Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 matkaunelmaa – haaste

Mun unelmat liittyy vahvasti kaikki matkailuun tai ulkomaihin (haaveena ois päästä reissaamaan enemmän ja muuttaa joskus edes hetkeksi ulkomaille, oma pikku vuokramökkikin siellä ois jees).
Sillä ei oo merkitystä oliko kyseessä iso vai pieni matka, viikonloppu pyrähdys, risteily tai yhden yön juttu jossakin kohteessa. Silläkään ei oo väliä oonko mä ollut kohteessa aiemmin
Mä oon aina valmis reissuun!
Mun paras nukahtamiskeino on haaveilla jostakin lomasta, tietty parasta jos se loma on toteutumassa/tuleva! Haaveilen kyllä valehtelematta jostain matkasta/kohteesta useammin kuin kerran päivässä. Bongailen kivoja mestoja ja majapaikkoja. Etenkin Bookingin appi on kovassa käytössä Instan lisäksi kun matkustan bussilla/metrolla. Saatan vaan pistää jonkun kaupungin hakuun, ihailla kuvia tai niitä majapaikkoja.. Niitä on niin paljon missä haluisin käydä, aika eikä rahat vaan riitä!!
Mä luulen että multa löytyy toi DRD4-geeni, sen verran vahvana toi veri vetää matkoille.

Mä en oo tavotteellinen matkaaja eli en laske maita (vaan lasken päiviä mun seuraavaan lomaan), mulla ei ole pakko matkustaa uuteen kohteeseen.  Mulla on vakio unelmamatkakohteet: Balkan ja Baltia..
Riiassa oon käynyt yli toistakymmentä kertaa sekä tietty muuallakin Latviassa ja muissa Baltian maissa.
Balkanilta etenkin Serbia on se joka saa mun sydämen hyppäämään extra voltin aina nimen kuultuani ja kaipuu sinne on kova kokoajan.
Myös Unkari on listalla vahvana, sinne tulee palattua joka kesä, ihan niinkuin sinne Riikaankin useampi kerta vuodessa jos mahdollista. Home away from home – paikkoja.

Matkoja en hirveesti etukäteen suunnittele, lentovarauksii tulee tehtyy vähän koska useimmat reissut on roadtrippejä johtuen omasta mukavuudenhalusta (vapaa liikkuvuus, ostokset sekä kummallakin meistä jonkin sortin lentoinho/kammo).
Myöskään kauheen suunnitelmallinen matkaajakohdeaktiviteettien suhteen en oo, tykkään lukee matkajuttuja, matkablogeja, opaskirjoja, wikitraveliä sun muita, mutta parhaat kohteet on löytynyt enemminkin ilman mitään suunnitelmii.
En tykkää myöskään suunnitella lomapäiville aikataulutettuu ohjelmaa, menkööt ne kuten reititkin pääasiassa omalla painollaan, minne tie (tai edullinen hinta / hyvä ilma) vie..

Vakiokohteet kuuluu siis vahvasti ”listalle” mutta tilaa on silti aina uusille kohteille vaikka se ei oo mikään ehto reissulle.
Joihinkin kohteisiin tulee vaan palattua aina uudelleen & uudelleen, ihan ilman eri syitä- ne vaan on semmosii paikkoja.
Kotimaassa tulee matkailtua huomattavasti vähemmän, pääsyynä hintataso. Samalla rahalla kun saa tuplaten enemmän muualla.
Siitäkin huolimatta mä oon jotenkin lämmenyt vähän enemmän tänä vuonna kotimaan kohteisiin. Täältähän löytyy vaikka mitä kivaa!
Osa jää silti niistä toteutumatta tuon kalliin hinnan vuoksi, en raaski/halua laittaa hotelliin 100-200e yö vaan päästäkseni esim. Lappiin.. mutta sitä varten on haaveet!!
Vaikka mulla ei oo kirjoitettua Bucket listiä ja matkustan noihin tuttuihin kohteisiin useesti niin kyllä multa silti löytyy matka(kohde)haaveita! Se tuleeko ne koskaan toteutumaan on eri asia, mä oon esim. ihan liian malttamaton säästämään vaikkapa 6kk – 12kk rahaa johonkin ultimatereissuun ja olemaan sillä välin tekemättä yhtään. Ihanhan sitä näivettyis vallan 😉

Sain tähän matkahaaveisiin liittyen haasteen jo jokunen aika sitten Livenowdreamlater’n Saanalta- reissu-unelmista. Idea oli täyttää omat unelmakohteet seuraavien otsikoiden mukaan: paikka, tapahtuma, kotimaan kohde, kaupunki, maa, saari, extreme, majoitusmuoto, luontokohde ja ruokamatkakohde!
Haaste on alunperin lähtöisin Kohteena Maailma-blogin Ramilta, kiitos hauskasta haasteesta!
Ja tässä tulee siis jonkinmoisen pohdinnan ja rankkaamisen jälkeen mun lista – sorry hieman myöhässä mutta anyways..
Psst.. ja koska mä en tunnetusti osaa sanoa edes lempiväriäni, lempiruokaa tai biisiä kun niitä on niin monta, niin en osaa ehkä tässäkään valita just yhtä (more the merrier ehe 😉 )

 

