarjouksesi! Risteily Tallinnaan alk. 4 € / Ruotsiin alk. 10 € jne.”
Paikkoja rajoitetusti ja vaihtelee reiteittäin teksti tietysti lisättynä. Ei mitään sopivaa meille siitä linkistä.
Kävin tsekkaa myös ihan yhtiön omilla sivuilta ja siellä loistaa myös tämmönen teksti
”Astu juhlakauteen – joulun matkat jopa – 50% – varaa viim. 21.12”
No nyt sit saadaan kohtuuhinnalla aattelin minä..


Mutta arvaatte varmaan mitä meinaan seuraavaksi sanoa?! Jep, ei tullut kauppoja täälläkään.
Ei lukenut erikseen ettei reitit ja auto kuulu niihin, tai sit nekin / rajoitetut paikat oli loppuun bookattu..
Olisin ottanut esim. ton risteilyn ja tullut eri botskilla takas, mutta auton hinta oli ihan överi!
Meille kahdelle olis tullut hintaa lauantain lähdöllä 72€ joka olis ollut kohtuullinen.
Kun taas tolle pelkälle päiväristeilylle, ulosajo oikeudella olisi auton hinnaks tullut 169€! Omg!
No tsiikattin että otetaan sit pe-iltana se vika laiva ja yövytään siellä B2ö-hytissä yö, ajetaan aamulla Riikaan ja tullaan takas Tapanina, mutta sekin sai jäädä väliin sillä hinnaksi ois tullut 369€.
Katottiin myös lauantailähtö ja hinta oli edelleen kovin suolanen 289€ (meno-paluu).
Oikeeta joulumieltä jessus!
Kesällä ym. reissuille kun ollaan bookattu matkoja niin on ollut reittimatka alle 200€ joka sekin on musta aika paljon, mut Eckeröllä on ollut usein 150€ pintaan mikä onaika bueno!!
Eli siellä saa sit seilata Meri Christmas hintoineen Vikingitkin ilman meitä.

Silja Line
Vikana saa vuoron Silja Line vai pitääkö sanoa Tallink Silja?!
Whatever, kaiki tietää kuitenkin mistä puhun.
Sulonen valkonen, pörrönen hylje ja astetta luxuksemmat laivat ja monta lähtöö joka päivä etc.
Niillä on yleensä ollut ihan överi hinnat ja sen takia ei olla montaa kertaa sillä menty.
Posti toi Siljan ”Joulutervehdyksen” ihan kotiin asti mikä on niille iso plussa.
Vaikka tyyliin kaikkialla toitotetaan paperintonta toimistoo / e-laskuja ja muuta semmosta tylsää niin musta on kiva saada (muutakin kun lasku) postia.
Tossa Siljan kuoressa oli kuponkeja parikin kappaletta, kera bonus tiedotteen.
Me ollaan jotain Bronze tasoa kun ei olla sillä tosiaan paljoo reissattu ja ne muinoin kertyneet pisteetkin lahjotettiin kaveriperheelle sieltä, joka on tosi kätevä systeemi muuten.
Siljan kanta-asiakas tervehdyksessä oli Stokista ja Tallinnaa, päivä, reitti ja bilematkaa.
Mm. edestakainen reittimatka 20€ / hlö! Matkustusaika 01.12-13-02. Oltiin et nyt löyty voittaja!!


