Suomen suurin matkablogiyhteisö

2018 MATKA-AAKKOSET

Koska syksy siis näyttää todellakin olevan lopuillaan, samoin isommat matkailut tälle vuodelle niin aattelin vetästä kasaan samantyylisen wrappauksen tästä vuodesta kuten viime vuonna tein omansa,
Kesä ABC:n muodossa.

2018 alku vuoden vedin keikkaa muutamassakin paikassa, kunnes sitten lopputalvesta tein hommia pääasiassa vain yhteen paikaan, kunnes keväällä hiljeni taas opiskelijoiden palatessa itse duuniin ja mulla siten duunit taas väheni. Tuli semmonen oh no, kesäloma-paniikki että mitäs nyt?!
Säikähdyksestä huolimatta kaikki järjestyi, tein kesän töitä eräässä toimistossa ja extrana, siinä sivussa noita keikkaduuneja minkä kerkesin/jaksoin.
Noihin kuukaisiin mahtui myös reissuja, onneksi 🙂
Meillä ei oo bookattuna matkoja jonossa, eikä mitään plänejä monen kuukauden pätkille.
Kesäloma on ainoa jonka tietää olevan joskus elo-syyskuussa, mutta muita lomia (lue matkoja) meillä ei yleensä ole varattuna. Ne vaan jotenkin aina pumpsahtaa eteen / solahtaa meijän aikatauluihin tai jotain.
Tänä vuonna oli pari poikkeusta, Espanja ja Italia oli tiedossa jo marras-joulukuussa viime vuonna, ja sitten tuumailitiin että olis kiva käydä Latviassa ja sinne mentiin heti alkuvuodesta.
Eli ennätykselliset kolme reissua oli sillon tiedossa tai osittain bookattuna ja loppukevät sekä kesä/syksy täydentyi sitten omalla painollaan. Muutenkaan en tykkää et on kalenteri liian täynnä, vaikka reissata haluankin, sillä pitää saada aina jossain välissä saada taiottua rahaa lisää, sillä luotolla en halua matkusta.

Palattiin vähän aikaa sit just Latviasta (tais olla viides kerta tänä vuonna äkkii laskettuna) ja sitten mä kävin heti sen jälkeen lentäen Ruotsissa hautajaisissa, sillä reissulla tuli myös tehtyä ja testattua ensimäinen autonvuokraus ulkomailla! Sitten ei oikeen oo muuta tiedossa.
Meiliin tuli kyllä Stokiksen risteily tarjous, mutta se ei muuten inspaa, paitsi että ois sillon mahis käydä moikkaamassa siellä päin asuvia sukulaisia.
Toinen mikä ois mielenkiintonen oli Pietarin hotellireissu tarjous, mut se veis yhden arkipäivän joten taitaa jäädä menemättä nyt..
Loppu syksy / vuosi on yleensä muutenkin tosi hiljanen matkojen ja mun tän hetkisten töiden suhteen.
Pari verkkoa on vesillä, käpälät pystyyn mulle 😉
Mutta hypätään nyt kuitenkin mun 2018 matka-aakkosiin ja palataan tohon autovuokraamiseen ym. tarkemmin sitten omassa postauksessa!


LET’S GO / REISSU VUOSI 2018  ABC!

A  –  AIVOKASVAIN & AVEZZANO + AURINGONLASKUT
Viime vuosi tai no viime vuodesta tähän vuoteen on ollut kaikenmoista, monessakin mielessä.
Tätä a-listaa voisi siis täydentää muutamalla sanalla vielä mutta mennään noillä kahdella nyt.
Nuo kaksi liittyvät vahvasti yhteen sillä ilman ensimmäistä – ei olisi tullut tuota toista.
Äidilläni (Mustilla) löytyi reilu vuosi sitten kasvain päästä ja se vaati leikkauksen.
Kummi(siskon)tyttöni Minttu oli lähdössä Italiaan työharjoitteluun ja Musti sanoi mulle että jos hän selviää leikkauksesta hyvin niin lähdetään Italiaan Mintun luo.
Toinen kummityttö (ja lapsenlapsi) sai toiselta suvultaan matkan sinne joulu/synttärilahjaksi joten niin me kolme matkustettiin ekaa kertaa Italiaan maaliskuussa.
Tukikohta oli Roomassa mutta käytiin myös junalla Mintun luona Avezzanossa, kaupungissa joka tuhoutui täysin Italian historian pahimmassa maanjäristyksessä 1915.
Käytiin myös patikoimassa ”läheisillä” vuorilla.. jotka siis todellisuudessa oli useiden kilometrien ja kiroilujen päässä.. etenkin kun oli siesta ja mikään ei ollut auki ja bussit ei kulkenut…

Auringonlaskut
Näistä vois tehdä ihan omankin postauksen, mulla on niin monta auringonlasku kuvaa..
Jotkut bongaa maita, minä näemmä auringonlaskuja 😉
Etenkin noilla meijän reissuilla mun on pakko päästä auringonlaskun aikaan ulos..
Tosin kaksi ekaa kuvaa otettu kotimaassa, näkee niitä upeita täälläkin <3

B – BALATON, BIH + BANJA
Balatonille balaa aina uudelleen. Balassa on vaan sitä jotakin joka vetää puoleensa..
2015 käytiin siellä ekan kerran ja se oli semmonen pakkostoppi paikka eli ei mikään varsinainen kohde, vaan kuinkas kävi?! Unkari vei sydämen ja ollaan palattu lätäkön ääreen joka kesä uudelleen, tänä vuonna kaksi kertaa ja haaveissa on edelleen jos pääsis muuttamaan sinne jossain vaiheessa..
Viime viikolla oli Unkari yhdistyksen tapahtuma, jossa oli juurikin juttua loma/kakkosasunnon hommaamisesta Unkarista.
Valitettavasti en päässyt itse paikalle mutta roadtrip-ystävämme kävi siellä ja sai paljon kattavaa infoa jonka sitten jakoi meidän kanssa. Ollaan ajeltu Unkaria edes takaisin ja Balaton on kyllä ehdoton suosikki!

Bih / Bosnia i Herzegovina
Maa jonne meidän ei todellakkaan omalla autolla pitänyt mennä koska kovat vakuutukset.
Tarkoitus oli siis ajaa vain sen pienen suikaleen läpi Montenegroon ja takaisin, mutta toisin kävi.
Päädyttiin ajamaan paluumatkalla (koko) Bosnian läpi Serbitasavaltaan..
Bosnia on tuttu ekalta Balkanin lomalta 2014, jollon käytiin Sarajevossa ja Mostarissa, sillon mentiin lentokoneella/bussilla mutta nyt oli oma auto kyseessä ja vaikka välillä ”vähän” kammottikin noi tiet
niin perille päästiin ehjänä..


Banja Luka

Serbitasavallan (Republic of Srpska) pääkaupunki sekä BIH:n toiseksi suurin kaupunki.
Ja tänne päädyttiin kyllä ihan randomisti, täysin yllätyksenä! Boom!!
Oon vieläkin yllättynyt vaikka ollaan oltu kotona jo useampi viikko!
Tykästyttiin kummatkin niin paljon kaupunkiin että päätettiin jäädä sinne pariksi ylimääräiseksi yöksi.
Banja on niitä kaupunkeja kun tuntuu että olis tullut kotiin, sieltä oli vaikea lähteä pois ja suunnitelmissa on palata takaisin asap.
Nähtävää juuri sopivasti meidän makuun, ostospaikkoja mulle, huoltoa autolle, hierontatuoli ja Jeleniä Janille-mustaa viiniä mulle, chilliä menoa sekä ihania auringonlaskuja mahtavaa ruokaa- mitä muuta sitä lomalla kaipais?!