PAIKKA
Alaska, niin kauan kun muistan oon halunnut käydä Canadassa ja oon ollut suuri Canadan lätkäfani mutta ihan yhtä kovana on Alaska! Ei oo välttämättä mitään  tiettyä mestaa siellä, Juneau tulee tietty ekana mieleen: siellä on ihanan tunnelmallisen näköstä, vesi, vuoret, jäätiköt, valaat, luonto ylipäätänsä.
Joku Alaskan risteily, huskyajelu, patikointi (aseistetun oppaan kanssa) kombo ois jees!!
Photo Credit: Celebritycruises

Photo credit: Tripadvisor
Edelleen vaikka en oo talvi-ihminen (inhoon lunta ja jäätä, mua ei haittaa niinkään se pimeys/hämäryys) niin listalle kertyy silti tämmösiä arktisempia kohteita.. Alaskan lisäksi mua kiinnostas Huippuvuoret!
Luin junnuna jonkun kirjan pojasta joka asu siellä ja jääkarhuista, se oli kiehtovaa!
Haluaisin siis myös käydä Huippuvuorilla, jääkarhusafari, jäätiköt.. tai kuin siistiä ois vetää kajakilla tuolla huikeiden maisemien keskellä?!
Photo credit: Naturalworldsafaris

Photo Credit: VisitSvalbard


TAPAHTUMA
Man-saarten ajot!
Ne kun alko tänä vuonna niin Jani sano et pitäskö koittaa mennä ens vuonna, mut oltiin jo myöhässä.
Ois sieltä saanut jollain reilu parilla tonnilla huoneen, mutta niin kovasti en sinne halua (ellei jostain tupsahda ylimäärästä rahaa 🙂 ) eli täytyy olla seuraaviin enemmän ajoissa hereillä!
Man-saaren ajot on hullua touhua, mutta ois niin siistiä päästä kattomaan niitä livenä…
Jos Isle Of Man TT ei oo tuttu niin tsekkaa alla oleva clippi!

Man-saarten ajojen lisäksi Nascar ois kova sana!! Ennen haaveilin Formula kisoista mutta sit ne muuttu huonompaan suuntaan ja lakkas kiinnostamasta seurata niitä. Ääntä sitä pitää olla, isot koneet rocks!!!


KOTIMAANKOHDE
Meinasin tähän sanoo Ahvenanmaa mut en miellä sitä kotimaan kohteeksi, joten tähän täytyy täräyttää sit Saariston Rengastie prätkällä tietty!!
Kuin siistii ois vedellä tuolla moottoripyörällä?! Mutkatiet, vilvottava merituuli, saaret, lossit.. uu jee!!
Bongasin sieltä jostain Korppoosta ihanan näkösen ja kuulosen hotellin vuosipäivä-ideaksi taas, mutta en tiiä onko järkee mennä sinne yhdeksi yöksi.. Tuolla menis aikaa varmaan viikko ihan helposti!
Jos ois viikko ylimäärästä (kotimaa) lomaa ja (myös ylimäärästä) rahaa niin toi Rengastie vois olla semmonen missä sen käyttäisin.
Tsekkaa lisää infoa Saaristotie.fi sivuilta jonne photo credit kuvistakin menee, siellä on hurja määrä kohdeoppaita, majoitus, laiva ym. tietoa.Tai sit se ois Lappi, kuten tossa Rengastiessä niin sama tän kohteen suhteen, jos ois viikko extra aikaa ja rahaa niin Lappikin vois houkutella.
Ois siisti vetää roadtrippi Jäämerelle, käydä siinä vallottamassa joku tunturi esim. kuvassa näkyvä Saana!
Photo credit: Lomavinkit.fi

Photo credit Jäämeri: Napsu.fi

PS Koli toimii myös aina! Sopii tässä haasteessa kotimaakohde tai luontokohtiin molempiin!
Tosin Koli on niin itsestäänselvä valinta mulle, niin en sitä ajatellu tykittää listalle.
Mun mummon puolen suku on nykyään Pohjois-Karjalasta kotosin ja siellä suunnalla sekä Kolilla on tullut käytyä, etenkin junnuna useesti. Viimenen Kolin reissu tais olla prätkä roadtrippi 2010?!
Omat kuvat on jossakin vanhalla koneella/osa facessa mutta ei tähän hätään, onnex on Google.
Photo Creditit kuvasta menee Koli.fi

KAUPUNKI
Belgrad tietysti!
Mä en pysty sanoin kuvailemaan mun tunteita tota kaupunkia ja maata kohtaan.
Yksinkertaisesti sanottuna Belgrad vei mun sydämen, se on mun home-away-from-home ja sinne mä kaipaa kokoajan. Mä oon kateellinen harvalle, mutta jos joku on menossa sinne niin sillon oon ja vähän mustasukkanenkin vielä 😝 Siellä on sitä jotain, ollaan oltu 4-5 kertaa ja piti mennä jo toissa vuonna takas.
Edellisestä matkasta sinne on jo ihan liian kauan aikaa, se oli 2017 talvella, jollon nää kuvatkin on otettu.