Tavallaan löyty, mutta ei tun ns. joulutervehdyksen puolesta. Se oli vähän kun hyvää jouluu ja haista pee! Semmonen fiilis mulla jäi. Tolla koodilla siis mitään tullut.
Sillä kuten pikku präntti sanoo ”tarkemmat hintatiedot, reittivaihtoehdot ja rajoitukset löytyy netistä..”
Huomasin chatin sivulla, meni hetki jos toinenkin ennen kun joku vastas ja kysäsin tosta alejutusta sillä mitenkään helposti ne ei ollut nähtävillä sivuilla vaan lukuisten klikkauksien takana ja muutenkin noi Siljan sivut ei oo mitenkään toimivimmat.
Mimmi sitten totes siellä että joo heillä näkyykin täällä ettei tommoset oo 21.-24 eikä 26.12 voimassa..
Kysyin sitten että ok, löysin silti kohtuuhintaisen matkan voinko varata sen sun kautta niin että saan selvitettyy matkakumppanilta sopiiko sille toi?! Mutta eipä käynyt.
Sillä jos haluaa varata matkan niin pitää soittaa erikseen myyntipalveluun ja siellä voi varata matkan ja matkan ilman heti maksua mutta vaan luotolla, eli et voi edes varata vaikka tunniksi sopivaa settiä itelles.
Olin kyllä harmistunut että mitä asiakaspalvelua toi chatti sit oikeen on kun ei voi ees varaa matkaa sieltä.
Saati sit toi että pitää maksaa matka heti tai ottaa Klarnan luotto/osamaksulla. No thx!
Silja vois ottaa tosta oppii Vikingiltä, sorry vaan. Lisäksi tulee Siljalle miinusta check in ajasta.
Auto check in pitää olla tehtynä tuntia ennen lähtöä, mikä tarkottaa ylimäärästä notkumis aikaa laivalla.
Mikä saattaa olla hyvinkin taktikoitu juttu, et jengi ostais enemmän kun pitää tappaa aikaa.. 😉

Koska en voinut varata noita matkoja tsekkaamatta Janilta eikä niitä voinut muuta kun lasku/luotolla varata niin jätin tekemättä. Sit seuraavan kerran kun zoomasin noita matkoja kun oltiin molemmat himassa niin olikon hieman pompsahtanut ylös, 360€ siis pelkät laivat.
Asunnon hinnaksi la-ke tuli hieman päälle pari sataa joten tuossa vaiheessa mietiittiin että ei oo järkee maksaa tommosta summaa vaan matkoista, päälle kun tulee vielä bensat ja parkkikin, ruoka ym.
Pettymys oli kyllä suuri kun olin jo kuvitellut itteni sinne asuntoon (mikä on pieni mutta ihana, keskellä Vecrigaa), käppäämään Riian joulukaduille ja pariin lempiravintolaan..
Janilla oli myös ollut ajatuksissaan siellä ja oli pettynyt kanssa.
Ei silti peruutettu asuntoa vaan keksittiin että jos lähettäiskin perjantaina, paljon se hinta sillon ois…
Ja hinta tippu 240€. Sit asiat loksahteli paikoilleen, bookattiin toi laiva ja kysyttiin asunnolta että oisko se ollut vapaa edellisen yön, ei ollut mutta saatiin toinen hyvä idea, mennään yhdeksi yöksi Jurmalaan.
Ei olla oltu siellä yötä talvella, joten bookattiin sieltä majapaikka, noin 26€ / 2hlö+parkki.
Eli vaikka eka näytti siltä että ei päästä Jouluksi ”kotiin” niin fiksaamalla kävi hyvin.
Onhan toi 240€ vieläkin hinnakas, mutta päästään Latviaan jo perjantaina eli lomaa tulee 6päivää!
Ja Silja menee kahessa tunnissa  Tallinnaan (tosin se extra 30 minsaa pitää kökkiä tsekin takia).

