Erikoisen vuoden 2020 Reissu ABC

Sitä se 2020 oli, erikoinen. Monellakin tapaa, koronan takia tai sen vuoksi.
Monen mielestä 2020 oli paskin ikinä, ite sitä en voi allekirjoittaa kuin melkeenpä matkailun osin.
Enkä nyt niin siitäkään valita (paitsi ettei päästy Balatonille eikä Venäjälle enää kesällä/loppuvuodesta), pääsin kuitenkin ennen korona-tilannetta käymään mm. Viipurissa ja Kaliningradissa, kesällä taas vierähti useampi viikko Baltiassa, tuli pyörittyä prätkällä suht paljon kotimaassa ja vietettyä aikaa mökillä, enemmän kun muina vuosina.
Ostettua talo, sovittua etätöistä ja tehtyä muutakin työn – ja henkilökohtaisen elämän suhteen.
Sain ensimmäisen kaupallisen yhteistyön ja kävin ekaa kertaa ikinä Lapissa.
Sanoisin että vuosi 2020 oli yllätyksiä täynnä, ei niitä mukavempia kaikki mutta yllätyksellinen, erikoinen, mieleenpainuva mm. vessapaperin hamstraamisen, JP’n lomautuksen, muuton etc. suhteen.
Siinä sitä alustusta, hypätään sitten niihin matka-aakkosiin (joita oli haasteellista keksiä koska ei tullut roadtrippailtua niin paljoa kun aiemmin)..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A – AINAZI
Pääsiäinen, Vappu ja muut tommoset mistä saa napattua pidennetyn viikonlopun oli ihan turhia tänä vuonna siis loman kannalta. Pääsiäinen kökittiin himassa koska Uusimaa oli kiinni ja ei päässyt minnekkään, Vappuna oltiin mökillä onneksi sentään Uusimaa avautu sillon. Mutta ei päästy Viipuriin kuten pläni oli..
Kesä-Heinäkuun vaiheessa tapahtu kaikkee joka sysäs meijät ettii asuntoo Sipoosta taas ja sillon aukes Baltiaan rajatkin.
Oli pakko päästä edes mini viikonloppulomalle pois Suomesta ja lähettiin käymään pikaseen Latviassa.
Testattiin kuin Vuokin sataman Eckerö Line autoalus toimii ja käytiin juhlistaa vuosipäivää Ainazissa shoppailun lomassa.
La-aamuna meno, su iltana paluu eli todellinen miniloma mutta teki kyllä niin hyvää!!!
Näitä kaipaan nytkin… lomaa ja Latviaa, se kun on se Baltian kotimaa <3

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

B – BALTIAN KIERROS, BMW & BOX
Ollaan tehty roadtrippejä Baltiassa vuodesta 2011 lähtien, oltu muutama päivä siellä ja toinen täällä, palattu tiettyihin kohteisiin uudelleen useita kymmeniä kertoja.
Edellinen kunnon – pelkkä Baltian roadtrip oli kesällä 2012 eli oli ”ihan hyvä” aika päivittää sekä tsekata uusia kohteita.
Niitähän tuli ja yllätyksiä, entisestä ”inhokista” tuli uusi suosikki Liettuassa ja Latviasta löytyi paikka jota ei kumpikaan meistä voi sietää (todellinen yllätys!). Baltia, Balkan & BMW siinä mun suosikit <3


Box –
Boxissa on tullut ajeltua aiempinakin vuosina paljon, Boxintie on just kun prätkälle tehty, tosin se on aika heikossa hapessa ollut joten ei oo ollut kovin mukava ajaa.
Tänä vuonna ajettiin kuitenkin useesti, kun bongattiin taloja myynnistä sieltä ja käytiin useampaankin kertaa katsomassa.
Samoin ajeltiin paljon muualla Sipoossa kuten Hindsbyssä koska sielläkin oli yksi kiinnostava talo.
Ja Boxin grillillä Burgereillä 😉

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

C – CAFE VERO
Ei löydy nimestä huolimatta Suomessa vaan mm. Liettuasta.
Näissä maissa ei onneksi tarvitse maksaa hillitöntä veroa kaikesta ja on just niin hyvää kun näyttääkin!
Tykkään käydä paikallisissa pikku cafeissa mutta ketjutkin käy, Vero Cafe on niistä kyllä yks lemppari koska tuotteet 😋

