Suomen suurin matkablogiyhteisö

Autoilumokia Baltian reissulla

Tää on hiukka noloa..
Mietin että kehtaanko jakaa tätä mut mitä siitä, annetaan palaa!
Itelle pitää osata nauraa 😀
Nää mokailut liittyy mun edelliseen postaukseen, roadtrippailusta, Via Baltiasta, mitä siellä tarttee jne. Postaus löytyy suomeksi täältä

Sen perusteella luulis siis kaiken olevan kunnossa vaan mitäs kävikään..

Plani siis oli et ollaan lähetään pääsiäseksi ”kotiin” eli Latviaan ja tiistai iltana, tyyliin päivä ennen lähtöö huomattiin muutama puuttuva asia.
Ei sinänsä maailmanloppu, mutta aika tärkeitä kuitenkin.

Luin kylvyssä (kyllä meillä on ihana iso kylpyamme, jossa mahtuu maata ja jonne on ihana heittää purkki hyväntuoksusta vaahtoa/kylpykuulia sekaan, lukea kirjaa/lehteä ja siemailla jotain kylmää juomaa..) Janin töistä tuomaa Moottorilehteä ja jossa oli juttu:  ”Euroopassa autoilevien vinkit”.
Olin kyllä lukenut sen sillon aiemmin mutta kun kirjaston kirjat loppu kesken niin luin sitten vessassa olevia lehtiä ja se artikkeli osu taas eteen..
Samoja juttuja oli siellä kun mitä itekkin olin kirjoittanut omaan postaukseeni
(Moottori tosin varotteli myös tutkanpaljastimista, alkoholista ja matkapuhelimen käytöstä) ja buum.. sitten se iski vasta omaan tajuntaan et hemmetti, niin tää puuttuu, tää mennyt vissiin vanhaksi jne. Eli siis melkeen kaikki!

Edellinen auto oli edullinen (coupe <3) ja siis täysin oma, tässä uudemmassa on pankin nimi myös, tosin onneksi Janin nimi on rekisteriotteessa mutta silti ei omistajana- siispä on suositeltua että hakee myös rahoitusyhtiöltä sen lupapaperin. Oops!
Edellinen turhake siis tuo lupapaperi hankittiin kyllä viime kesän lomalle mutta se kun on vaan kerrallaan 6kk maximissaan voimassa niin olihan tuo mennyt jo umpeen (rahastusta sanon minä- meinaan siitä yhdestä paperista perittäisiin 42e / kerta)
Tämmösiä voi sitten mitenkään muistaa kun edellisellä autolla sai reissata missä vaan ilman tommosia lupia. Tää paperi ei ollut sitten ainoa ”unohdettu” asia..

Yksi asia josta muistutin myös edellisessä kirjoituksessa oli tuo rekisteriote, joka on oltava printtiversiona mukana ulkomailla.
Suomessa on siis käytössä nykyään toi elektroninen versio ja kun edelleen oli tottunu vanhaan eli aina katsastuksessa saa sen paperin niin ei sitten tätäkään ollut muistanut aiemmin- vaikka käytiin jo yksi reissu heittämässä alkuvuodesta OOPS!
Onneksi autossa oli toi edellinen paperi ja siinä näky kyllä samat tiedot omistajasta/haltijasta et sinänsä ois voinu mennä silläkin, sillä kun ne viime kesänä pysäytti meijät niin sano vaan ettei se ymmärrä mitään siitä paperista joten samapa tuo onko 2016 vai 2017 päiväyksellä..

Päätettiin kuitenkin et haetaan se rekisteriote, just in case.
Sen kun voi hakea kätevästi lähimmältä katsastusasemalta, tai niin luultiin.
Jani ajo duunin jälkeen Hakkilaan kun sen piti olla kuuteen auki, olihan se mutta toimistopuoli menee kiinni jo neljältä (tänkin vois ilmottaa nettisivulla prkl!).
Sitten se ajo jonnekkin Tikkurilaan jonottamaan sitä ja saikin sen, onneksi ilmatteeksi.