Yhteenveto
Kaikilta laivayhtiöiltä tuli siis jonkinmoinen joulutervehdys mutta ne oli ainakin meidän kohdalla hyödytön joulun osalta eli sillon kun meillä ja monilla muilla on mahis matkustaa.
Siihen ne varmaan luottaakin et kaikki menee anyway.
Ymmärrän edelleen niiden rahan hingun, että ne tietää et jengi haluu matkustaa sillon joulunaikaan, joko ostoksille tai porukat sieltä tänne ja toisin päin, useimmiten kera auton joten laivayhtiöt ottaa siitä autosta kaiken irti minkä saa (vähän kun hallitus täällä esim. diesel ja autoverolla)..
Lähellä oli ettei jäänyt matka tekemättä, sillä ainakin mulla /meillä on joku raja rahastuksen suhteen.
Hinku päästä Riikaan jouluksi oli kova, mutta ei niin kova että maksaisin yli 250 saati yli 300€ pelkästä laivamatkasta.
Hinta on tolle kuuden päivän reissulle nyt suht kohtuullinen: 1 yö hotellissa Jurmalassa + 4 yötä asunnossa, Europark, laiva ja bensat tekee noin 600€ yhteensä.
Toki se on musta edelleen paljon vaikka kohtuullinen, mutta mulla asuu semmonen pieni budjettihiiri sisällä ei voi mitään 😀
Toi matka on meijän joululahja, me ei osteta toisillemme mitään erikseen, eikä hommailla jouluruokaa kotiin, paitsi aateltiin kyllä ostaa kinkku kun tullaan takas.
Uuden Vuoden kinkku kuulostaa loistavalle ajatukselle, ehkä sen saa jostain alennus myynnistä jo sit.. 😉

Onko sulla mimmosia joulusuunnitelmia / ootko mimmonen jouluihminen?!
Entä missä menee kipuraja matkailun suhteen vai onko kaikilla ees semmonen?!
Ei pelkästän nyt jouluna vaan ihan ylipäätänsäkkin.

Stressitöntä joulunodotusta kaikille & nautinnollista joulun aikaa kaikille tälleen jo etukäteen ❤️

PS
Vastauksena omaan kysymykseeni yllä, mimmonen  jouluihminen olen niin mulla ei ole suuria perinteitä, himassa asuessa kävin joulusaunassa ja sit mentiin meijän mummolle kylään ja syömään etc.
Vanhempana kävin systerillä usein yökylässä, jeesaa lahjojen paketoinnissa ja sit sieltä Mustilla & niillä syömässä.
Viimeset kymmenisen vuotta aatot meni niin että käytiin mun Mustin luona ja sit Janin porukoilla saunassa ja syömässä/kahvilla riippuen missä ne meni. Sit haudoilla käyntii ym. siihen päälle.
Eniten nautin vaan siitä kun ei tartte olla töissä ja voi vaan kattoo leffoi, lukee kirjaa, syödä kaikkee & olla vaan tekemättä mitään ja toistaa sama uudelleen seuraavina päivinä 😀
Joulu on ihan jees mutta en tykkää siitä minkä stressin se saa ihmisissä aikaan, ihan kun se tulis aina jotenkin yllättäen!! Mä en jaksa stressaa lahjoista tai muista, kummilapset saa toki omansa (pojat on hankalia enkä tykkää antaa rahaa) ja niille ostan suurimman osan jo kesän/syksyn matkoilta valmiiksi
(ne tytöt tietää mitä saa –>kosmetiikkaa eli hiusvärei, hoitoaineita, maskei, meikkei yms. mistä ne diggaa).
En oo mikään jouluhörhö eli meillä ei oo hima täynnä tonttui tai muita, meillä on pieni valopuu, joskin oikee kuusi-kuusi ois kiva koska tykkään sen tuoksusta!!
Jouluruokii en oo koskaan tehnyt, enkä tee, ne tulee kaupasta. Kinkku on must!!
Korttei koitan musitaa lähettää, nekin on tossa pöydällä vielä 😄
Riisipuuroo diggaan syödä (sitä teen kyl ja just parhaillaan on padassa satsi) niin ja glögi terästettynä on aika maukasta koiralenkin päälle.. 😉

PSST
Tsekkasin just huvikseen Siljan hinnat noille meijän matkapäiville, että jos aiemmin valitin kallista hintaa niin nyt on kyllä jo ihan överit!
Reitti La-Ke 404€
Reitti Pe- Ke 370€
Ilman loungea, hyttiä, ruokaa, juomaa mitään…
Noilla laivamatkojen hinnoilla sitä jo lentäs jonnekkin mielummin!