C – CESIS & CHILLAILU
Mä oon aina halunnut viettää omani sekä Janin synttärit ulkomailla / jossakin reissussa, mutta aina se ei todellakaaan ole mahdollista.
Kateltiin eka että oltas menty pidennetty viikonloppu toukokuussa Riikaan mutta hinnat oli älyttömät, siitä on tullut vähän liian turistinen kaupunki.. Latviaan kuitenkin teki mieli ja päädyttiin seikkailemaan Cesikseen autohuollon takia, ei huollettu autoa siellä mutta tutuilla on siellä toimipiste ja kehuivat kaupunkia joten lähettiin testaamaan Cesis. Mikä mieletön pikku kaupunki!
Synttäriviikonlopuksi sattui myös Museum Night joten joka puolella oli jotain häppeninkiä.
Istuttiin myöhään yöhön linnanpihalla katsomassa eri bändien keikkoja ja juomassa tummaa olutta (Y)
Kakkua ja kuohuvaakin sain, vaikka olinkin kolhinut meidän autoa parkkipaikalla tyyliin päivää ennen tätä matkaa, samana iltana kun Suomi hävis lätkässä Sveitsille..
Kaikesta huolimatta Cesiksen matka oli todella onnistunut ja palataan varmasti.
Ei kaupoiltaan / muulta tarjonnaltaan mutta muuten ja fiilikseltään paikka oli kuin Riika silloin ennen hyvinä aikoina..

Chill out
Kuva kertonee enemmän kun mun sanat!
Tykkään nähdä paljon lomilla ja vaikka paikka ois kuin tuttu niin tykkään lähtee käppää ja tsekkailee paikkoja, mutta joskus on tärkeää myös vaan chillata ja olla tekemäättä mitään, nauttia just siitä ajasta ja paikasta & tietty seurasta (kiitos Janille kuvasta & kaikesta!!)
Veikkaan että monikaan ei ei arvaa missä tää kuva on otettu,vaan veikkaa jotain paljon eteläisempää maata- ellei oo ite käyny just tuolla/seuraillut esim facea 😉

D – DUBROVNIK
Tätä oli suositellut moni meille, ois ollu varmaan mielenkiintoinen käydä, mutta koska me bookataan nää väliyöpaikat tyyliin tien päällä niin hinnat on mitä on..
Meille ja autolle ois löytynyt majapaikka – hintaan 666€/yö.
Vaikka se stemmais tähän blogiin niin ei tuhlattu puolta budjetista siihen vaan ajettiin ohi ja ihasteltiin pikaisesti sieltä ylätieltä Dubrovnikin kaupunkia, lähellä olevia saaria ja haaveilin veneilystä..

E –  ESPANJA &  EKA KERTA
Eka kertaa Epsanjassa ja ekaa kertaa talvella jossakin missä voi shortseilla.
Mä olisin halunnut mennä Serbiaan, koska tiesin että ei kesällä sinne päästä, mutta meitä oli pyydetty tuonne Espanjaan usein ja koska maksettavaksi jäi vain lennot ja käyttöraha niin se oli aika iso tekijämeijän talviloma päätöksessä (etenki mulle).
Espanja oli ihan kiva, tosin erilainen loma mitä me yleensä vietetään.
Janin vanhemmat oli vuokrannut sieltä talon, kuten monena muunakin syksynä/talvena, joten meidän ei tarvinnut maksaa majoituksesta mitään, eikä myöskään hommata autoa tm. (muchas grazias)!
Koska ne oli siellä viettäneet paljon aikaa niin meillä oli loistava opastus joka puolelle.
Käytiin joka päivä jossain, kohteina Fuengirolan/Calahondan lisäksi mm. Mijas, Ronda, Istan, Nerja, Malaga, Marbella, Gibraltar eli valtavan paljon nähtiin tuon lomaviikon aikana!


Eka kerta
Espanjan, Gibraltarin lisäksi täysin uusia mestoja oli Italia sekä Montenegro.
Kaupunkeja ainakin Cesis, Györ, Göteborg, Banja Luka, Järvenpää, Kotor, Neum, Pecs, Rzeszow, Tihany plus olihan noita stoppeja veneellä ja autolla jonkin verran siellä sun täällä..
Lisäksi en ole koskaan ollut aiemmin perhelomilla, tänä vuonna niitä kertyi eri muodoissa kolme!!
Espanja, jonne lennettiin siis Janin vanhempien luo sen pojan kanssa, sitten oli toi Italia sekä viimesimpänä Ruotsi, jossa oli myös tuo eka autonvuokraus. Erikoinen vuosi siis!

F – FORUMS
Forums on ollut meijän ns. kantapaikka Riiassa vuodesta 2011, mutta viime eli Janin synttärimatkan jälkeen on miinuslistalla. Ollaan oltu economy, double ym. huoneissa siellä joten nyt kun oli tarjolla vaan economy huone niin otettiin se, ei siinä muuta eroo oo tavis huoneeseen kun pienempi koko (ei mahdu varavuode) mutta ei sillä kaheks yöks oo niin väliä..
Mutta kuis sattukaan, hotellissa on remontti menossa, mistä ei vaivautuneet ilmoittamaan missään joten olipa melkoinen yllätys kun huoneen ikkunasta näkyy työmaa ja työmiehet sekä romanttinen spottivalo työmaalta tähtääntyy suoraan huoneeseemme, jonka sängyllä on romanttisesti korvatulpat…
Psst
Pistin kyllä palautetta aiheesta myös meilillä Bookingii kahdesti, ja ennen eilistä en ollut saanut mitään reagointia myöskään hotellin puolelta arvosteluuni, jonka kanssa odotin hieman jos oisin saanut jonkinlaisen vastineen sitä ennen. Pahoittelivat asiaa arvosteluuni pitkähkön ajan jälkeen, mutta ainakaan nettisivuille ei vielä oltu laitettu mitään, we`ll see..

Fish´n chips
Pakko oli testata lounaaksi fish & chips Gibratarilla ollessa ja oli ihan tajuttoman maukasta!!
Olin oikeasti todella positiivisesti yllättynyt kuin hyvää tuo oli.
Tosin sanotaan että kun on tarpeeksi rasvaa ja sokeria / friteeroi niin kaikki maistuu super hyvälle 😀
Tuo vihreä minttumikälie-kastike kruunasi kyllä aterian! Muy bueno!!

G – GIBRALTAR & GYÖR
Tuolla talvireissulla tehtiin myös päiväreissu Gibraltarille. Mielenkiintoinen paikka.
Olin vaan nähnyt ja kuullut juttua noista apinoista, joten oli pikku yllätys että siellä oli ihan kunnon kaupunki (päälle 30 000 asukasta) sekä aika hurja lentokenttä- mereen ”päätyvine” kiitoratoineen sekä ainoa Espanjaan johtava tie joka kulkee kiitoradan kautta..
Nähtiin muutama noita koneen laskeutumisia ja lentokammoisena ei ois mun fave kenttä huh!
Bookattiin täällä minibussi jolla huristeltiin ylös vuorta ja parhaille apinan ja maiseman bongaus paikoille.

Györ
Tää oli tämmönen meijän yhden yön paikka, päädyttiin tänne jotta oltas lähempänä Balatonia ja seuraavan päivän varausta sekä haluttiin vaan päästä takaisin Unkarin ystävällisyyden pariin, ennemmin kuin jäädä roikuumaan tonne Puolaan pidemmäksi aikaa..
Györissä sattu olemaan tuona viikonloppuna joku keskiaika tapahtuma ja porukkaa oli kaikkialla paljon, samoin eri esityksiä teema-asuineen näkyi joka puolella.
Kaunis ja pieni vanhakaupunki, edullista ruokaa ja juomaa sekä jättikokoiset jäätelöannokset..
Loistava stoppipaikka lähellä Slovakian rajaa.

H –  HUNKARI & HAKUNILA
(H)Unkari kuten aiempina vuosina mulla on edelleen tapana sanoa Hunkari, Unkarin sijaan..
Tää maa on muutenkin sekottanut mun pään, sinne vaan haluaa palata uudelleen ja uudelleen, etenkin sinne Balalle! Hassua että jokunen vuosi sitten ei ollut mikään matkakohde meillä vaan pakollinen stoppi mutta tänäkin vuonna yövyttiin siellä kahdesti, ainakin 11 yötä vietettiin Hunkari-Unkarissa tänä vuonna (joista 9 ainakin Balalla ja 2 muualla) eli 1/3 ajasta meni Huffi-maassa 🙂


Hakunila
Ei ihan ensimmäisenä tulisi kohteena ehkä mieleen, mutta Hakunilan Kartanon historia on mielenkiintoinen ja kesällä tuli käytyä usein tuolla puistossa/lähialueilla kävelemässä.
Tuohon puistoalueeseen pääsee tutustumaan ilmaiseksi käppäilen, itse kartanoon taas on ollut järjestettynä maksullisia kummituskierroksia, viimeksi Halloweeninä.
Lisää Hakunilan kartanosta löytyy täältä!