Reissataan omalla autolla kesällä niin se tuo haasteita, korkeemmat vakuutusmaksut noissa maissa sekä hyvä, turvallinen mesta meijän autolle, lisäksi eräät aiheutti rajalla ongelmia aiemmin muille ihmisille niin sekin oli yksi syy miksi piti jättää omalla autolla menemättä. Mutta ehkä nyt?!
Ollaan vähän puhuttu ja palloteltu eri vaihtoehtoja kesäreissulle ja Belgrad on tietty noussut esiin niissä. Katotaan mihin se tie meitä sitten vie..

MAA(T)
Cuba tai Pohjois-Korea, moni Stan / entisen Neuvostoliiton maat kiinnostaa kovasti.
Ja mulla on suuri mielenkiinto ihan Venäjää kohtaan, oon vaan käynyt jokusen kerran Pietarissa (risteilyillä ja lätkämatsissa) mutta siellä on niin paljon kaikkea muutakin, hello!

Cuba
on ollut haaveissa kanssa todella kauan, haluaisin käydä siellä mahdollisimman pian, ennen kun sekin on ihan turretettu (jep, oon syyllinen tietty itekkin tohon turreiluun, mutta eihän sitä omalla kohdalla lasketa 😉 ) Cubassa on sitä jotain mystisyyttä, elävyyttä jonka haluaisin käydä tsekkaamassa.
Kuva on napattu  VisitCuba  sivulta, siellä on vinkkejä eri kohteisiin, retkivinkkejä ym.

Pohjois-Korea, harjottelussani tuli eteen just noita matkoja kahteen Koreaan ja ne oli inspiroivia, mielenkiintoisia oli myös siellä käyneiden tarinat, mutta haluaisin itse käydä paikan päällä..

Stanit ja muut entiset NL-maat:
Kazakstan, Uzbekistan, Azerbaidzan, Georgia, Moldova siinä ois listaa missä haluisin joskus käydä! Ai niin Armenia sekä Tatarstan unohtu!
Kaikki muut paitsi Cuba-kuva on lainattu Matkatoimisto Travellerin sivuilta.
Sieltä voi bongailla noita erilaisia Trans-juna sekä Korean matkoja mutta myös kaikkia muita mielenkiintoisia, kuten Tsernobylin reissuja (voin suositella).


SAARI
Too many, taas kerran!!
Ahvenanmaa on ollut semmonen mielessä oleva kohde jossa kumpikin haluis käydä.
Se on ollut myös vaihtohtona vuosipäiväkohteeksi, joka on tyyliin kahen viikon päästä ja ei olla vielä suunniteltu mitään (johtuen myös siitä että auton katsastus on tulevana maanantaina ja täytyy eka tsekkaa että paljos siihen menee sitten rahaa, on meinaan aika rankka reissu tulossa taas autolle elokuussa..)
Tai sit jos kävis siellä syksymmällä?! On varmaan nätti sillonkin.
Siellä ois nähtävää ja koettavaa enemmänkun päiväksi, eli vois mennä matka hukkaan sinne nyt kesäkuussa kun vaan mahis olla yksi yö.
Käy kurkkaamassa Ahvenanmaan nettisivut, josta kuvakin Kastelholman linnasta on bongattu.

Islanti, no jep, se on ollut semmonen minne oon halunnut varmaan viimeset kakskyt vuotta.
Tosin intoo mennä himmailee hieman hinnat, siellä ei tunnu mikään olevan edullista..
Muistan kun meijän naapurit kävi siellä joskus markka-aikana ja manaili jo sillon hintoja, bisse oli ollut 50 markkaa..mutta muuten kuulemma todella hieno mesta!
Photocredit: Icelandicair

Ja sit monille varmasti tuntematon paikka: Sahalin.
Venäjän suurin saari. Siellä on hillittömän upeen ja monipuolisen näkönen luonto.
Tää sopis hyvin myös luonto-kohtaan.. huh mitä kuvia!!
Lisää niitä ja tietoa mestasta löytyy Russia.comin sivuilta josta nuo kaksi alla olevaa kuvaakin on poimittu.

 

EXTREME
Mun unelmat on painottunut paljolti yhteen maanosaan..
Ei ehkä niin extreme, mutta haluaisin mennä junalla läpi Venäjän.
Transsiperian junamatka on ollut mun haaveissa vuosia!!
Ja ikävä kyllä mulla olis ollut mahdollisuus lähteä vetämään semmonen tässä kesäkuussa mutta jouduin kieltäytymään kun mun perheen koira piti tulla tänne hoitoon ja se koira (sekosaku) oli semmonen riesa etten ois voinu jättää Jania yksin sen kanssa tänne kahdeksi viikoksi.
Ironista (ja surullista) kyllä niin tää koira jouduttiin lopettamaan muutama viikko sitten, tuli vanhuuden kremppoja niin ”Aku-pappa” lähti muille maille..
Toinen mahis ois ollut juurikin syyskuun alussa, olin juuri alottanut/saanut jatkaa mun duunissa ja sovittu kesäloma elo-syyskuulle ja suunniteltu reissu Janin kanssa eli taas meni ohi tää..
Toivon että mua kysyttäs vielä kerran, mutta seuraava lähtö on kait just sillon kun täytän 40 ja meillä oli hieman muita suunnitelmia, taas.. aikataulut.. Noi matkanjohtajan työt on ollut ihania ja rakastan sitä hommaa, onhan se raskasta mutta silti.. siinä ois tullu kaks unelmaa yhellä iskulla (tota työtä ja junamatka). Mari jos luet tätä – Älä Unohda Mua!!
Juna ja Mongolia kuvat on lainattu käyttöön matkatoimisto Travellerin sivuilta.