 

D – DAUGAVPILS & DRUSKININKAI
Daugavpils
on Latvian toiseksi suurin kaupunki, mutta monille silti tuntematon.
Oli yksi niistä uusista kohteista joissa ollaan haluttu käydä jo pitkään, mutta ei oo ollut aikaa..
Nyt oltiin kaksi yötä ja olis viihtynyt kauemminkin.
Todella viihtyisä kaupunki jossa löyty myös Suomi-kauppa ja kaupunki tunnetaan myös nimellä Väinänlinna. Käytiin mm. panssarimuseossa ja haulitehtaassa täällä!
Oli todella mielenkiintoinen kierros ja päästiin kiipeemään mm. tehtaan torniin..Druskininkai
Oli toinen yksi Liettuan yllättäjistä!
En ollut aiemmin kuullut (tai noteeranut) kyseistä kaupunkia, mutta meijän roadtrip-kaverit kertoi Grutas Parkista ja Druskininkaista niin käytiin myös ne tsekkaamassa.
Grutas Park (kts. G) kuulosti todella erikoiselle mestalle ja Druskininkai oli viereinen majapaikka-kaupunki joka on vuosia ollut suosittu kylpyläkohde!
1794 Puolan silloinen kuningas julisti alueen terveyslomakohteeksi, minkä jälkeen sinne alettiin rakentaa kylpyaltaita & hotelleja (kuvassa kylläkin musiikki suihkulähde, listalta sai valita biisejä jotka soi ja lähde tanssi mukana! Tsekkaa ”musiikkivideo” mun Instasta tai Youtubesta !

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

E = ETELÄ-SAVO
Suomenniemi siellä tulee vietettyä jonkin verran viikonloppuja etenkin kesäisin, Juhannus on ihan must siellä ja etenkin 2020 oltiin siellä enemmän koska korona.
Suomenniemi oli asukasluvultaan Manner-Suomen pienin kunta ja ennen osa Etelä-Karjalaa, nykyään Etelä-Savoa mutta siitä huolimatta komiat on maisemat! 😀

 

F – FISKARS & FISKTRÄSK
Koska jo keväällä oli hyvät ilmat niin käytiin paljon ajelemassa prätkällä.
Oltiin menossa eka Hankoon, mutta Fiskars sattui olemaan matkan varrella ja siellä ei kumpikaan ollut käynyt joten pitihän se mennä tsekkaamaan. Koska sillon oli vielä koronan takii raflat ym. kiinni niin haettiin K-kaupasta vähän evästä ja istuttiin näissä kauniissa maisemissa ne nauttimassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Fiskträsk
Oltiin käyty täällä Sipoonkorven poluilla jo muutamia kertoja ennen koko koronaa ja tykästyttiin.
Parkkikselta lähtee hyvä lenkki metsän halki ja Fiskträskin rannalta löytyy kivoja ”leiripaikkoja” jossa istuskeltiin viime keväänä (+kesänä) muutamia kertoja eväitä sekä maisemista nauttien.

 

G = GAUJA-JOEN KANSALLISPUISTO & GRUTAS PARK
Gauja-joen kansallispuisto on tehty vuonna 1973, se on alueeltaan 91745 ha.
Täältä on löydettävissä kolmasosa kaikista Latvian luontomonumenteista, yli 500 kulttuuri- ja historiamuistomerkkiä – linnanmäet, muuratut linnat, kirkot, kartanot sekä myllyt (lähde Latvia Travel)
Me ei valitettavasti käyty patikoimassa tuolla enempää, mutta vierailtiin osana Siguldan kaupunkivierailua talvilomalla (kts. S)Grutas park
Ollaan reissattu ympäri Baltiaa vuodesta 2011 ja ei oltu koskaan käyty eikä varmaan kuultu tästä mestasta.
Tavattiin meijän roadtrippaavat Liettua-hullut kaverit Klaipedassa ja ne kerto meille tästä ja pitihiän se mennä tsekkaa.
Grutas on kommunistinen teemapuisto: valtava alue jonne on kerätty Neuvostoliiton aikaiset patsaat jotka 1991 Liettuan itsenäisyyden jälkeen päätettiin kaupungeista poistaa.
Täältä löytyy mm. Stalinin, Leninin ja monien muiden patsaat, mini-eläintarha, sekä matkamuistomyymälä.