I – ISTAN & ITALIA
Istan, tuo söpö, unelias mutta aurinkoinen pikku-kaupunki Espanjassa.
Monet on kuulleet ja käyneet Mijaksessa mutta jos kaipaat rauhallista mutta musta silti tai juuri siksi mielenkiintoista kohdetta, niin Istan on kyllä semmonen.
Lepposaa menoa, tuoreita, meheviä  sitrushedelmiä ja ei tungosta missään #turrevapaamestaItalia
Olin siis ihka ekaa kertaa siis Italiassa tänä vuonna, lennettiin maaliskuussa su-pe Roomaan (josta tehtiin myös tuo Avezzanon matka & hullu patikointireissu- kiitos Mintun;).
Yövyttiin Guesthousessa, nautittiin pizzaa, kakkuja, cappuccinoja ja punaviiniä, shoppailtiin ja käppäiltiin useita kymmeniä kilometrejä niin Avezzanossa kuin Roomassakin koska vikana päivänä oli liikennelakko.
Mielenkiintoinen, historiallinen ja taatusti myös kuvauksellinen mutta liian turistinen maa mun makuuni.

J – JURMALA
Jurmala tuli tutuksi jo 2011 ja sen jälkeen pistäydytty siellä joko parin yön matkalla kesäreissuilla 2012/2013 tai talviloma stopeilla, päiväretkillä Riiasta.
Nyt päätettiin mennä tukkosen Riian sijasta takas Jurmalaan kesäloman vikoiksi päiviksi ja Jurmala oli ihan yhtä ihana kun ennenkin!!
Ei ollut pahempia ryysiksiä ja ilmat oli fantastiset (toisin kun ennusteet väitti- onnex niihin ei uskota) samoin kun auringonlaskut..
Harmittaa ettei ollut parempaa kameraa kun puhelimen messissä sillä toi viimesen illan auringonlasku oli mieletön, upeampi kun Balalla tai siellä päinkään.K – KOTOR
Kotor oli ihan kiva paikka, rannikko tie sinne mennessä oli upea, huikeat maisemat jne.
Mutta paikka oli kyllä ”pettymys”.
Meillä oli upea asunto jonka terassilta oli näkymä Kotorin lahdelle, mutta muuten paikasta ei jäänyt semmosta fiilistä että pakko päästä takasin (kuten vaikkapa Banjasta).
Pikemminkin Jani tais jo ekana iltana sanoa että tää paikka on nähty, eiköhän mennä 🙂
Paikka oli vähän liikaa, hirvee trafiikki, järkky kuuma, kallis (ja huonohko) ruoka, liikaa ihmisiä ja autoja.
Jotakin ihan erilaista kun oli ajatellut/kuullut/lukenut/kuvitellut.
Mietittiin että jos mennään joskus takaisin on se eri ajankohta, mitään hinkua sinänsä ei ole heti palata vaikka tuo linnotus ja Cetinje – maan entinen pääkaupunki- ois kiva tsekata..

L – LIMMARED, LINNAVUORI & LUOLAT/LINNOTUKSET
Limmared (SVE), viime visiitistä on ainakin 22 vuotta aikaa, mutta mikään ei ollut muuttunut..
Tuntuu kuin kaikki olis pysynyt samana kun viimeksi lähdin ja kuin olis aikakoneella palannut takasin!
Vietin Limmaredissa muutaman kesän nuorempana, ja mulla asuu siellä siis edelleen paljon sukulaisia (mutta ei, jag talar ikke svenska, ymmärrän kyllä useemmat jutut 😉 )
Matkustin nyt marraskuun alussa sinne neljän muun sukulaisen kanssa meijän enon hautajaisiin.
Vaikka syy matkalle oli ikävä, niin oli silti kiva päästä tuonne ja tavata noita sukulaisia, viettää hieman aikaa siellä ja niiden kanssa..

Linnavuori
Päätettiin lähteä jonnekkin ulos käppäilemään koska oli niin mahtavat ilmat ja lähettiin tsekkaamaan tuo Vartiokylänlahti, ja päädyttiin tuonne Linnavuoren muinaislinnalle.
Linnotuksesta ei ole paljoa enää jäljellä, mutta kiva oli siellä käydä ja saada pieni historian oppitunti alueesta. Lisää Linnavuoresta ja meidän retkestä voit lukea täältä!

Linnotukset
Toi linnavuori nyt kuulus tähänkin, mutta oli muutama muukin linnotusmesta mm. Espanjassa jossa tuli tänä vuonna käytyä! Tykkään historiasta vaikken vuosilukuja tai muita yksityiskohtia juuri muistakkaan ja käydä tsekkaamassa linnotuksia, museoita ym. Nämä kuvat on otettu Latviassa, Espanjassa ja Italiassa.

Luolat
Tehtiin Kotorista semmonen puolipäiväretki veneellä.
Hieno kokemus oli käydä noissa toisen maailmansodan aikana rakennetuissa sukellusvene-tunneleissa. Liian riskaapelia olis kuulemma ollut yrittää mennä läpi, joten käytiin vaan venellä sisällä.
Nuo on rakennettu niin ovelasti että suuaukkoa oli liki mahdoton nähdä ellet ollut suoraan kohdalla.
Sitten käytiin tsekkaamassa pari saarta sekä toisessa luolassa jossa oli ruuhkaa joten meijän kapteeni ohjasi meidät luolan toiselle puolelle jossa oli hieman väljempää uida..
Koskaan en ole nähnyt niin upean väristä vettä!!! Ihan mahtava paikka!!

M – MIJAS & MONTENEGRO & MATKAMESSUT
Espanjan hurmaava pikku kylä (myös I niinkuin Istan)!
Koska Janin porukat oli viettäneet tuolla Espanjassa enemmänkin aikaa niin osasivat viedä meidät eri paikkoihin. Tuo Mijaksen kylä ja sen historiallinen keskus, Mijas Pueblo, ovat ehdottomasti käymisen arvoisia kohteita. Sinisiä ruukkuja, valkoisia taloja ja upeat maisemat merelle.
Tosin kaupunki on todellinen turistirysä, parkkipulmineen, myyjineen sekä aaseineen..
Pikku kujien ja upeiden maisemien lisäksi löytyy mm. härkätaisteluareena-museo, kappeli, kirkko, suklaatehdas (jossa ei keretty käydä) kahviloita, patikointireittejä sekä hirveä määrä turisteja 😀


Montenegro
Olin myös halunnut käydä Montenegrossa jo pitkään ja tänä kesänä päätettiin ajaa sinne.
Koska Balkan on lempipaikkoja (fave places) ja Serbia se top-paikka niin aateltiin että myös MNE ois viihtyisä maa.. Olihan se ihan hieno mutta ei mikään lempikohde todellakaan, paitsi noi maisemat..
Montenegro tarkoittaa Mustaa Vuorta ja noi vuoret oli kyllä makeita!
Etenkin kun ajettiin läpi Montenegron niin korostu vaan toi hieno luonto ja korkeuserot!!
Vaikka rantatie ja maisemat oli upeat tuolla Kotorissa niin siitä ei tullut mikään hitti kohde meille, voisin kuvitella viihtyväni tuolla keski-Montenegrossa paljon paremmin kuin rannikolla..
Luonto, maisemat, kanjonit oli fantastisia!!


Matkamessut
Olin ekaa kertaa tänä vuonna myös matkamessuilla, edustamassa itseäni ja (silloin vajaita,työnalla olevia) sivujani sekä ständillä edustamassa hieman erikoisempia matkoja tarjoavaa Travelleriä.
Tapasin uusia ihmisiä ja löysin uusia mielenkiintosia blogeja luettavaksi, sain omat käyntikortit ja kerkesin myös vierailla monilla kojuilla ja esityksiä kuulemassa plus tavata vanhoja tuttujakin.
Se mikä jäi harmittamaan että sain arvottavaksi lippuja messuille, joista sain myöhemmin meilin ja kyselyn ettei lippuja / lippua? oltu käytetty, mikä harmittaa tietysti niiden puolesta jotka olisivat sinne oikeasti halunneet..