Terveiset Pohjois- Carolinasta, mulla asuu sukuu siellä ja mun perhe kävi siellä toissa jouluna, shoppailee mm. joulukaupassa ☺️

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Hej1 16.12.2018 at 20:35

  Kuulostaa ihanalta joulu matkalta!!! Ja hyvää joulua muuten

  • Reply Mimmu | 666places 17.12.2018 at 10:08

   Eikö?! Ja ensimmäinen joulu ikinä ulkomailla!! ☺️

   Ihanaa joulua ❤️

 • Reply Terhi 17.12.2018 at 00:23

  Ne joulutervehdykset eivät todellakaan ole voimassa joulunpyhinä, jouluna on parempi pysyä kotona ja matkustaa sitten joulunpyhien jälkeen mikäli mahdollista.

  • Reply Mimmu | 666places 17.12.2018 at 10:13

   Ei oo ei, mutta ei myöskään tuu mitään-50% alea tai muuta että vähän kökkö fiiiis jäi noista.
   Me mennään jouluna koska sillon on pitkä vapaa, jos ei ois töihin ja niihin tuloihin sidottu niin sillon mentäs sesongin ulkopuolella.
   Nytkin saatiin onneksi sumplittua lähtö perjantaille, jollon tippu 120€ hinnasta pois!!
   Torstain lähdöllä ois varmaan ollu toinen siivu pois mut sitä mahista ei enää ollut…

 • Reply Pirkko / Meriharakka 18.12.2018 at 16:13

  Minulla odotusarvo joulun suhteen on, että kaikki on kauan sitten varattua ja kallista.
  Päätimme Tallinnan joulusta lokakuun lopulla ja varasin jo silloin laivamatkat ja hotellin (autoa emme aikoneetkaan ottaa mukaan) ja paristakin suunnasta sittemmin tulleiden kommenttien myötä olen ollut tosi tyytyväinen siihen, että kaikki tuli varattua jo 2 kuukautta ennen joulua!
  Laivamatkan hinnaksi kahdelta comfort loungessa mennen tullen maksoi muistaakseni 244 euroa, piti maksaa (tietysti) heti.

  • Reply Mimmu | 666places 28.12.2018 at 21:33

   Oho teijän laivamatka oli sitten samanhintanen kun meillä auton kanssa!
   Otettiin kyllä menomatkalla hytti, koska herätys oli viiden jälkeen ja edessä ajoa niin päästiin hyttiin nukkumaan 🙂
   Mietittiin ensin että mennäänkö aamupalalle vai hytti mutta käytiin sitten Tallinnan ulkopuolella nappaamassa evästä mukaan kaupasta.
   Laiva oli itseasiassa hinnakkaampi kun asunto.
   Meillä oli asunto suoraan keskellä Vanhaa Kaupunkia ja valinnan varaa olis ollut muihinkin asuntoihin ja hotelleihin reilusti, toisin kun aiemmilla tän vuoden reissuilla ja hinnatkin oli maltilliset vaikka joulu- mikä oli todellinen yllätys mutta luulen että joulumatkailu ei oo niin suosittua sillä tuolla oli todella rauhallista!!! Enemmän tuli suomalaisia vastaan vasta aaton jälkeen.
   Täytyy tulla kurkkaamaan teijän Tallinnan matkan jutut!!

 • Reply Heli / Heli voyage 19.12.2018 at 18:52

  Tarjouskooditarjousten ja muiden kampanjahintojen metsästys voi joskus tosiaan olla tosi turhauttavaa. Mutta hyvä että teillä lopulta löytyi sopivat liput sopivaan hintaan.