 

H – HAKUNILA
Yllättikö?!
Hakunila oli mahtava paikka, ja sieltä kaipaan edelleen noita lenkkeily maastoja.
Vaikka asutaankin nyt Sipoossa ja meillä on vähän mettää onneksi vielä vieressä ettei kaikki oo pois kaadettu niin kaipaan näitä ulkoilumaisemia.
Peltoja, metsää, hiihtolatuja, scootterireittejä, koiratarhaa, loputtomia metsäpolkuja…

 

I -ITÄMERI
Ei päästy Balatonille mutta edes jonkun veden ääreen..
Eka kuva on Eckerö Linen Finbo Cargolta hytin ikkunasta.
Keskustan läpiajo on niin turhauttavaa joten Vuosaaren reitti oli tervetullut ja meille loistava sillä ajomatkaa tuli n. 10 minuuttia kotoota satamaan.
Laiva oli simppeli, ok hintanen ja varmasti mennään uudelleen heti kun pääsee!

Toka kuva on myös Itämereltä, Latvian puolelta. Napattu meijän Ainazin miniviikonloppulomalla.
Käytiin tuolla kivilaiturilla aiemmin talvella ja vaikka sillon oli lunta ym niin oli helpompi kävellä kun noilla kivillä nyt kun vähän ripseksi vettä. Kaunista mutta pirun tuulista oli!

 

J – JÄRVENPÄÄ
Käytiin jokunen vuosi sitten täällä ekoja kertoja, JP löys paikan kun käveli ajelee kavereiden kanssa ja ne ehdotti tota Tuusulanjärvee. Ollaan käyty siellä sen jälkeen useamman kerran kesässä kahvilla ja jätskillä, paitsi edellis ja tänä vuonna. En tiedä onko sinne tulossa joku uusi kahvilayrittäjä mutta paikkana hieno ja pääse tuolta käppäämään rantareittiä.

 

K – KALININGRAD + KUURINKYNNÄS + KAUNAS + KLAIPEDA
K on kova 🤘 

Joillekkin kirjaimille on vaikea löytää mitään ja toisille löytys monta lisää kuten K:lle, esim.  Kotkan Sapokka + Kasnäs.
Tästä oli vaikee valita mutta otsikossa näkyy ylivoimaset suosikit joten mennään niillä.
Kaikki nää kolme vois kyllä niputtaa yhteen koska molemmilla reissuilla käytiin Kuurinkyntäällä, mutta Kaliningrad oli niin hieno että pakko antaa sille oma merkintä.

Kaliningrad
Ollaan jo vuosia haluttu käydä Kaliningradissa. Kun olin Ohjelmatoimistolla töissä yksi bussikuski joka heittänyt keikkaa vaikka missä kuuli mun Kaliningrad haaveista ja oli vähän sitä mieltä että hullunrohkeeta ja ei siellä mitään oo.
Voi olla että ennen olis ollut ja samoin ettei sillon ollut mitään?!
Mutta nyt kun oli mahis testata ilmasta E-viisumia myös Kaliningradiin niin lähettiin talvilomalla sinne.
Tykättiin molemmat kaupungista todella paljon ja otettiin vielä yksi ylimääräinen yö koska ei haluttu lähteä.
Kaliningrad oli kun Minsk, nähtävää riitti (mm. linnoitukset, sukellusvene jne.), ruoka ja shoppailu oli edullista ja ihmiset oli todella ystävällisiä. Tänne kumpikin halutaan takas (kuten Viipuriin ja Minskiinkin).Kuurinkynnäs
Kuurinkynnäs liittyy Kaliningradin talvi- ja Baltian kesälomaan.
Oltiin haaveiltu Kaliningradista mutta myös kyntään läpiajosta ja toteutettiin molemmat 2020.
Ajettiin Kuurinkyntään läpi ja stopattiin niillä kuuluisilla hiekkadyyneillä, sekä Venäjän että Liettuan puolella. Oli siinä kiipeemistä mut oli kyllä vaivan arvosta-upeaa rantaa ja noi dyynit oli huikeet!!