N – NEUM & NERJA
Vaihtoehtona oli siis joko yöpyä överihintaisessa Dubrovnikissa tai mennä Bosnian puolelle yöksi eli maahan jonne ei ollut todellakaan tarkotus mennä muuten kun ajaa toi alle 20km suikale läpi ees taas..
Mutta kun löydettiin reilu 600€ edullisempi majoitus sieltä niin eipä tarttenut kauaa miettiä.
Neum oli todellinen yllätys, ihan kuten Banjakin.
Viihtyisä, kuuma, merellinen ja edullinen + super ystävälliset ihmiset!

Nerja
Tuolla helmikuun talvilomalla Espanjassa käytiin myös Nerjassa.
Käytiin tsekkaamassa tietysti nuo luolat  joiden sanotaan olevan Euroopan upeimipia..
Ajeltiin sitten ympäri kaupunkia jollon Jani sano mulle että tää kaupunki vaikuttaa mukavalta ja rauhalliselta että tänne vois vaikka muuttaa..
Vitsailinkin että ollaan joskus parin vuoden päässä asumassa jossakin Espanjan rannikolla vaikka ei ”meidän mesta” olekkaan..
Nerjan kaupungista ei ole oikeen fiksuja kuvia, lähistöllä oli iso härkä ka käytiin kartingissa, mutta moni oli semmonen autosta napattu kuva joten viitti niitä tähän lätkiä..


O – OMA KOTI & OMA AUTO
Kun tekee parhaimmillaan joku 55h viikossa töitä niin sillon sinä yhtenä vapaapäivänä ei oikeen jaksa/huvita tehdä mitään vaan oma koti on sillon maailman paras paikka!!
Tosin täytyy antaa Janille plussaa siitä että se ehdotti ja vei mua sunnuntaisin ulos, käytiin talvella ja kesällä Porvoossa pari kertaa, Järvenpäässä, Loviisassa, Vantaallakin ym. että en ihan päässyt kotisohvalle mätänemään tai kokonaan ammeeseen rusinoitumaan 😉

 


Oma auto
Ihan parasta on oma auto, sitä vaåautta ja mahdollisuuksia!
Jos ei olis autoa niin sillon ois elinpiiri hyvin suppea, samoin ei ois mahis päästä tekemään tiettyjä töitä eikä varsinkaan mahista päästä mökille tai roadtripeille!!
Kunhan noi nyt vaan tajuis poistaa dieselveron (eikä ottaa muuta korvaavaa tilalle)!!
Mieletön määrä tuli allekirjoituksia siihen aloitteeseen, eikö se jo ekana päivänä tullut täyteen, onko koskaan muussa aloitteessa tullut tuo raja täyteen ekana päivänä?! Nyt sitten odotellaan..

P – PECS & PETTYMYS
Pecs oli niitä kaupunkeja jonka olemassa olosta ei ollut mitään hajua.
Katottiin kartasta et mikä sopis hvyin tohon Banjan ja Balan välille, koska bookattiin uusi varaus paluumatkalla Balalta ja halutiin päästä Unkariin ajoissa, jos tulis jotain autojuttuu tai rajaruuhkaa.
Pecs vaikutti sopivalta stoppikaupungilta, mitään esijuttuja (to do / nähtävyydet etc.) ei katottu.
Pecs oli mahtava yllätys!
Kaunis ja pullollaan historiaa sekä nähtävyyksiä, semmonen oli Pecs.
Tuntui kuin ois tullut johonkin suurkaupunkiin Banjan jälkeen, hieman vaati totuttelua 😀

Pettymys on ehkä liian rankka sana mutta muutakaan kuvaavaa ei tähän oo?!
Hotelli Forums oli semmoinen nyt meijän viime Riikan reissulla (kts. kohta F).
Saman kaupungin ja tän vuoden ekalta matkalta taas oli Steiku Chaoksen ruoka pettymys:
eilisiä perunoita, jaettu juoma, läski, sitkeä liha ja lisätty palvelumaksu hinta oli hieman alle 100€, tuolla summalla odottas saavansa laatua etenkin Suomen ulkopuolella.
Jos oli hotelli ja ruoka pettymyksiä  niin oli kesälomalta myös tuo Montenegrokin.
Sitä oli hehkutettu niin paljon ja koska Balkan, etenkin Serbia, on meijän lempikohteita niin ois ajatellut Montenegron olevan samanlainen..
Mutta ei, ei jäänyt ikävä eikä tullut kaipuuta palata takasin ainakaan ihan heti.
Jos siis mennään takaisin rannikolle niin se on off-season, maan läpiajo tai sitten jäädään ”surffailemaan” sinne vuorille.. En oikeen osaa suositella, etenkään rannikkoa elokuussa ainakaan.
Tai no jos haluat ylibookatun mestan, tungoksen (autot ja ihmiset), kehnohkoa ja hintavaa ruokaa mutta kauniita maisemia ja upeita auingonlaskuja, mielettömät vuoristot ja vuoristotiet niin sillon joo..


Q – QUALITY SILESIAN HOTEL
Quality ja tää hotelli ei ainakaan meidän kohdalla mätsää.
Meillä olis ollut mahis yöpyä Katowicessä pidempään, mutta koska henkilökunta oli ei niin kovin asiakaspalveluhenkinen niin ei tehnyt mieli jäädä pidemmäksi aikaa, vaan ajettiin seuraavaksi yöksi Györiin odottamaan varauksen alkamista Balalla. Sattuneista syistä tuli iltapalaksi mäkkiruokaa a la Puola ja aamupalaksi viereiseltä huoltoasemalta panineja ja Tysonia 😀


R – ROOMA, RONDA & RZESZOW

Rooma on musta vähän sama kun Montenegro (tai Pariisi), liikaa hössötystä sen ympärillä tyyliin:
oon menos Roomaan ja vastakommentit on ”oooh ihanaa! Se on niin magee, mä oon kade”!
Olihan se upea ja paljon oli historiallista nähtävää, mulla oli mahtava reissu siellä sukulaismatkakumppanien kanssa. Hyvin mahtuu kolme eri-ikäistä nukkumaan samassa huoneessa!!
Mutta ei mulla tullut mitään hinkua palata takaisin, niinkun muihin tiettyihin kohteisiin.
Ne vanhat murjut oli mahtavia- ihan kun ois eksynyt eri maailmaan välillä arkkitehtuuri muutenkin hienoa, löydettiin hyviä ruoka sekä shoppailupaikkoja ja seikkailtiin junalla sekä käveltiin useita kymmeniä kilometrejä niin Avezzanossa kuin Roomassa.
Sama kun Montenegron kanssa, voin sit joskus palata sinne näyttämään noita murjuja ym. Janille..Ronda
Rondan sanotaan olevan Pueblos blancos eli näitä hurmaavia valkoisia pikkukyliä.
Ajaessa Rondaan rupesi satamaan ja sielläkin sateli pikkasen mutta onneksi loppui ja päästiin ihailemaan rotkoa, siltoja sekä kauas kantavaa maisemaa. Mulla ei tosin jäänyt kaupungista mieleen päällimmäisenä tuo mainostettu valkoinen mutta hulppeat maisemat ja historia kylläkin!
Ronda on rakennettu korkealle Serrania de Rondan vuoristoon ja on todellakkin käymisen arvoinen paikka. Tuonne olisi jäänyt mielellään yhdeksi yöksi tutkimaan kaupunkia enemmän, mutta kyllä päiväreissullakin sai irti paljon.


Rzeszow
Kaakkois-Puolan isoimpia kaupunkeja, nimettiin sen kaupunkiksi jonka nimeä ei osata lausua…
Jos mietit kuin tuo nimi lausutaan niin tsekkaa linkki –> ʐɛʂuf
Täällä vietettiin pari yötä ja ihan hotellissa 🙂
Tämäkään kaupunki ei ollut tuttu mitenkään aiemmin, oltiin kyllä katottu aiempina vuosina että tästä pääsis suoraa Lviviin, mutta se jäänee seuraaviin vuosiin kanssa.
Muuten kaupunki ja sen anti oli tuntematonta, mutta tuli tutuksi noiden parin päivän aikana.
Ihana pieni vanhakaupunki, jättikokonen ostoskeskus, vehreää, linnaa, puistoja, historiaa..