  • Reply Mimmu | 666places 28.12.2018 at 21:03

   Onneksi löytyi! Tolla 300€ -> hinnalla olis jäänyt kyllä tekemättä!
   Ihana että päästiin sillä kaupunki oli upea kakissa valoissaan <3 Ensi jouluna uudelleen jos mahis!!! 🙂

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa 20.12.2018 at 16:23

  Toi on kyllä niin turhauttavaa ku koittaa ettiä just jollekin tietylle päivälle, niin ei löydy ku över kalliita vaihtoehtoja. Oon kans tosi tarkka, etten maksa liikaa matkoista, mahdollisimman edullisesti pitää päästä niin pääsee seuraavallekin matkalle! 😀 Teillä lähtö siis huomenna, hyvää joulua ja matkaa! 🙂

  • Reply Mimmu | 666places 28.12.2018 at 21:01

   Niin on!! Onneksi löyty joustoa töistä noihin päiviin ja päästiin jo perjantaina matkaan.
   Kuvia tuli otettua paljon, mutta muuten olin tosi vähän koneella, vaikka pitihän se mukaan ottaa.. aattelin että ois hyvää aikaa kirjottaa mutta ei malttanut! Riika oli ihan mieletön jouluvalaistuksessaan ja sopivasti satoi lunta just aatoksi..

   En ois tota 300€ maksanut pelkästä laivasta, vaikka hinku päästä reissuun oli kova niin liika on liikaa!!
   Ajattelen samalla tyylillä kun sinä, ei maksa liikaa yhdestä niin pääsee myös nopeemmin seuraavlle matkalle 🙂

   Reissurikasta uutta vuotta!!!

 • Reply Eve, Jetlaggies 20.12.2018 at 17:39

  Joulukuussa joulumatkaa pari kertaa varanneena tiedän, mistä puhut;D Joskus on tosi turhauttavaa koittaa löytää mitään. Eikä sitä voi olla liian ajoissakaan liikkeellä, jos saa tiedon mahdollisuudesta lähteä lomalle liian myöhään. ps.Söpöille koirille terkut. Staffit/amstaffit vievät aina kaiken huomioni;)

  • Reply Mimmu | 666places 28.12.2018 at 20:55

   awww!! Meijän on toi pystykorvanen, joku pittimikäliemix se on, meijän venäläinen vahvistus.
   Toi ”oikee”, on meijän ex-hoidokki, valitsi mun siskon perheen omakseen ja on kyllä yks maailman lutusin <3
   Mä oon kanssa tommonen koirahullu 🙂 Terkut meni <3 <3

   Mitä tohon reittimatkaan tuli niin ois varmasti saanut edullisemmin Eckeröllä, sillon kun syksyllä kattelin oli vaan joku 170€.. mutta ei ollut varmuutta mistään niin enpä varannut 🙁 Hulluiksi nousi noi hinnat vielä ennne lähtöä ja satamassa oli jengiä venaamassa josko ois ollut peruutuspaikkoja kun laiva oli kaikesta huolimatta täysi. Tiiä sitten mihin hintaan ois irronnut jos ois löytynyt?!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 22.12.2018 at 17:01

  Mä pyrin joka vuosi hyödyntämään tuon Siljan joulutervehdyksessä olevan tarjouksen. Jouluna ne ei tosiaan ole voimassa, mutta otettiin risteily tammikuun lopulle ja aika kivat alet siitä tuli. Mukavaa joulua Sinulle ja hyvää reissuvuotta 2019! 🙂

  • Reply Mimmu | 666places 28.12.2018 at 20:40

   Varmasti pääsee edullisemmin!!
   Noi hinnat oli ihan hulluja mitä lähempää tsekkas ja satamassakin jengii venas peruutuspaikkoi!
   Nyt tuli heti perään joku Siljan meili et varaa ennakkona merimatkoja ale-hintaan heh…
   Hauskaa risteilyä ja mahtavaa tulevaa reissu vuotta 2019!!

  Leave a Reply