Junalla Transsiperiaa tai Transmongoliaa, mutta mulla on myös hullu haave, mikä ei varmaan lähivuosina toteudu, mutta ois hienoo mennä autolla (tai vielä hullumpaa prätkällä) ympäri Venäjää- läpi Venäjän!!
Stoppailla eri paikoissa, käydä lukuisissa eri kaupungeissa, nähdä se koko kirjo minkä toi maa pitää sisällään!! Tähän menis aikaa viikkoja/kuukausia ja onkin siitä syystä extreme-haave!
Lähtisköhän joku Bmw tai Lada meitä sponssaamaan?! 😉
Kuvat on Sotsista, Baikalilta ja muualta päin Venäjää, photocreditit kaikista näistä menee VisitRussialle

MAJOITUSMUOTO
Näitäkin on liikaa jota haluisin kokea..
Kakslauttanen, lasi-iglu! Koulussa sillon pari vuotta sit tuli näistä puhetta (glampingin lisäksi) ja oon ”himoinnut” päästä tommoseen igluun yöpymään ja ihailemaan revontulia!!
Mä en oo koskaan ollut Lapissa, joten siinä menis kaksi unelmaa yhdellä iskulla.
Ja tähän tietty husky-ajelu! Mä en oo edelleenkään talvi-ihminen, lasketellu en oo ikinä, olin junnuna himohiihtäjä (ja ”mäkihypppäjä” omissa lumihyppyreissä) mutta aikuisena oisinko hiihtänyt vaan pakolla kerran eli sen takii mikään lumitalvikohde ei kiinnosta, revontulet ja huskyt kylläkin! Ja porot! ne on söpöjä ja valitettavasti myös maukkaita…

Jos joskus ois niin paljon rahaa niin sit haluisin yöpyy semmosessa veden päällä ja alla olevassa bungalowissa!!

Moni on hehkuttanut Malediivejä mutta Bora Boran bungaloweja oon bongaillut useesti myös mun lemppari varaussivustolla (bussimatka hauskaa) josta alla oleva kuvakin löyty.
Ja koska täähän oli unelmia niin sillon hyppeltäis myös noilla Polynesian eri saarilla ja yövyttäs tietty noissa upeissa bungaloweissa, jotka löytyy Bookingista.

Jossakin vanhassa (ei kummitus)linnassa ois makee yöpyy ja majakka-majoitus rupes inspaamaan hirveesti matkamessuilla.
Koitin tsekkailla sitäkin meijän 10 vuotispäiväksi, mutta ei ollu kivaa mestaa enää vapaana..
Se minkä bongasin messuilta ois ollu muuten jees mutta oma kylppäri puuttu, nej tack…

PS Haluaisin myös Mongoliaan ja yöpyä siellä semmosessa jurtassa, kuva löytyy kohdasta Extreme!
Kyllä mulle hotellikin käy, mutta semmoset mestat jossa on jokin juju kiinnostaa tietty aina!
Kuten tää Ufo-hotelli, FuturoHouse (jonka kuvan kaappasin kun vielä en oo päässy tonne ite 🙂 )


LUONTO
Tässäkin iskee valinnan vaikeus..
Jonnekkin tuntureille ois kiva käpätä (ehkä, inhoon hyttysii, hikoilemista ja en oo koskaan omistanu rinkkaa, enkä osta).. Lappi tulikin jo mainittua niin Etelä-Manner, joku Safari Afrikassa, Pohjois-Puola, Slovenia ja Altain alue tulee nyt ekoinan mieleen.
Monen haaveissa on varmaankin joku safari Afrikassa, mulla ei oo mitään tiettyy maata siellä missä haluisin käydä. Kirahveja, jellonia, norsuja ym. ois kiva nähä ihan omilla elinalueillaan.
Kuva ja erilaisia matkavaihtoehtoja löysin Go2Africa-sivulta.

Etelä-Manner risteily ois huikee, bongata valaita ja pingviinejä ois aika pop!
Tommonen risteily Etelä-Amerikasta ois kyllä aikamoinen..
Pingviini kuva ja mielettömän kuulonen jouluseikkailu-matka bongattu Sagamatkoilta

Sloveniassa ollaan ajeltu maan läpi ja löydetty suosikkikohdekin.
Bledille piti mennä 2015 (oli jo varaus) mutta ei päästykään, joten se ois mutta myös Juliset/Juliaaniset Alpit houkuttas, vuorissa ja vedessä on jotakin houkuttavaa.
Lake Bohinj ois kyllä semmonen minne vois yrittää tänä kesänä..
Hello, kyllä täällä vois pari päivää viettää 😉 Lisää upeita kuvia Bohinjista ja Triglavista löytyy täältä!

Pohjois-Puola, ei varmaan tuu luontokohteena ihan ekan mieleen, mutta ollaan löydetty jokunen vuos sitten semmonen vakiomesta jossa tykätään yöpyy ja syödä, siinä on lähellä aikamoiset ryteiköt.
Oonkin sanonu et jos joskus ois hieman enemmän lomapäiviä niin sielläkin ois hauska viettää muutama päivä käppäillen.

