Suomen suurin matkablogiyhteisö

TERVEISIÄ AMERIKASTA, MESSUILTA JA DUUDSONEILTA!

”Voiko ulkopuoliset sanoa, mistä me saadaan unelmoida?”
– HP Parviainen, Duudsonit

Kesä tuli ja meni – vähän kuten hyvät aikeeni tämän blogin suhteen… Mutta hei, elämä ja syksyhän ovat luotuja uusiin alkuihin! Joten tässä taas tullaan ihottumasta parantuneena, uusien ajatusten kanssa uuteen kauteen.

Terveisiä New Yorkista, saavuimme tänne rakkaaseen kaupunkiin eilen illalla. Suunnitelmissa on viettää alkanut viikko täällä ja jatkaa lauantaina Coloradoon ystävien luo. Mutta tästä reissusta lisää myöhemmin.

Viime viikolla osallistuin Helsingin Messukeskuksessa vuosittain järjestettävään Markkinoinnin viikkoon ja ajattelin jakaa nyt auringonnousua odotellessani messuilla kuulleeni tarinan Duudsonien Amerikan valloituksesta. Meetings & Events -messujen puolella puhuneen Duudsonien HP:n esitys oli otsikoitu: Härmästä Hollywoodiin – perse edellä puuhun. On sanomattakin selvää, että tällaisen puheenvuoron vuoksi jaksoin herätä tiistaina aikaisin ja olla paikalla eturivissä kynä terotettuna, kun messupäivän ensimmäinen ohjelma alkoi.

Härmästä Hollywoodiin

Täsmällisesti ajallaan HP hypähti esiin pyörivän esiintymislavan sisältä ja kertoi, kuinka oli ajanut meitä kuulijoita varten paikalle kotoaan Seinäjoelta samaisena aamuyönä. (Kröhöm, se siitä omasta ”aikaisesta” aamuherätyksestä…)

HP:n esitystä kuunnellessani huomasin ajattelevani, että eipä ole sattumaa, että Duudsonit ovat onnistuneet maailmanvalloituksessaan (kyllä, tätä termiä voinemme käyttää, sillä heidän ohjelmiaan on nähty 150 maassa televisiossa ja Youtubessa heillä on lähes Suomen asukasluvun verran seuraajia.) Helppouden tai mäihän takia Duudsonit eivät unelmassaan onnistuneet vaan sen vuoksi, että heillä oli siihen yksinkertaisesti niin valtava tahto. He olivat valmiita tekemään kaikkensa haaveen eteen, eivätkä suostuneet siihen, että ulkopuoliset määrittelisivät, mikä on mahdollista ja mikä ei.

Ulkopuoliset – asiantuntijat – kyllä yrittivät auliisti jakaa viisauttaan televiossa alkuun päässeelle Duudson-jengille. Tämä teidän viihde on nyt nähty, hölmöilyllä ei tämän pidemmälle voi päästä.  


Ok, jos Suomessa meille ei ole tilaa, onhan täällä pallolla muutakin elämää, ajattelivat Härmän pojat sitten. Kansainvälistyminen oli ilmiselvä ratkaisu. Kävi kuitenkin ilmi, että Suomesta ei ollut ennen tv-formaatteja maailmalle viety. Duudsonit maailmalle lennättävää manageria ei ollut olemassa.

Suurin epäonnistuminen johtaa suurimpaan onnistumiseen

HP:n mukaan kesti kaksi kokonaista vuotta selvittää, miten tv-formaatteja voi lähteä ulkomaille tarjoilemaan. Vielä pidempään kesti päästä tekemään ohjelmaa yhdysvaltalaiselle MTV:lle. Suomalaista sisua kului, mutta sinnikkyys palkittiin. Vuonna 2010 Duudsonit pääsivät yhteistyöhön MTV:n kanssa ja se kaikista suurin unelma toteutui, kun kuuden miljoonan dollarin budjetilla kuvattu Duudsonit Amerikassa lähti pyörimään Jenkki-televisioissa.

Mutta hinta oli kova. Jarpin selkä murtui heti kuvauksien alussa ja muut seurasivat perässä. Katkenneita luita, pahoja palovammoja, burn out. Kausi saatiin kaikesta huolimatta kuvattua ja se keräsi runsaasti faneja, jotka kuitenkin edustivatkin kanavalle väärää ikäryhmää. Ei jatkoon, kuului tyly tuomio ensimmäisen kauden jälkeen. Duudsonit palasivat Härmään.

Sarjan tekemisen päättyminen Amerikassa, ei ollut kuitenkaan Duudsonien tarun loppu, kuten tiedämme. Floppaaminen Amerikassa, suurin epäonnistuminen, HP:n sanoin, johti lopulta suurimpaan onnistumiseen Duudsonit tuli taloon -sarjaan, jossa pelastetaan perheitä. Tästä sarjasta olen kaikista ylpein, kertoi HP. Uusin tuotantokausi alkaa Maikkarilla tiistaina.

Oliko haave Amerikan valloituksesta sitten kaiken sen väärti, kysyin HP:lta esityksen jälkeen. Kyllä se oli, kuului vastaus. Siitäkin huolimatta, että loukkaantumiset olivat olleet raskaita kestää ja tienatut rahat kuluneet makoisaan elämään Amerikassa. HP kertoi menneensä Amerikasta paluun jälkeen Seinäjoen pankkiin hakemaan autolainaa, jotta saisi jonkin kärryn millä liikkua Härmässä. Mutta kun oli saanut kokea, miltä suuren unelman toteenkäyminen tuntui, se kaikki kannatti.


Duudsonien HP:n neuvot kaikille meille unelmoijille:

 • Alussa osaamattomuutta voi korvata innostuksella – sillä pääsee pitkälle
 • Yksin ei pääse minnekään, kysy apua, etsi oikeat ihmiset rinnallesi
 • Tee töitä sen eteen, ettet hukkaa lapsenmielisyyttä (lapsellisuuden sen sijaan voit hukata huoletta)
 • Kun seuraavan kerran kävelet päin lasiovea tai tolppaa – naura sille, älä vilkuile hermostuneena, että näkikö joku
 • Tee elämässä kivoja asioita! Tämä vaatii monesti epämukavuusalueelle menemistä, mutta on sen arvoista ja liittyy olennaisesti lapsenmielisyyden säilyttämiseen
 • Laita kaikki peliin sen eteen, mistä uneilmoit
 • Ulkopuoliset eivät voi sanoa, että mistä sinä saat haaveilla
 • Älä luovuta!
 • Suurin epäonnistuminen voi johtaa suurimpaan onnistumiseen
 • Älä luovuta!
 • Unelmien toteuttamisella on usein kova hinta, joten joudut todennäköisesti luopumaan monesta, mutta se on sen arvoista – onhan kyseessä sinun unelmasi
 • Ja vielä: Unelmien toteutuminen tuppaa olemaan vuosia kestävä projekti, joten… älä luovuta.
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Merja maanantai, 10 syyskuun, 2018 at 21:59

  Mahtavaa lukea uusi postaus! Tykkään sun blogista tosi paljon. Ihanaa New Yorkia!

  • Reply Ulla torstai, 20 syyskuun, 2018 at 19:19

   Kiitos Merja! Tästä kommentista tuli hyvä mieli 🙂 <3

 • Reply Sini maanantai, 10 syyskuun, 2018 at 23:00

  Fiksuja neuvoja HP:ltä 🙂

  • Reply Ulla torstai, 20 syyskuun, 2018 at 19:20

   Jep, oon samaa mieltä 🙂 Kiitti kommentista, Sini!

  Leave a Reply