S – SUOMI & SERBITASAVALTA
Kotimaassa ei tuu kovin paljoa reissattua koska kaikki on niin pirun kallista!
Mutta kuten kerroin tuolla aiemmin niin tuli käytyä noilla päiväreissuilla, enemmän kuin olis alkukesästä uskonut. Järvenpää, Porvoo, Ruotsinpyhtää, Sipoonkorpi tuli tsekattua ainakin, jotkut useempaan kertaan!
Suomijärvelläkin tuli käytyä tietty, sillä Janin porukoilla on mökki Suomenniemellä, jossa koitetaan viettää Juhannuksen lisäksi ainakin muutama muu viikonloppu. Se on niin ihana paikka.
Voi kun ois yksi ylimääränen viikko jonka voisi tuolla kesällä viettää tai etätyö 😉
Mutta muuten ei tulis mieleenkään viettää esim. kesälomaa Suomessa, hotellit, bensa,ruoka, juoma, tekeminen on kaikki ihan överi hintaista. No thanx!

Serbitasavalta
Edellisellä ja ekalla Serbian reissulla ajettiin Serbitasavallan alueilla, mutta ei yövytty silloin siellä.
Monikaan ei edes tiedä koko Serbitasavallan olemassa olosta, ja mieltää kaiken vaan Bosniaksi.
Serbitasavallalla on oma perustuslaki, pressa, parlamentti, hallitus (pää + muita ministerejä), oikeuslaitos, posti, lippu sekä hymni..
Banjassa eli Serbitasavallan pääkaupungissa oli mm. Serbihistorian museo, paikka oli mielenkiintoinen ja siellä meni useampi tunti tutkiessa kaikkea..

T –  TATRAT & TRAVEL MAPS
Mörkö(eli Tatra)vuoret, 2015 ajettiin Puolan / Slovakian itä-puolta Kosiceen ja koska tulva oli katkonut tiet jouduttiin vetää detour jonka takia jouduttiin ajamaan semmosen kiertolaiskylän läpi sekä tuhatta ja sataa pakoon niitä läpi vuorien..
Sen jälkeen sai toi reitti jäädä, ajettiin reissuilla länsipuolta, mutta Tatrat kiusas meitä viimekin vuonna- tosin vaan sillä ettei löydetty noilta vuorilta sitä meijän majapaikkkaa vaan nukuttiin autossa huoltiksella.
Tänä vuonna paluumatkalla päätettiin uskaltautua tsekkaamaan tuo tie ja nyt päästiin ajamaan ilman mitään ongelmia tai ruuhkia läpi 👍🏻

Sygic Travel
Ollaan aiemmin käytetty  TomTomia ja Google Mapsia navigointiin, lisäksi autossa on oma navi, johon ollaan päivitetty karttoja myös.
Tänä vuonna Jani bongas tuon Sygic Travel softan ja osti sen navi-ohjelman testiin meille.
Mä otin testiin tuon Sygic Travel appin, jossa näkee mm. nähtävyyksiä, ravintoloita ja clubeja sekä voi bookkailla majapaikkoja (Bookingin kautta). Hirveesti en kerennyt siihen paneutua, mutta ihan käyttökelpoinen on, esim. Helsingin nähtävyyksiä jos katsoo niin kertoo myös infoa niistä ei vaan näytä kartalla missä mikäkin on. Isompiin kaupunkeihin on myös saatavailla matkaoppaat.
Mitä tulee tuohon naviin niin päästiin perille ja takaisin. Olihan siellä joitakin pomppuja (ohjasi päättyvälle tielle, teki ihme koukeroita vaikka ois päässy suoraankin, mutta oli siinä hyvääkin.
Ohjelma näyttää esim. monikaistaisella tiellä mitkä ovat meidän kaistoja, tutkat ja kamerat oli hyvin esillä samoin etenkin ruuhkasissa kaupungeissa loistava ominaisuus oli parkkipaikkojen bongaus!
Joka ilmoitti kohdetta lähestyttäessä että olis parkkipaikkoja lähellä ja kun klikkaat kyllä niin ohjaa siihen.
Meillä oli omat mestat pääasiassa autolle joten tuota ei sillon tarvittu mutta hyvä ominaisuus on ehdottomasti, jos toimii tolleen!! Kuvassa on meidän kesäloman toteutunut matkareitti.

U – USKOMATTOMAT MAISEMAT
Vaikka en ihastunutkaan kovin itse Kotoriin niin nuo maisemat oli kyllä ihan hillittömät, ja luonto sekä näköalat tuolla keskellä Montenegroa ihan mielettömät!!
Vähän mietittiin että josko ois perunut Banjan varauksen ja jäänyt tuonne vuorille yöksi tai pariksi, tuo Durmitorin seutu sekä Tara-kanjoni oli aivan huikeita!!
Croatian rannikko, etenkin etelämpänä on ihan uskomaton ja tie-maisemat sieltä Bosnian läpi Kotoriin oli semmonen jota välillä vaan piti suu auki tuijottaa..

V – VATIKAANI &VUOKRA-AUTO
Vatikaanissakin tuli käytyä tuolla Italian matkalla, mutta ei menty käymään tuolla sisällä, sillä vaikka oli maaliskuu ja vesikeli niin turisteja oli todella paljon ja jono kiersi jo aamummalla ympäri tuota aukiota.
Käytiin vähän kävelemässä ja tietty kahvilla + jäätelöllä myös tuossa lähistöllä sateisesta ilmasta huolimatta..Vuokra-autoilu
Mä olen bookkaillut matkoja ja majapaikkoja niin koti kuin ulkomaillakin itelle, perheelle ja muille työn puolesta mutta koskaan en ollut bookannut autoa ulkomailta.
Autolla ollaan reissattu ulkomailla vaikka kuin, joten ne asiat mä osaan vaikka unissani, mutta autonvuokraus oli ihan outo juttu.
Onneksi sain apua Tämä Matka -blogin Annalta noissa täpeissä eli mitä kannattaa ottaa ja mitä ei.
Plus super iso kiitos vielä edullisemman hinnan löytämisestä!
Nyt on sitten tuo vuokrauskin koettu, auto oli mikä pitikin, vuokraus sujui tosi sujuvasti ja ensi kerralla, jos tarvetta tulee niin varmaan varauskin sujuu..?!

W – WWW
Omat sivut on ollut harkinnassa jo pidemmän aikaa ja nyt kun oon käynyt WordPress koulutuksenkin tässä syksyllä (hommat vähän nurinperin) niin vois ruveta puuhailemaan niitäkin pikkuhiljaa..
Vuosi sitten tähän aikaan mä tappelin noiden pudotusvalikoiden ym. kanssa kuukausia ja olin jo menettämässä toivoni kun ne sitten vaan loksahti kohdilleen.
Niistä ongelmista, kirjoittamisesta, aikatauluista ym. ylipäänsä syntyi myös postaus
Behind the blogging scene” jossa tuskailin tuota kaikkea.
Edit:
Juuri kun olin kirjoittanut tämän kappaleen ja lisännyt tuon linkin, tuli Rantapallon päivitys joka poisti kaikki tehdyt muutokset- siis aivan kaikki valikot ym. joiden kanssa olin kuukausia tuskaillut..
onneksi saivat palautettua ne sillä en olisi jaksanut enää samaan puuhaan ryhtyä, rykäämään valikoita takaisin ja muistelemaan mitä oli missäkin, linkittämään tekstejä ym..
Onneksi saivat homman seivattua, mutta olisi ollut kiva tietää etukäteen sillä olin juuri postaamassa tämän ja linkittämässä blogia työhakemusta varten..
Pikku probleema mulla vielä on, mutta se ei liity tuohon päivitykseen?
Kuinka nuo kuvavälit saa maltillisemmeksi, nyt niissä on tuo ärsyttävän iso valkoinen väli..