Altai ”kultavuoristo”
Tästäkin kuulin kun olin työharjottelussa matkatoimistolla ja sitten tuli Haapasalon reissut telkkarista sen jälkeen. Olihan vaikuttavat maisemat siellä päin. Niin kaunista ja rauhallista, ei turrettunut mesta.
Jos Altai ei oo sulle tuttu niin lisäinfoa löytyy GoRussia-sivulta, sieltä tää mykistävän upee maisemakuvakin on. Yes, please bookatkaa mut tonne, mikä mesta…

RUOKAKOHDE
Ah, viimesimpänä mutta taatusti herkullisimpana..
Serbia igen, ruoan puolesta! Viiden lihan kebab, cevapit, lempipizzerian pizzat ja lihapullat, meatplatterit, leipomotuotteet.. sekä Beerfest! Lihon jo 5 kg pelkästä ajatuksesta, ruoan suhteen. J
Jeleni on hyvää vaikka oluesta en niin diggaillekkaan, festari oli loistava, kaikki suomiördäilijät puuttu.
Serbitasavaltakin kuuluu tähän ruokakategoriaan, melkee rupee kuola valuu kun muistelee noita ruokia..

Ja pikkunen unelma ois päästä myös tonne Rostiljijadaan, grillifestareille! Mikä lihataivas 🙂
Siitäkin on ollut puhe, josko ois mahis / jaksais ajaa tonne..
Festari kestää viikon ja pääkatu on kuulemma suljettu sen ajan, siinä ei liiku muukuin liha!!
Datan mukaan se on suosittu ympäri Euroopan ja vuosittain sinne tulee tuhansia barbeque-fiilistelijöitä!
En ihmettele, nam!!

Näihin maukkaisiin mielikuviin on hyvä lopettaa mun noin kymmenen matkaunelma-haaste!
Kiitos keksijälle ja haastajalle.
Jos jostain syystä sulta on jäänyt tää tekemättä niin anna palaa!
Kuulen mielelläni muiden unelmista ja insoiroidun upeista valokuvista!
Nyt on pakko matkata jääkaapille, sen verran nälkä tuli noita grillailuja kattellessa…

Matkojen täytteistä kesää kaikille!! 💋 Mimmu

 

PSSST
On mulla yksi bonuskohde (jep, vieläkin lisää) mutta se ei oo tuskin mahdollista toteuttaa.. aikamatka!
Mua kiehtoo hirveesti aina kun oon monissa paikoissa, etenkin vanhoissa rakennuksissa tai muuten vaan semmosissa mestoissa, että mimmosii ne on aiemmin ollut, millasta siellä on ollut vuosia (vuosisatoja) sitten!
Käytiin viime viikonloppuna Kotkassa Langinkoskella, siellä kun oli pukeutumishuoneet ym. erikseen niin väkisinkin miettii mimmosta sillon ennen on ollut.
Myös noissa linnoissa ja linnotuksissa joissa ollaan käyty kiehtoo se sama.. millasta täällä on ollut!!
Kuviahan tietty löytyy monista paikkaa mut ei se oo sama asia.
Kuin siistii ois päästä näkee paikkojen lisäksi myös bändejä! Led Zeppelin livenä sillon ois aika kova…
Jos jaksoit lukea loppuun niin kerro mihin sä aikamatkustaisit?!

 

 

Previous Post Next Post

21 Comments

 • Reply Hej1 15.6.2019 at 17:24

  Ihanasti paljon eri maista tekstiä 💕 enkä tiiä minne aika matkustaisin 🤔

  • Reply Mimmu | 666places 15.6.2019 at 17:37

   Kiitos kommentista!
   Olis vaikea valita itelläkin… niin monta paikkaa ois mihin haluis aikamatkustaa 😅

 • Reply sipe 15.6.2019 at 20:22

  Hei,

  maiden nimet ovat suomeksi Kanada, Kuuba ja Kroatia. Ethän sinä kirjoita että olet menossa Spainiin, Germanyyn (tai Deutchlandiin) tai Swedeniin.

  • Reply Mimmu | 666places 15.6.2019 at 20:28

   Heips!

   Kiitos kommentista.
   Tiedän kyllä mitä ne ovat suomeksi mutta kuten olen aiemmin todennut niin tää on mun tyyli kirjottaa ja sillä tyylillä jatkan.
   Jokaisella on oma tyylinsä ja se sallittakoon, niin sulle, mulle kuin kaikille muillekkin, eiks je?! 😊

  • Reply Mimmu | 666places 17.6.2019 at 10:48

   Mahtavaa että sulla riittää kiinnostusta edelleen mun blogia kohtaan, vaikket sanamuodoista diggaakkaan.
   Netissä on se hauska että voi googlailla eri juttuja, ettii tietoo, julkasta omia kirjotuksia/kuvia, kirjottaa mielipiteitä ja koittaa esiintyä anonyymisti (tässä tapauksessa ei ihan niin käynyt, kaikesta nettitekemisistä jää dataa ja oli helppo selvittää sun henkilöllisyys 😉 )
   Mun linja on se että jos ei oo mitään hyvää sanottavaa niin sit en sano…
   Mitä tulee sun kommenttiin, niin kiitos vaivannäöstä mutta hävettää jo sun puolesta eli jätän sen julkasematta, tyhjänpäiväset, aiheeseen liittymättömät kommentit on muutenkin turhia.
   Tää on matkablogi, just for fun, reissupäiväkirja, roadtrip-opas & kaikkee muuta mikä matkailuun jollain tapaa liittyy.
   Hommat hoituu omalla tyylilläni, se ei tuu mikskään muuttumaan.