Ei siinä vielä kaikki, osa 3 tulee tässä.
Greencardkin on voimassa vaan vuoden eli sekin oli just menny sopivasti umpeen.
Aateltiin ettei postilla sitä kerkee saamaan mutta onneksi Fennialla on hyvä palvelu ja sattu sopivasti olemaan toimisto Kampin toisella puolen jossa olen työharjottelussa.
Menin sinne valtakirjan kanssa, meni varmaan alle 2minsaa ja olin ulkona uuden 12kk Greencardin kanssa! Ja ne vielä lähetti kotiin toisen kappaleen, sekin tuli päivässä. Pisteet Fennialle tästä!

Eli siis oikeestaan suurin osa mistä muistutin muita, meinas jäädä hommaamatta iteltä! Urpå!

Mut hei ei tää vielä ihan tähänkään päättynyt..
Jani halus vaihtaa kesäkumit alle viikkoo ennen päästästä ja mä vielä vitsailin sille et kuitenkin tulee vielä lunta. Ja kas, lähtö kun läheni niin ne ilmatkin paheni.
Lähtö iltana tuli räntää ja kateltiin sääennustuksii (tosin niihin ei voi luottaa kun ne muuttuu tyyliin joka tunti) jotka lupas lumi/räntäsadetta ja about nollaa. Oh no..
Lähettiin siis 21:30 iltalaivalla ja perillä Tallinnassa keskiyön aikaan, jossa eka mikä nähtiin autokannen luukusta oli lumiräntä-pyry.
Lähdettiin sitten vaan kohti Latviaa ja päästiin vähän Tallinnan ulkopuolelle kun rupes pyryttää ihan huolella. Onneksi oli vielä plussan puolella!
Eikä muuta liikennettä juuri ollut.
Välillä näky jokunen rekka mutta muuten saatiin onneksi paahtaa yksin.
Ja sitä lunta tuli. Siinä rupes jo miettii et ajetaanko tien sivuun, etinkö Bookingista jonku lafkan vai mennäänkö vaan.
Ennustukset lupaili Latvian puolelle parempaa & sitä toivottiin peukut ja varpaat ristissä ja yhtäkkiä se pyry sit loppu. Noin vaan, kun seinään! Puuf!
Siinä oli kyl välillä ikävä vanhan auton nastoja, nastoja ylipäätänsä mutta näillä selvittiin ja päästiin perille!!

Mun kummityttöset sanoo et haluu olla kun mä/me ja reissaa mut pliis, älkää olko kun mä ainakaan tässä tapauksessa 😀
Jos oot siis lähössä pois Suomesta autolla niin tsekkaa mun edellinen postaus ellet jo lukenut sitä ja noudata sitä- niin sulle ei käy näin, ainakaan toivottavasti!

Aurinkoista kevättä 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply micciz 6.5.2017 at 17:16

  Sulle tapahtuneista matkailumokista ois ”kiva” kuulla. En usko että ollaan ainoita 😉

 • Reply Sateenmuru 7.5.2017 at 16:25

  Haha, hauska! ^_^ Olenkin miettinyt autoilua Baltian alueella…pitääkin nyt miettiä vähän tarkemmin ja valmistautua lukemalla tuo sinun ”näin se tehdään” kirjoitus! Olen kyllä useita automatkoja tehnyt pitkin poikin Eurooppaa, mutten koskaan hommaillut mitään paperijuttuja… ollut ehkä onni matkassa… pitäisi kai tormistautua seuraavaa matkaa varten. O_O

  • Reply Mimmu 7.5.2017 at 17:35

   Ei ollut sinä iltana kun tajuttiin ja kun rupes tulee lisää, ettei jäänyt vaan yhteen. Mutta kyllä sit rupes jo naurattaakin että voiko olla näin urpo kun just koostanut näitä muille. ?
   Meillä on vissiin vaan kerran kysytty auton lupapaperia Suomen rajalla, kun mentiin Janin faijan autolla Viroon kun omasta autosta pöllittiin puskuri, mutta muilla reissuilla ei ois sitä lupapaperia tarvinnut (tosin toi rahoitusyhtiön auto ollut vasta muutamia reissuja).
   Rekisteriotetta kysyttiin samoin passia kun poliisit on pysäyttäneet, mutta sitten ne totesi ettei siitä mitään ymmärrä ?
   Lähinnä noi paperit on varmaan tarpeellisia sillon jos käy joku kolari, ainakin jos ei oo oma auto kyseessä..
   Mutta kaikesta hullusta liikenteestä ja ”säädöksistä” huolimatta suosittelen sinne automatkaa ehdottomasti!!