X – X3
Unelmista totta?! Viime vuonna oli puhetta jo tuon maasturin hankkimisesta, mutta onneksi jäi silloin ostamatta vaikka tuolla metiköissä sitä kaipailtiinkin..
Tänä vuonna auto pääsi sitten pikku testiin Latvian reissuilla alkuvuodesta ja kunnon tulikokeseen kesäloman roadtripn muodossa. Love that car!! Sillä on ihana ajaa ja se kulkee myös 😉

 

Y –  YLLÄTYSMATKA & YSTÄVÄNPÄIVÄ
Vaikka tiesinkin tuosta Cesiksen synttärimatkasta hieman etukäteen oli se silti mulle yllätys, sillä usein ei ole mahista lähteä pidennetylle viikonlopulle!!
Samoin mun kummityttö V:lle toi Rooman matka oli yllätys, sain sen joululahjaksi ja oli aivan onnesta soikeena meijän reissusta ja ekasta lentomatkasta ikinä!!

Ystävänpäivä
Satuttiin olemaan Malagassa Ystävänpäivänä, oltiin siellä linnotuksella jossa ihailtiin näköalaa kaupunkiin ja merelle ja vuorille. Nautittiin kahvia ja kakunpala noissa maisemissa.
Jäänyt hyvin tuo kahvila sieltä mieleen sillä tuolla kahvilan pitäjällä oli järkky nuha ja niiskutti sekä yski koko ajan, huomattiin tämä vasta jo kun oli liian myöhästä..

Z – ZZZ
Nukkumatti meinasi tosiaan tempasta mukaansa kun kahvia joutuin odottamaan liki 30 minsaa Espressohousella.. Ja ei en vitsaile, venattiin tuon verran kahta Pumpkin-kahvia Boråsissa.
Osa oli jo kyllästynyt venaamiseen ja niiden valmiit kahvit nökötti siinä tiskillä, arvatkaa vaan tekikö mieli napata ne itelleen, ihan sama mikä kahvi ois ollut kyseessä siinä vaiheessa 😀
Ois pitänyt tyytyä varmaan ihan tavalliseen mokkaan, onnex sentään toi kahvi oli hyvää!!
En oo Suomessa käyny testaa et kauas on jonotusaika, noita Espressohouseja on näkynyt useampikin ainakin Helsingissä..

Å – ÅHLENS
Tuolla Ruotsin reissulla käytiin myös Boråsissa ja shoppailtiin hieman joulu ym. lahjoja Åhlensin tavaratalossa. Mukaan tarttui kummilasten meikkien lisäksi mm. karkkipääkalloja 😀
Koiran pukuja en ostanut vaikka niitä löytykin runsain määrin..

Ä – ÄLYTÖN VUOSI
Vaikka tätä vuotta on vielä hieman jäljellä niin  voin silti sanoa että olihan taas älytön vuosi mun mittapuulla!! Oli familytrippejä, roadtrippejä, yllätystyylisiä matkoja, pidennettyjä viikonloppuja,
kuukauden roadtrippi sekä jokunen kotimaan päiväreissu, yksinlentelyä sekä autonvuokrausta..
Oon saanut paljon kyselyjä monessako olen käynyt, minne seuraavaksi ym.
Seuraavista maista ei oo tietoo sillä en tykkää matkustaa tavoitteellisesti/pakolla, vaan mennään sinne halutaan ja minne mahis millonin mennä.
Jos matkamotto pitäs olla niin mulla se ois ”En laske maita vaan lasken päiviä mun seuraavaan lomaan!”
Koska siis kyselyitä  tullut niin tein sitten tsekkauksen noista maista, senkin tein tänä vuonna ekaa kertaa.
Tän vuoden saldoksi sain 13 maata, uusia vissiin 4, ilman mitään tähtäilyjä/yrityksiä, ne vaan osu eteen.
Ja kokonaismäärä on kait nyt sitten 27, sillä kesälomalta tuli Montenegro ja Serbitasavalta sekä keväältä
Espanja ja Italia niin ja no Gibraltar kanssa.
Mestoja jossa oon ollut voit tsekkaillatuosta ”Bongatut maat” postauksesta kesältä.


Ö – ÖKYILY
Aurinkorannikolla ollessa oli tietysti vierailtava myös tuolla Marbellassa sekä Puerto Banuksessa.
Marbellan nimen on varmaan jokainen kuullut ja tietää maineen 😉
Hullu määrä kaikenmoisia luxusputiikkeja, makeita autoja sekä veneitä..
Shoppailut jäi tekemättä mutta olihan siellä ihan mielenkiintoista käydä..

Semmonen oli mun vuosi lyhyesti ja ytimekkäästi hahhaha

Miltä sun reissuvuosi näyttää?!
Jos innostut tekemään matka-aakkostuksen niin linkkaa ihmeessä, on hauska lukea muidenkin reissukoukerot ja tsekkailla ollaanko oltu kenties samoissa paikoissa / mimmoset fiilikset?!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Hej1 2.12.2018 at 14:45

  Hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus 😍 oli kiva lukee tiivistettynä kaikista reissusta varsinkin Italiasta 😛

  • Reply Mimmu | 666places 5.12.2018 at 11:27

   Kiva kun jaksoit lukea!
   Kertyihän noita muutama vaikka alkuun tuntui että ei tuu mitään..

   Italia oli kyllä mielenkiintoinen ja erikoinen, uusi ja yllättävä!!
   Siellä oli jos mimmosta seikkailua, joista kerron kyllä mutta hieman viiveellä kun aika ei riittänyt…
   Ei olisi koskaan tullut käytyä muuten siellä, ei Roomassa eikä varsinkaan Avezzanossa ilman sukulaisia. Sanotaan että suku on pahin mutta musta suku on joskus paras🥰

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 2.12.2018 at 15:16

  Näitä juttuja on kiva lukea. Itselläkin työn alla mutta ehkäpä se vuoden suurin reissu vasta tulossa niin maltan hetken. Todella paljon on vuoteenne reissuja ja uusia paikkoja mahtunut. Balaton järveä olen kuullut kehuttavan, sinne pitää joskus ehtiä. Mottosi matkojen suhteen on juuri oikea! Itsekin lasken ennemmin päiviä, jolloin reisussa kun käytyjä maita. Vaikkakin Euroopan maat olen ajatellut kaikki matkata lävitse. Käytyjä maita 33 ja loppuvuodesta pari lisää. Kylläkin Aasiasta.

  • Reply Mimmu | 666places 5.12.2018 at 11:33

   Kiitos kun jaksoit lukea!!
   Tulihan tuolle hieman pituutta kun tuli noita kohteitakin yllätävän paljon tälle vuodelle vaikka alkupuolella näytti että tulee ”kuiva vuosi”.
   Mä jaksan painaa töitä vaikka kahdessa vuorossa jos on jokin reissu tiedossa!! Matka on hyvä energiaboosteri!!
   Mulla toimii juuri tuo ”motto” parhaiten! Ota käyttöön vaan ☺️

   Suosittelen käymään tuolla Balatonilla, kohteita on järven joka puolella, vähän riippuu mimmosta lomaa haluaa / mimmosella kokoonpanolla liikkeellä.

   Nuo Euroopan maat olisi jo hyvä saavutus.
   Mä oisin tosi huono siinä kun tykkään palata takaisin tiettyihin paikkoihin…
   Ja nytkin kävi niin että mennään Latviaan jouluksi, ollaan oltu siellä 5 kertaa vissiin jo tänä vuonna, mutta kun on niin ihana maa niin miksei… 😅

   Aasia on mulle ihan outo, en oo vielä käynyt missään Aasian maassa- täytyykin tulla lukemaan sun reissujuttuja sieltä, kiitos vinkistä! Ja ihania reissua❣️

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 2.12.2018 at 16:25

  Voi apua! Ollaanko tosiaan jo niin loppupuolella vuotta, että alkaa olla aika koota matkavuosi pakettiin :O
  Minä taas olisin niin suunnitelmallinen matkailija, mutta siihen ei ole ollut viime vuosina aikaa. Oikein odotan, kun lapsi tästä kasvaa, niin pääsen taas selättämään niitä isoja unelmia. Vaikka kyllä niitä näyttää näin sattumalta ja suunnittelemattakin selättyvän onneksi 🙂

  • Reply Mimmu | 666places 6.12.2018 at 18:08

   Niinpä! Mihin tämä(kin) vuosi meni?! Just oli edellinen joulu ja uusi vuosi..
   Rupesin pistää kyllä pakettiin jo tossa marraskuun alkupuolella kun tiesin ettei aika ehkä muuten riitä, vaikka tästä pitikin tulla pikku katsaus niin jotenkin aina levähtää..
   Ei suunnitelmallisuudessa oo mitään väärää, mä oon enemmän sen tyylinen että tykkään et on tilaa muokkaa/vaihtaa suunnitelmia/mennä sen fiiliksen mukaan.
   Jos ois kaikki mulla suunniteltuna niin ois jotenkin tukahduttavaa! Mutta jokainen meistä on erilainen ja samoin myös matkailutottumukset on erilaiset.
   Plus lapsen kanssa varmasti pitää olla enemmän planeja mm. kohteiden ja majapaikkojen suhteen.
   Mitä sun isot unelmat on?!

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 2.12.2018 at 18:14

  Hauska tapa listata matkavuosi! Mulle tuo Györ on niitä ihan ekoja matkakohteitani: minulla oli vitosluokalta asti unkarilainen kirjekaveri, joka asui Györissä ja vietin yläasteella hänen vieraanaan pari viikkoa. Olisi kyllä hauska käydä katsastamassa, miltä nyky-Györ näyttää. Tämä postaus herätti uteliaisuuden.

  • Reply Mimmu | 666places 6.12.2018 at 18:15

   Eikä?! Moni muu on ollut että Györ, mikä Györ!!
   Olis hauska jos pääsisit käymään siellä ja tsekkaamaan mimmonen on nyt/miten on muuttunut?! Kerro jos menet!

   Meillä piti saada majapaikka yöksi ennen Balatonin varausta ja sattui sopivasti reitille sekä myös hinnaltaan.
   Järvellä olisi ollut muutama paikka mutta hinta olisi ollut tupla ellei tripla joten tuo about 50€ sopi meille mainiosti. Saatiin hyvältä sijainnilta hotelli (jossa toimiva ilmastointi!) ja jouduttiin parkista maksamaan vaan muutama euro koska viikonloppu.

   Siellä oli joku keskiaika-tapahtuma tuolloin ja paljon porukkaa ja erilaisia esityksiä. Viihtyisä, sopivan kokoinen sekä löydettiin hyvää ruokaa ja tajuttoman kokoiset jäätelöannokset!!
   Sekä ihana vanha kaupunki. Voisin hyvin mennä uudelleen yöksi sinne.

   Mulla on Instagramissa kuvia Györistä, käy tsekkaamassa
   http://www.instagram.com/666places

 • Reply Anna 2.12.2018 at 19:08

  Olipas kattava postaus ja upeasti sait täytettyä kaikki aakkoset! 🙂 Pitää ihan luntata oma vuoteni. Vuoden vaihtuminen oltiin Anaheimissa, sit vuoden aikana kävimme Riikassa, Bukarestissa, Venetsiassa, Ljubljanassa, Tukholmassa, Dublinissa, Dubrovnikissa sekä Montenegrossa, Albaniassa, Makedoniassa ja Kosovossa useassa eri kaupungissa. Ensi viikolla lähdemme vielä Reykjavikiin ja loppuvuosi menee sitten Berliinissä. Eli 14 eri maata taisi tulla täyteen. 🙂

  • Reply Mimmu | 666places 6.12.2018 at 18:22

   woow! Sullahan on ollut aikamoiset reissut ja lisää tulossa, mahtavan kuulosia matkoja niin tulevia kuin menneitä! Islanti on ollut useasti mielessä, mutta aika kovan hintaisia on ollut nuo matkat ja venetsia sekä Romania kiehtoo kanssa ja sitten nuo muut Balkanin maat kiinnostaisi käydä kanssa kunnolla tsekkaamassa.
   Täytyy tulla katsomaan etenkin noi sun Albanian, Macedonian ja Kosovon jutut.
   Ja mua kiinnostaa myös muiden Montenegro kokemukset!

   Muutamaa kohtaa piti hieman miettiä mutta kaikkiin löytyi jokin, ja tuli kyllä aikamoinen matkakattaus sillä se hieman levisi…

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 2.12.2018 at 21:49

  Olipas kattava postaus sun reissuvuodesta! Ja ompas se ollut vilkas ja monipuolinen! 🙂

  Itsellä maita on tänä vuonna kertynyt vain viisi. Suurimman osan reissuista olenkin tehnyt täällä asuinmaassa Espanjassa. Ja varmasti tiedät, että nähtävää täällä riittää, kun sunkin listalla oli monen monta espanjalaiskaupunkia ja -kylää. Ja kun Serbia tuli esiin monta kertaa sun suosikkina, pakko mainita, että olen asunut siellä, Novi Sadissa, vuoden 😉

  • Reply Mimmu | 666places 6.12.2018 at 18:38

   Serbia tulee mun puheissa esiin varmaan koko ajan… Se on vähän kuin tuo Latvia, sinne vaan haluaa palata uudelleen ja uudelleen.
   Meillä oli tosi lähellä viime kerralla mennä Novi Sadiin mutta ei haluttukaan lähteä Belgradista mihinkään..
   Ihan mahtava että oot asunut siellä, oon kyllä vähän kadekkkin 😉
   Täytyy tulla tsekkaamaan sun juttuja sieltä lisää!!!
   Ja Espanja oli kyllä yllätys, olin ajatellut sen olevan jotenkin enemmän turistisempi ja epämiellyttävämpi mutta yllätti!!! Ja tosiaan siellä on paljon nähtävää ja paljon jäi vielä näkemättä!!
   Käytiin tosiaan joka päivä jossain ja jos olis ollut aikaa niin varmasti ainakin Rondaan olisi jääty yöksi, samoin Malagaan?! Meinattiin myös lähteä käymään siellä – jonka nimeä en nyt tarkalleen muista, joku Alahambra tai muu semmonen?! mutta aika loppui kesken.
   Mulle toi helmikuun sää oli just sopiva, oli siinä 15-20 C ja pystyi mennä shortseilla ja hupparilla, tosin paikalliset veti siellä kevyt toppatakki päällä ja osalla pipo päässä, pistettiin varmaan suomalaisina hyvin silmään 😀

 • Reply Pinkkis 3.12.2018 at 08:50

  Hauska idea tällänen aakkospostaus!
  Moitteista huolimatta Montenegro kuulostaa ihanalta, tosin valitsisin matka-ajankohdaksi ehkä toukokuun niin välttyis ihan niin paljoilta turistilaumoilta.
  Sama kuin varmaan Kroatiassakin? Me oltiin tänä vuonna toukokuussa Kroatiassa ja mun makuun oli silloinkin jo ihan tarpeeks turisteja, etenkin Krkassa ja Plitvicessä 😀
  Mutta tuo Montenegron luonto kuulostaa ihanalta!

  • Reply Mimmu | 666places 6.12.2018 at 19:01

   Kiva kun tykkäsit!!

   Vaikka ei mun lempimaaksi Montenegro tullutkaan, niin en kehota sen takia välttämään sinne matkustamista, paitsi sesongin aikana. Jos mennään takaisin niin se on sillon joku huhti-toukokuu tai lokakuu..
   Meillä oli sovittu lomat elo-syyskuulle niin mentiin sillon, muuten en.
   Joka paikassa oli jengiä, niin kävellen kuin autolla plus laivoilla ja koska ei ollut liikennevaloja niin poliisit ohjaili liikennettä ja tukoksia oli valtavasti. Ajettiin väärään suuntaan poislähtiessä koska navin lauttatäppä oli tippunut pois ja kaupungin läpi pääseminen (ees taas) kesti tunnin..
   Vanha kaupunki oli täynnä ja jos ruokaa/juomaa hyvästä paikka halusit, ois pitänyt varaa pöytä, jonottaa tai seistä… Onneksi löydettiin meijän asunnon läheltä rantakatu jossa oli ok paikkoja ja väljempää ja ruokakaupasta sai ostettua myös loistavia grillituotteita!! Elokuu oli myös aivan liian kuuma olla siellä, liki 40 asteen helteessä ei oikeen jaksa tehdä mitään ja moni paikka oli päivällä kiinni..
   Suosittelen niitä veneretkiä, läji kaupunkeihin/luoliin/merelle!!

   Kroatiassa oli sama edellisvuonna kun käytiin Krkassa, ihan järkyttävä tungos!!!
   Viivyttiin vissiin pari tuntia ja häivyttiin pois ja vietettiin aikaa Skradinissa ennen kun vene haki meijät pois..
   Plitvice ois kanssa semmonen kohde jossa haluis käydä mutta se on vissiin vielä suositumpi??
   Luulen että tuolla olis varmaan kanssa aikanen kevät / myöhäs syksy hyviä aikoja käydä.

   Kroatian rannikko on upea, ajettiin se rantatie takaisin edellisen vuoden reissulla ja oli ihan mieletön!!!
   Tie tuolta Sibenikistä tulee ylös rannikolla ja välillä oli pakko pysähtyä ihailemaan maisemia muutaman minsan välein…
   Käytiin myös Senjissä, pikku kaupunki rannikolla ja se ei ollut liian täynnä, pieni mutta tykättiin kyllä. Muutama ravintola, linna, pari kojua ja kauppa = that´s it! 😉
   Montenegron luonto oli järisyttävä!! Semmonen että leuat tippuu ja oli vaan pakko tuijotta suu auki edessä näkyviä maisemia!! Nuo vuoret ja joet sekä rannikkotiet oli kyllä mieleenpainuvia!!! Eli oli kyllä siltä osin aivan ihana…

 • Reply Eve, Jetlaggies 3.12.2018 at 21:55

  Oho, mikä reissuaakkosmaraton;) Me ollaan tykätty Montenegrosta, mutta toki erityisesti pahimpia turistirysiä vältellen. Ruoka siellä kyllä pitkän päälle on aina aikamoista shaibaa tai ainakin alkaa kyllästyttää pidemmällä reissulla. Maisemat sen sijaan ovat aivan ihanat melkein kaikkialla<3 Ja hauska tuo Italian ihan eka reissu ikinä. Siinä maassa riittää samottavaa vuosiksi kokeneemmallekin Italian kävijälle.

  • Reply Mimmu | 666places 6.12.2018 at 18:31

   Kaiken epävarmuuden, säädön ja työvääntöjen kautta tuli aivan loistava vuosi!!! Olen todella tyytyväinen sillä vaikka kaikki mestat ei kolhtanutkaan niin helmiäkin löytyi ja ihan yllättävistä paikoista..

   Maisemat oli hulppeat Montenegrossa, semmosia en oo pahemmin muualla nähnyt mutta jotenkin muuten tökki..
   Tietysti ajankohdalla on varmasti merkitystä, sen takia puhutiin että jos joskus mennään takasin niin se on sesongin ulkopuolella. Kaikesta hehkutuksesta huolimatta ei tullut mikään lempikohde.
   Ja ruoka oli kamalaa.. Pikku pizzeriassa ennen vanhaa kaupunkia saatiin loistavat pizzat ja kaupasta ostettiin tiskiltä salaattia, cevappeja, pyöryköitä ja grillattua kanaa jotka syötiin kotona niin oli parhaimpia aterioita siellä. Koitettiin löytää hyvää pastaa mutta oli kun lastenruokapurkista kaivettu sörsseli joka sitten mikrossa lämmitetty ja koristeltu grillimausteella.. Noilla pastan hinnoilla saa esim. Croatian rannikolla jo tonnikalapihvin.

   Italian reissu oli kyllä hauska, tuon lakon takia tuli muutenkin käveltyä siellä paljon mutta tuo kummitytön järjestämä ”ihan lähellä” vuoristo seikkailu naurattaa kyllä nyt!! Sillon ei vesisateessa, siestan aikaan oikeen naurattanut, onneksi päästiin tuolta vuorilta alas paikallisen turistiofficen työntekijän kyydissä kun sääli meitä…

 • Reply Päivi/KultturelliMatkalaukussa 3.12.2018 at 22:23

  Hei! mielenkiintoista lukea kaikista noista paikoista. Tänä menneenä vuonna itse olen käynyt neljässä maassa, USA, Viro, Bulgaria ja Islanti. Hyviä reissuja kaikki. Ensi vuotta odotellessa.

  • Reply Mimmu | 666places 5.12.2018 at 11:37

   Kivoja paikkoja sulla!!
   Täytyykin tulla kurkkaamaan, Islanti ja Bulgaria on mulle tuntemattomia joten mielenkiintoista lukea niistä!!
   Kiitos kun jaksoit lukea tuon aakkospostaukseni, hieman levähti vaikka piti tehdä siisti paketti😅

 • Reply Anita / My Tiny Travel Journal 7.12.2018 at 14:46

  Huh, kylläpä hengästyin sun aakkosista! Voisin itsekin kirjoittaa postauksen aakkosteemalla, tai vetää vuoden 2018 yhteen jollain muulla reseptillä. Mutta löytyisiköhän jokaiseen aakkoseen jotain…hmmm?

  • Reply Mimmu | 666places 12.12.2018 at 12:03

   Yllättävän paljon kertyi kyllä noita reissuja vaikka alkuun tosin näytti että isommat jää tekemättä.
   Kiva kun jaksoit lukea vaikka aikamoinen läjäts olikin!

   Noihin aakkosiin löydät kyllä varmasti jotain, niihin oli itseasiassa hauska keksiä jotain vaikka alkuun itekkin mietin että apua…
   Ja sitten kun kävi läpi noita niin tuli kaikkia hauskoja sattumuksia ja muita mieleen, mitkä oli jo ehkä vähän unohtanut..

   Linkkaa ihmeessä jos teet jonkin vastaavan pläjäyksen, noitakin on hauska lukea!!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 9.12.2018 at 10:25

  Näitä on aina hauska lueskella! Tuo Balatonjärvi alkoi kiehtomaan, ja lisäksi Ronda. Rondan lähellä olen ollut useasti, mutta golfkentät ovat vieneet voiton. Siksi täytyy käydä se erikseen katsastamassa tulevaisuudessa.

  • Reply Mimmu | 666places 12.12.2018 at 11:59

   Tykkään kanssa lukea näitä, hauska kattella missä muut on viipottaneet!!
   Vähän levähtää nää omat mutta kiva kun jaksoit lukea!!

   Balatonia suosittelen, esim alkukesä on hyvä kun sillon on jo lämmintä mutta ei vielä järkkypaljon turisteja.
   Rondassa olisin varmaan yöpynyt jos olis ollut mahis niin ois päässyt näkemään vielä vähän enemmän, kuten se vanha kylpylä ja ne viehttävät pikku kahvilat rotkon reunalla!!!
   Espanjassa kyllä riitti golfpaikkoja, meilläkin olis ollut suoraan takapihalla..

 • Reply Dreamer 12.12.2018 at 10:49

  Näyttää ihanalle tuo teidän matkavuosi!!!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 19.12.2018 at 10:31

  Matka-aakkosia en ole innostunut väkertämään, 28 kohtaa on kyllä liian paljon 🙂
  Matkayhteenvedon tosin juuri tuotin, tykkään enemmän numeroista kuin kirjaimista, joten laskin kaiken, yöpymisvuorokaudet, lentomailit, maat ja alueet – ja rahatkin.
  Blogista löytyy, jos haluat tsekata numeroita kirjainten vastapainoksi!

  • Reply Mimmu | 666places 28.12.2018 at 21:23

   Menihän tuossa aikaa… mutta noita on hauska katella myöhemmin että missäs sitä tulikaan käytyä!! 🙂
   Olenkin lueskellut noita teidän yhteenvetoja ja niissä kyllä varmaan saa kanssa aikaa kulumaan kun on noin tarkkoja!!
   Olishan se kiva laskea noita yhteen mutta niin pitkälle mun kärsivällisyys ei (vielä?) riitä..
   Täytyy tulla tutkailemaan lisää teijän yhteenvetoja!!

 • Reply Lomasuunnitelmia & Matkamessulippujen 2019 arvonta! - 666places 6.1.2019 at 22:11

  […] Mutta ei se niin just oo vaikkei oo yhtään bookattua matkaa tällä hetkellä. Kerroin tossa mun matka-aakkoset postauksessa että viime vuosi oli poikkeuksellinen matkojen varauksien suhteen sillä yleensä ei […]

 • Leave a Reply