   Älä ota kaikkee niin vakavasti niin elämä helpottaa.
   Vähän niinkun kaupassa, jos ei just sen kaupan valikoima kiinnosta tai on omasta mielestä puuttellinen niin mitä teet?! Vaihdat mestaa tietty.
   Musta on kiva että oot jaksanut lukea mun juttuja, niitä on tulossa lisää joten oot tervetullut pysymään linjoilla, mutta jos noin kovasti ahistaa että pitää koittaa ”anonyymisti” morkata niin facessa on monia eri blogiryhmiä josta löydät varmaan just sun tyyliin sopivampia 😉

   Chillii ja aurinkoista kesänjatkoa! ✌️

 • Reply Pirjo 17.6.2019 at 15:30

  Hei 666places,
  ihanan kuuloisia unelmia, moniin niistä on helppo samaistua.
  Esimerkiksi tuo Islanti kiinnostaa kovasti minuakin, mutta on jäänyt toistaiseksi vain haaveen tasolle.
  Australiassa olisi myös mukava matkustaa, siellä olisi valtavasti nähtävää.
  Suomesta valikoituu myös Lappi listalleni, ruskan aikaan on Lappi parhaimmillaan.
  Toivottavasti pääset pian sinne.

  • Reply Mimmu | 666places 18.6.2019 at 16:15

   Kiva että löytyy samis mielenkiinnon kohteita!
   Islanti on tosiaan ollut mulla vuosia semmonen kohde minne haluisin, oon nähny kuvia sieltä ja on ihan huikeen näköstä!! Pakko se ois joskus päästä kokemaan.
   Ja et onko se niin huippuu kun näyttää/kuulostaa olevan, ettei käy Montenegrot. Se oli semmonen ”haavekohde” mutta olikin hieman pettymys, liian turistinen, kuuma, täysi, kallis, huonoo ruokaa jne. Olin niin varma et oisin ihastunu siihen.
   Australiassa olis kengurut, vompatit ja koalat erityisesti mun listalla!!
   Ja se Lappi, tuntuu olevan monen listoilla tai paluuhaveekohteena. Oulu on pohjosin missä oon Suomessa koskaan käynyt.. Ruska-aika ois kyllä hieno kokemus!!
   Toivottavasti pääset sun haavekohteisiin pian!!

 • Reply Eija/Lentävä joogamatto 17.6.2019 at 17:13

  Tuo on hauska haaste! Sulla on paljon matkahaaveita, itse en keksisi millään 🙂 Matkustan suht paljon, mutta huomaan, etten osaa tehdä haavelistoja ja pitkän aikavälin suunnitelmia. Mielessä saattaa olla pari kohdetta seuraavan vuoden ajaksi, mutta ne saattavat yhtä hyvin siirtyä pidemmälle tulevaisuuteen tai jopa korvautua muilla kohteilla. Eurooppa on taas palannut lempparimantereekseni, ja täällä on ihanan lyhyet matkat. Ilmastoahdistuksessa yritän vähentää lentämistä. Lämmin suositus kotimaanmatkailulle 🙂

  • Reply Mimmu | 666places 18.6.2019 at 16:01

   Haasteet (etenkin matkailuun liittyvät) on yleensä hauskoja!
   Ei mullakaan tullut ekaksi mieleen juuri mitään. Sama kun sulla koska en bongaile maita enkä malttas säästää useita kuukausia (saati vuotta) rahaa että pääsis jonnekkin yhdelle (ultimate) matkalle.
   Ja multa löytyy noi lempipaikat minne haluun aina vaan takas niin tässä riitti pohdittavaa.. sen ja ajanpuutteen vuoksi meni tässä useempi viikko että sain homman pakettiin!
   Lisäksi toi pitkä pohdinta-aika oli hyvä, rupeshan niitä löytymään ja sit ei meinannu loppua tulla 🙂
   Eurooppa on munkin lempimanner (tosin ei mulla oo kun Eurooppa, pala Venäjää ja pikku raapasu jenkkejä tullu käytyä), tykkään etenkin itäpuolesta, edullista, ihania paikkoja ja paljon nähtävää plus noi suht lyhyet välimatkat on plussaa!!
   Lentoja ei tuu vuodessa yleensä paljoa, tänä vuonna lensin kerran, viime vuonna oli pari enemmän mutta pääasiassa reissataan autolla (kumpikin meistä inhoo/kammoo lentämistä).
   Kotimaassa on huikeita kohteita mutta hinnat.. reissubudjetti per yö on yleensä 50-60e niin sillä ei saa täällä mitään, paitsi ehkä telttapaikan..