Kaunas
Kaunas on ollut semmonen ”pakollinen stoppipaikka” muutamalla autoreissulla, ihan vaan sijainnin ei muun vuoksi. Kaupunki oli jotenkin harmaa, tylsä aiemmin..
Nyt mentiin muutamaksi päiväksi uudelleen kun oli matkan varrella ja ihastuttiin kaupunkiin niin paljon että otettiin pari extra yötä.
Tänne halutaan palata!! Viehättävä, paljon tekemistä, hyvää ruokaa ja mahtava kesäkaupunki!


Klaipeda
Kesälomalla tavattiin ne meijän roadtrippaavat kaverit ja vietettiin muutama päivä niiden kanssa Klaipedassa. Edellisen kerran oltiin 2012 siellä niin oli kiva mennä takaisin ja huomata että tuttuja (ruoka)paikkoja löytyi ja kaupunki oli elävä (tää oli ihan luxusta Ventspilsin jälkeen).
Käytiin mm. Kuurinkyntäällä sijaitsevalla Sealifessa niiden kanssa.
Tässä videokooste Klaipedasta.

 

L – LOVIISA & LAHTI
Loviisa, täälläkin on tullut käytyä useamman kerran kesässä, välillä vaan kahvilla tai jätskillä, mutta syötykin siellä (hyviä ruokapaikkoja löytyy Laivasillalta). Tänä vuonna oltiin menossa Kotkaan ja ajettiin Loviisan kautta, JP kysy oonko käynyt noilla Loviisan bastioneilla ja en ollut joten tehtiin stoppi niille samalla.


Lahti

Nää aiemmin mainitut roadtrippikaverit asuu Lahdessa ja käytiin niillä samalla kylässä kun tsekkaamassa Moottoripyörämuseo Lahdessa. Museon lippu oli aika kallis ja museo aika noppesti tsekattu, joten oli pienoinen pettymys, vaikka ei saisi verrata muiden maiden museoihin.
Käytiin Bus-burgerilla syömässä samalla ja kattomassa koiranpentuja <3
Myöhemmin vietettiin siellä myös Venäläis-Baltia iltaa ja käytiin testaamassa Katjusa todella hyvää ruokaa- suosittelen!!

 

M – MATHILDEDAL
Tää oli kanssa semmonen ex-tempore, käytiin ajamassa Kemiönsaaressa ja Kasnäsissä, mutta koska oli Toukokuun vika viikonloppu ja kaikki vielä kiinni niin ei vietetty kummassakaan pitkää aikaa.
Käytiin Kasnäsin venetankkiasemalla josta saatiin kahvit ja jäätelöt. Päätettiin kotimatkalla käydä tsekkaamassa myös paljon kehuttu Mathildedal.
Siellä oli kaikki kiinni myös koska noi rafla-rajotukset joten otettiin pari kuvaa, moikattiin alpakat ja lähettiin himaan syömään. Oli siellä porukkaa paljon esim. veneillä ja meiltäkin tultii kysyy ollaanko majapaikka vailla, mutta Melli oli himassa ja oltiin vaan ajelee mutta ens kesällä kansallispuistoon ja sit uudelleen?!

 

N – NAUJAMIESTIS, NAPAPIIRI & NOVA SKYLAND HOTEL
Ännällä oli ensin pirun vaikee keksiä mitään, mutta kuvat kansiosta löyty onneksi hakutoiminto ja kuvat mestoineen joista yksi oli mm. Naujamiestis eli Vilnan ”uusi kaupunki”.
Yövyttiin Senamiestiksessa eli Vanhassa Kaupungissa (of course siellä!) ja vedettiin e-scoottereilla pitkin Vilnaa ja kävellenkin. Uuden kaupungin osan puolelta löytyy hyviä ruokapaikkoja..

Lisäksi suosittu Gedimino-katu, Franz Zappan patsas ja KGB-museo löytyy alueelta.
Käytiin KGB:ssä nyt uudelleen, edellinen kerta oli 2011, järkky paikka…


Napapiiri,
come on! Miten saatoin unohtaa?? Ekaa kertaa Lapissa ja Napapiiri- woow!!!