 • Reply JohannaK/haaveena matka 7.5.2017 at 16:49

  Huh, on teillä ollu aikamoinen reissun alotus ? Mua kans kiinnostaa autoreissu Baltiaan, täytyykin käydä lukemassa muutkin siihen liittyvät postaukset ?

  • Reply Mimmu 7.5.2017 at 17:15

   Niinpä!! Ja sehän niin hupaisaa onkin että luulis kun siellä jo vuosia käyneenä että nämä perusjutut ois tiukasti juurtunut muistiin ? Joten oikeesti kyllä naurattaakin että miten tässä näin pääsi käymään..
   Suosittelen ehdottomasti autoreissua Baltiaan mutta kannattaa tehdä just päinvastoin kun me ja tuplatsekkaa vielä ??

 • Reply Anne | Metallia Matkassa 7.5.2017 at 18:09

  Kesällä on taas autoilua Baltiassa ja muualla Euroopassa tiedossa, niin pitää olla tarkkana ennen tien päälle lähtöä että kaikki paperit on mukana ja muutenkin kunnossa. Onneksi mun mies yleensä huolehtii kaiken autoon liittyvän, ja mun tehtävä on toimia lähinnä kartturina! Tehtiin ensimmäinen Euroopan roadtrip 4 vuotta sitten, ja silloin kyllä välillä jouduttiin kesken matkan soittamaan mieheni isälle (joka on vuosia matkustellut Euroopassa asuntovaunun kanssa) ja kyselemään, että niin, pitikö täällä maassa nyt laittaa tuulilasiin joku tarra vai ei.. 😀

  • Reply Mimmu 4.6.2017 at 18:54

   Sorry että kesti vastata; oli viimeset puristukset koulutöissä ja sitten toi Ukrainan reissu jota stressailin muutaman viikon lisäksi lähin uudistamaan tätä sivua joka söi aikaa joten pahoittelut..

   Tiiä sitten kuin paikkansa pitävää on noi papereiden syynäys ja sakotus mutta kuullu juttuja toki, ja en oo halunnut siksi ottaa turhia riskejä, koska en haluu joutuu maksumieheksi kun muutenkaa oo sitä rahaa paljoo!
   Meillä ei oo tarkkaa plänii ollut kuka hoitaa mitäkin, joten tämmöset sattumukset on sitten mahdollisia 😀
   Joten hyvä jos teillä toinen huolehtii noista lipuista ja lapuista!!
   Tosin mutkia saa matkaan muutenkin, edellinen ostosmatka Latviaan aiheutti muutaman nitro-tilanteen kun Jani vanhingossa tankkas bensaa meijän diesel-autoon.. Tästäkin selvittiin lisäämällä dieseliin sekaan ja kaikki meni lopulta hyvin!!

   Noi vinjetiti on sitten oma juttunsa. Muistan kanssa ekan kerran kun mentiin autolla tuolla ja laitettiin naviin et ”vältä maksullisia teitä”, jotta ei tulis vahingossa ajettuu ilman vinjettii kun ne niitä tutkailee niin tarkkaan, jollon se blokkas myös tietty vain tietulliset tiet, jotka ois nopeuttanut ajoo huimasti 😀
   Vieläkin joutuu tsekkaa et missä maassa oli vinjetti ja sit vaikeuttaa tota hommaa se että rajat on auki melkeen kaikkialla joten et välttämättä ees tajuu et oot vaihatnut maata..