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 18.6.2019 at 14:13

  Minulla on täysin toisenlainen tapa matkata. Haluan aina uuteen kohteeseen, lasken maat ja suunnittelen matkat huolella ennakkoon 🙂 En toki aina toteuta kaikkea suunnittelemaani, vaan matkaan rennosti ja elän hetkessä, mutta en haluaisi palata matkalta maailman toiselta puolelta todeten, että jotain tosi mielenkiintoista jäi näkemättä, kun tuskin palaan uudelleen kuitenkaan samaan paikkaan. Parasta matkailussa on kuitenkin se, että kukin matkaa tyylillään ja juuri siten, mistä itse eniten nauttii 🙂

  Matkaunelmistasi voisin poimia useammankin omalle listalleni! Myös minulla oli kovin suuri valinnanvaikeus poimia vain yksi kohde jokaiseen kohtaan, kun maailma on täynnä upeita paikkoja.

  • Reply Mimmu | 666places 18.6.2019 at 16:10

   Hih, ollaan hiukka erilaisia, mutta kuten sanoit ”Parasta matkailussa on kuitenkin se, että kukin matkaa tyylillään ja juuri siten, mistä itse eniten nauttii”.
   Just näin!!
   Mä kyllä sujuvasti haaveilen (kuten paisuneesta listasta huomasit) kaikista uusistakin kohteista, mutta lomalla, etenkin talvi tai pikanen viikonloppuloma niin huomaan olevani usein tutuissa kohteissa. Ne vaan jotenkin jaksaa kiehtoa ja vetää puoleensa, uudelleen ja uudelleen. Tosin nyt talvilomalla tuli toteutettua monivuotinen reissuhaave, mennä Valko-Venäjälle. Mutta vaikka sielläkin kolus Minskiä läpi ja teki päiväretkiä autolla niin silti jäi kaipuu sinne takasin.. taas yksi kohde ”paluulistalle” 😅

   Mitä tulee tähän postaukseen niin kiva että löyty samoja haaveilun kohteita. Täytyykin tulla kurkkaamaan sun lista läpi 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 19.6.2019 at 10:23

  Risteily on kyllä kiva tapa tutustua vähän Alaskaan ja moniin sen rannikon kaupunkeihin ei pääsekään kuin laivalla tai lentäen, eli teitä perille asti ei ole.
  Entiset neuvostotasavallat ovat yllättävänkin erilaisia, eli eivät ole yhtä ja samaa. Ja monessa niissä on hienoa luontoa ja paljon historiallisia kohteita Silkkitien ajalta – viime keväänä kävimme Turkmenistanissa, joka oli meidän 15. ja viimeinen tuon ”sarjan” maa ja suosittelen kyllä, ”koko sarjaa”!

  • Reply Mimmu | 666places 22.6.2019 at 18:42

   Ooo, oonkin käynyt lukemassa noita teidän reissujuttuja ja huokailemassa kuvien perään.
   Näyttää todella mielenkiintoiselle ja monipuoliselle. Kuulostaa sille että siellä riittää paljon tutkittavaa moneksi kertaa.
   Viimeksi tänään puhutiin että kiinnostuksesta huolimatta ei ole tullut paljon sillä suunnalla tullut reissattua.
   Pitäisi varmaan ottaa kesälomamatkan jälkeisille reissuille kohteeksi joku maa sieltä päin.
   Hienoja luontokuvia ja historia kiinnostaa aina. Täytyy tulla kurkkimaan lisää teidän matkatarinoita.
   Ja Alaska.. tuo risteily olisi niin hieno! Näin yhden dokumentin sieltä ja lensivät pienkoneella siellä eri kohteisiin.
   Tosin pitäisi olla sitä budjettia hieman enemmän..

 • Reply Heidi / Delux-Retkiperhe 19.6.2019 at 11:17

  Tämä onkin ihana haaste. Pitäisi itsekin tehdä ja miettiä, että mistä oikein haaveilee matkailun osalta. Lasi-iglut mullakin on toivelistalla revontulien kera.

 • Reply Mimmu | 666places 21.6.2019 at 19:47

  Eikö ookkin?!
  Meni hetki mietiskellessä uusia kohteita, kun ihastunut joihinkin paikkoihin niin että haluaa vaan matkustaa takaisin niihin tiettyihin paikkoihin.. mutta kyllähän noita kohteita sitten löytykin!!
  Ja toivottavasti jokunen joskus toteutuu..
  Tuo Lappi ja lasi-iglu revontulia ihastellessa tuntuu olevan niin monen unelma❣️ Toivottavasti pääset säkin sinne pian!!!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 24.6.2019 at 12:23

  No tämä oli omaperäisin versio kaikista haasteista, mitä on vastaan tullu – hienoa, että lähdit mukaan!

  Mulla nuo Man-saarten ajot on kyllä kanssa listalla, on siitä puhuttu kavereiden kanssa. Mulla on tuttuja, jotka käy siellä lähes joka vuosi, niin kiinnostus herännyt sitä kohtaan. Nascar kiinnostaa itseä enemmän myös kuin formulat. Formuloita riitti yksi kerta, Nascar-radalla olen ajanut itse, mutta itse kisaa en ole nähnyt. Se olisi sellainnen jenkkiurheilutapahtuma vailla vertaa, mikä olisi parhaimmillaan livenä!

  Ja olihan tossa listalla m o n t a mielenkiintoista kohdetta, jotka kävisi heti tänne! Itäiset maat kiehtovat itseäkin paljon, kylmä sota on muistissa hyvin 🙂

  • Reply Mimmu | 666places 25.6.2019 at 15:47

   Tää oli mielenkiintoinen ja haastellinen, halusin tehdä vaikkakin hieman myöhemmällä aikataululla kun muut 😅

   Kappas toinen moottoriurheilu-fani! Loistavaa!!
   Tuo Man-saarten ajot olisi kyllä niin huippu tapahtuma!! Jotenkin sitä aatteli että hyvinhän tässä kerkiää mutta sinne ne majoitukset sitten oli jo mennyt.. Täytyy käydä kurkkimassa jos ois joku perunut/vapauttanut jonkun ok-hintasen majapaikan.. tai sit vaan pitää olla haukkana ensi vuonna kun päivät ilmotetaan. Infoile jos pääset menenään, tiedän sitten ootella infoa/materiaalia sieltä 🙂

   Nascar olis toinen, mikä varmaan toteutunee helpommin kun tuo Man. Mulla asuu serkku Pohjois-Carolinassa ja siellähän niitä ratoja ois..
   Ois kyllä huikeeta päästä ajamaan kanssa jollakin radalla, mahto olla kokemus!!!!
   On tullut telkkarista/netin kautta katottua jokunen kisa mutta se että pääsis paikan päälle ja näkis ihan livenä niin ois kyllä varmasti huippua!!

   Itäsemmät maat kiehtoo mua monestakin syystä enemmän kuin länsipuoli.
   Google Mapsiin saa hyvin tallenttua eri paikkoja, haluan käydä ja suosikit, kattelin just mun karttaa siellä ja siellä ei ollut montaakaan kohdetta Länsi-Euroopan puolella.
   Mun kartta oli täplitetty suosikeilla ja sitten vielä isommalla kasalla haluan käydä-kohteita.
   Vaikka noi omat suosikkikohteet, jonne palaa useita kertoja uudelleen, kiehtoo edelleen niin kyllä mua kiinnostas tsekkaa niin monia kohteita tuolla.
   Sanoinkin Janille että mites ois KHL matka Kazaniin ens kaudella 😉

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 25.6.2019 at 12:24

  Voin suositella Mongoliaa! Siellä on osittain vähän venäjämäinen tunnelma, mutta esim. pääkaupungissa sekoittuu kaikki aikakaudet yhteen. Paljon on sellasta neuvostoliittomaista tai pohjoiskoreamaista mahtipontisuutta, isoja patsaita ja koristeellisia jykeviä palatseja, mutta sitten seuraavassa korttelissa onkin jo ikivanhoja kiinalaisia temppeleitä. Myös modernia rakennuskantaa lasisine pilvenpiirtäjineen löytyy. Oltiin vuos sitten 10 päivää Mongoliassa ja käytiin sillä reissulla myös parissa eri kansallispuistossa, vuorilla, aavikolla ja vierailtiin yhen mongoliperheen luona jurtassa. Oli kyllä hieno reissu!

  • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 25.6.2019 at 12:25

   Niin joo, mäkin haluaisin tehä ton Trans-Siperian matkan joskus ja käydä staneissa. Nyt syksyllä on ehkä tiedossa Itä-Euroopan bussikiertomatka omatoimisesti, mutta jos sen jälkeen pääsis staneihin (ja Iraniin).

   • Reply Mimmu | 666places 25.6.2019 at 16:25

    Samat haaveet!!
    Luulen et suosituin on toi Trans-Siperian rata, josta oon vuosia jo kovasti haaveillut, mutta mua inspais myös tuo Trans-Mongolia 🙂
    Juurikin ton Mongolian takia, ja nyt kun vielä kehuit sitä niin huh.. liikaa haaveita!! 😅
    Tollasella junamatkalla pitäs olla kyllä aikaa enemmän kun vetää vaan rata läpi, sais sit mahdollisimman paljon irti kaikesta.

    Mitä Itä-Euroopan maita sulla on tarkotus kiertää?!
    Mun ois tarkotus et mennään kesälomalla kanssa kiertelee Itä-Eurooppaa ja Balkania autolla.
    Siellä on vaan niin hienoja paikkoja, suht edullista sekä viihtysää!!

    Irania on kehuttu paljon, sekin vaikuttaa todella kiehtovalle (lista vaan kasvaa…) 😊

    Ihania reissuja sulle!!!

  • Reply Mimmu | 666places 25.6.2019 at 16:17

   Ihanasti kuvailtu!! Puit sanoiksi sen mitä oon kuvissa nähnyt.
   Mongolia kuulostaa kyllä todella kiehtovalle.
   Ja se kiinnostaa myös että paikkoja ei ole kiillotettu ja fiksattu turisteja varten vaan on sitä aitoa itseään, kaikessa kaunedessaan (tai kauheudessaan).
   Tuo olisi ”helppo” ja hieno yhdistää tuohon junamatkaan, josta haaveilen kanssa!!
   Kaveri kävi tuolla varmaan myös about vuosi sitten ja kehui myös tuota kansallispuistoa (oli mahdollisuus myös mennä osa matkaa hevosella) sekä jurttamajoitusta.
   Se on kuulemma semmonen joka on must jos menee Mongoliaan. Sun reissukokemus kuulostaa todella upealle! Täytyy tulla kurkkaamaan jutta/kuvia sulta!!!
   Kiitos kun kerroit!!!

  Leave a Reply