Nova Skyland Hotel

Osana talvipakettia kuului yöpyminen Nova Skylandin Aurora-sviitissä ja se oli ihan mieletön vaikkei niitä revontulia näkynytkään, taivas pysyi harmaana tyyliin koko ajan.
Lisää Novan majoituksesta ja aktiivipaketista (joka sisälsi mm. Husky-ajelun) löytyy täältä!

 

OOHKOLA
Tää on ollut yksi vakimesta kahville, jäätelölle ja täytetyille lihapiirakoille prätkäreissuilla.
Saa tilattua kebabin extratäytteillä, makkaraperunoita, lihiksiä ja kaikkia muita grilliherkkuja sekä mikä parasta irtojäätelöä! Niitä sitten nautitaan aina tuossa rannalla.

 

PPIETARI
Mun Mustin (eli äidin) toive/haave oli päästä Pietariin ja Eremitaasiin näkemä kultahuone sekä juomaan skumppaa kun täyttää 60.  JP, minä, Musti ja mun täti ajettiin Viipuriin pidennetyksi viikonlopuksi ja tehtiin sieltä päiväreissu junalla Pietariin. Juotiin sikahyvää skumppaa, syötiin todella hyvää ruokaa, shoppailtiin, tsekkailtiin nähtävyyksiä ja tietty käytiin siellä Eremitaasissa (joka oli ihan mieletön)!!

 

Q – QUARANTINE
Tämä nyt ei varsinainen paikka ole, mutta yhdistyy niin vahvasti vuoteen 2020 ja matkoihi/niiden puutteeseen.
Päivää ennen kun lähdettiin Pietari-Viipuriin tammikuussa kuultiin tyyliin ekoja kertoja juttua koronasta, Pietarissa oli mahdollinen yksi epäily that’s it.
Verikirkolla näkyi aasialaisia ja koitettiin vältellä niitä myös Eremitaasissa.

Maaliskuussa oltiin talvilomalla  ja viikko siitä tyyliin koko maailma sekosi ja tuli karanteenit, lockdownit ym.
Käytettiin ite maskia jo maaliskuussa ruokakaupoilla ym ja saatiin hyvin pitkiä katseita, osa naureskeli.. ja nyt tänne sit vaaditaan maskipakkoa..
Samoin meijän shoppailu sai paljon huomiota sillon Latviassa ja Virossa ennen kotiinpaluuta, ostettiin käsidesii, wc-paperii, säilykkeitä ym. varastoon mikä oli loistava sillä kotona näytti tältä..
Meillä oli onneksi kaikkea varavarastossa!

 

R- ROVANIEMI & RUOTSINPYHTÄÄ
Sain kutsun tulla Lappiin testaamaan JP’n kanssa aiemmin mainitun Nova Skylandin talvipakettia ja palatessamme husky-tarhavierailulta käytiin kurkkaamassa miltä Rovaniemi näyttää.
En oo koskaan aiemmin ollut Lapissa tai näin pohjosessa autolla Suomessa.Ruotsinpyhtää
( Stömforsin Ruukki) ei varmaan hirveesti esittelyjä kaipaa?!
Täälläkin ollaan käyty lukuisia kertoja eri vuodenaikoina. Ihana paikka!!
Ruukissa toimii kesällä erilaisten näyttelyiden ja käsityöläispuotien lisäksi ravintoloita ja kahviloita, sekä ennen koronaa kesäkuisin oli Bluegrass, saa nähdä onko jo 2021..

 

S – SIGULDA + SIAULIU
Sigulda
oli yksi Latvian kaupungeista joissa ei oltu aiemmin käyty ja vietettiin 3 yötä täällä maaliskuun talvilomalla Kaliningradin jälkeen. Sigulda oli pieni, ei mikään turre-mesta mikä Riiasta tuli (ennen koronaa) ja siellä käytiin kaikissa kohteissa (paitsi illallisella) autolla koska nähtävyydet kuten Turaidan linna sijaitsi kaikki kaupungin ulkopuolella.
Siguldaa kutsutaan Latvian Sveitsiksi vaihtelevan ja luonnonkauniin maaston vuoksi (kts. G)!