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 7.5.2017 at 22:32

  Tahtoo olla meilläkin vähän niin ja näin nuo paperit 😀 Auto on onneksi oma ja viime vuonna muistettiin ekan ja tokan roadtripin välissä hakea se ote katsastuskonttoristakin, mutta viime vuonna paineltiin 7 vk Euroopan teillä ihan vaan suomalaisella ajokortilla. Hups. Pitäisi muistaa hoitaa asia ennen seuraavaa reissua 😀

  Käytiin syksyllä astuttamassa koira Unkarissa ja asuttiin muutama päivä Itävallan puolella. Oltiin lähestymässä ekalta astutuskeikalta taas Itävaltaa kun mies hoksasi ettei meillä ole mukana passeja eikä Hipun eu-passia ja edessä näyttää olevan miehitetty rajanylityskohta ja siellä pysäytellään autoja! Menomatkalla kun oli ajettu maisemareittiä pienempää tietä jossa oli vain kyltit. Helpotus oli suuri kun pysäyttivät vasta meidän takana ajaneen auton! ?

  • Reply Mimmu 4.6.2017 at 19:09

   Hyvä että muutkin säätää ?
   Teillä on käynyt kyllä tuuri kanssa! Ne kun ois voinu blokkaa teijät rajalla ilman passeja..
   Oli meinaan aika tarkkoja viime kesänä niistä et oli mukana (pakolaisten takia) ja pyysi avaa rajalla auton ovet et näki sisään ettei kukaan piilottele siellä.. Ja varsinkin jos teillä koira mukana ja sekin passiton ??
   Miten teijän astutus meni?! Onko pikkusia luvassa??

   PS
   Kyllä saat Eu-kortilla ajella muissa eu-maissa, mut jos meette ulkopuolelle esim Bosnia,Serbia, Valko-Venäjä, Montenegro etc niin sillon voi torpata matka rajalle.. Tiiä sit kuin tarkkaan ne tsekkaa mikä kortti kyseessä..??
   Slovakiassa kun poliisi pysäytti niin ei kysyny ajokorttia vaan halusi nähdä ennemminkin just passin..
   Piti mennä toissa vuonna autolla Serbiaan mut jätettiin sit pakolais-selkauksien takia (rajat) se väliin mutta oltas menty dorkana sinne ihan eu-kortilla.. että hyvä muistutus taas tääkin sitten oli, kiitos 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 7.5.2017 at 23:39

  Hehe, kuulostaa ihan meikäläisten sähläämiseltä! Just viime tingassa tulee ajateltua jotain hyvinkin olennaista ja hirveällä kiireellä pitää selvitellä. Tai sitten vaan lähdetään ja stressataan, miten meidän käy.

  Muuten, jos auto on suomalaisilla kilvillä, ei green cardia tarvita Baltiassa ajettaessa. Vai oliko teillä siis joku muu syy green cardiin?

  • Reply Mimmu 4.6.2017 at 19:21

   ”Hyvä” että löytyy muitakin säätäjiä!! ?
   Tuntuu et mitä enemmän reissaa, sen enemmän tulee jotain tämmösii ?
   Pitäs vissiin tehä joku tsekki/muistilista/muistutus näistäkin..
   Ei uskallettu lähtee säätää tonne Latviaan enää ilman mitään kun se on ainoo maa missä ollaan saatu sakot (kolmet), joten tuurilla ois käyny niin et ne ois halunnu tsekkaa asiakirjoi, ois käyny autolle jotain tms. ?

   Green Card ollaan haettu aina varmuudeksi vuodeksi, kun ei ikinä tiiä mihin suunnataan kesällä.
   Varataan joku paikka (nyt Unkari taas) ekalle jaksolle ja sit loput mennään minne huvittaa/missä vapaata/missä ok-hintasta ja vois olla mielenkiintosta käydä.
   Serbian Suboticalla ois kiva käydä ja ollaan myös mietitty Montenegroo, Ukrainaa ja Valko-Venäjää ja Venäjää et ois kiva käydä autolla.
   Mut kun ei etukäteen tiiä mihin suunnataan niin varauduttu nyt siihenkin (paitsi se kansainvälinen ajokortti puuttuu)..