Šiauliain lähellä sijaitseva ristikukkula oli yksi talviloman kohteemme, tai no varattiin tarkotuksella yksi yö Siauliaista ennen Kaliningradiin ajoa jotta voidaan stopata tuolla kuuluisalla ristikukkulalla.
Ja aikamoinen se olikin, kukkulalla on nykyään kymmeniä tuhansia ristejä.


T –  TIRMO & TRAKAI
Tai Timroo niinkuin mä vahingossa sanon, löytyi kanssa ihan vaan ajellessa Porvoossa, ja huomattiin kartasta että mikäs tuolla on ja mentiin tsiigaamaan.
Tirmon Saaristokeskuksesta löytyi mm. ravintola ja kauppa sekä lossi Pellinkiin.
Tirmooseen menee noin puoli tuntia Porvoosta mutta hyvää asfaltoitua tietä pääsee perille asti, kiva kahvi-jätskipaikka kesällä!

Trakai
Noin 30 kilsan päästä sijaitseva Trakain linna on ollut yksi semmosista kohteista joita oon halunnut nähdä.
Nyt vietettiin kesälomaa Baltiassa ja Vilnassa useampi päivä taas niin päätettiin käydä tsekkaamassa myös Trakain 1300-luvulla rakennettu linna.
Tämä on Liettuan suosituimpia turistikohteita etenkin kesäaikaan, syyskuussa ei ollut kuin muutama ihminen meidän lisäksi.


U – UZUPIZIO
Vaki vierailukohde Vilnassa ollessa. Uzupizio ei ole vain kaupunginosa se on mikrovaltio.
Alue julistautui 1997  itsenäiseksi Užupisin tasavallaksi ja sillä on mm. oma lippu, presidentti, valuutta sekä perustuslaki (joka löytyy siellä useilla eri kielillä mm. suomeksi).

 

V – VIIPURI & VENTSPILS
Toiseen näistä kaipaan ja toiseen en todellakaan, onneksi meillä on samat fiilikset näistä JP’n kanssa niin ei tule tappelua minne mennä😂
Ei oo varmaan vaikee arvata kumoi näistä on kumpi…

Viipuri
My love <3  (muutaman muun lisäksi).
Ekaa kertaa oltiin 2019 lokakuussa ja sit oltiin joulukuussa, vikaa kertaa tammikuussa 2020 (kts. P & Q)
Viipuri miellytti, rosoinen mutta kaunis kaupunki.
Nähtävää, ostettavaa riitti, kampaamo-hieronta tuli testattua ja ruoka muy bueno!! Ei oo hinnalla ja turisteilla pilattu.
Palvelu oli todella ystävällistä ja ihmiset muutenkin ihania.
Viipuriin lähtisin heti jos ois mahis..


Ventspils
Yksimielisesti varmaan turhin lomakohde ikinä tai turhin ja tylsin kaupunki.
Täällä ei ole mitään, paitsi valtavan pitkä hiekkaranta jos siit haluat oikeasti relata niin mene Ventspilsiin.
Varaudu ostamaan valmisruokaa kaupasta tai kokkaamaan itse, tuolla ei ollut juuri kahviloita, ruokapaikkoja (kuin 1-2 joista toinen kaukana ja täynnä ja toinen oli jo kiinni klo 18-19).
V- vitutus= hukkaan meni 3 yötä tuolla.

 

W – WELCOME SANTA CLAUS VILLAGE
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa vai miten se meni?!

 

X –  X3
Tartteeko tässäkään sanoa sen enempää, etenkin jos luit kohdan B hyvin 😉
Aivan mahtava auto, ei siinä muuta <3
Kuva on Kaunauksesta kesälomalta, toi kissa kyyläs meijän autoa ja sanoin sille et jos se menee loikkimaan sen päälle niin teen siitä matkamuiston niin se lähti kuvanoton jälkeen haneen😂

 

Y – YÖSNÄCK
Pitäähän sitä yöpalaa olla!
Sushia on pakko ostaa aina Riiassa, ihan lemppari!!
Suomessa en raaski ostaa kun hinta on moninkertanen, mutta Latviassa tulee kyllä ostettua noita sitten enemmän ja useamman kerran..
Ja pizzaa.. läpiyön auki olevat paikat on kyl parhaita!
Lapissa meni poroburgeri-ravintola kiinni liian aikasin joten me mentiin 24 h Shellille syömään…
Kuvaa en löytänyt mut yks parhaimpii yösnackei on Vilnassa ollut semmonen kebabranskalais-tötterö ja Riiassa Turkebab rulla! Damn.. iskee himo😋