 • Reply Pirkko / Meriharakka 11.5.2017 at 19:42

  Auto vaihtui tuossa juuri pari kuukautta sitten ja tuosta paperisesta rekisteriotteesta jo autokauppiaskin muistutti, eli se tuli hommattua varoiksi hetimmiten. Muista ei ole vielä hajuakaan – mutta eipä ole vielä omalla autolla ulkomaille ajateltu lähteäkään, jos nyt vaikka edes yhden Suomi-roadtripin saisi ensin tehtyä 🙂

  • Reply Mimmu 4.6.2017 at 19:26

   Hyvä että muistutti, kiva autokauppias!
   Ei tommosia voi muistaa kun on tottunut että sen saa aina mukaan!
   Tuossa oli sulle muistilistaa sitten sinne ekalle ulkomaan roadtripille 😉
   Meinaatko tänä kesänä käydä heittää Suomi-roadtripin?!

   Mulle kotimaan automatkat on niitä tuntemattompia, täällä kun on sen verran kallista reissata verrattuna vaikkapa just Baltiaan (bensa, majat, ruokailu etc) että jätän väliin, mutta kiva ois silti lukea niistä 🙂

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 12.5.2017 at 14:38

  Tarpeellista tietoa ja onnettomuuden sattuessa tarvitaan varmaankin kaikki mahdolliset paperit vaikka muuten ajaisikin tuurilla ilman niitä.

  • Reply Mimmu 4.6.2017 at 21:57

   (y)
   Juurikin näin, jos jotain sattuis niin helpottaa kummasti kun kaikki mahdollinen löytyy printattuna!!

 • Reply Sandra 13.5.2017 at 06:23

  No hei, nyt ootte sentään jakanut ne täällä, niin muut voi välttää kyseiset ”mokat”. Itse en ole koskaan autoillut ulkomailla, niin en osaisi rehellisesti edes ajatella moisia.

  Ärsyttävää toki, jos joutuu viime tingassa hermoilemaan ja hoitamaan asioita. Tulee hirveä lomastressi moisesta 😀

  • Reply Mimmu 4.6.2017 at 22:16

   Sepä se! Kyllä se pukkasi muutaman extra hikikarpalon ja muutama sydämen tykytyskin koittiin näiden takia, mutta kaikki päättyikin hyvin 🙂
   Vaikka toi sitten se lumisade ja kesärenkaat sitten oman lisänsä (tosin mainittakoon että mentiin keski-Euroopan kitkoilla sinne viime vuonna ja jouduttiin oottaa tien sulamista aamulla kun ne oli kun luistimet…)

   Sen takia päätinkin julkasta noi meijän mokat jotta ei muitten tarttisi ?
   Toivottavasti näistä on apua jos päätät lähtee joskus autolla tonne seikkailee!!

 • Reply Stacy Siivonen 13.5.2017 at 12:49

  Paljosta olen säästynyt autottomana, kun en noista mitään tiedä, esimerkiksi sitä, ettei rekisteriote ole enää paperilla. Viimeksi ajoin autoa yli 20 vuotta sitten, paljon on muuttunut sen jälkeen.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 13.5.2017 at 17:29

  Täällä kannattaa jakaa kaikki mokat ja kommellukset, niin muut voi ottaa niistä opiksi 🙂 Hyvä, että kaikki lopulta järjestyi ja pääsitte matkaan.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 14.5.2017 at 01:24

  Yleensä ainakin palosammutin ja huomioliivit puuttuu kaikilta Baltiaan matkaavilta autokunnilta. Onneksi niitä ei tarkasteta sen kummemmin, mutta yllättävän tietämättöminä monet Baltiaan omalla autolla menee. No te saitte nyt ainakin seuraavalle reissulle selvitettyä, mitä pitää olla matkassa mukana 🙂 Mahtava alue Baltia on kyllä autoiluun!

 • Leave a Reply