 

Z – ZZZ MAJAPAIKAT JOISSA NUKUTTIIN
Kyllähän näitä jokunen kerty.
Majotus on semmonen mihin ei niin hirveesti laiteta miellellään rahaa lomilla, että jää sitä muuhunkin.
Tietty on asioita joista ei tingitä, esim. sijainti, kesällä ilmastointi ja jos ollaan jossakin paikassa pitkään niin parveke ja keittiö edes minimuodossa. Oma jääkaappi on must ja pysäköinnin kanssa ollaan tarkkana.
Oma priva parkki, tai sit joku muu tuttu ja turvallinen kuten Origo Riiassa.

Oltiin ennen Kaunasta Ventpilsissä ja Klaipedassa normi huoneissa joten päätettiin ottaa joku spesiaalimpi majoitus Kaunaksesta ja saatiin todella hulppee 2 makkarin asunto, jättikokosella parvekeella vähän yli budjetin mutta silti hyvään hintaan. Tykästyttiin Kaunakseen tällä reissulla ja jäätiin extra öiksi.
2 ekaa kuvaa Kaunaksesta, eka partsilta jossa hengattiin paljon ja toka kuva makkarista.

Kolmas kuva on Riiasta, otettiin riski ja asunto jossa ei ollu montaa arvosteluu. Kalliimpi tämäkin kuin normaalisti otetaan, mutta tässä ratkas se että parkkihalli oli suoraan hissillä kellarissa ja ei tarvinnut raahata kamoja vanhan kaupungin halki. Lisäksi sijainti, asunnon kunto ym oli ihan huippu!

Neljäs kuva on makuuparvi Vilnasta, ollaan oltu tuossa asunnossa aiemmin ja tykättiin sisäpihaparkista ja sijainnista vaikka ei oo hissii ym et joutuu roudaa kamat kierreportaita pitkin ylös mut yksi lempikämpistä.
Vähän jotain spessua pitää olla!

 

Å – BORGÅ
Porvoo kuuluu joka kesään ja tulee siellä käytyä muinakin vuodenaikoina.
Porvoo on vaan niin viehättävä. Sinne tulee ajettua välillä vaan kahville ja tietty jätskille.
PS Meijän uudesta kodista on nyt tasan sama matka Porvoon ja Helsingin keskustaan.

 

Ä – ÄLLISTYTTÄVÄ LAPPI
Tekis kolmanne kerran mieli sanoa et kuva kertoo…
Oli siis mulle eka kerta Lapissa tuo joulukuun reissu ja olin ihan ällistynyt!
Ymmärrän kyllä nyt ihmisten viehätyksen Lapista!!

 

Ö – SAARI / PELLINKI
Porvoo on siis tuttu mesta, mutta tuli tutkittua muitakin lähiseutuja siellä.
Vuonna 2020 ajokilsoja tuli paljon prätkällä koska pääosin hyvät ilmat ja JP oli lomautettuna huhtikuussa. Ajettiin Porvooseen kerran mut se oli ihan tukossa ja niin lähellä joten päätettiin kattoo joku muu kohde. Google Maps auki ja karttaa katottiin et mennään tonne, navi päälle ja päädyttiin Tirmooseen. Huomattiin et lossi kulkee siinä ees taas ja Pellinkihän se siinä.
Hypättiin lossin kyytiin ja Pellinkiin. Tosin siellä ajettiin vaan se yks pää-asfaltoitu tie läpi kun mopolla ei viittinyt hiekkateille lähteä, mut kiva oli käydä!

 

Tässä se sit ois mun Reissu ABC 2020 paketissa.
Tuli sitä nähtyä eri paikkoja vaikka ei ihan sinne päästy minne haluttiin..
Toivottavasti 2021 on yhtä hyvä 2019 – sitä tarvitaan 🙏👍

Löytykö tuttuja paikkoja listalta tai semmosia missä haluisit käydä?!

~ Haikein reissuterveisin Mimmu ~

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply